Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie bardzo mogę dowieźć ponieważ od pierwszego idę już do pracy po zwolnieniu. Z Jaktorowa do Mielca jest ok 250 km czyli w obie strony ok 500 km a przy średniej prędkości 70- 80 km na godzinę to jest ok 8 godz w obie strony a opiekunkę do babci mam tylko na czas pracy czyli do 14 - poza tym nawet gdyby została dłużej to nie wyprowadzi na spacer Saby rotwailerki bo sobie z nią na spacerze nie poradzi tak że ja nie bardzo mogę fizycznie czasowo dowieźć do Mielca. Pozostaje więc inny dogomaniacki transport

Posted

agusiazet napisał(a):
My dwie i czasami jeszcze ze dwie inne osoby! Ale cóż Aguś nie wzbudza aplauzu, niestety, nawet na DG:(

To nie tak, że nie wzbudza, czy się nie zagląda.
Tylko jak się pomóc nie może to co pisać?
Ale losy Agusia się śledzi przecież od początku i kibicuje mu mocno.

Posted

Dokładnie, dla Agusia każda pomoc jest ważna, a tu nawet nie ma zbyt wielu hopaczy:( Ja niedługo wyjeżdżam do Anglii, kto wtedy wspomoże Alinę? Nawet nie chcę myśleć:( Chciałabym, żeby jego domek znalazł się jak najszybciej!!! Martwię się, że nikt nigdy Agusia nie zechce:(

Posted

Jeśli zaglądacie to odzywajcie się, piszcie cokolwiek jeśli Aguś będzie na pierwszej stronie to więcej osób go zauważy a może i roześle wici o Agusiu

Posted

Agus jest na stronie Fundacji Dobermana. Jesli nie teraz w czerwcu, to we wrzesniu na pewno sie zalapie do nowego domu.

Agus, Schäfermix-Rüde, ca.3-4 Jahre

Der gute Agus irrte die längste Zeit seines Lebens auf polnischen Strassen
herum, bis ihn zum Glück Tierschützer einfangen konnten. Agus verhält sich allerdings sehr zurückhaltend. Aber, wenn die Leute kommen, die er kennt freut er sich sehr. Kinder mag er jedoch überhaupt nicht. Wahrscheinlich wurde er von ihnen auf der Strasse geärgert.

Er lebt jetzt bei einer Pflegestelle in Polen und hat dort auch schon sehr vertrauen gefasst. Er hat zugenommen, ist gesund, entwurmt und geimpft.

Agus versteht sich wunderbar mit allen Hunden und auch Katzen sind kein Problem für ihn. Er ist stubenrein, kann gut auch mal alleine bleiben und acht auch nichts kaputt.

Er schmust auch für sein Leben gerne. Das kannte er vorher überhaupt nicht und jetzt bekommt er nicht genug davon :-))

Wir suchen nun für Agis ein neues zu Hause, oder eine Pflegestelle. Wenn SIE Agus helfen möchten, dann könnte er mitte Juni mit nach Deutschland kommen.
Melden Sie sich doch einfach mal bei uns.
Infos unter: Dobermann-Nothilfe e.V.

Posted

Aga ja też zaglądam zawsze jak jestem tylko nie piszę bo chce wszystkie zaznaczone wątki przelecieć i poczytać;)
Za Agusia trzymam kciuki tak jak za inne psiaki, a napiszecie mi jak to się hopa bo ja do tej pory nie wiem :evil_lol:taka jestem niezorientowana i nawet banerka się nie nauczyłam wstawiać:angryy:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Agus jest na stronie Fundacji Dobermana. Jesli nie teraz w czerwcu, to we wrzesniu na pewno sie zalapie do nowego domu.

Ulka18, niechby mu się udała, ale we wrześniu mnie już w Polsce nie będzie, więc nawet nic nie pomogę:( Szkoda, żałuję bardzo!
Kasia, hopanie to podrzucanie wątku, żeby jak najczęściej był na pierwszych stronach, bo tam najwięcej ludzi zagląda i czyta. Możesz napisać niewiele lub nieistotnie, ale coś:) Choć szczerze napiszę, jakoś już w polski domek nie wierzę, liczę już tylko na Fundację!

Posted

Była u mnie na tymczasie stareńka, ślepa sunia i udało się jej znaleźć domek w Warszawie, był również Gruby również nieco starszawy psiak - również się udało a Aguś jest młodym zdrowym psiakiem więc dlaczego miałoby się nie udać
ponawiam prośbę o ogromną ilość ogłoszeń - gdzie tylko się da