Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem. Zauważyłam u mojego psa obiawy takie jak: Dziś jak byliśmy na spacerq porannym psiaczek miał biegunke, to juz mi wydawało sie dziwne, ale potem co chwile podchodził gdzieś do krzaczka i zaowu biegunka. Nagle zwruciłam uwage na jego biegunke bo wydała mi sie dziwna i faktycznie biegunka z krwią i tonapierw qpka z krwia, a potem i sama krew. I tak potem też. Co wyszłam z nim to krew z odbytu. Do tego Hadesikowi cieknie z nosa i rano wymiotował. Acha i jeszcze jak leży se jak zawsze to pisszczy. Piszczy i piszczy i tak apatycznie patrzy sie na mnie, acha i kicha. Co może mu być?. Jakiś czas temu miał kleszcza, aler był mały jak go zauwarzyłam i odrazu qpiłam mu obroże przeciw kleszczom. Co mu może być. Nie chce pić ani jeść. Coś tam dziabnie, ale nie tak ochoczo jak zwykle. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Bez weterynarza Twój psiak może nie doczekać jutra, taka jest prawda.
Ile pies ma lat/miesięcy?
Czy szczepiony na wirusówki i kiedy?
Może być wiele przyczyn. Może to być parwowiroza, mogą to być robaki, może to być jakieś uszkodzenie po zjedzeniu np. kawałka szkła czy czegokolwiek innego, może to być jeszcze zupełnie coś innego, ale nie można tego tak zostawić bez pomocy.
Biegunka i wymioty psa odwadniają i bez interwencji lekarskiej i podania np. kroplówki może być źle.

Posted

zabka87 napisał(a):
Jestem z kołobrzegu. Nie był szczepiony na nosówke! No jak zlismy do wete to krewką znowu. Ma 3 latka

Ja tak samo jestem z kołobrzegu .Weterynarz przyjmuje na zaplecznej Brelik tylko nie wiem od której (przez godzine duzur) a jeśli zadzwoniłabyś do wetki Kolman (0943510500 i 0943525106 )na Słoneczną 8 i powiedział ze to poważna sprawa napewno by cie przyjeła on jest super weterynarzem i nie można czekać do jutra bo te objawy mówia same za siebie :-( I bardzo żle ze nie był szczepiony ..... A jak psiak sie czuje ?????

Posted

dzwoniłam do wete jednego i drugiego. Na kamiennej u góry przyjmuje cało dobowo taki starszy dziadek. Psisko już tak chyba sie czujer lepiej. Bawił sie ze mną i chyba jest lepiej poszłam z nim pobiegać i sie napił jak przyszliśmy. antybiotyk zapalny narazie

Posted

zabka87 napisał(a):
dzwoniłam do wete jednego i drugiego. Na kamiennej u góry przyjmuje cało dobowo taki starszy dziadek. Psisko już tak chyba sie czujer lepiej. Bawił sie ze mną i chyba jest lepiej poszłam z nim pobiegać i sie napił jak przyszliśmy. antybiotyk zapalny narazie

Właśnie zapomniałam o nim :oops:też z kotem byłam raz u niego :cool3:
To dobrze że psiak juz sie lepiej czuje...Ale w poniedziałek idz do weta który prowadzi psa tak na wszelki wypadek;)