Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szukam tego psiaka jes w schronisku w Nowym Targu. Chciałaby sie cos więcej o nim dowiedzieć...ale nie wiem jak do niego dotrzec.. Ta fotka została przypadkowo zamieszczona na stronce z psem ktorego od dłuższego czasu poszukuje.

Posted

Sama informacja ze schroniska mi nie wystarczy(numer mam tylko jeszcze nie udało mi się skontaktować...nikt nie odbiera). Dlatego szukam jakiś wolnotariuszy z tych okolic lub nawet współpracujących z tym schroniskiem.

Posted

a co by ci dała wizyta kogos? pies nie wychodzi z boksu ( bo tam tak jest) a jedyną osobą która go ogląda bliżej ( znaki szczególne) jest włascicielka schroniska

Posted

oj...chyba sie nie zrozumiemy...czy wiesz na czym polega praca wolnotariuszy i ich ewentualna pomoc...?jak mam adoptować psa z drugiego konca Polski nic o nim nie wiedząc. Czy Ty wogole byłas w tym schronisku..wiesz czy wogóle jest tam wolnotariat? Kto lepiej zna psa ze schroniska jak nie własnie wolnotariuszka...Info. ktore dostałam przez telefon niestety jest niewystarczające.
Dlatego ponawiam pytanie, czy jest ktoś na dogo kto odwiedza schronisko w Nowym Targu?

Posted

Julia07 napisał(a):
oj...chyba sie nie zrozumiemy...czy wiesz na czym polega praca wolnotariuszy i ich ewentualna pomoc...?jak mam adoptować psa z drugiego konca Polski nic o nim nie wiedząc. Czy Ty wogole byłas w tym schronisku..wiesz czy wogóle jest tam wolnotariat? Kto lepiej zna psa ze schroniska jak nie własnie wolnotariuszka...Info. ktore dostałam przez telefon niestety jest niewystarczające.
Dlatego ponawiam pytanie, czy jest ktoś na dogo kto odwiedza schronisko w Nowym Targu?

tam nie ma wolontariuszy, psów nikt nie wyprowadza , więc kiedy to do ciebie dotrze? Jak nie wierzysz, to zapytaj włascicielką schroniska o jakiegokolwiek wolontariusza??? Poda ci kontakt... Psy obsluguje ona i jej mąż i kucharka chyba ekstra też jest ; to wszystko. Ja w tym schronisku byłam.

Posted

A skąd ja mogę wiedziec jak tam jest , schroniska są różne i różne zasady w nich panują...czy to tak trudno zrozumiec , że szukam pomocy w dotarciu do tego psiaka. Dzwoniłam ale nie dostałam, żadnej konkretnej informacji..nawet nie wiem czy jeszcze tam jest, więc trudno jechać tyle kilometrów nie wiedząc po co...

Posted

Julia07 napisał(a):
A skąd ja mogę wiedziec jak tam jest , schroniska są różne i różne zasady w nich panują...czy to tak trudno zrozumiec , że szukam pomocy w dotarciu do tego psiaka. Dzwoniłam ale nie dostałam, żadnej konkretnej informacji..nawet nie wiem czy jeszcze tam jest, więc trudno jechać tyle kilometrów nie wiedząc po co...

na to pytanie: czy jeszcze tam jest może tylko odpowiedzieć włascicielka tego schronu; to jest schronisko prowadzone od 12 lat jako jej prywatna działalnosc gospodarcza; w lokalnej prasie w ub roku pojawiały się wypowiedzi, że uważa tzw wolontariuszy za niepotrzebnych, bo jak był brany pies na spacer to po powrocie do boksu inne go gryzły... A psy są tam "na sztuki" , czyli traktowane ilosciowo, raczej nie indywidualnie (ok 300 psów- od tego roku wzrosla pojemnosc, na parę osób obsługi).

• 2 weeks later...
Posted

Udało ci się znaleźć tego psiaka ?
Jak tam byłam ostatnio w poszukiwaniu mego zaginionego psa (na szczęście się znalazł) to właścicielka w ogóle mnie do środka nie wpuściła :-(
Ciężko będzie się czegoś dowiedzieć

Posted

niestety,kontakt jest bardzo utrudniony ze schroniskiem ...dzwoniłam kilka razy...pani obiecała zebrac info..bo nawet nie wiedziała o jakiego psa chodzi i czy on wogóle tam jest...:shake:pojechac osobiście nie moge bo to bardzo daleko wiec czuje, że nie uda mi sie pomóc temu psiakowi.kolejne schronisko"twierdza"..