kapka22 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ja niestety nie dotarłam na te wystawy ale Kasia dzielnie walczyła i wczoraj na miedzynarodowce wywalczyła z Jagną CAC, rer.CACIB, ukończony CH.NIEMIEC:multi: Żuczek WO lok.I Sedzia z Irlandii ponoć bardzoooooooooo ostro oceniał... Trzymam kciuki za dziś!!! ;) Quote
efra-husky Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 GRATULACJE dla Kasi :multi::multi::multi: Quote
Kida Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Brawo ! Serdeczne gratulacje :multi::multi::multi: Quote
galadria Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ogromne Gratulacje dla Żuczka i Jagienki :multi::multi::multi: Quote
Cyraneczka Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [SIZE="5"]Gratki dla Kasi, Jagienki i Żuczka!!!! Quote
piotrjan Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 W sobotę sędziowała pani Mary Davidson ! Przejechała się po nas równo ! Kuba 3/4 , Zorka 2/2 . :p ... o tym co działo się na ringu ( :mad:) , o poza ringowych szopkach ( :mad::mad: ) opowie Kasia jak wróci . Ja na spokojnie nie mogę ! Tym bardziej gratulacje dla Kasi ! Ja postaram się tylko dodać do tego kilka zdjęć ! ------------------------------------------------- W niedzielę wystawę organizował już ktoś inny i nie pomagał już sędziemu wybierać zwyciezców ! Sedziował Kim Vigso Nielsen . BOB - RAINAR OF RUBY CREEK - klasa weterenanów ( najgorzej oceniony pies w sobotę ) :loveu: Snowmist's ONTARIO TREASURE - klasa szczeniąt - I , NSZwR :loveu: SWIFT WOLF Fortunatus - klasa otwarta - I - Anw. Dt . Ch. VDH , CAC , NPwR :oops: Winterfrost's EXCLUSIVE - klasa młodzieży - I - Anw. Dt . Jug. Ch. VDH , NJwR :oops: JAGIENKA z Coyoacan - klasa championów - I - Anw. Dt. Ch. VDH, CAC , NSwR :loveu::loveu: ----------------------------------------------- Specjalne gratulacje dla Kasi za to co udało się jej zrobić z Jagną po wypadku . Jesteśmy z Iwonką pełni podziwu dla jej determinacji w przywróceniu Jagienki do zdrowia . Jagna znowu jesteś wielka:Rose: . ... ale my kochamy Jagienkę nie zależnie od tego ! ( Żuczka też) Quote
piotrjan Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Od lewej zwycięzcy klas : weteran , młodzież , pośrednia . ... aha to w psach ! Zwycięzca klasy otwartej . CACIB . Najlepszy Junior w Rasie ! Quote
Cyraneczka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='piotrjan'] W niedzielę wystawę organizował już ktoś inny i nie pomagał już sędziemu wybierać zwyciezców ! Sedziował Kim Vigso Nielsen . BOB - RAINAR OF RUBY CREEK - klasa weterenanów ( najgorzej oceniony pies w sobotę ) :loveu: Snowmist's ONTARIO TREASURE - klasa szczeniąt - I , NSZwR :loveu: SWIFT WOLF Fortunatus - klasa otwarta - I - Anw. Dt . Ch. VDH , CAC , NPwR :oops: Winterfrost's EXCLUSIVE - klasa młodzieży - I - Anw. Dt . Jug. Ch. VDH , NJwR :oops: JAGIENKA z Coyoacan - klasa championów - I - Anw. Dt. Ch. VDH, CAC , NSwR :loveu::loveu: WOW!!! To daliście czadu!!!! Żadnych szans konkurencji nie daliście, tylko weteran jakimś dziwnym trafem się wyeksponował ;). WIELKIE GRATKI!!!!! Quote
nordic blue Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 **** GRATULACJE DLA POLSKIEJ EKIPY ***** BRAWO:multi::multi::multi: Jest to bardzo przykre, jeśli sędzia słucha co ma do powiedzenia gospodarz ringu i spełnia jego oczekiwania:placz: Jednak oliwa jest zawsze sprawiedliwa ! Cieszę sie bardzo że pokazaliście klase!!!!!! Ja miałam podobną sytuacje w Rumunii. Nawet o tym wcześniej nie wspominałam bo do dziś mną trzepie na samą myśl. Sędzia z Belgii był tak pod wpływem gospodarza ringu, że na zwycięzcę klasy postawił sukę z Rumunii conajmniej o klasę gorszą od Vivy:mad:. Gospodarz ringu prowokował Vive do agresji, mocno ścisnął jej obiema dłońmi kufe. Kuba sie tak wkurzył, że nawet nie poszedł do porównania o res.cacib! Na drugi dzień sedziował znany arbiter Denis Kuzejl ze Słowenii, konkurencja wiedziała że jest nie ugięty, nie wystawili swojej jednej suki:evil_lol:. Viva wygrała klasę i poszła do porównania o CACIB ze zwycieżczynią klasy pośredniej ( zwycieżczyni BOB z poprzedniego dnia) i pomimo ostrej krytyki gosp. ringu, sugerowania sędziemu i wskazywanie palcem która powinna wygrać, to jednak Viva zdobywa CACIB !!!!!!!!:multi: Quote
gidelskie-psy Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 GRATULACJE DLA WALCZĄCYCH !!! kontrowersyjne sędziowania są modne w Europie:cool3: Quote
jolka11 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 :loveu::loveu: Brawa dla Was za wytrwałość i wyniki :loveu::loveu: Quote
NigdyNigdy Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Też się w końcu doczłapaliśmy.... Dzięki piękne wszystkim za gratulacje :B-fly: Jestem dumna i z Jagódki i z Żuczka- żałuję jedynie, że w Niemczech nie organizują BiS'ów Szczeniąt. Zawszeć to jakiś dodatkowy trening dla niepokornego potworka. Co do tego, o czym wspominał Piotr.... Jeżdżę na wystawy 18 lat, różne kwiatki widziałam, ale to było absolutne mistrzostwo świata. To, że sędzia woli typ pracujący? OK. Ale nawet psa pracującego trzeba móc ocenić. Zwycięzcy z soboty, albo czołgali się ze strachu po ringu, albo skakali niczym zające. Wiele z tych psów było przerażonych i na wyciągnięcie ręki sędziego po prostu czmychały za drugi koniec smyczy. Warto dodać, że niemal wszystkie zwycięskie psy z soboty należały do tego samego właściciela. Długo zastanawiałam się, jak daleko można posunąć się w manipulowaniu sędzim, ale po zakończeniu oceny w ringu wszystko mi się rozjaśniło. Pani sędzia podeszła do właściciela zwycięskich psów i... bez żenady zaczęła z nimi gaworzyć i chichotać, zupełnie nie ukrywając, że się znają. W mojej ocenie panowały między nimi relacje wręcz.... hmm... przyjacielskie. Już pierwsze sędziowanie wspomnianych weteranów spowodowało, że wszyscy jak jeden mąż zbieraliśmy szczęki z ziemi- Gosia widziała zwycięskiego weterana, więc mam nadzieję, że podzieli się swoimi wrażeniami :lol: Przegrana Zorki, to zdecydowanie cios poniżej pasa- wygrała suczka o jakieś dwie- trzy klasy gorsza, że o przygotowaniu i prezentacji nie wspomnę. W tej sytuacji, nasz cenny CAC stał pod wielkim znakiem zapytania i uwierzyłam w niego dopiero, kiedy zobaczyłam kartę oceny. Przyznanie Jagnie res. CACIB'a było również OGROMNYM zaskoczeniem, bo .... nie wiem, czy sędzia miała chwilowy przebłysk, czy z litości dała nam ten tytuł, ale było to bardzo nielogiczne posunięcie z jej strony. Porównanie o rasę wyglądało, w każdym razie genialnie (Piotrze czekamy na zdjęcia) :evil_lol: Warto dodać, że psy, które odniosły tak oszałamiające sukcesy w sobotę, w niedzielę nie były już zgłoszone. Szkoda :diabloti: Drugiego dnia, wszystko powróciło już do normy- sędzia zdecydowanie robił wrażenie, jakby znał wzorzec. Miło, że na cztery psy, które stanęły do porównanie o rasę, aż trzy były w rękach polskich. Zwycięstwo przypadło jednak "temu czwartemu"- bardzo pięknie zbudowanemu, o ślicznej głowie i cudnym charakterze weteranowi beligijskiemu - po domowemu zwanego Liskiem, którego miło mi było prezentować (niestety już bez dalszych sukcesów) na ringu głównym. Zresztą, tym występem, zakończył swoją karierę wystawową i myślę, że to zwycięstwo bardzo mu się należało. Szkoda, że Sashka nie dojechała, bo na cztery suczki w klasie otwartej, nie stawiła się żadna, więc co najmniej CAC był jak najbardziej w zasięgu ręki ;) Dzięki Piotrze i Iwonko za miłe towarzystwo przez te dwa dni- za schronienie, za kolację, za pomoc w zmaglowaniu "grosse tutte auf die mini dounts mit zimt" (;)) i za dłuuugie rozmowy, nawet jeśli czasem były burzliwe ;) Gratuluję sukcesów z drugiego dnia, a o pierwszym warto po prostu zapomnieć :cool1: Quote
piotrjan Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kasiu może się mylę , ale czy ten pies z prawej trochę nie przypomina Liska którego wystawiałaś na BISach . Zdjęcie przedstawia Leonharda Seppala z jego psami . Z prawej półbrat słynnego Togo . Quote
NigdyNigdy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='piotrjan']Kasiu może się mylę , ale czy ten pies z prawej trochę nie przypomina Liska którego wystawiałaś na BISach . Oj nie nie! Lisek to dla mnie niemal wierna kopia swojego pradziadka- Vishnu's Horizon In Sight (Zw. Świata, Int.Champion, Ch.Kanady, Niemiec, Holandii, Belgii i Luksemburga)- tego samego, który jest pradziadkiem Jagny zresztą ;) Tu Lisek z jego własnej strony: Quote
piotrjan Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Jeszcze kilka zdjęć z Lipska . Porównanie o rasę - sobota . Pies CACIB . KIMLAN'S NORTHERN VOYAGEUR . Suka CACIB . TAKODA ARE U HOT . Suka rec CACIB . JAGIENKA Z COYOACAN . Quote
Recommended Posts