Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta_Ares napisał(a):
nie wszystko, nie wszystko:eviltong:

mi sie na Mayce np. pomaranczowy wogole nie podoba

A moim zdaniem super by w pomarańczu jej było :diabloti:
Chyba już w tym miesiącu kupię młodej łańcuch rogzowy :cool3:
Głowy nie daję ale żadnych poważniejszych wydatków nie mam :p Więc... czemu nie ? :evil_lol:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pestka napisał(a):
Łatwo powiedzieć :eviltong:
Sęk w tym, że mi się podoba i sport red/blue, a z lupine to już tyle wzorów że sama nie wiem co wybrać :shake:

red sport eMkę zaciskową mam na zbyciu :diabloti:

Doszedł komplet RD :multi:
Tak porównując z rogziem, to smycz RD jest lepsza, głównie chodzi mi o rączkę, jest miękka i wygodniejsza niż te rogza (a mam smycze z serii miękkie i lekkie, z nitką i scooter), ale za to karabińczyk jest gorszy, mam wrażenie że się zaraz rozleci, wolę te standardowe zapinania.
Co do obroży to tutaj też zapinanie mi się nie podoba, ten klips (pomijając już fakt że kształt kości mi się nie podoba), wydaje mi się mniej trwały, aczkolwiek mam od dziś komplet więc trudno mi ocenic.
Taśma są dośc przyjemne, miękkie.
Tylko ta rozmiarówka Rd :shake: mam obrożę eM (18mm) i Moli wygląda jak w kołnieżu ortopedycznym, niestety eSka była za mała jeśli chodzi o długośc.

Na dziś mogę stwierdzic że wolę jednak rogza :loveu:

Posted

Witam, to mój pierwszy post na tym forum i mam pytanie do osób mieszkających w Łodzi. Mam 4-letniego owczarka niemieckiego i zaczął on coraz bardziej nieposłusznie chodzić na smyczy, wyrywać się do innych psów. W internecie przeczytałem, że na takie zachowanie psa na spacerze dobrym wyborem jest halti lub Gentle Leader. Problem w tym, że gdy poszedłem do sklepu i spytałem się o to pierwsze, sprzedawca w ogóle nie wiedział o co mi chodzi. Natomiast Gentle Leader można zamówić np. na stronie Mampsa.pl, tyle tylko, że kosztuje to aż 60 złotych plus 20 złotych za przesyłkę.

I stąd moje pytanie. Czy kupował już ktoś coś takiego dla swojego psa i wie, gdzie można dostać halti w Łodzi Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

[quote name='Djar']Witam, to mój pierwszy post na tym forum i mam pytanie do osób mieszkających w Łodzi. Mam 4-letniego owczarka niemieckiego i zaczął on coraz bardziej nieposłusznie chodzić na smyczy, wyrywać się do innych psów. W internecie przeczytałem, że na takie zachowanie psa na spacerze dobrym wyborem jest halti lub Gentle Leader. Problem w tym, że gdy poszedłem do sklepu i spytałem się o to pierwsze, sprzedawca w ogóle nie wiedział o co mi chodzi. Natomiast Gentle Leader można zamówić np. na stronie Mampsa.pl, tyle tylko, że kosztuje to aż 60 złotych plus 20 złotych za przesyłkę.

I stąd moje pytanie. Czy kupował już ktoś coś takiego dla swojego psa i wie, gdzie można dostać halti w Łodzi Z góry dzięki za odpowiedź.

jezeli pies wyrywa do innych psow idz z nim na szkolenie
kantar nie jest rozwiazaniem
jezeli chcesz to robic na wlasna reke kup dlawik o odpowiedniej dlugosci i naucz sie z niego poprawnie korzystac - pomoze od pierwszego uzycia o ile bedziesz robil to prawidlowo

Posted

GameBoy napisał(a):
jezeli pies wyrywa do innych psow idz z nim na szkolenie
kantar nie jest rozwiazaniem
jezeli chcesz to robic na wlasna reke kup dlawik o odpowiedniej dlugosci i naucz sie z niego poprawnie korzystac - pomoze od pierwszego uzycia o ile bedziesz robil to prawidlowo

dlaczego nie jest?:roll: też kupiłam go swojemu psu i jakby automatycznie przestała ciągnąć na smyczy. na szkolenie też chodziłyśmy ale teraz uznałam, że nie mam co się z nią męczyć na obroży :roll:.

Posted

Mi. napisał(a):
dlaczego nie jest?:roll: też kupiłam go swojemu psu i jakby automatycznie przestała ciągnąć na smyczy. na szkolenie też chodziłyśmy ale teraz uznałam, że nie mam co się z nią męczyć na obroży :roll:.

jakby cos mnie dusilo w momencie kiedy ciagne tez przestalabym to robic :evil_lol: ale to nie uczy
dlawik jest lepszy

Posted

Mi. napisał(a):

Kantar nie uczy psa ładnego chodzenia na smyczy. Wyobraź teraz sobie - pies dusząc się ciągnie na obroży a na kantarku nie. Dlaczego, jak myślisz ? :razz:
Niby to takie pozytywne a jednak... :p

Posted

[quote name='deer_1987']Ta czerwona obroza to wlasnie ta podobna do tej co ja zamowilam?
niee, ja mialam taka pomaranczową, ale juz sprzedałam

http://images45.fotosik.pl/210/af57da211507fe4emed.jpg
http://images46.fotosik.pl/209/12cf4fcf27264207.jpg

[quote name='Unbelievable']ślicznie ares wygląda w tych szelkach :loveu:
dzięki :loveu:

[quote name='konikowa']Ślicznie Aresowi!!

Lupine, Trixi i Flexi najlepsze:D

Dzięki :loveu:

[quote name='Chantell']http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/jesien/DSC07209.jpg aaaa! ukradłaś nam!
gdzie tam:eviltong: my sie tylko wymienilismy z Paulina:lol:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Kantar nie uczy psa ładnego chodzenia na smyczy. Wyobraź teraz sobie - pies dusząc się ciągnie na obroży a na kantarku nie. Dlaczego, jak myślisz ? :razz:
Niby to takie pozytywne a jednak... :p

Pozytywny nie jest i nawet może zrobić szkody jak się nie umie używać, ale jak ktoś ma 80 kg psa to lepiej, żeby mu założył halter niż kolce.
Halter jest przejściowym narzędziem moim zdaniem.;)
Jak ktoś chce artykuł o halterze fajny podeslę na PW.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...