Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

wiq napisał(a):
czekaj, czekaj, linową ma gryźć mniej chętnie niż taką z łańcucha?

Nie, ale taka z łańcucha zaczyna mnie wkurzać.
Bo jest zimna, rani palce jak pociągniesz ;p
Linową będzie też pewnie gryźć, tylko że wytrzyma na pewno dłużej niż moja zwykła, tzw. składana, która jest już prawie w częściach :diabloti:
Poza tym na szkolenie z łańcuchową ciężko się chodzi. Tzn. ciężko szkolić ;)

Posted

Wiq zaniedbałaś pieski:(A gdzie rogzik:(A gdzie Lupine:( biedne sunieńki.
Widzisz nawet Deer dba o psy ,na spacery nie chodzą ,ale rogziki mają:loveu:

Posted

L-or, nie dziwię się, że Cię wkurza, bo musi być mega niepraktyczna, tylko że zrozumiałam, że pies ma jej nie gryźć.. ;) bo zapewne będzię ;) dla moich psów smycz to świetna zabawka, zawsze pod ręką:evil_lol:

diabeł, na allegro ;)

olekg, nawet zamiast karmy jedzą teraz kaszę na wywarze z królika:placz: biedne psy, biedny królik:placz:
[*] i biedne dziś pływały.. PŁYWAŁY.. i na spacerze były jak deszcz padał.. i nosiły ciężki koziołek:-(

Posted

Talia. taki temat byłby idealny dla Olka, mógłby wypisywać o moich strasznych czynach do woli i wklejać zdjęcia moich psów w kolczatkach :roflt:

co do wywijania - szelki są imo beznadziejne, bo taka moja Monika np. z każdych wyłazi.
najlepsze są obroże ograniczonego zacisku, bo taki 100% dławik może psa wystraszyć jeszcze bardziej ;)

Posted

Może załóżcie niżej w Off Topicu taki temat 'Straszne historie o psach Wiq' :evil_lol:

Ma ktoś jakiś dobry sposób na psa, który robi uniki z obroży?
Teraz przed sylwestrem i moją za bardzo nie chce chodzić i dziś założyłam jej kolczatkę. Na początku jej wywinęłam, ale raz wyszła i ledwo ja odwołałam, bo byłyśmy koło domu to ona zazwyczaj od razu leci pod klatkę.
Z szelek, takich zapinanych do góry tez wychodzi..:roll: Nie wiem co jej założyć. Mam jeszcze rogza zacisk, ale nie wiem czy z niego tez nie wyjdzie.... Głupia mała bania:evil_lol:

Posted

Ja w czasie przedsylwestrowym zakładam szelki i półzacisk. Już nie raz mi się zdarzyło w ostatniej chwili sucz chwycić zanim się wywinęła :shake:. Do kolczatki mnie jeszcze nie "doprowadziła", ale jak nie będzie chciała się przez 12 godzin z domu ruszyć to kolczata w końcu w ruch pójdzie :roll:. Liczę na te tabletki na uspokojenie, w tym roku inne dostanie, pierwsza dawka już była i psiulica przespała grzecznie najazd gości i jedzenie nie zwiało z kuchni :multi:. Do tego możliwe że sylwester z kotem nas czeka więc musi być grzecznie. Może stres i tablety pomogą w pokochaniu kićki :razz:.

A na temat: Nic ostatnio nie kupiłam :cool3:. Ostatnio był komplecik od taks i łańcuszek rogza, później już nic. I nie kusi mnie nawet kupowanie niczego. Może dlatego że czasu nie mam za dużo :evil_lol:

Posted

Talia. napisał(a):

Ma ktoś jakiś dobry sposób na psa, który robi uniki z obroży?
Teraz przed sylwestrem i moją za bardzo nie chce chodzić i dziś założyłam jej kolczatkę. Na początku jej wywinęłam, ale raz wyszła i ledwo ja odwołałam, bo byłyśmy koło domu to ona zazwyczaj od razu leci pod klatkę.
Z szelek, takich zapinanych do góry tez wychodzi..:roll: Nie wiem co jej założyć. Mam jeszcze rogza zacisk, ale nie wiem czy z niego tez nie wyjdzie.... Głupia mała bania:evil_lol:

kup jej bylejakie guardy i wyreguluj tak, żeby obręcz z tułowia była zaraz przy łokciach a przednia obręcz ciasno jak obroża, a paski łączące blisko siebie- sprawdzone : P a to tylko dla jej bezpieczeństwa ;)

Posted

Najlepiej tak wyregulować zacisk, żeby po maxymalnym zaciśnięciu pies luzu nie miał, a wręcz żeby nie dotykały się kółeczka jak pies ciągnie. Ja tak robię, bo mi się sucz nieźle wywija jak się przestraszy :roll:

Śliczny rogzik :loveu::loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...