NightQueen Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 jak tylko spojrzałam na to zdjęcie to pomyślałam o Egipcie, pustyniach, piachu, Kleopatrze, Sfinksach... :cool3: small pati, przepiękna, kojarzy się z Kleopatrą :smile: Co za skojarzenia :evil_lol: Mi się to z dresiarzami kojarzy bardziej :eviltong: a ta bizuteria kleopatry to funkcjonalna jest? W naszym przypadku jest taka samo funkcjonalna jak każda inna obroża czy łańcuszek, bo młoda nie ciągnie, nie szarpie, nie ma zrywów, nie wyciąga głowy przez obrożę (już ie wyciąga :evil_lol:), w każdym innym wypadku nie sprawdziłaby się zapewne ;) Śliczna kolia! :loveu: A nie za duża? Jeśli chodzi ci o obwód to nie, to zacisk więc się poluzował ;) inne łańcuszki też jej tak wiszą
Kusia_Czek Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Jestem tu nowa i nie orientuje się za bardzo gdzie mam co pisać (mam nadzieje że nie jesteście źli że tutaj pisze ) lecz potrzebuje porady za niedługo kupuje pudla miniaturkę z hodowli w krakowie - mój pierwszy piesek !! nie mogę się doczekać :multi: i chce kupić wszystkie potrzebne rzeczy dla niego.. a nie wiem ile taki pudelek będzie miał w obwodzie szyi jak dorośnie. Czy ktoś kto ma takiego pieska mógłby napisać ile ma jego piesek (zorientuje się jaką długość powinnam kupić wydaje mi się że 35 cm wystarczy ale nie jestem pewna.) Polecacie obroże ze skóry czy z innego materiału ?? .. :) miseczki metalowe czy porcelanowe bardziej masywne - które są lepsze ?? ..bardzo mi to ułatwi zakup z góry dziekuję i pozdrawiam .
Rybka_39 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Kusia_Czek']Jestem tu nowa i nie orientuje się za bardzo gdzie mam co pisać (mam nadzieje że nie jesteście źli że tutaj pisze ) lecz potrzebuje porady za niedługo kupuje pudla miniaturkę z hodowli w krakowie - mój pierwszy piesek !! nie mogę się doczekać :multi: i chce kupić wszystkie potrzebne rzeczy dla niego.. a nie wiem ile taki pudelek będzie miał w obwodzie szyi jak dorośnie. Czy ktoś kto ma takiego pieska mógłby napisać ile ma jego piesek (zorientuje się jaką długość powinnam kupić wydaje mi się że 35 cm wystarczy ale nie jestem pewna.) Polecacie obroże ze skóry czy z innego materiału ?? .. :) miseczki metalowe czy porcelanowe bardziej masywne - które są lepsze ?? ..bardzo mi to ułatwi zakup z góry dziekuję i pozdrawiam . No ja powiem tyle, że na razie nie przesadzaj z drogimi rzeczami bo psiak urośnie jeszcze;)
Czasowa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Jak wolisz. Ale myślę że 35 cm wystarczy. Moja koleżanka ma pudelkową miniaturę, i kupuje 34. A reszta wyboru należy do Ciebie.;)
Czasowa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Kupiłam mojemu szele sportowe. Cudne są. Ostatnie. Po 40 zł. :roll:
vege* Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ja pudelka nie mam, ale psa mam :eviltong: ja dla mojej suczki mam metalowe miseczki z guma od spodu żeby jej się nie ślizgały po podłodze, na początku nie polecałabym ci kupować ani obroży, ani smyczy ze skóry bo psiak będzie czuł zapach skóry i będzie chciał gryźć smycz, a obrożę to normalną np. rogz, lupine, hilton itp. i myślę, że jak psiak dorośnie o te 35cm obroży spokojnie wystarczy :)
Dariette. Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam Hiltonową obróżkę, jeszcze za duża, ale chłopak rośnie jak na drożdżach. :loveu: No i tylko 6 złotych. ;) szkoda, że nie było w groszki.
vege* Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ta też jest śliczna :) a ile ma dł i szer? :) bo ja ostatnio widziałam właśnie ten wzorek ale taki malutki dla piesków typu york, maltańczyk, szpic miniaturowy, pudelek min.
Molli Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Dariette.']dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam Hiltonową obróżkę, jeszcze za duża, ale chłopak rośnie jak na drożdżach. :loveu: No i tylko 6 złotych. ;) szkoda, że nie było w groszki. http://www.futrzakowo.pl/_var/gfx/97de70283ebc2feaef345f0f625fb6be.jpg Jest bardzo śliczna.
Illusion Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Super jest ten zielony hilton :loveu:, widziałam na wystawie bordera w takim komplecie i bardzo fajnie wyglądał :cool3:.
stratoos Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 A ja zapomniałam, że jakieś 3 miesiące temu, jak Timek był mały, mama kupiła tego Hiltona i go znalazłam :multi: Wtedy był za duży, ale teraz jest w sam raz. Jak mi się baterie załadują to zrobię zdjęcia ;)
Darianna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 kup teraz jakąś tanią na obecne wymiary psa. Na zapas radzę nie kupować - zanim piesek urośnie może już Ci się nie podobać ;)
Molli Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Mam pytanie. Czy ktoś wie czy Hilton produkuje taki wzór szelek?
Kasia&Rika Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='Molli']Mam pytanie. Czy ktoś wie czy Hilton produkuje taki wzór szelek? Nie produkuje. Hilton prawie wcale nie produkuje szelek. Są bardzo, bardzo rzadkie. A jak już to w małych rozmiarach. Większe są sporadycznie, ale można je czasami znaleźć na allegro np. u sprzedającego : tanieszmatki. Ale jak już ma to tanio, bo zawsze na licytacje wystawia
Molli Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Kasia&Rika napisał(a):Nie produkuje. Hilton prawie wcale nie produkuje szelek. Są bardzo, bardzo rzadkie. A jak już to w małych rozmiarach. Większe są sporadycznie, ale można je czasami znaleźć na allegro np. u sprzedającego : tanieszmatki. Ale jak już ma to tanio, bo zawsze na licytacje wystawia Szkoda. Ja bym potrzebowała taki średni rozmiar. Obroży Hiltona nie kupię, bo się boję że zatrzaski nie wytrzymają, a wzorek bardzo mi się podoba.
Viris Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Dariette. napisał(a):Ciotki, mam pytanie, warto kupować oboroże z Hiltona? Szybko się zniszczą? bo bardzo spodobały mi się te dwie, a cena niska. Moja Klara ma chyba dwa hiltony i ja polecam. Jak na taką cenę to spodziewałam się że po kilku założeniach będzie po obrożach, a o dziwo lepiej się trzymają niż trochę droższa trixie.
Bewarka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ja kiedyś widziałam hiltony w sklepie w Krk. Fajne, ale mi jakoś bardziej przypadło do gustu trixie, takie delikatniejsze, ładniejsze -a suka i tak raczej nic nie niszczy [chyba, że pogryzie ;)]. W sumie bym kupiła, bo był ten śliczny zielony wzorek :loveu: ale mi nie pozwolili :mad:
wiq Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 no właśnie, hiltony się o dziwo trzymają ;) moje suki co prawda niespecjalnie ciągną ani nie szarpią, ale ważą po te 20-30 kg i obroże przetrwały, poszły na bazarkach i służą dalej chyba :evil_lol:
jo_ann Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 gdyby ktos chcial Hamilton -y : Hamilton bedzie niedlugo nowa dostawa. cudownie :cool1:
Onomato-Peja Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 widziałam hamiltony na wystawie :loveu::loveu::loveu: mieli chyba wszystkie kolory tęczy :lol: dobrze, ze miałam ograniczenie pieniężne :eviltong: i lupinki były :lol: ale oczywiście MM już nie :roll:
Dogha Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']jakie szelki byście polecili dla goldena ? Szelki XL - HIBISCUS BLUE ~~ PROMOCJA RED DINGO tylko nie wiem czy rozmiar nie mniejszy :lol:
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):jakie szelki byście polecili dla goldena ? Ale to zależy co Cię interesuje:cool3: Jaki krój?Podoba Ci się jakiś wzór czy kolor?:pTe np są fajne :cool3: ttp://www.kacikpupila.pl/sklep/images/fotosy/Lupine/suzieq_szelki.jpg
Dogha Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Sonia&me wątpie, czy goldas się zmieści w szelki Lupine M...:roll: Nawet jak by to na nim zginie szerokość 1,8 ;)
Diora Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A do mnie dziś dotarły szelki- czerwone Muscaty z bazarku wiq :diabloti: Są cudne :loveu:
Recommended Posts