Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam !! Jestem nowym użytkownikiem i mam giga problem. Mam owczarka niemieckiego długowłosego. 10 tydzień. Ciągle się drapie i nie mogę mu w żaden sposób pomóc. Ma obroże przeciwpchelną naturalną nie chemię. Je ryż z mięsem bez żadnego żarcie z puchy czy sypanego a pomimo to się drapie3. Kąpałem drania i ani jednej pchły nie było a nadal chodzi i się drapię. Podejrzewam jakieś uczulenie. Ale nie mam pojęcia co to może być. Na razie jeszcze na spacerach gryzie wszystko co się da od kamieni przez piach. O ile mogę to go powstrzymuje przed tym. Czy macie jakiś pomysł co to może być ?? Tejo

Posted

Witam !
Ja z moim labem miałem taki sam problem. Rozwiązanie okazało się bardzo proste. Gdy byłem u weta, to mówię, że pies się ciągle drapie i skubie sierść.
Pomogło "wyciśnięcie" gruczołów odbytowych :p Były okropnie zapchane.
Po tym zabiegu jak ręką odjął :evil_lol:

Posted

Jeżeli jeszcze aktualne - ja na Twoim miejscu poszedłbym do weta. Nie ma to jak dobra opinia specjalisty. To najprawdopodobniej jest uczulenie i może na jakiś składnik jedzenia. ONki często mają słaby układ trawienny, mogą być uczulone także i na mięso. Jakie swojemu podajesz? Może tu leży problem. Najbezpieczniejsza jest jagnięcina.

Ps. jak zaglądniesz na forum napisz co u małego ;)