agnieska Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jami napisał(a):Ej, ale to jest obroża + smycz - całość za 4 zł czy obroża - 4 zł i smycz - 4 zł ? Ps.: Ktos wie ile kosztuje worek karmy biedronkowej Puffi (czy jakoś tak) ? Bo musze się zdecydować w którym supermarkecie będzie najtańsza marketówka - dla szczrnoska bede kupować karmę. Nie lepiej już kupić ryż? Ten zawsze się przyda, w przeciwieństwie do sziciarskiej karmy.
Unbelievable Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 agnieska napisał(a):Nie lepiej już kupić ryż? Ten zawsze się przyda, w przeciwieństwie do sziciarskiej karmy. i przy okazji połowa pracowników wyniesie go do domu :roll: poza tym z ryżem jest więcej zachodu, gotowanie etc, a karmę wystarczy że wsypią... nie znam schroniska, może nie jest takie, ale ja bym nie ryzykowała ;)
KONICZYNKA 47 Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Zastanówcie się: co może być dobrego dla psa w "karmie" za 20zł/10kg? Po kilku latach takiego żywienia pies zachoruje na wątrobę lub przewód pokarmowy. Lepiej wydać na lepsza karmę niż później na weterynarza...
vacancy Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jami napisał(a):No ale ja i tak bym nie kupiła bo się zaraz rozwali - wiadomo, cena zazwyczaj świadczy o jakości ;p Jest przecena ale to jasne, że nie przecenią np. rogza na 3.99 ;] i tu się zgadzam w całej rozciągłości
psiulka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 KONICZYNKA 47 napisał(a):Zastanówcie się: co może być dobrego dla psa w "karmie" za 20zł/10kg? Po kilku latach takiego żywienia pies zachoruje na wątrobę lub przewód pokarmowy. Lepiej wydać na lepsza karmę niż później na weterynarza... Przecież Jami napisała, że to karma dla schroniska będzie. Zazwyczaj w schroniskach jest taka sytuacja, że ciężko kupować choćby Brita. Z resztą tam psy przecież cały czas nie jedzą suchej karmy, przynajmniej tak jest u nas w rzeszowskim schronisku. Ja też jak kupuję, to zawsze biorę najtańszą, bo wszystkie te marketowe są praktycznie takie same, więc po co płacić kilka/naście zł więcej za ładne opakowanie? agnieska - Uwierz, że nawet "sziciarska" karma się przyda. Chyba w żadnym schronisku nie odmówią nikomu przyjęcia od niego dodatkowej karmy. ;) Skończmy już tutaj temat o karmach, bo zrobił się ładny OFF. Nikt z Was nie wie gdzie kupię smycz przepinaną, tak 1cm szer. ze skóry?
Marta_Ares Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 w Wawie na wystawie oglądałam tą obroże lupine tickled pink- sliczna jest:loveu: :loveu: chciałam dla Aresa ta muddy paws, ale niestety sie spoźniłam i juz nie bylo :( w biedronce też byłam, ale jakoś zbytnio mnie nic nie zaciekawiło, kupiłam jedynie smakołyki + zabawke (chomara :evil_lol:)- dlugo pewnie nie wytrzyma, ale pies przynajmniej bedzie mial radoche. Z tych kompletów smycz+obroża to podobały mi sie te wzory indianske na seledynkowej tasmie(fajny odcień), te kwiatki czarne na białym i kratka z zółtym, ale balam sie o trwałość i przed kasą jednak odłożyłam:evil_lol:
asiunia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Też dzisiaj zajrzałam do Biedronki i jestem rozczarowana:shake:. Nastawiałam się na zakup posłania dla młodego,bo na zdjęciu wydawało mi się dość spore-takie nie jest;)Fajne i owszem ale dla pieska wielkości powiedzmy foksteriera,chociaż za prawie 40 zł na allegro można znaleść coś bardziej wypasionego:evil_lol:. Zdziwiona byłam ilością towaru bo albo promocja weszła wcześniej albo wykładają go partiami. Z zabawek były tylko piłki tenisowe,materiałowe ringo i myszki dla kota. Co do obroży i smyczy-u mnie nie było osobnych opcji,wyłożone były tylko komplety smycz+obroża. Wielkim minusem(poza jakością i wytrzymałością oczywiście:eviltong:)był fakt że nie ma podanego zakresu regulacji obroży ani długości smyczy. Trochę w ciemno wzięłam jeden zestaw(zawsze pozostaje opcja że kota w to ubiore:diabloti:)bo spodobała mi się kolorystyka i przyznam że na Paco obroża weszła na styk,ale na smyczy go nie będe wyprowadzać;)
asiunia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 vege* napisał(a):a pokaż tą obróżkę i smycz :p Pokaże tylko troche mieszkanie ogarnę bo zostawiłąm chłopa samego na weekend i domu nie poznaje:angryy:
*Monia* Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Też byłam na zakupach w biedronce. W tej był bardzo duży wybór i długo myślałam nad tym co wybrać. Kupiłam szczeniakowi komplet w kwiatki (ponosi pewnie z tydzień), do tego frisbee, piłkę piszczącą i miskę. Byłam na tyle wcześnie, że mogłam wybrać odpowiednią michę, taką jak chciałam. Pan który po mnie przeglądał miski stwierdził, że malowanych nie chce tylko całą srebrną (ja ją akurat wzięłam :razz:). Psie posłania całkiem fajne, to niebieskie ładnie wygląda, ale u mnie nawet kocyk nie jest potrzebny, bo szczeniak nie uznaje nic poza podłogą a Hexa śpi tylko na łóżku :).
Darianna Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 kto wie, kiedy będzie dostawa w Red Dingo? Nic mi się nie podoba dla rudzielców, a odblaskowych nie chcę....
konikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Ja akurat nie wiem kiedy będzie i czy w ogóle bedzie, ale rude widziałabym w tych: Obroża L - POMARAŃCZOWA RED DINGO ODBLASKOWA Obroża L - ZIELONA RED DINGO Zielona jest śliczna, ale skoro nie chcesz odblasku... Żółta też jest piękna, ale szybko się wybrudzi przy Twoich łobuzach:diabloti: A może coś z innej firmy? Rogz, Lupine?
Darianna Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Lupine mi się nic nie podoba, albo ja szukać nie umiem... Rogz trochę drogawy jak dla mnie ;)
konikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Z Lupine też mi się nic dla dużych psów nie podoba... Ze średniaków wybrałabym sporo, ale w dużych nie ma jakiś fajnych... Mam Suzie Q, ale 1.8 i będę sprzedawać;)
konikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A! Zapomniałam się jeszcze zapytać, czy nie wie ktoś gdzie można kupić krowiastego Rogz'a??
Illusion Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 konikowa napisał(a): Mam Suzie Q, ale 1.8 i będę sprzedawać;) A masz jakąś fotkę na psie? konikowa napisał(a):A! Zapomniałam się jeszcze zapytać, czy nie wie ktoś gdzie można kupić krowiastego Rogz'a?? A jaki rozmiar Cię interesuje i co konkretnie? W pełnej misce widziałam, że mają coś krowiego, teraz chyba ciężej je dostać, bo są podobno wycofane.
konikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Dzisiaj będę miała zdjęcia wszystkiego co chcę sprzedać;) Mogę zrobić nawet teraz, więc nie będzie problemu. Co do krowiastego Rogz'a to w ogóle chciałam się dowiedzieć czy jest w rozmiarze L?
asiunia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Nasz komplecik...Na modelu jak wróci ze spaceru:eviltong:
Illusion Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 konikowa napisał(a):Dzisiaj będę miała zdjęcia wszystkiego co chcę sprzedać;) Mogę zrobić nawet teraz, więc nie będzie problemu. Co do krowiastego Rogz'a to w ogóle chciałam się dowiedzieć czy jest w rozmiarze L? To zaczekam :). Nie, krowie rogzy są tylko w M i S (niedługo już ich w ogóle nie będzie).
metaxa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A ja już sie pomieszałam całkiem... mam dla suczy obroże i szelki rogza.. do tej pory bylam pewna ze obroza to rom. S,a szelki M.. jednak zmierzylam obroze i ma 16 mm szerokosci wiec wychodzi na to ze jest to rozm. M.. Pytanie więc : szelki szerokosci 2 cm to rozmiar L tak?? Swoja droga, dla jakiego psa jest ta Ska?? Chyba nawet dla chichuachuay mała ???:shake:
Śnieżynka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 J atez dzisiaj uderzyłam do Biedronki ale o 11 jak byłam wszystko przebrane, kupiłam tylko 2 kompleciki smyczy odblaski niebieski i czerwony :D obroza dramat przy mocniejszym szarpnieciu psa sama sie powieksza, ale smycz sie przyda nawet na treningi do uciorania w błotku :D
Darianna Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 a jak te maty i legowiska? no i zabawki? bo po obroże nawet nie idę, bo moje dwa ciągacze je rozwalą raz-dwa....
Migori Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Darianna, Brando ma nowy komplet prawda ? Jaka to firma? Ta obroża taka szeroka sie wydaje.
asiunia Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Darianna napisał(a):a jak te maty i legowiska? no i zabawki? bo po obroże nawet nie idę, bo moje dwa ciągacze je rozwalą raz-dwa.... malutkie... nawet ten niebieski to taki dla spaniela rozmiar:roll:
Marta_Ares Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 legowiska małe, mata fajna, ale za tą cenę.... taniej na allegro chyba sie dostanie. Z zabawek też chyba raczej nic ciekawego nie znalazłam, jedynie kupilam swojemu Kraba z materiału z którym szaleje i już zaczęły pierwsze nitki wychodzić:lol: wiec zaraz bedzie po zabawce
Recommended Posts