agusiazet Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Aguś ma allegro i allegratkę. Jeśli możesz Kasiu, ogłoś go, gdzie jesteś zarejestrowana. Alle ja już nie liczę na polską adopcję, liczę na zagranicę, choć stamtąd też cisza!!! Czy wszystko ok z Agusiem? Quote
AlinaS Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Aguś czuje się świetnie.Ranka jak na razie w porządku. Dzisiaj już dzielnie szczeka, powarkuje i dokucza Sabie. Quote
agusiazet Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 To dobrze!!! Poprosiłam dzisiaj o ogłoszenie Agusia w gazecie o psach, nawet nie wiem jaki tytuł, bo to tak przez osoby trzecie się dowiedziałam. Może tą drogą Aguś znajdzie dom i swojego człowieka! Quote
agusiazet Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 To na początek czerwca planujcie czipowanie i paszport, ja po 1-wszym przekażę potrzebną kwotę. Quote
Ra_dunia Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Domek dla Agusia by się przydał... obojętnie gdzie - byle dobry... Quote
AlinaS Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Nowy domek musi być dobry. cierpliwy i wyjątkowy - jeśli miałby być byle jaki to Aguś poczeka u mnie na następną propozycję domu. Poświęciłam mu naprawdę dużo czasu i cierpliwości żeby wyszedł na prostą tak że szkoda to zmarnować mało trafną adopcją a jest to pies bardzo wrażliwy i aż się boję jak to będzie w nowym domu gdy trzeba będzie zaufać nowemu człowiekowi. Quote
agusiazet Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Aguś to po prostu wyjątkowy pies dla wyjątkowego człowieka!!! Alino, a czy on nie mógłby zostać u Was na zawsze???:oops: Quote
agusiazet Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Rozumiem, Aguś szuka kochającego domku!!! Quote
agusiazet Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Prośbę do Pani Żanety wysłałam. teraz czekajmy na jej pozytywne rozpatrzenie i bądźmy dobrej myśli:) Quote
AlinaS Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 O co chodzi z panią Zanetą chyba coś opuściłam w wątku u Agusia? Czyżby jakiś domek? Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Pani Żanety pomaga w ogłoszeniach psów w potrzebie w gazecie Pies:) Może Agusia ktoś tam wypatrzy i da dom, a może to ja się czepiam każdej nadziei:) No, ale przecież trzeba wierzyć, ze ktoś go pokocha na zawsze!!! Quote
Ulka18 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 agusiazet napisał(a):To na początek czerwca planujcie czipowanie i paszport, ja po 1-wszym przekażę potrzebną kwotę. Pisalam, ze niestety na razie nie ma chetnych na Agusia. Dzisiaj dopiero przyszlo pierwsze zapytanie, ale warunkiem jest wielkosc w klebie nie wieksza niz 50 cm. Czy Agus jest wyzszy? To chodzi o pozwolenie na trzymanie psa w mieszkaniu, nie moze byc wiekszy niz 50 cm, takze prosze o dokladny pomiar :modla: Quote
AlinaS Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Aguś ma 45 cm w kłębie przy tym jest chudziutki tak że wzrokowo wygląda na mniej Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Myślę, że paszport i czip Agusiowi się przyda, przecież taki wędrowniczek z niego.:evil_lol: A w kłębie ile ma to musi odpowiedzieć Alina, ja na oko myślę, że w podanym przedziale się mieści, ale to na oko:) Ulka, a możesz coś więcej o tym zapytaniu o Agusia:???: Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Mieści się, mieści!!! Ulka18, czy to dobra oferta? Quote
AlinaS Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Czy Aguś jest ogłoszony ma Gratce szukałam właśnie i za nic nie mogę znaleźć? Może ogłoszenie wygasło? Quote
Ulka18 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 agusiazet napisał(a):Mieści się, mieści!!! Ulka18, czy to dobra oferta? Nie wiem czy dobra oferta. Kazdy czlonek fundacji ma kilka psow pod opieka i zajmuje sie ich adopcja. A to oznacza wizyte przed i poadopcyjna, spisanie umowy, kontakt w sprawie tych psow. Agusiem zajmuje sie Anja. Zapytam jej jak wyglada propozycja. Quote
AlinaS Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Przeglądałam teraz Allegro Agusia. Myślę że powinno się trochę zmienić opis dotyczący ucieczek Agusia (może już nie w tej aukcji bo za 4 godziny się kończy ale ewentualnie przy wystawieniu powtórnym). Aguś to wcale nie jest uciekinier jeśli trafi do domku który go zaakceptuje takim jaki jest a on pokocha nowych właścicieli to nie w głowie mu będą ucieczki. Ja już od dłuższego czasu wychodzę z nim bez smyczy i pięknie się pilnuje i razem ze mną szybciutko wraca do domu Jedyny problem na spacerach bez smyczy polega na tym iż na dworze nie da sobie zapiąć smyczy on przybiega , odbiega na parę metrów, skacze na mnie z radością ale przy próbie złapania za obrożę odskakuje na metr - jednym słowem robi sobie dobrą zabawę ( być może to lek z przeszłości z łapanek jakie na niego robiono) ale ani razy nie zdarzyło się żeby uciekł- jak wracamy ze spaceru otwieram drzwi od domu a Aguś pierwszy, szczęśliwy wpada do mieszkania radośnie merdając ogonem że jest już z powrotem u siebie. Aguś na pewno kocha bieganie luzem ale nie przeszkadza mu to kochać człowieka i swój domek.Oczywiście podbiegając. Jednocześnie na pewno nie można próbować go puszczać w nowym domu zbyt szybko. ale po odpowiednim czasie jak psina poczuje się pewnie a w pobliżu nie ma ulicy { tak jak u mnie} to na pewno nie powinno być problemu. Jednocześnie ładnie chodzi na smyczy (jak jest na niej wyprowadzony) nie szaleje, nie ciągnie Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Wznowiona alegratka Agusia: [url=http://ale.gratka.pl/uzytkownik/wyroznienie/1960120.html]Alegratka.pl - Og Quote
AlinaS Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 To świetnie ponieważ - uciekinier trochę odstrasza potencjalny nowy domek Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Alino wszystko uwzględnię w nowym Allergo, nowe zdjęcia też:) Quote
agusiazet Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Warto też rozważyć adopcję zagraniczną, którą proponuje Ulka18. Przede wszystkim z tego powodu, że w Polsce nikt się Agusiem nie zainteresował. Po drugie adopcje organizowane przez Fundację są bardzo udane i mamy od nich sporo wiadomości i zdjęć. Myślę, że jeśli to miałby być fajny domek stały, warto zaryzykować. Aguś i tak jest już u Ciebie Alino długo, chyba ponad pół roku i w jakiś tam sposób zajmuje miejsce innym bidom:( Quote
Recommended Posts