Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aguś jest tylko drobny ale wcale nie jest taki malutki na malutkiego wygląda może tylko przy Sabie .Aguś sięga do kolana ale ma coś z charcika chudzina ogromna pomimo jedzenia pod dostatkiem ale widać taka jego natura, a z charcika ma chyba też chęć do biegania biega na spacerze długimi susami a nie truchcikiem jak większość psów i widać iż bieganie to jego 2 żywioł

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aguś jest zdecydowanie psem średnim sięga do kolana a że drobniutki strasznie to inna sprawa tak jak wspominałam on posturę z natury ma charcikowatą i nie wiem jakie wysokokaloryczne jedzonko i tak nic nie pomaga i z pewnością nie pomoże - to jest taka jego uroda. Jeśli chodzi o jedzonko to nie zje więcej niż może tylko swoją normę tak że o podtuczeniu nie ma mowy . Wnioskuję iż pomimo swoich przeżyć i bezdomności tak naprawdę nie był nigdy głodzony ponieważ psy głodzone z reguły zjadają każdą podaną im ilość a ąguś zjada tylko tyle ile potrzebuje a resztę zostawia

Posted

Dodam jeszcze iż Aguś zrobił się bardzo czujnym obronnym psem. Reaguje szczekaniem na każdy najdrobniejszy obcy szmer który wskazuje na kogoś obcego i dzielnie ostrzega nas szczekaniem. jak przyjdzie ktoś obcy również obszczekuje go zawzięcie chociaż przebywając w jednym pomieszczeniu z ,,obcym" woli na niego szczekać chowając się delikatnie za mnie - tak jednak bezpiecznie mogę udawać obronnego odważniaka:lol:.
Tak że jak na nieśmiałego , skulonego i zastraszonego Agusia to postępy są ogromne nawet do tego stopnia że jak przyjdzie obca kobieta to próbuje nieśmiało podchodzić do obcej z panami jest na razie gorzej:crazyeye:

Posted

Kastracja umówiona dopiero na Jutro na dziesiątą a dobrze będzie na pewno moja pani doktor Laudańska ma naprawdę przeogromne doświadczenie zarówno w zabiegach jak i w leczeniu tak że ni przyjmuję do wiadomości że mogłoby być coś nie tak.Po prostu musi być OK

Posted

Super, ze Agus juz chyba po kastracji. Bedzie mial chlopak spokoj z instynktem i troche sie uspokoi z biegiem czasu.

Przykro mi napisac, ze nikt sie jeszcze nie skusil na Agusia w DE :shake:
Nie mam zadnego maila w jego sprawie. Ale licze, ze jesli nie teraz w czerwcu, to przy nastepnym wyjezdzie Agus sie zalapie.