Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkie zdjecia wyslalam wraz z linkiem do strony, na ktorych byl Agus fotografowany w schronisku. Zobaczymy co odpowiedza.
Ciezko widze ten brak kastracji, no i paszport i czip musi miec. Czy byla podpisana umowa adopcyjna na Agusia?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wszystkie zdjecia wyslalam wraz z linkiem do strony, na ktorych byl Agus fotografowany w schronisku. Zobaczymy co odpowiedza.
Ciezko widze ten brak kastracji, no i paszport i czip musi miec. Czy byla podpisana umowa adopcyjna na Agusia?

Pewnie była, ale mnie nie było przy wydawaniu Agusia, odbierał go Pan, polecony przez AlinęS., ja mu tylko zapłaciłam za paliwo. Ale to pewnie idzie sprawdzić w schronisku! Ulka18 bardzo, bardzo dziękuję za Agusia!:)

Posted

Jak jest umowa podpisana, to moze byc problem z sfinansowaniem czipa/paszportu ze srodkow schroniska. To sie bedziemy martwic, jak Fundacja da szanse Agusiowi.

Posted

Tak, chyba tak, Aguś siedzi nadal na DT u AlinyS ale szukamy mu domu za granicą przez odpowiednią fundację. Pies zrobił spore postępy socjalizującego go, ale nadal jest strachliwy wobec ludzi, choć AlinęS akceptuje, słucha i nawet sam dopomina się o głaski. Był nawet chętny dom na Agusia, ale taki nie za bardzo, bo pies w budzie, bez kontaktu z człowiekiem, a to nie dla Agusia. Bardzo liczę, ze pieskowi uda się załapać na zagraniczną adopcję, bo on jest fajny, nieagresywny, super dogaduje się z innymi zwierzakami i jeszcze trochę pracy, a będzie ok!

Posted

Będę na dniach dzwonić do AlinyS w sprawie kastracji Agusia, czipa i paszportu. Bedę mieć troszkę kasy na dniach, więc przekazałabym na ten cel. Czy Aguś pojedzie do Niemiec, czy nie to przydatna inwestycja!

Posted

Aguś jest strasznie malutki przy tej wielkiej suczce!!!
Zdecydowanie potrzebne są zdjęcia w większym formacie. Może Alino nie rób tak małych zdjęć z Fotosiiku, przerzuć się na Imageshoc.us. Lub wyślij zdjęcie oryginalne do mnie na krzysiek.z@wp.pl. Czy Aguś może zostać u Ciebie wykastrowany i zaczipowany?

Posted

Oczywiście że może być i zaczipowany i wykastrowany. Nie wiem w tej chwili jaki byłby koszt ale jutro napiszę jak się dowiem.Aguś na tym zdjęciu wygląda istotnie niepozornie ale wierzcie mi na słowo że dokucza suni niesamowicie zaczepiając ją prawie bezustannie. Decyzja o złączeniu ich razem w jednym pomieszczeniu była bardzo trafna i szkoda że wpadłam na to tak późno bo dopiero miesiąc temu.(trochę wymuszona zmienioną sytuacją rodzinną- babcia).Aguś w towarzystwie dużo szybciej dochodzi do siebie - bywa zazdrosny o głaski. Zazdrość okazuje szczekaniem i przepychaniem się -oby bliżej mnie a jak nie może się dopchać to podgryza zwinnie Sabę w tylne łapy, głaskać muszę na dwie ręce. Od kiedy jest z Sabą jest to energiczny bardzo często merdający ogonem i wesoły pies. Dobrze byłoby żeby w nowym domu był inny łagodny pies przyspieszyłoby to na pewno proces oswajania z nową sytuacją. Saba też była solidnym psim nieszczęściem jeśli ktoś ma chwilę czasu to może zajrzeć do jej historii
[url=http://www.rottka.pl/forum/viewtopic.php?t=571&highlight=g%B3%F3d+ch%B3%F3d]Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzib

Posted

Kastracja + czip + paszport to koszt -280 zł łącznie. Nie wiem czy to drogo czy tanio ale taka jest cena u mojej pani doktor, Ja na chwilę obecną nie mogę niestety pomóc finansowo

Posted

Ok, cena jest w miarę przystępna, jeśli jeszcze można to podzielić na dwie raty po 140 zł, to sprostam temu wyzwaniu. 140 zł prześlę w następnym tygodniu, a drugie na początku czerwca. Może tak być? Żeby tylko ktoś pokochał Agusia!!! Alino, a jak on stoi ze szczepieniami?
A i podeślij mi swój numer konta, bo jak znam życie nie znajdę:(

Posted

Nr konta wysłałam. Ja niestety po moich ostatnich perypetiach nie bardzo mam aby założyć resztę pieniążków a na kredyt nigdy nie korzystałam z usług p, doktor

Szczepienia Aguś ma robione już u mnie - wścieklizna i zakaźne

Posted

agusiazet napisał(a):
Ile zatem kosztuje kastracja Agusia? Najpierw skupię się na niej i taką kwotę wyslę Ci na konto Alino!

Agusiu, na razie nie ma chetnych na Agusia, ale sie nie poddajemy i jesli nie w czerwcu to na poczatku wrzesnia mam obiecane zabranie Agusia. Wysylam te zdjecia z watku do Fundacji. Sa bardzo ladne :lol:

Ale nie spodziawalam sie, ze Agus jest taki malutki :crazyeye: