gops Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Jami']:crazyeye: Ale tanio ;p Kiedy się ta promocja skończy? :cool3: Przepraszam za moją upierdliwość xd pisze ze do 27 ;)
Kasia&Rika Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 gops napisał(a):pisze ze do 27 ;) tego typu promocje są zawsze po prostu do wyczerpania zapasów.
gops Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Kasia&Rika napisał(a):tego typu promocje są zawsze po prostu do wyczerpania zapasów. oj nie kas ostanio w tamtym roku rzeczy jeszcze bylo sporo a oni je zdjeli bo kosze sa potrzebne na nastepne rzeczy i to co sie nie sprzedalo pewnie wrzuca w tym roku do koszy ;)
Kasia&Rika Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 gops napisał(a):oj nie kas ostanio w tamtym roku rzeczy jeszcze bylo sporo a oni je zdjeli bo kosze sa potrzebne na nastepne rzeczy i to co sie nie sprzedalo pewnie wrzuca w tym roku do koszy ;) to ja mam chyba dużą biedronkę obok siebie, bo zawsze wszystko jest do wyczerpania. u mnie są jeszcze młynki , które były z 3 miechy temu itd.
dog_master Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Słuchajcie, podpowiedzcie mi proszę, jakie firmy produkują lub gdzie znajdę obrożę zaciskową z łańcuszkiem na górze w rozmiarze S? Obwód szyi Kubusia to ok. 30cm [+/- sierść ;)]. Kolorki/wzorki/etc mi obojętne, ważne, by była lekka i miękka, nie musi być wytrzymała [może być i dla yorka i dla kota :P]. Znalazłam Rogz (16mm, 26-40cm, 36zł) oraz Ruffware (19mm, 25-36cm, 70zł) - która będzie lepsza albo może jest coś fajniejszego? Kolorki mi obojętne, Rozgy znam i może być, ale co to za Ruffware? Jest dwa razy droższy - mi tam cena nie robi, w końcu kupuję jedną, a nie piętnaście, ale w czym tkwi sekret?
*Monia* Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Z łańcuszkiem widziałam jeszcze tą Ferplasta: https://www.coralbio.pl/galerie/f/ferplast-obroza-zaciskow_2718.jpg . Sklep: https://www.coralbio.pl/index.php?p2692,ferplast-obroza-zaciskowa-daytona-css-15-40 . Nie wiem czy są mniejsze niż 40 cm. Mi osobiście nie bardzo odpowiada, bo nie ma regulacji. Mam łańcuszek rogza i jest ok, chociaż ten łańcuszek wydaje się jakiś słaby.
Śnieżynka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 a ja mam pytanie czy ktoś z was ma taką smyczke ?? Ruffwear smycz Knot-A-Leash Small - Purple chodziło by mi o rzeczywisty kolor tej smyczki i wielkośc karabińczyka :D
WeronikaM Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 ja szukałam pomarańczowej obroży i tylko taką znalazłam rogza nie kupiłam, bo u mnie w zoologiku nie ma, a nie chcę czekać :roll: wiem, że słabo widać, może jutro wstawię lepsze ;)
vacancy Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Chantell'] a ja zastanawiam się nad kupnem takiego kompletu. Śliczny kolorek :D mi też się bardzo podoba ale ten beżowy jest bardziej w moim stylu :-)
dog_master Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='*Monia*']Z łańcuszkiem widziałam jeszcze tą Ferplasta: https://www.coralbio.pl/galerie/f/ferplast-obroza-zaciskow_2718.jpg . Sklep: https://www.coralbio.pl/index.php?p2692,ferplast-obroza-zaciskowa-daytona-css-15-40 . Nie wiem czy są mniejsze niż 40 cm. Mi osobiście nie bardzo odpowiada, bo nie ma regulacji. Mam łańcuszek rogza i jest ok, chociaż ten łańcuszek wydaje się jakiś słaby. Dzięki :) Trochę kiepsko, że nie regulowane :/ 40cm to dużo za dużo, chociaż zależy, jak to mierzą...
gops Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 dog_master napisał(a):Dzięki :) Trochę kiepsko, że nie regulowane :/ 40cm to dużo za dużo, chociaż zależy, jak to mierzą... na lancuszku sa jeszcze z chaby , takich bardziej znanych i lepszych juz nie ma ;)
agnieska Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='dog_master']Słuchajcie, podpowiedzcie mi proszę, jakie firmy produkują lub gdzie znajdę obrożę zaciskową z łańcuszkiem na górze w rozmiarze S? Obwód szyi Kubusia to ok. 30cm [+/- sierść ;)]. Kolorki/wzorki/etc mi obojętne, ważne, by była lekka i miękka, nie musi być wytrzymała [może być i dla yorka i dla kota :P]. Znalazłam Rogz (16mm, 26-40cm, 36zł) oraz Ruffware (19mm, 25-36cm, 70zł) - która będzie lepsza albo może jest coś fajniejszego? Kolorki mi obojętne, Rozgy znam i może być, ale co to za Ruffware? Jest dwa razy droższy - mi tam cena nie robi, w końcu kupuję jedną, a nie piętnaście, ale w czym tkwi sekret? Ja mam porównanie półzacisków łańcuszkowych Rogza i Ruffweara - z Rogza mam rozmiar XL, z Ruffweara M. Ruffwear to firma, która w swoich produktach stosuje fajne rozwiązania, ale nie zawsze cena odpowiada jakości (vide: kilkumiesięczny malamut wyrwał ze smyczy karabińczyk - został mu przy obroży), ale nie miałam problemu z reklamacją. Półzaciski Ruffweara kupiłam w promocji na Pełnej-Misce, zamiast 89zł/szt zapłaciłam 69zł/szt, to wciąż dość dużo. Kupiłam czarną jednolitą i w kwiatki. Czarna jest miękka, przyjemna, łańcuszek jest ciężki i masywny. Ta w kwiatki jest sztywna, trudno ją zgiąć w palcach. Mają dodatkowe, plastikowe "coś" do zawieszenia adresówki żeby nie brzęczała. Obroże jeszcze nie były w użyciu, bo szczenior jest za mały, więc nie wiem jak z trwałością ;) Rogz... cóż, największy minus to to, że po miesiącu używania łańcuszek zdążył zardzewieć :angryy: pies się w niej nie kąpał, to był po prostu deszczowy czerwiec.
Iza. Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 agnieska napisał(a): Rogz... cóż, największy minus to to, że po miesiącu używania łańcuszek zdążył zardzewieć :angryy: pies się w niej nie kąpał, to był po prostu deszczowy czerwiec. Mój tez zerdzewiał, ale po praniu :roll:
gops Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 mi po 2 latach uzytkowania nie zardzewial a nosil go pies dosyc czesto to widocznie zalezy od modelu , nie wiem ale i pies plywal w nim i nic mu nie bylo ;)
Tepes Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='Iza.']Mój tez zerdzewiał, ale po praniu :roll: Mój rogz łańcuszek jest prany dosyć często i łańcuszek nie zardzewiał;)
Iza. Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 gops napisał(a):mi po 2 latach uzytkowania nie zardzewial a nosil go pies dosyc czesto to widocznie zalezy od modelu , nie wiem ale i pies plywal w nim i nic mu nie bylo ;) no to masz jakies szczęście :eviltong: Moja ani się w nim nie kąpała, ani nie nosiła non stop, a uprałam raz i juz rdza wyszła :roll:
Unbelievable Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 bo ty pewnie masz z tej starej, dobrej jeszcze, serii, która jest porządna i się nie psuje;) ja mam kupione jako używane dwie obroże i szelki właśnie ze starej- równiutko uszyte, porządne, taśma nie jest pozaciągana, nic nie rdzewieje i kółka się nie rozwalają- nowa obroża mimo że była bardzo krótko noszona i nie wystawiana na działanie opadów atmosferycznych ani wody w innej postaci jest zmechacona, pozaciągania, no i największy hit- rozeszło się kółko od trzymania smyczy:cool3:
gops Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 no mialam ja 2 lata i spsula ja sucz z pol roku temu (zerwala) ale kupiona byla tez jako juz uzywana wiec pewnie z 3 lata miala kolo rzeczywiscie starsze obroze sa duzo ladniejsze z rogza, teraz te krzywe naszywki i wychodzace nitki starsznie denerwuja kupila teraz szele czerwone z nitka dla sucz z rogza i zobaczymy jak bezie i lupina tez zobaczymy jak z trwaloscia
Illusion Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 A używa ktoś obroży lupine non stop od kilku miesięcy? Moja koleżanka kilka miesięcy temu kupiła swojej suce komplet lupine (pokazywałam kilka stron wstecz) i obroża zaczęła się troszkę mechacić (jak się przyjrzy, to widać, że nitki powychodziły) i kolor jakby zbladł, bo od kurzu raczej nie zmieniłby tak barwy. Suczka cały czas chodzi w tej obroży, poza tymi usterkami, które wcześniej wymieniłam jest z nią wszystko ok. Mój pies też nosi lupiny, ale nie cały czas, wyglądają jak nowe, więc na razie nie narzekam.
marta_gp Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 mój pies nosi obrożę lupine już kilka miesięcy i codziennie. Jest trochę zmechacona i przybrudzona - jak dla mnie widać po niej poprostu że jest używana już od jakiegoś czasu :eviltong:
dog_master Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 agnieska napisał(a):Ja mam porównanie półzacisków łańcuszkowych Rogza i Ruffweara - z Rogza mam rozmiar XL, z Ruffweara M. Ruffwear to firma, która w swoich produktach stosuje fajne rozwiązania, ale nie zawsze cena odpowiada jakości (vide: kilkumiesięczny malamut wyrwał ze smyczy karabińczyk - został mu przy obroży), ale nie miałam problemu z reklamacją. Półzaciski Ruffweara kupiłam w promocji na Pełnej-Misce, zamiast 89zł/szt zapłaciłam 69zł/szt, to wciąż dość dużo. Kupiłam czarną jednolitą i w kwiatki. Czarna jest miękka, przyjemna, łańcuszek jest ciężki i masywny. Ta w kwiatki jest sztywna, trudno ją zgiąć w palcach. Mają dodatkowe, plastikowe "coś" do zawieszenia adresówki żeby nie brzęczała. Obroże jeszcze nie były w użyciu, bo szczenior jest za mały, więc nie wiem jak z trwałością ;) Rogz... cóż, największy minus to to, że po miesiącu używania łańcuszek zdążył zardzewieć :angryy: pies się w niej nie kąpał, to był po prostu deszczowy czerwiec. Dzięki wielkie :) E, czyli nie ma po co przepłacać, skoro może mi się trafić sztywna obroża z łańcuchem - a bajerków nie potrzebuję. gops napisał(a):na lancuszku sa jeszcze z chaby , takich bardziej znanych i lepszych juz nie ma ;)O, dzięki, nie znałam w ogóle takiej firmy, sprawdziłam :) Widzę tylko z samego łańcuszka. No nic, to będzie Rozg :) Tylko wybrać kolor i sklep :) Dzięki wielkie za pomoc :)
WeronikaM Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='dog_master'] No nic, to będzie Rozg :) Tylko wybrać kolor i sklep :) Dzięki wielkie za pomoc :) jak już wybierzesz kolor, sklep i przyjdzie Ci do domu, to oczywiście nam pokażesz :cool3:
Migori Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 RCookie napisał(a):A używa ktoś obroży lupine non stop od kilku miesięcy? Moja koleżanka kilka miesięcy temu kupiła swojej suce komplet lupine (pokazywałam kilka stron wstecz) i obroża zaczęła się troszkę mechacić (jak się przyjrzy, to widać, że nitki powychodziły) i kolor jakby zbladł, bo od kurzu raczej nie zmieniłby tak barwy. Suczka cały czas chodzi w tej obroży, poza tymi usterkami, które wcześniej wymieniłam jest z nią wszystko ok. Mój pies też nosi lupiny, ale nie cały czas, wyglądają jak nowe, więc na razie nie narzekam. Bora nosi 2 miesiące non stop Lupine zaciskową. Zmechaciła sie ta część zaciągana, szybko łapie kurz i brud. Na początku myślałam że zblakła, ale nie, ona była po prostu brudna po tygodniu noszenia.
Dogha Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 dog_master Trixie też ma obroże półzaciskowe z łańcuszkiem ;) TRIXIE - Caring for your pet DOG->Colar & Leads -> str. 21
Recommended Posts