marta_gp Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 gops napisał(a):ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;) z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol: bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;) aha, dzięki ;)
psiulka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Inkaa napisał(a):A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1: Ja mam odblaskowy zacisk Rogza (różowy) i jest super jak dla mnie. Już go jakoś rok używam, czasem nawet nie na swoim psie i dalej jest tak ładny, jak kiedyś i w ogóle, bardzo funkcjonalny. :)
Unbelievable Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;)
NightQueen Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 obecny stan naszej kolekcji rogzy :diabloti: obroże; - planet rogz - paint paw - choc feminine - icecream bone - rogzette - raf camo - red sport - funky retro - cow patch - green taran - pomarańczowa z nitką - fioletowa limitowana smycze; - czarna z serii lekkie i miękkie - fioletowa z nitką - rogzette - cow patch plus obroże; - różowa obroża skórzana z cyrkoniami - hilton zielony - hilton granatowy - frog niebieski - trixie szelki smycze - flexi summertime niebieska - flexi mini de luxe różowa - jaskrawa zielona (albo żółta jak kto woli) smycz przpinana - linka 35m i RD w drodze, a i tak pewnie czegoś zapomniałam dodać :evil_lol: wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;-)łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti: Obroża zaciskowa - zaciska się bez ograniczenia : Obroża półzaciskowa - zaciska się do pewnego momentu :
.Agata. Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 O dzięki za uświadomienie Onomato-Peja :cool3: W takim razie ja nawet dużemu psu nie nałożyłabym takiego zacisku a małemu tym bardziej :eviltong:
Unbelievable Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 smallpati napisał(a): łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi nie bez powodu :diabloti: są wygodniejsze i lepiej wyglądają : P
Feigned Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Unbelievable napisał(a):ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;) też właśnie myślałam o tych jego kudłach, dlatego się zastanawiałam nad półzaciskiem. ;) Agata_Roki napisał(a):O dzięki za uświadomienie Onomato-Peja :cool3: W takim razie ja nawet dużemu psu nie nałożyłabym takiego zacisku a małemu tym bardziej :eviltong: ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong: od początku była mowa o półzaciskach. ;)
psiulka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Feigned napisał(a): ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong: od początku była mowa o półzaciskach. ;) Mój pies jest stosunkowo mały (obroże i szelki Mki) i używamy łańcuszka zaciskowego. ;)
Luzia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Luzia&Funia napisał(a):muscat robi dobre smycze i szelki?? Bo zastanawiam się nad kupnem kompletu dla mojego rudego. Ponawiam pytanie bo chyba zostało niezauważone.
Sonik2626 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Cześć dziewczyny! Mam prośbę, potrzebuje pomocy. Co poleciłybyście dla suni w typie DONka z wzorów rogza lub rd. Mała ma pięć miesięcy i jakieś 35 cm w szyjce. I jaka szerokość dla niej najlepsza?? Aha i jeszcze może jakąś uniwersalną wytrzymałą smyczkę może być ze skóry, ale nie musi, najlepiej czarną żeby pasowała do różnokolorowych obróżek. Z góry dzięki:**
Rinuś Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Marta_Ares']pitman.pl power dog acessories- Internetowy sklep z artykułami dla psów sportowych. ;) ale taniocha :diabloti::diabloti: [quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti: zacisk to jest jak mnie masz ogranicznika i obroża zaciska się na maxa aż poddusza psa.
.Agata. Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 [quote name='Rinuś'] zacisk to jest jak mnie masz ogranicznika i obroża zaciska się na maxa aż poddusza psa. no przecież już wiem :p [quote name='Feigned']ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong: od początku była mowa o półzaciskach. ;-) Ale ja wyrażam własne zdanie :eviltong: Nigdy nie nałożyłabym takiego zacisku swojemu psu bo mnie też nie byłoby w takim przyjemnie. Cześć dziewczyny! Mam prośbę, potrzebuje pomocy. Co poleciłybyście dla suni w typie DONka z wzorów rogza lub rd. Mała ma pięć miesięcy i jakieś 35 cm w szyjce. I jaka szerokość dla niej najlepsza?? Aha i jeszcze może jakąś uniwersalną wytrzymałą smyczkę może być ze skóry, ale nie musi, najlepiej czarną żeby pasowała do różnokolorowych obróżek. Z góry dzięki:** Teraz weź Funky Retro :loveu: Na poczwarce świetnie będzie wyglądać,teraz myślę że Lka będzie dobra,potem jak dorośnie żeby w futrze było bardziej widoczne pewnie lepsze będą XLki ;) Rogz obroża HB 03 T - Funky Retro A smycz może być czarna z Rogza z odblaskowymi nitkami,ja się całe życie zbieram na taką i szkoda mi kasy więc kupuję obrożę i zwykłą smycz w zoologu :cool3: Albo czarna,gładka z Red Dingo ;)
Diora Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Luzia&Funia napisał(a):Ponawiam pytanie bo chyba zostało niezauważone. Mam 2 pary szelek Muscata- dla suczki (czerwone, skóropodobne) i młodego (czarne z odblaskową nitką). Jestem z nich bardzo zadowolona. Są mocne i wytrzymałe :p
pepsicola Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 ja również mam szelki Muscata-skóropodobne i bardzo sobie chwalę, mam brązowe i chcę jeszcze dokupić czarne lub takie żółto-pomarańczowe plus smycz 15mm, więc zdecydowanie polecam-mięciutkie, nie wycierają sierści
madziulik_13 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Mam pytanie kto miał na sprzedaż Rogza Gekko Xl ? Wczoraj jak przeglądałąm to widziałam że ktoś miał na sprzedaż ale nie pamiętam kto i czy nadal aktualne :oops:
gops Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 madziulik_13 napisał(a):Mam pytanie kto miał na sprzedaż Rogza Gekko Xl ? Wczoraj jak przeglądałąm to widziałam że ktoś miał na sprzedaż ale nie pamiętam kto i czy nadal aktualne :oops: mial olek ale jzu sprzedal jest na bazarku teraz taka obroza ;) dam Ci link na pw
Sonik2626 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 [quote name='Agata_Roki']no przecież już wiem :p Ale ja wyrażam własne zdanie :eviltong: Nigdy nie nałożyłabym takiego zacisku swojemu psu bo mnie też nie byłoby w takim przyjemnie. Teraz weź Funky Retro :loveu: Na poczwarce świetnie będzie wyglądać,teraz myślę że Lka będzie dobra,potem jak dorośnie żeby w futrze było bardziej widoczne pewnie lepsze będą XLki ;) Rogz obroża HB 03 T - Funky Retro A smycz może być czarna z Rogza z odblaskowymi nitkami,ja się całe życie zbieram na taką i szkoda mi kasy więc kupuję obrożę i zwykłą smycz w zoologu :cool3: Albo czarna,gładka z Red Dingo ;) Dziękuję ci bardzo, a jak myślisz jakie kolorki by jej jeszcze pasowały, bo mi się strasznie podoba floral i ta nowa limitowana, obydwie w fiolecie i filoetowy rd też, ale nie wiem czy by jej pasował.;)
Chantell Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 ma ktoś na zbyciu szelki/smycz/obrożę dla małego psa ew średniego? najlepiej lupine albo rogz
Mi. Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Sonik2626 napisał(a):Dziękuję ci bardzo, a jak myślisz jakie kolorki by jej jeszcze pasowały, bo mi się strasznie podoba floral i ta nowa limitowana, obydwie w fiolecie i filoetowy rd też, ale nie wiem czy by jej pasował.;) wszystko będzie pasować, kup to co Tobie się podoba.
Rinuś Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 [quote name='Chantell']z rd rzeczy idą strasznie długo -.- czy ja wiem...status mam ,że paczka wyszła...:roll:
Recommended Posts