Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;)
z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol:
bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;)

aha, dzięki ;)

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Inkaa napisał(a):
A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:

Ja mam odblaskowy zacisk Rogza (różowy) i jest super jak dla mnie. Już go jakoś rok używam, czasem nawet nie na swoim psie i dalej jest tak ładny, jak kiedyś i w ogóle, bardzo funkcjonalny. :)

Posted

ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;)

Posted

obecny stan naszej kolekcji

rogzy :diabloti:
obroże;
- planet rogz
- paint paw
- choc feminine
- icecream bone
- rogzette
- raf camo
- red sport
- funky retro
- cow patch
- green taran
- pomarańczowa z nitką
- fioletowa limitowana

smycze;
- czarna z serii lekkie i miękkie
- fioletowa z nitką
- rogzette
- cow patch

plus
obroże;
- różowa obroża skórzana z cyrkoniami
- hilton zielony
- hilton granatowy
- frog niebieski

- trixie szelki

smycze
- flexi summertime niebieska
- flexi mini de luxe różowa
- jaskrawa zielona (albo żółta jak kto woli) smycz przpinana
- linka 35m

i RD w drodze, a i tak pewnie czegoś zapomniałam dodać :evil_lol:

wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;-)
łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi

Posted

[quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:

Obroża zaciskowa - zaciska się bez ograniczenia :

Obroża półzaciskowa - zaciska się do pewnego momentu :

Posted

O dzięki za uświadomienie Onomato-Peja :cool3:
W takim razie ja nawet dużemu psu nie nałożyłabym takiego zacisku a małemu tym bardziej :eviltong:

Posted

smallpati napisał(a):

łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi

nie bez powodu :diabloti: są wygodniejsze i lepiej wyglądają : P

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;)

też właśnie myślałam o tych jego kudłach, dlatego się zastanawiałam nad półzaciskiem. ;)

Agata_Roki napisał(a):
O dzięki za uświadomienie Onomato-Peja :cool3:
W takim razie ja nawet dużemu psu nie nałożyłabym takiego zacisku a małemu tym bardziej :eviltong:

ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong:
od początku była mowa o półzaciskach. ;)

Posted

Feigned napisał(a):

ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong:
od początku była mowa o półzaciskach. ;)

Mój pies jest stosunkowo mały (obroże i szelki Mki) i używamy łańcuszka zaciskowego. ;)

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
muscat robi dobre smycze i szelki?? Bo zastanawiam się nad kupnem kompletu dla mojego rudego.

Ponawiam pytanie bo chyba zostało niezauważone.

Posted

Cześć dziewczyny!
Mam prośbę, potrzebuje pomocy.
Co poleciłybyście dla suni w typie DONka z wzorów rogza lub rd.
Mała ma pięć miesięcy i jakieś 35 cm w szyjce.
I jaka szerokość dla niej najlepsza??
Aha i jeszcze może jakąś uniwersalną wytrzymałą smyczkę może być ze skóry, ale nie musi, najlepiej czarną żeby pasowała do różnokolorowych obróżek.
Z góry dzięki:**

Posted

[quote name='Marta_Ares']pitman.pl power dog acessories- Internetowy sklep z artykułami dla psów sportowych.

;)
ale taniocha :diabloti::diabloti:
[quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:
zacisk to jest jak mnie masz ogranicznika i obroża zaciska się na maxa aż poddusza psa.

Posted

[quote name='Rinuś']
zacisk to jest jak mnie masz ogranicznika i obroża zaciska się na maxa aż poddusza psa.

no przecież już wiem :p

[quote name='Feigned']ale nikt nigdzie nie mówił o zakładaniu zacisku dla małego psa :eviltong:
od początku była mowa o półzaciskach. ;-)

Ale ja wyrażam własne zdanie :eviltong: Nigdy nie nałożyłabym takiego zacisku swojemu psu bo mnie też nie byłoby w takim przyjemnie.

Cześć dziewczyny!
Mam prośbę, potrzebuje pomocy.
Co poleciłybyście dla suni w typie DONka z wzorów rogza lub rd.
Mała ma pięć miesięcy i jakieś 35 cm w szyjce.
I jaka szerokość dla niej najlepsza??
Aha i jeszcze może jakąś uniwersalną wytrzymałą smyczkę może być ze skóry, ale nie musi, najlepiej czarną żeby pasowała do różnokolorowych obróżek.
Z góry dzięki:**

Teraz weź Funky Retro :loveu: Na poczwarce świetnie będzie wyglądać,teraz myślę że Lka będzie dobra,potem jak dorośnie żeby w futrze było bardziej widoczne pewnie lepsze będą XLki ;) Rogz obroża HB 03 T - Funky Retro

A smycz może być czarna z Rogza z odblaskowymi nitkami,ja się całe życie zbieram na taką i szkoda mi kasy więc kupuję obrożę i zwykłą smycz w zoologu :cool3: Albo czarna,gładka z Red Dingo ;)

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
Ponawiam pytanie bo chyba zostało niezauważone.

Mam 2 pary szelek Muscata- dla suczki (czerwone, skóropodobne) i młodego (czarne z odblaskową nitką). Jestem z nich bardzo zadowolona. Są mocne i wytrzymałe :p

Posted

ja również mam szelki Muscata-skóropodobne i bardzo sobie chwalę, mam brązowe i chcę jeszcze dokupić czarne lub takie żółto-pomarańczowe plus smycz 15mm, więc zdecydowanie polecam-mięciutkie, nie wycierają sierści

Posted

madziulik_13 napisał(a):
Mam pytanie kto miał na sprzedaż Rogza Gekko Xl ? Wczoraj jak przeglądałąm to widziałam że ktoś miał na sprzedaż ale nie pamiętam kto i czy nadal aktualne :oops:

mial olek ale jzu sprzedal
jest na bazarku teraz taka obroza ;)
dam Ci link na pw

Posted

[quote name='Agata_Roki']no przecież już wiem :p

Ale ja wyrażam własne zdanie :eviltong: Nigdy nie nałożyłabym takiego zacisku swojemu psu bo mnie też nie byłoby w takim przyjemnie.

Teraz weź Funky Retro :loveu: Na poczwarce świetnie będzie wyglądać,teraz myślę że Lka będzie dobra,potem jak dorośnie żeby w futrze było bardziej widoczne pewnie lepsze będą XLki ;) Rogz obroża HB 03 T - Funky Retro

A smycz może być czarna z Rogza z odblaskowymi nitkami,ja się całe życie zbieram na taką i szkoda mi kasy więc kupuję obrożę i zwykłą smycz w zoologu :cool3: Albo czarna,gładka z Red Dingo ;)

Dziękuję ci bardzo, a jak myślisz jakie kolorki by jej jeszcze pasowały, bo mi się strasznie podoba floral i ta nowa limitowana, obydwie w fiolecie i filoetowy rd też, ale nie wiem czy by jej pasował.;)

Posted

Sonik2626 napisał(a):
Dziękuję ci bardzo, a jak myślisz jakie kolorki by jej jeszcze pasowały, bo mi się strasznie podoba floral i ta nowa limitowana, obydwie w fiolecie i filoetowy rd też, ale nie wiem czy by jej pasował.;)

wszystko będzie pasować, kup to co Tobie się podoba.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...