Martyna&Zara Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Witam! Chciałabym się dowiedzieć co sadzicie o tej książce. W przyszłości będę miała onka i chciałabym się dowiedzieć czy ta książka pomoże mi w odpowiednim wybraniu żywienia itp.. Z góry dziękuje za odpowiedzi . Quote
14ruda Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 ksiązki nie widziałam:razz:,ale najważniejsze jest wybranie dobrego szczeniaka z dobrej hodowli.Bardzo dużo info jest tutaj na dogo,jest kilku znawców rasy:loveu:.Ja czerpałam wiedzę właśnie stąd:p Quote
ayshe Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 radze zakupic ksiazki nie pisane przez kogos nieznanego.nieiwem co to zaksiazka.jaki jest autor? wszystkie wiadomosci o onie sa w "biblii"onkarza-w dziele M.v.Stephanitz. tu jest temat o ksiazkach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33885 i o onach http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24684 Quote
Axusia Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Najwiecej to mozna sie dowiedzieć z praktyki pracy z psem lub samego obserwowania, z rozmow z hodowcami - oczywiscie tylko tymi co coś wiedzą - czytaj Ayshe. Ksiazki są ok, ale nie zawsze w 100% pisza to co powinni. Quote
Martyna&Zara Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Już książkę przeczytałam i szczerze powiedziawszy to nic do mojego łba nie wniosła :) Jakby co to wiem już to i owo na temat onka i uważam że ta książka nadaje się dla bardziej początkujących właścicieli. Quote
Martyna&Zara Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 A jeszcze jedno jakie książki w języku POLSKIM są obowiązkowym punktem dla onkarza?? Quote
Axusia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Myśle, ze ksiazki Z. Mrzeźwińskiej - o charakterze psów ogolnie. Może coś o tropieniu Bogusława Górnego no i ... szczerze to sama nie wiem :oops: Quote
ayshe Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 raczej nie ma.kiedys byl Szymankiewicz-ojciec polskich onkarzy i chyba tylko to.mala ksiazeczka z wydan akcydensowych. Quote
Martyna&Zara Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję , że bedę godnym onkarzem :) Quote
Axusia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 No to pochwal sie kiedy i gdzie chcesz nabyc ONa ? Quote
Recommended Posts