Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK, trzymam kciuki za powodzenie Akcji!!!

I ponawiam pytanie tu na forum, aby wszystko było czarno na białym: czy Aguś i reszta psów będzie mieszkać z Tobą i Rodziną w waszym domu w Jaktorowie?

Posted

AlinaS napisał(a):
Aguś będzie mieszkał w Jaktorowie !. Na Popielarni nie ma w tej chwili ani żadnego psa ani Iwony.

Trzymam Cię za słowo - choć mówiąc szczerze - niewiele są warte dla mnie te zapewnienia.
Hotelikowanym psom też obiecywano pobyt w Jaktorowie u boku rodziny, opiekę, odpowiednie żywienie, spacery itd. - a te z nich, które nie zmarły, nie zachorowały, nie zostały pogryzione, nie zaginęły w zagadkowych okolicznościach - skończyły w szopach i blaszanym garażu, tonąc w syfie.
Tyle są warte Twoje słowa.

Skoro nie miałaś żadnych skrupułów, by z dnia na dzień pozbyć się SWOICH psów, szantażując, że oddasz je do schroniska - nie będziesz ich miała także w przyszłości.
Nie ufam Ci i nie wierzę w tę nagłą przemianę, posypywanie głowy popiołem i całą tę szopkę.

Rozumiem - tak, jak napisałam to Agusizet - jakie powody skłoniły ją do oddania Ci z powrotem Agusia.
Rozumiem, ale nie akceptuję.

Piszę to wszystko, abyś wiedziała, AlinoS, że jest sporo osób z Warszawy i okolic, które z przyjemnością wybiorą się na spontaniczną wycieczkę w Twoje strony. Traktuj te psy dobrze.
Bardzo chciałabym się mylić w sprawie ich przyszłego losu, który widzę w czarnych barwach.

Posted

Jedynym powodem jaki skłonił mnie do zgody na powrót Agusia jest fakt, że miał tam dom wg mnie zdecydowanie lepszy niż schronisko czy koczowanie pod moim blokiem, Alina była jedyną osobą, która dała mu tę szansę! Teraz ja jej dałam szansę! I wierzę, że się nie zawiodę! A wizyty mile widziane z mojego punktu, zwłaszcza, że nie mam podpisanej umowy adopcyjnej z DT na DS!

Posted

AlinaS napisał(a):
Aguś będzie mieszkał w Jaktorowie !. Na Popielarni nie ma w tej chwili ani żadnego psa ani Iwony. W najblższym czasie budynki będą wynajęte jako posesja mieszkalna dla ludzi.

Pisałam już na wątku. Na wynajem Popielarni mam już potencjalnych chętnych mam nadzieję że dojdzie do skutku w poniedziałek podpisanie umowy. (złe warunki dla psów bywają dobre dla rodziny z m2 małych dzieci) Aguś będzie w Jaktorowie wraz z Sabą i Okruszkiem

Posted

Ulka18 napisał(a):
AGUS JUZ JEST W DRODZE. Nie bardzo chcial jechac :-(

Biedny ... nie dziwię się, w hoteliku u Asi miał jak w raju.

AlinaS napisał(a):
(złe warunki dla psów bywają dobre dla rodziny z m2 małych dzieci)

No, przecież Ci ludzie nie będą mieszkać w szopie ani w blaszaku babrając się we własnych odchodach, jaki to zaszczyt spotkał psy pod Twoją opieką.

Temat uważam za wyczerpany - Agusiazet uznała, że chce powierzyć Ci Agusia i nikt z nas tego nie zmieni.
Mam tylko nadzieję, że nie zawiedziesz tego psa ponownie.

Posted

Jesteśmy od ok godziny w domu. Jak odebrałam Agusia z samochodu Pana Darka poszliśmy chwilkę na spacer miał przecież za sobą kilka godzin jazdy. Aguśko był zupełnie zdezorientowany.Po paru minutach jazdy dopiero przytulił pyszczek do mojego ramienia i tak prawie całą drogę przejechał z puskiem na ramieniu. Największa radość była jednak w domu. Podskokom i wachlowaniom ogonem nie było końca - psiaki najwyraźniej bardzo tęskniły za sobą.

Posted

Pan Darek bardzo sie przejal Agusiem, moze mi sie go uda wciagnac w wolontariat i/lub transport psiakow. Podziekowania zlozylam Panu Darkowi za czas i nadlozenie drogi.

• 2 weeks later...