Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aguś ma allegro i allegratkę. Jeśli możesz Kasiu, ogłoś go, gdzie jesteś zarejestrowana. Alle ja już nie liczę na polską adopcję, liczę na zagranicę, choć stamtąd też cisza!!! Czy wszystko ok z Agusiem?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dobrze!!! Poprosiłam dzisiaj o ogłoszenie Agusia w gazecie o psach, nawet nie wiem jaki tytuł, bo to tak przez osoby trzecie się dowiedziałam. Może tą drogą Aguś znajdzie dom i swojego człowieka!

Posted

Nowy domek musi być dobry. cierpliwy i wyjątkowy - jeśli miałby być byle jaki to Aguś poczeka u mnie na następną propozycję domu. Poświęciłam mu naprawdę dużo czasu i cierpliwości żeby wyszedł na prostą tak że szkoda to zmarnować mało trafną adopcją a jest to pies bardzo wrażliwy i aż się boję jak to będzie w nowym domu gdy trzeba będzie zaufać nowemu człowiekowi.

Posted

Pani Żanety pomaga w ogłoszeniach psów w potrzebie w gazecie Pies:) Może Agusia ktoś tam wypatrzy i da dom, a może to ja się czepiam każdej nadziei:) No, ale przecież trzeba wierzyć, ze ktoś go pokocha na zawsze!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
To na początek czerwca planujcie czipowanie i paszport, ja po 1-wszym przekażę potrzebną kwotę.

Pisalam, ze niestety na razie nie ma chetnych na Agusia. Dzisiaj dopiero przyszlo pierwsze zapytanie, ale warunkiem jest wielkosc w klebie nie wieksza niz 50 cm. Czy Agus jest wyzszy? To chodzi o pozwolenie na trzymanie psa w mieszkaniu, nie moze byc wiekszy niz 50 cm, takze prosze o dokladny pomiar :modla:

Posted

Myślę, że paszport i czip Agusiowi się przyda, przecież taki wędrowniczek z niego.:evil_lol: A w kłębie ile ma to musi odpowiedzieć Alina, ja na oko myślę, że w podanym przedziale się mieści, ale to na oko:) Ulka, a możesz coś więcej o tym zapytaniu o Agusia:???:

Posted

agusiazet napisał(a):
Mieści się, mieści!!! Ulka18, czy to dobra oferta?

Nie wiem czy dobra oferta. Kazdy czlonek fundacji ma kilka psow pod opieka i zajmuje sie ich adopcja. A to oznacza wizyte przed i poadopcyjna, spisanie umowy, kontakt w sprawie tych psow. Agusiem zajmuje sie Anja. Zapytam jej jak wyglada propozycja.

Posted

Przeglądałam teraz Allegro Agusia. Myślę że powinno się trochę zmienić opis dotyczący ucieczek Agusia (może już nie w tej aukcji bo za 4 godziny się kończy ale ewentualnie przy wystawieniu powtórnym). Aguś to wcale nie jest uciekinier jeśli trafi do domku który go zaakceptuje takim jaki jest a on pokocha nowych właścicieli to nie w głowie mu będą ucieczki. Ja już od dłuższego czasu wychodzę z nim bez smyczy i pięknie się pilnuje i razem ze mną szybciutko wraca do domu Jedyny problem na spacerach bez smyczy polega na tym iż na dworze nie da sobie zapiąć smyczy on przybiega , odbiega na parę metrów, skacze na mnie z radością ale przy próbie złapania za obrożę odskakuje na metr - jednym słowem robi sobie dobrą zabawę ( być może to lek z przeszłości z łapanek jakie na niego robiono) ale ani razy nie zdarzyło się żeby uciekł- jak wracamy ze spaceru otwieram drzwi od domu a Aguś pierwszy, szczęśliwy wpada do mieszkania radośnie merdając ogonem że jest już z powrotem u siebie. Aguś na pewno kocha bieganie luzem ale nie przeszkadza mu to kochać człowieka i swój domek.Oczywiście podbiegając. Jednocześnie na pewno nie można próbować go puszczać w nowym domu zbyt szybko. ale po odpowiednim czasie jak psina poczuje się pewnie a w pobliżu nie ma ulicy { tak jak u mnie} to na pewno nie powinno być problemu. Jednocześnie ładnie chodzi na smyczy (jak jest na niej wyprowadzony) nie szaleje, nie ciągnie

Posted

Warto też rozważyć adopcję zagraniczną, którą proponuje Ulka18. Przede wszystkim z tego powodu, że w Polsce nikt się Agusiem nie zainteresował. Po drugie adopcje organizowane przez Fundację są bardzo udane i mamy od nich sporo wiadomości i zdjęć. Myślę, że jeśli to miałby być fajny domek stały, warto zaryzykować. Aguś i tak jest już u Ciebie Alino długo, chyba ponad pół roku i w jakiś tam sposób zajmuje miejsce innym bidom:(