Marcelibu Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Witam, Kopiuję post z forum miau.pl Nie umiem poruszać się na Dogo, nie wiem, czy w dobrym miejscu wątek zakładam. Zaraz wkleję link do wątku na miau.pl na zwierzyńcu ogólnym. [quote name='"Femka"']W ubiegły piątek została znaleziona na terenie zakładu, gdzie ostatnio sterylizujemy kotki. Suczka mała, kudłata, około 9 letnia. Ma lekką zaćmę. Prawdopodobnie uciekła w cieczce. Była tak zmęczona i przestraszona, że upadła w kałuży i dostała ataku padaczki. Natychmiast została odwieziona do lecznicy, gdzie podano jej niezbędne lekarstwa, a następnie zrobiono jej wszystkie badania. Suczka nie ma padaczki, to był jednorazowy, pourazowy atak. Z badań wynika, że ma jakiś stan zapalny, ale Pani Doktor uważa, że jest szansa na leczenie i chce ją leczyć. Suczka ma lekką zaćmę, ale widzi. Błagam o dom tymczasowy dla niej. NAPRAWDĘ NIE MAMY JEJ DOKĄD ZABRAĆ. Na te dni pojechała do schroniska, gdzie jest pod specjalną opieką. Jesteśmy w pełnej gotowości, żeby zacząć ją leczyć. Ale dopóki sunia jest w schronisku, jesteśmy bez szans. DOM TYMCZASOWY NIE BĘDZIE PONOSIŁ KOSZTÓW UTRZYMANIA SUCZKI. Będę finansować jej utrzymanie aż do znalezienia domu. Dom na pewno zostanie znaleziony. Na razie nie mam fotek, bo wszystko było robione bardzo szybko. Żeby przede wszystkim uratować jej życie. Dzisiaj nie mogłam porobić jej fotek w schronie, bo mimo, że nic poważnego jej nie dolega, leży, nie ma chęci do życia. Ta suczka na pewno była domowa, uciekła w czasie cieczki. Błagam o DT dla niej. Sunia jest już wysterylizowana. Fotki wstawię, jak tylko do mnie dotrą. EDIT: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81097&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= link do watku na Miau.pl Bardzo prosimy Łodzian o pomoc!!! Quote
karoluch Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 fachowe oko powiedziało mi, że sunia to mieszaniec pudla i sznaucera, ma czarną kędzierzawą sierść, a z oczu patrzy jej straszny smutek. a czy państwo, którzy ją znaleźli nie są skłonni zaoferować pomocy? wspominali coś o tym, o ile dobrze zrozumiałam, gdy sunia była w lecznicy, z tym, że chyba wyjeżdżali i na ten okres nie miałaby z kim zostać. może nadal chcą pomóc? sunia jest śliczna i bardzo potrzebuje człowieka :( Quote
asiamm Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 a może w tytule napisz - Bardzo pilnie nawet płatny DT potrzebny! Quote
Marcelibu Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 asiamm napisał(a):a może w tytule napisz - Bardzo pilnie nawet płatny DT potrzebny! Już zmieniłam, dziekuję. Nie wiem, co mam zrobić, żeby dostawała powiadomienia z wątku:oops:. Zaznaczyłam opcję automatycznych powiadomień, w profilu też sprawdziłam... Quote
asiamm Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Marcelibu napisał(a):Już zmieniłam, dziekuję. Nie wiem, co mam zrobić, żeby dostawała powiadomienia z wątku:oops:. Zaznaczyłam opcję automatycznych powiadomień, w profilu też sprawdziłam... o powiadomieniach to nie wiem, ale jak wejdziesz w Panel użytkownika to wyświetlają Ci się wątki, w których cokolwiek pisałaś, o ile ktoś coś dopisał nowego w tych wątkach ;) Quote
Marcelibu Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 asiamm napisał(a):o powiadomieniach to nie wiem, ale jak wejdziesz w Panel użytkownika to wyświetlają Ci się wątki, w których cokolwiek pisałaś, o ile ktoś coś dopisał nowego w tych wątkach ;) Tak, już przychodzą powiadomienia, dzięki. Wszystko OK. Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego przy moim nicku jest znak "ostrzegawczy"? Czy chodzi o to, że jest "nówka", w sensie, że mało postów napisałam:roll:? Quote
dorcia44 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 może ktos wezmie suczke ,tak bardzo potrzebuje pomocy :-( Quote
Aleksandra59 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Bardzo, bardzo pilne - sunia na cito potrzebuje DT, chociaż DS mile widziany. Przecież one nie może być w schronisku, nie ma tam szansy na leczenie. Quote
asiamm Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Marcelibu napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego przy moim nicku jest znak "ostrzegawczy"? Czy chodzi o to, że jest "nówka", w sensie, że mało postów napisałam:roll:? podnoszę, a przy okazji odpowiem - każdy ma ten znak, za jego pomocą chyba można zasygnalizować modowi tzw. 'zły post' ;) Quote
Femka Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dzień dobry, bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Naprawdę trzeba pomóc tej suczce. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami da się uratowań sunię. Quote
Aleksandra59 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Podniosę, bo bardzo WAŻNE - pomóżmy suniakowi, która ma w tej chwili takie "czasowe" imię VIVA :cool1: Jak będą inne propozycje imienia suni - czekamy. TERAZ JEDNAK NAJWAŻNIEJSZA JEST POMOC - dajmy Vivie DOMEK. Quote
Aleksandra59 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Podniosę - może jakiś pomysł się pojawi jak suniakowi pomóc ..... Quote
Aleksandra59 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Podniosę - może jednak ............ Quote
Marcelibu Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Podniosę. Może ktoś pomóc może??? Quote
enia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='Aleksandra59']Podniosę - może jakiś pomysł się pojawi jak suniakowi pomóc ..... a Pati pytałyście? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119880&page=4 Quote
Marcelibu Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 [quote name='enia']a Pati pytałyście? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119880&page=4 Dzięki za linka:smile:. Femka na pewno zajrzy. Quote
dorcia44 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 i co u sunieczki ? znajdzie się jakis kącik? Quote
Femka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 rano już był dla suni DT, dzięki Waszej pomocy. Niestety, nastąpił drugi wylew. ['] Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Quote
Lionees Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Może ktoś płacze i szuka suni i nigdy się nie dowie,że odeszła:-( [*]:-( Quote
Recommended Posts