Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po pierwsze szelki tego typu nie rozkładają ciągniętego ciężaru na całe ciało psa, jedynie na klatkę piersiową konsekwencją czego jest utrudnienie oddychania i pracy serca. Pies jest niedotleniony.

Druga sprawa - pasek przedni naciska na barki przednich łap, które bądź co bądź, podczas biegu, intensywnie pracują. O krok tu od trwałych kontuzji.

Nie rozkładając psu ciężaru na całe ciało prowokujemy schorzenia kręgosłupa: skrzywienia, stwardnienie chrząstki międzykręgowej itp.

Już pomijam fakt, że karabińczyk od smyczy w biegu napierdziela psa po kręgosłupie:roll: bo tego jako tako da się uniknąć.

Do tego na logike: nawet człowiekowi jest wygodniej ciągnąć cokolwiek opierając pasek na obręczy barkowej.;)

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

to zalezy jeszcze jak pies biegnie, bo moje np nie ciagna roweru tylko biegna z przodu, a smycz z amortyzatorem, ma eliminowac nagle pociagniecia.

i do tej pory wiekszosc osob bralo to dla malych/srednich psow wiec chyba raczej nie kaza takiemu psu ciagnac siebie na rowerze.

Posted

Taak?

[FONT=Courier New]Witam[/FONT]

Przedmiotem aukcji są szyte na miarę bardzo wygodne szelki specjalnie dla psów ciągnących i nie tylko :)
z miękkim podszyciem,
Posiadają one zaczepy po bokach a także na rączce.
Idealne do Bikerjoringu, Caincrossu, Skijoringu, na rolki.

Spędzaj więcej czasu ze swoim pupilem na powietrzu!!!!
W takich szelkach psu będzie dużo wygodniej ciągnąć rower czy osobę na rolkach!!!

Hmm....
Ciekawe w takim razie skąd te zapewnienia, że to idealne szelki sportowe, na allegro?

Posted

Karilka napisał(a):
Taak?

Hmm....
Ciekawe w takim razie skąd te zapewnienia, że to idealne szelki sportowe, na allegro?

chwyt marketnigowy:eviltong:

a tak na serio to masz racje przy nastepnym wystawieniu aukcji zmienie to i inaczej sformuje.

Przy wystawieniu i opisie aukcji kierowalam sie tymi szelkami:
Hurtta Pro szelki czarne rozmiar 110

tylko ze tu w sumie nic nie ma o ciagnieciu.

ale już na tej aukcji napisane ze sa do ciagniecia:
Szelki + rower + pies = Wielka FRAJDA rozmiar XXL (637675201) - Aukcje internetowe Allegro

a sa duzo dluzej od nas, wiec myslalam ze jakies doswiadczenie maja.

Dlaczego dopiero teraz zwracasz na to uwage przeciez te wszystkie rzeczy wystawiane sa juz od jakiegos czasu

Posted

Karilka napisał(a):
Gdybyś robiła je z taśmy szerszej to by były to szele idealne do obrony

na tyle nie ufam tym zatrzaskom, bo jednak w nich pies niezle ciagnałby do pozoranta nie wiem czy wytrzymałby taki zwyłky zatrzask.

Posted

Poszukuję zielonej (ale takiej zielonej jak trawa a nie khaki) smyczy dla mojej diablicy. 20-25mm szerokosci, od 2m długości. Widział ktoś gdzieś i poratuje dogomaniaczke-obrożoholiczkę?:roll:

Posted

nasza kolekcja (brakuje tylko 2 lancuszkow, 3 par szelek i rzeczy dzialkowych )

nasze nowosci czyli woza i rogz

woza na psie

na zbyciu mam muscata i red dingo pomaranczowe ;)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
o w koncu doszla obroza?;)

widze ze nowa obroze prezentowana juz na wygolonym psie:lol: :loveu:

no wkoncu doszla :multi:
wygolonym :evil_lol:

Posted

diabelkowa napisał(a):
co wy z tym goleniem ;P ale gops jak widze masz przynajmniej rowno wygolonego psa ;P pokaz calego :P

moj byl u fryzjera :evil_lol:
dlatego rowno
jak zrobie jakies zdjecie na dworze w obrozy to wrzuce wtedy calego ;)

Posted

red dingo pomaranczowe ;-)

smycz? Jaka szerokośc?

Jak myślicie jaka bedzie najlepsza szerokość taśmy Rogza itp dla kilku miesięcznego ONka i dorosłego ONka?

Posted

gops napisał(a):
nasza kolekcja (brakuje tylko 2 lancuszkow, 3 par szelek i rzeczy dzialkowych )

Jeśli jeszcze raz mój "M" (czy jak kto woli TŻ) posądzi mnie o chorobę psychiczną to wyślę go do tego wątku :diabloti: Przy Was wypadam blado, znaczy mój pies biednie wygląda :cool3:

Dzień Matki, "M" do mnie:
- wybierz sobie jakiś prezent
Pokazuję mu nowe taśmy od Marty :evil_lol: Dom się trzęsie! "M"mnie od wariatek nazywa :roll: I za nic nie daje sobie przetłumaczyć, że to dla mnie ma być a nie dla psa, bo przecie psu jedna para wystarczy :shake:
Pozostaje odkładać drobne (reszta wydana w sklepie). BIDA :placz:

Posted

Magda25 napisał(a):
Poszukuję zielonej (ale takiej zielonej jak trawa a nie khaki) smyczy dla mojej diablicy. 20-25mm szerokosci, od 2m długości. Widział ktoś gdzieś i poratuje dogomaniaczke-obrożoholiczkę?:roll:

Tu są zielone jak trawa: klik Tylko musisz do nich napisać :eviltong:

Posted

WeronikaM napisał(a):
czy ktoś z was ma może namiary na jakieś fajne zielone obrózki, jeśli były by zaciskowe to wogóle marzenie

a RD zielony wzorek?

Posted

Widzę że nie tylko ja mam bzika na punkcie obróżek dla psów :evil_lol:
Tylko że ja jak na razie nie mogę za dużo obróżek kupować bo mój psiak jest jeszcze mały, a nie chce żeby potem obroże były dla niego za małe :eviltong:
Jak na razie mamy tylko dwie Rogza i muscata.
I chcemy sie nimi pochwalić :lol:
Tutaj Jasper i Rogz :lol:

A tu Jasper i muscat :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...