Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Kopiuję post z forum miau.pl
Nie umiem poruszać się na Dogo, nie wiem, czy w dobrym miejscu wątek zakładam. Zaraz wkleję link do wątku na miau.pl na zwierzyńcu ogólnym.

[quote name='"Femka"']W ubiegły piątek została znaleziona na terenie zakładu, gdzie ostatnio sterylizujemy kotki. Suczka mała, kudłata, około 9 letnia. Ma lekką zaćmę. Prawdopodobnie uciekła w cieczce. Była tak zmęczona i przestraszona, że upadła w kałuży i dostała ataku padaczki.
Natychmiast została odwieziona do lecznicy, gdzie podano jej niezbędne lekarstwa, a następnie zrobiono jej wszystkie badania. Suczka nie ma padaczki, to był jednorazowy, pourazowy atak.
Z badań wynika, że ma jakiś stan zapalny, ale Pani Doktor uważa, że jest szansa na leczenie i chce ją leczyć. Suczka ma lekką zaćmę, ale widzi.
Błagam o dom tymczasowy dla niej. NAPRAWDĘ NIE MAMY JEJ DOKĄD ZABRAĆ. Na te dni pojechała do schroniska, gdzie jest pod specjalną opieką. Jesteśmy w pełnej gotowości, żeby zacząć ją leczyć. Ale dopóki sunia jest w schronisku, jesteśmy bez szans.
DOM TYMCZASOWY NIE BĘDZIE PONOSIŁ KOSZTÓW UTRZYMANIA SUCZKI. Będę finansować jej utrzymanie aż do znalezienia domu. Dom na pewno zostanie znaleziony.
Na razie nie mam fotek, bo wszystko było robione bardzo szybko. Żeby przede wszystkim uratować jej życie. Dzisiaj nie mogłam porobić jej fotek w schronie, bo mimo, że nic poważnego jej nie dolega, leży, nie ma chęci do życia. Ta suczka na pewno była domowa, uciekła w czasie cieczki.
Błagam o DT dla niej.
Sunia jest już wysterylizowana.
Fotki wstawię, jak tylko do mnie dotrą.

EDIT: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81097&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
link do watku na Miau.pl

Bardzo prosimy Łodzian o pomoc!!!

Posted

fachowe oko powiedziało mi, że sunia to mieszaniec pudla i sznaucera, ma czarną kędzierzawą sierść, a z oczu patrzy jej straszny smutek. a czy państwo, którzy ją znaleźli nie są skłonni zaoferować pomocy? wspominali coś o tym, o ile dobrze zrozumiałam, gdy sunia była w lecznicy, z tym, że chyba wyjeżdżali i na ten okres nie miałaby z kim zostać. może nadal chcą pomóc? sunia jest śliczna i bardzo potrzebuje człowieka :(

Posted

asiamm napisał(a):
a może w tytule napisz - Bardzo pilnie nawet płatny DT potrzebny!

Już zmieniłam, dziekuję. Nie wiem, co mam zrobić, żeby dostawała powiadomienia z wątku:oops:. Zaznaczyłam opcję automatycznych powiadomień, w profilu też sprawdziłam...

Posted

Marcelibu napisał(a):
Już zmieniłam, dziekuję. Nie wiem, co mam zrobić, żeby dostawała powiadomienia z wątku:oops:. Zaznaczyłam opcję automatycznych powiadomień, w profilu też sprawdziłam...

o powiadomieniach to nie wiem, ale jak wejdziesz w Panel użytkownika to wyświetlają Ci się wątki, w których cokolwiek pisałaś, o ile ktoś coś dopisał nowego w tych wątkach ;)

Posted

asiamm napisał(a):
o powiadomieniach to nie wiem, ale jak wejdziesz w Panel użytkownika to wyświetlają Ci się wątki, w których cokolwiek pisałaś, o ile ktoś coś dopisał nowego w tych wątkach ;)

Tak, już przychodzą powiadomienia, dzięki. Wszystko OK.
Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego przy moim nicku jest znak "ostrzegawczy"? Czy chodzi o to, że jest "nówka", w sensie, że mało postów napisałam:roll:?

Posted

Marcelibu napisał(a):

Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego przy moim nicku jest znak "ostrzegawczy"? Czy chodzi o to, że jest "nówka", w sensie, że mało postów napisałam:roll:?

podnoszę, a przy okazji odpowiem - każdy ma ten znak, za jego pomocą chyba można zasygnalizować modowi tzw. 'zły post' ;)

Posted

Dzień dobry,
bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Naprawdę trzeba pomóc tej suczce. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami da się uratowań sunię.

Posted

Podniosę, bo bardzo WAŻNE - pomóżmy suniakowi, która ma w tej chwili takie "czasowe" imię VIVA :cool1: Jak będą inne propozycje imienia suni - czekamy.
TERAZ JEDNAK NAJWAŻNIEJSZA JEST POMOC - dajmy Vivie DOMEK.