Karilka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Po pierwsze szelki tego typu nie rozkładają ciągniętego ciężaru na całe ciało psa, jedynie na klatkę piersiową konsekwencją czego jest utrudnienie oddychania i pracy serca. Pies jest niedotleniony. Druga sprawa - pasek przedni naciska na barki przednich łap, które bądź co bądź, podczas biegu, intensywnie pracują. O krok tu od trwałych kontuzji. Nie rozkładając psu ciężaru na całe ciało prowokujemy schorzenia kręgosłupa: skrzywienia, stwardnienie chrząstki międzykręgowej itp. Już pomijam fakt, że karabińczyk od smyczy w biegu napierdziela psa po kręgosłupie:roll: bo tego jako tako da się uniknąć. Do tego na logike: nawet człowiekowi jest wygodniej ciągnąć cokolwiek opierając pasek na obręczy barkowej.;)
Marta_Ares Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 to zalezy jeszcze jak pies biegnie, bo moje np nie ciagna roweru tylko biegna z przodu, a smycz z amortyzatorem, ma eliminowac nagle pociagniecia. i do tej pory wiekszosc osob bralo to dla malych/srednich psow wiec chyba raczej nie kaza takiemu psu ciagnac siebie na rowerze.
Karilka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Taak? [FONT=Courier New]Witam[/FONT] Przedmiotem aukcji są szyte na miarę bardzo wygodne szelki specjalnie dla psów ciągnących i nie tylko :) z miękkim podszyciem, Posiadają one zaczepy po bokach a także na rączce. Idealne do Bikerjoringu, Caincrossu, Skijoringu, na rolki. Spędzaj więcej czasu ze swoim pupilem na powietrzu!!!! W takich szelkach psu będzie dużo wygodniej ciągnąć rower czy osobę na rolkach!!! Hmm.... Ciekawe w takim razie skąd te zapewnienia, że to idealne szelki sportowe, na allegro?
Marta_Ares Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Karilka napisał(a):Taak? Hmm.... Ciekawe w takim razie skąd te zapewnienia, że to idealne szelki sportowe, na allegro? chwyt marketnigowy:eviltong: a tak na serio to masz racje przy nastepnym wystawieniu aukcji zmienie to i inaczej sformuje. Przy wystawieniu i opisie aukcji kierowalam sie tymi szelkami: Hurtta Pro szelki czarne rozmiar 110 tylko ze tu w sumie nic nie ma o ciagnieciu. ale już na tej aukcji napisane ze sa do ciagniecia: Szelki + rower + pies = Wielka FRAJDA rozmiar XXL (637675201) - Aukcje internetowe Allegro a sa duzo dluzej od nas, wiec myslalam ze jakies doswiadczenie maja. Dlaczego dopiero teraz zwracasz na to uwage przeciez te wszystkie rzeczy wystawiane sa juz od jakiegos czasu
sauatka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Marta, wiesz już czy będziecie mieć tą taśmę brązową? :D :oops:
Karilka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Gdybyś robiła je z taśmy szerszej to by były to szele idealne do obrony
Marta_Ares Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Karilka napisał(a):Gdybyś robiła je z taśmy szerszej to by były to szele idealne do obrony na tyle nie ufam tym zatrzaskom, bo jednak w nich pies niezle ciagnałby do pozoranta nie wiem czy wytrzymałby taki zwyłky zatrzask.
Migori Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Poszukuję zielonej (ale takiej zielonej jak trawa a nie khaki) smyczy dla mojej diablicy. 20-25mm szerokosci, od 2m długości. Widział ktoś gdzieś i poratuje dogomaniaczke-obrożoholiczkę?:roll:
gops Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 nasza kolekcja (brakuje tylko 2 lancuszkow, 3 par szelek i rzeczy dzialkowych ) nasze nowosci czyli woza i rogz woza na psie na zbyciu mam muscata i red dingo pomaranczowe ;)
Marta_Ares Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 o w koncu doszla obroza?;) widze ze nowa obroze prezentowana juz na wygolonym psie:lol: :loveu:
gops Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Marta_Ares napisał(a):o w koncu doszla obroza?;) widze ze nowa obroze prezentowana juz na wygolonym psie:lol: :loveu: no wkoncu doszla :multi: wygolonym :evil_lol:
diabelkowa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 co wy z tym goleniem ;P ale gops jak widze masz przynajmniej rowno wygolonego psa ;P pokaz calego :P
gops Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 diabelkowa napisał(a):co wy z tym goleniem ;P ale gops jak widze masz przynajmniej rowno wygolonego psa ;P pokaz calego :P moj byl u fryzjera :evil_lol: dlatego rowno jak zrobie jakies zdjecie na dworze w obrozy to wrzuce wtedy calego ;)
Pestka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 red dingo pomaranczowe ;-) smycz? Jaka szerokośc? Jak myślicie jaka bedzie najlepsza szerokość taśmy Rogza itp dla kilku miesięcznego ONka i dorosłego ONka?
DorkaWD Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 gops napisał(a):nasza kolekcja (brakuje tylko 2 lancuszkow, 3 par szelek i rzeczy dzialkowych ) Jeśli jeszcze raz mój "M" (czy jak kto woli TŻ) posądzi mnie o chorobę psychiczną to wyślę go do tego wątku :diabloti: Przy Was wypadam blado, znaczy mój pies biednie wygląda :cool3: Dzień Matki, "M" do mnie: - wybierz sobie jakiś prezent Pokazuję mu nowe taśmy od Marty :evil_lol: Dom się trzęsie! "M"mnie od wariatek nazywa :roll: I za nic nie daje sobie przetłumaczyć, że to dla mnie ma być a nie dla psa, bo przecie psu jedna para wystarczy :shake: Pozostaje odkładać drobne (reszta wydana w sklepie). BIDA :placz:
Dogha Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Magda25 napisał(a):Poszukuję zielonej (ale takiej zielonej jak trawa a nie khaki) smyczy dla mojej diablicy. 20-25mm szerokosci, od 2m długości. Widział ktoś gdzieś i poratuje dogomaniaczke-obrożoholiczkę?:roll: Tu są zielone jak trawa: klik Tylko musisz do nich napisać :eviltong:
WeronikaM Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 czy ktoś z was ma może namiary na jakieś fajne zielone obrózki, jeśli były by zaciskowe to wogóle marzenie
Pestka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 WeronikaM napisał(a):czy ktoś z was ma może namiary na jakieś fajne zielone obrózki, jeśli były by zaciskowe to wogóle marzenie a RD zielony wzorek?
cockermaister Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jaki wzrorek polecacie czekoladowej spanielce ( doradzcie mi to co chcecie tylko nie niebieski i zielony bo mam już te dwie obroże) Ami Play Animals
diabelkowa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 a ja przypomnie o bazarku ;] ja bym pomarancz wziela :)
Karilka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A ja bym chetnie odkupiła ajkiś skórzany komplet z ćwiekami :roll:. Kolor: mosiądz. Najlepiej;)
cockermaister Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A jak myślicie :hmmmm: co by było lepsze dla mojej Koki Ami Play czy muscat ???
angelus222 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Widzę że nie tylko ja mam bzika na punkcie obróżek dla psów :evil_lol: Tylko że ja jak na razie nie mogę za dużo obróżek kupować bo mój psiak jest jeszcze mały, a nie chce żeby potem obroże były dla niego za małe :eviltong: Jak na razie mamy tylko dwie Rogza i muscata. I chcemy sie nimi pochwalić :lol: Tutaj Jasper i Rogz :lol: A tu Jasper i muscat :loveu:
WeronikaM Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 cockermaister napisał(a):A jak myślicie :hmmmm: co by było lepsze dla mojej Koki Ami Play czy muscat ??? Ja bym dla niej wybrała
Recommended Posts