Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja chcę dla mojej Stelli taką obrożę kupić. Czy zatrzask jest praktyczny? Jakie ma wady i zalety? Czy kupić do tego zwykłą czarną smycz czy do kompletu?

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A ja się zastanawiam czy nie sprzedać czegoś z naszej kolekcji i chyba padnie na obrożę od Marty&Ares i muscata pomarańczowego z odblaskową nitką, byłby ktoś chętny ?

Posted

[quote name='Agrafka2-']
Ja chcę dla mojej Stelli taką obrożę kupić. Czy zatrzask jest praktyczny? Jakie ma wady i zalety? Czy kupić do tego zwykłą czarną smycz czy do kompletu?

Za każdym razem jak piszesz zatrzask czy zacisk każdy pisze że dla malamuta lepszy jest zacisk - widziałam już i husky i malamuta w zacisku i właścicielka tego drugiego wręcz zachwala zacisk.Dla psa,przy którym jest pewne że nie ma dziwnych zrywów w pogoni czegoś ani nie ciągnie jak parowóz zatrzask jest dobry - dla mnie znacznie wygodniejszy chociaż i mój potrafi się wyślizgnąć z takiej - dlatego mam też zacisk.
Mi np. zacisk z Hiltona pękł ale za tą cenę się nie dziwię ale i z Rogza i z Froga i z RD trzymają się znakomicie,ale dla psa przy którym słyszałam mnóstwo opinii i widziałam na necie zdjęcia zaprzęgowców każdy a raczej większość miała zacisk - chyba nie o tak :P

Posted

[quote name='Lucky.']A ja się zastanawiam czy nie sprzedać czegoś z naszej kolekcji i chyba padnie na obrożę od Marty&Ares i muscata pomarańczowego z odblaskową nitką, byłby ktoś chętny ?[/quote]

dawaj foty :cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='ewka122']
RCookie, Twój psiaczek cudnie wygląda w tej obróżce ;*[/quote]

Dzięki ;).

[quote name='cockermaister']A ja się nie zdecyduje wkońcu jaką kupić tą obroże czy miękkie i lekkie czy jakąś z wzorkiem :placz::placz:[/quote]

Wybierz tę, która Ci się bardziej podoba :evil_lol:, potem zawsze możesz dokupić, choć nie polecam tego typu czynności na dłuższą metę :siara:.

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Ekstra szele ale chyba troszke za mocno sciagniety przód[/quote]

wlasnie zwrocilam na to uwage jak zdjecia ogladalam, wczoraj dopiero byly pierwszy raz zalożone i nie wyregulowane;)

Posted

[quote name='ewka122']Co sądzicie o tych szelkach?
Zamówiłam kolor w niebieskimi krawędziami(to te z obrazka na górze).
Szelki (szorki siwash) zaprzęgowe SZARE / Harness SLED GREY
Kolor fajny ale to są szelki pociągowe a nie spacerowe. Na spacer sie nie nadają.
Dla husky wg mnie bezpieczniejszy jest zacisk. Te psy potrafią wyjąć głowę ze zwykłej obroży, a taki zacisk im to uniemożliwia.

Zatrzaski w Lupine są wytrzymałe. Mam 3 Lupiny i psa który lubi szarpnąć znienacka i jak na razie sprawdzają sie wyśmienicie.

Do Plum Blossom kupiłabym smycz do kompletu. Też kupiłam kiedyś zwykłą czarną z myślą, że bedzie pasowała do każdej obroży, a potem dokupywałam smycze do kompletu :lol::cool3:

Czy ma ktoś może taką obrożę dla czarnego psa i mógłby pokazać zdjęcie ?
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=2223

Posted

Ja wiem że te szelki to szelki np. do canicrossu, ja z nią nie jeżdżę na zaowdy, ale biegam z nią, dlatego je zamówiłam. ;)
Ale i tak dzięki za odpowiedź. :loveu:
Mam nadzieję, że nie będzie wyciągać z nich główki. :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...