Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam domku dla ok. 3-4 miesięcznego kocurka. Teraz jest w trakcie leczenia, ale jeśli domek będzie idealny i gotowy poczekać, to mogę go "zarezerwować". Burasek jest kuwetkowy (kosztowało mnie to trochę czasu..) i dość żarłoczny (przeszedł głód, więc proszę się nie dziwić!) Został znaleziony w okolicach szkoły muzycznej, niesamowicie chudy, brudny i głodny, zaczepiały go okoliczne dzieciaki i dorosłe koty. Nie mogłam na to patrzeć, dlatego wziełam go do siebie. Odwdzięczył sie ogromną miłością jaką nas obdarzył :loveu:

Zdjęcia można obejrzeć na stronie internetowej.

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='peate']kociak faktycznie jest śliczny :loveu:
a czy Mozart ma coś nie tak z pyszczkiem, bo na wszystkich fotkach ma go jakiś taki rozchylony?

Nie wiem czy to nie ma związku z jego "wysuniętym" językiem.
Wygląda jakby strzelił mi focha, ale to nie dlatego.... z tego co wiem to koty pod wpływem narkozy wysuwają jęzory.

Pytałam lekarzy, albo ma coś z płucami (możliwe, bo przechodził KK) i trudno mu się oddycha (dlatego podtrzymuje językiem pyszczek) albo problemy z zębami. Oprócz tego ciągle znajduje jego krwiste smarki :-(

Posted

[quote name='peate']to nie rokuje zbyt dobrze :shake:

peate, wypluj to natychmiast! :mad:
Mozarcik ma być zdrowy i kropka. Z jego urodą domki zaczną się o niego bić.
Apetyt jest, kupy w kuwecie normalnie uformowane. Hmm zastanawiam się nad jedną rzeczą... Mozarcik chodzi i kiwa główką, podejrzewam że ktoś musiał kopnąć go w głowę, albo miał jakiś wypadek. Myśle czy by mu nie zrobić rtg czaszki w celu wykluczenia jakiś guzów czy urazów. Ale na wszelki wypadek popytam na miau.pl

Posted

Dzięki, na rtg jesteśmy umówieni na poniedziałek rano, mój TŻ go zawiezie bo ja nie mam prawka i jestem w pracy której nie cierpie, bo zawsze wypada jak musze jechać gdzieś z kotem :mad: A u weterynarza dostał antybiotyk i scanomune w tabletkach które (jakimś nadludzkim sposobem) muszę mu podać i jeszcze mam w planach zakup kociego tunelu w IKEA, ale nie wiem czy przy wiecznie chorującym Mozarcie mogę sobie pozwolić, hehehe (pewnie i tak będziemy musieli przejść na diete wegetariańską, albo zacząć wcinać kocie puszki i wołowinę :lol:)

Cameo

Posted

Jola_K, kocia mama nr 1 na Podbeskidziu ;) też miała przypadek "krwawych smarków" w czasie kociego kataru, ale mówi, że po kuracji antybiotykowej przeszło
więc trzymam kciuki za Mozarta i oby ta krew była tylko od kataru :kciuki:

Posted

Melduje że Mozartowa sesja wyszła naprawdę piekna, jestem zadowolona z jej efektów :thumbs: (z jednym wyjątkiem, Mozarcik nasikał na tło fotograficzne :angryy:)

Posted

[quote name='Cameo']Na stronie http://mozart.wa.pl ;)

byłam i widziałam :razz:
faktycznie Mozart wygląda super :happy1:
a tło fotogr. się wyczyści ;)
wątek, który podajesz też przeczytałam i mam nadzieję, że to jednak nie będzie to :roll:
a czy Mozart przechodził juz kurację antybiotykową na kk?
a co wyszło na zdjęciu rtg ?

Posted

Ja też mam nadzieję że to nie to :roll:
Kuracja antybiotykowa jest, choć niechętnie przyjmowana przez kota. Wstyd przyznać, ale.... nie pojechaliśmy dzisiaj na wizytę :oops: Byliśmy tak przejęci pracą...... że po prostu, nie znaleźliśmy na to czasu.... Kot nie umiera, a jak stracę robotę, to nie będzie za co leczyć, więc..... :-( A koniecznie muszę być przy jego badaniu, bo mały kocha mnie najbardziej na świecie, i nie wyobrażam go sobie, bez mojej obecności w lecznicy. Tak się składa że mam jutro, przymusową wizytę u dentysty więc...... :diabloti: