Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agusiazet']Cóż, podjęłam decyzję, po dramatycznej rozmowie z Aliną, że Aguś wraca do niej. Zabiera z powrotem do siebie swoje psy, w tym najlepszą przyjaciółkę Agusia Sabę! Miałabym straszne wyrzuty sumienia, gdybym nie wyraziła zgody na powrót Agusia do domu!!! Bardzo proszę o wyrozumiałość w stosunku do mojej osoby i decyzji, bo wg mnie Aguś był u Aliny szczęśliwy, miał swoją stabilizację i swoich przyjaciół, niezależnie od tego, co inni dogomaniacy mają do powiedzenia! Bardzo proszę o pomoc w transporcie![/QUOTE]

Cóż, decyzja jak decyzja. Ty Agusiu masz kontakt z Aliną i to Ty decydujesz.
Z punktu widzenia psa na pewno się cieszę. On miał i ma tam dom.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agusia, mam nadzieję, że to dobra decyzja, i że Alina dała Ci mocną gwarancję, że sytuacja sprzed kilku tygodni się nie powtórzy, NIGDY

Dla tych, co może jeszcze nie wiedzą :( Kierownik schroniska w Mielcu Andrzej Skowron zmarł dziś rano :(

Posted

[quote name='eloise']Agusia, mam nadzieję, że to dobra decyzja, i że Alina dała Ci mocną gwarancję, że sytuacja sprzed kilku tygodni się nie powtórzy, NIGDY

Dla tych, co może jeszcze nie wiedzą :( Kierownik schroniska w Mielcu Andrzej Skowron zmarł dziś rano :([/QUOTE]

Straszna wiadomość z Kierownikiem:( Wyrazy współczucia dla rodziny! Był z niego dobry człowiek, który miał serce dla zwierząt!!!

Posted

Dopiero przeczytałam , że Aguś ma wracać...... Oczywiście że to Aga Twoja decyzja i nikt jej negował nie będzie..... choć chciałabym coś powiedzieć ale byłoby to zbędne....
Aguś wrócisz do koleżanki Saby, a Lucynka będzie płakać :) :)

Posted

Zupełnie nie rozumiem powrotu Aguska do AlinyS.
Jestem tą wiadomością zbulwersowana. Ktoś, kto trzymał psy w tak koszmarnych warunkach nie zasługuje na to,żeby
mieć jakiekolwiek zwierzę u siebie. Rozumiem ,że AlinaS pokrywa koszty transportu Aguska do hotelu Brzyścia.

Posted

[quote name='Ra_dunia']Agusiuzet - wierzę, że Aguś będzie u Aliny szczęśliwy.[/QUOTE]

Dziękuję Raduniu, ja też w to wierzę, że taka sytuacja już się nie powtórzy!!!

Posted

[quote name='agusiazet']Dziękuję Raduniu, ja też w to wierzę, że taka sytuacja już się nie powtórzy!!![/QUOTE]

jesten daleka od oceniania cię ,wiem że pomagasz psiakom i nie pozwoliłabyś sobie na wyrządzenie swiadomej krzywdy któremu kolwiek ,tylko mam prośbę wsłuchaj się w swoje serducho ,czy ono pozwoli żebyś zaufała człowiekowi który naraził inne psiule na ból i starch ,może trzeba dać drugą szansę ... ale to twoje serce ...jeżeli choć trochę kołace z niepewności o Agusia to nie ignoruj tego ...

Posted

Nie ignoruję, do momentu skandalu hotelikowego Aguś był szczęśliwym psem po przejściach, którego nikt inny nie chciał! Tam jest jego dom! Daję im tę szansę, bo wierzę, że to dobra decyzja!!! Obym nie musiała nigdy tego żałować.......

Posted

[quote name='sonia71']jesten daleka od oceniania cię ,wiem że pomagasz psiakom i nie pozwoliłabyś sobie na wyrządzenie swiadomej krzywdy któremu kolwiek ,tylko mam prośbę wsłuchaj się w swoje serducho ,czy ono pozwoli żebyś zaufała człowiekowi który naraził inne psiule na ból i starch ,może trzeba dać drugą szansę ... ale to twoje serce ...jeżeli choć trochę kołace z niepewności o Agusia to nie ignoruj tego ...[/QUOTE]

Problem w tym, ze niektóre psiaki straciły tam życie .
Ponawiam pytanie - czy AlinaS pokryje koszt transportu Aguska Popielarnia-Brzyść.

Posted

Ja pytam czy AlinaS odda pieniądze za ten płatny transport, który był organizowany na cito kiedy zagroziła,że Agusek
będzie oddany do schroniska.

Posted

[quote name='Jo37']Ja pytam czy AlinaS odda pieniądze za ten płatny transport, który był organizowany na cito kiedy zagroziła,że Agusek
będzie oddany do schroniska.[/QUOTE]
Ja wcale nie zagroziłam że Aguś pójdzie do schroniska! Ja prosiłam tylko o zorganizowanie czegokolwiek mówiąc że schronisko nie jest dobrym wyjściem dla takiego psiaka jak Aguś. Dziwnym trafem Saba i Puszek (które już wróciły do mnie do schroniska nie trafiły ... ani też nie zostały samopas bez opieki.Były w dobrym domu tymczasowym i gdyby dla Agusia nie znalazła się inna opcja byłby w tym DT razem z nimi. W momencie kiedy prosiłam agusięzet o pomoc jeszcze nie miałam opieki dla Saby i Puszka)
Aguś jest wyjątkowym psem pod każdym względem z tego też powodu nie jest psem który może iść do pierwszego lepszego z brzegu domu stałego a już absolutnie nie wyobrażam sobie Agusia w bloku wyprowadzanego tylko na smyczy ( tak jak tutaj na wątku było gdzieś napisane) to jest pies bardzo wrażliwy, kochający przestrzeń, wolność, bieganie , z pewnością ma coś z charcika w jakimś odległym pokoleniu. Jednocześnie JO37 weź poprawkę w jakim stanie Aguś przyszedł do mnie a w jakim został oddany? Czy był zaniedbany? Zestresowany? Brudny? Głodny? Nieszczęśliwy? Porównaj zdjęcia przed i po.... Czy potrafił chodzić na smyczy? - nie. Czy zachowywał czystość w domu? - różnie.
Jo37 zawsze można mu znaleźć lepszy dom jak miał u mnie ale kiedy to będzie? Kto to będzie? Czy zaakceptuje Agusia takim jaki jest? Ja również zamiast Agusia mogę wziąć sobie (albo i nie brać bo mam Sabę i Puszka) jakiegoś psiaka z setek lub tysięcy innych bezdomniaków tylko tutaj chodzi konkretnie o Agusia i o jego kruchą psychikę i jego w wielu aspektach inność którą nie każdy zaakceptuje...
Jo37 oczywiście możesz mieć wątpliwości ale jakoś nie było Ciebie jak Aguś potrzebował półtora roku temu Tymczasu. Jakoś tak dziwne dla mnie jest to że najwięcej do powiedzenia i wątpliwości mają osoby które niewiele robią. Nie twierdzę że nic nie robisz ale przy komputerze posiedzieć może każdy i nabijać ilość postów.

Tak czy inaczej to jest wątek Agusia i wydaje mi się że jego dobro jest tutaj najważniejsze

Posted

Agusia - wierzę w Twoją intuicję, a ponoeważ nie znam ani psiaka ani osób z nim związanych - to się wymądrzać nie będę - bo to najłatwiej. Ty wiesz co dla niego będzie najlepsze. Wierzę w Ciebie!

['] - do dla p. Kierownika schroniska w Mielcu - szkoda że odchodza ludzie, którzy robili coś z sercem!!!