Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jami napisał(a):
Ej, ale to jest obroża + smycz - całość za 4 zł czy obroża - 4 zł i smycz - 4 zł ?

Ps.: Ktos wie ile kosztuje worek karmy biedronkowej Puffi (czy jakoś tak) ? Bo musze się zdecydować w którym supermarkecie będzie najtańsza marketówka - dla szczrnoska bede kupować karmę.

Nie lepiej już kupić ryż? Ten zawsze się przyda, w przeciwieństwie do sziciarskiej karmy.

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

agnieska napisał(a):
Nie lepiej już kupić ryż? Ten zawsze się przyda, w przeciwieństwie do sziciarskiej karmy.

i przy okazji połowa pracowników wyniesie go do domu :roll: poza tym z ryżem jest więcej zachodu, gotowanie etc, a karmę wystarczy że wsypią... nie znam schroniska, może nie jest takie, ale ja bym nie ryzykowała ;)

Posted

Zastanówcie się: co może być dobrego dla psa w "karmie" za 20zł/10kg?
Po kilku latach takiego żywienia pies zachoruje na wątrobę lub przewód pokarmowy. Lepiej wydać na lepsza karmę niż później na weterynarza...

Posted

Jami napisał(a):
No ale ja i tak bym nie kupiła bo się zaraz rozwali - wiadomo, cena zazwyczaj świadczy o jakości ;p Jest przecena ale to jasne, że nie przecenią np. rogza na 3.99 ;]

i tu się zgadzam w całej rozciągłości

Posted

KONICZYNKA 47 napisał(a):
Zastanówcie się: co może być dobrego dla psa w "karmie" za 20zł/10kg?
Po kilku latach takiego żywienia pies zachoruje na wątrobę lub przewód pokarmowy. Lepiej wydać na lepsza karmę niż później na weterynarza...

Przecież Jami napisała, że to karma dla schroniska będzie. Zazwyczaj w schroniskach jest taka sytuacja, że ciężko kupować choćby Brita. Z resztą tam psy przecież cały czas nie jedzą suchej karmy, przynajmniej tak jest u nas w rzeszowskim schronisku. Ja też jak kupuję, to zawsze biorę najtańszą, bo wszystkie te marketowe są praktycznie takie same, więc po co płacić kilka/naście zł więcej za ładne opakowanie?

agnieska
- Uwierz, że nawet "sziciarska" karma się przyda. Chyba w żadnym schronisku nie odmówią nikomu przyjęcia od niego dodatkowej karmy. ;)

Skończmy już tutaj temat o karmach, bo zrobił się ładny OFF.

Nikt z Was nie wie gdzie kupię smycz przepinaną, tak 1cm szer. ze skóry?

Posted

w Wawie na wystawie oglądałam tą obroże lupine tickled pink- sliczna jest:loveu: :loveu:

chciałam dla Aresa ta muddy paws, ale niestety sie spoźniłam i juz nie bylo :(

w biedronce też byłam, ale jakoś zbytnio mnie nic nie zaciekawiło, kupiłam jedynie smakołyki + zabawke (chomara :evil_lol:)- dlugo pewnie nie wytrzyma, ale pies przynajmniej bedzie mial radoche.

Z tych kompletów smycz+obroża to podobały mi sie te wzory indianske na seledynkowej tasmie(fajny odcień), te kwiatki czarne na białym i kratka z zółtym, ale balam sie o trwałość i przed kasą jednak odłożyłam:evil_lol:

Posted

Też dzisiaj zajrzałam do Biedronki i jestem rozczarowana:shake:. Nastawiałam się na zakup posłania dla młodego,bo na zdjęciu wydawało mi się dość spore-takie nie jest;)Fajne i owszem ale dla pieska wielkości powiedzmy foksteriera,chociaż za prawie 40 zł na allegro można znaleść coś bardziej wypasionego:evil_lol:.

Zdziwiona byłam ilością towaru bo albo promocja weszła wcześniej albo wykładają go partiami. Z zabawek były tylko piłki tenisowe,materiałowe ringo i myszki dla kota. Co do obroży i smyczy-u mnie nie było osobnych opcji,wyłożone były tylko komplety smycz+obroża. Wielkim minusem(poza jakością i wytrzymałością oczywiście:eviltong:)był fakt że nie ma podanego zakresu regulacji obroży ani długości smyczy. Trochę w ciemno wzięłam jeden zestaw(zawsze pozostaje opcja że kota w to ubiore:diabloti:)bo spodobała mi się kolorystyka i przyznam że na Paco obroża weszła na styk,ale na smyczy go nie będe wyprowadzać;)

Posted

vege* napisał(a):
a pokaż tą obróżkę i smycz :p

Pokaże tylko troche mieszkanie ogarnę bo zostawiłąm chłopa samego na weekend i domu nie poznaje:angryy:

Posted

Też byłam na zakupach w biedronce. W tej był bardzo duży wybór i długo myślałam nad tym co wybrać. Kupiłam szczeniakowi komplet w kwiatki (ponosi pewnie z tydzień), do tego frisbee, piłkę piszczącą i miskę. Byłam na tyle wcześnie, że mogłam wybrać odpowiednią michę, taką jak chciałam. Pan który po mnie przeglądał miski stwierdził, że malowanych nie chce tylko całą srebrną (ja ją akurat wzięłam :razz:).
Psie posłania całkiem fajne, to niebieskie ładnie wygląda, ale u mnie nawet kocyk nie jest potrzebny, bo szczeniak nie uznaje nic poza podłogą a Hexa śpi tylko na łóżku :).

Posted

Z Lupine też mi się nic dla dużych psów nie podoba... Ze średniaków wybrałabym sporo, ale w dużych nie ma jakiś fajnych...
Mam Suzie Q, ale 1.8 i będę sprzedawać;)

Posted

konikowa napisał(a):

Mam Suzie Q, ale 1.8 i będę sprzedawać;)

A masz jakąś fotkę na psie?

konikowa napisał(a):
A! Zapomniałam się jeszcze zapytać, czy nie wie ktoś gdzie można kupić krowiastego Rogz'a??

A jaki rozmiar Cię interesuje i co konkretnie? W pełnej misce widziałam, że mają coś krowiego, teraz chyba ciężej je dostać, bo są podobno wycofane.

Posted

Dzisiaj będę miała zdjęcia wszystkiego co chcę sprzedać;) Mogę zrobić nawet teraz, więc nie będzie problemu.

Co do krowiastego Rogz'a to w ogóle chciałam się dowiedzieć czy jest w rozmiarze L?

Posted

konikowa napisał(a):
Dzisiaj będę miała zdjęcia wszystkiego co chcę sprzedać;) Mogę zrobić nawet teraz, więc nie będzie problemu.

Co do krowiastego Rogz'a to w ogóle chciałam się dowiedzieć czy jest w rozmiarze L?

To zaczekam :).

Nie, krowie rogzy są tylko w M i S (niedługo już ich w ogóle nie będzie).

Posted

A ja już sie pomieszałam całkiem... mam dla suczy obroże i szelki rogza.. do tej pory bylam pewna ze obroza to rom. S,a szelki M.. jednak zmierzylam obroze i ma 16 mm szerokosci wiec wychodzi na to ze jest to rozm. M.. Pytanie więc : szelki szerokosci 2 cm to rozmiar L tak??

Swoja droga, dla jakiego psa jest ta Ska?? Chyba nawet dla chichuachuay mała ???:shake:

Posted

J atez dzisiaj uderzyłam do Biedronki ale o 11 jak byłam wszystko przebrane, kupiłam tylko 2 kompleciki smyczy odblaski niebieski i czerwony :D obroza dramat przy mocniejszym szarpnieciu psa sama sie powieksza, ale smycz sie przyda nawet na treningi do uciorania w błotku :D

Posted

Darianna napisał(a):
a jak te maty i legowiska? no i zabawki? bo po obroże nawet nie idę, bo moje dwa ciągacze je rozwalą raz-dwa....

malutkie...

nawet ten niebieski to taki dla spaniela rozmiar:roll:

Posted

legowiska małe, mata fajna, ale za tą cenę.... taniej na allegro chyba sie dostanie.

Z zabawek też chyba raczej nic ciekawego nie znalazłam, jedynie kupilam swojemu Kraba z materiału z którym szaleje i już zaczęły pierwsze nitki wychodzić:lol: wiec zaraz bedzie po zabawce

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...