Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Vini. napisał(a):
A tak w offie, Zuza, na jaki obóz jedziesz? :)

Tak w offie to Ci mogę powiedzieć, że na klubowy :eviltong: Nikt nie pomoże?

Posted

Oglądałam ostatnio w sklepie 'puppy love' Lupine i się zakochałam, tylko dlaczego to takie cieniutkie jest, obroża taka odpada :placz:. Do tego w tym sklepie taka smycz kosztuje koło 65-70 zł na nasze i głównie dlatego nie kupiłam, a jak wrócę do PL to liczę na to że mi przejdzie :evil_lol:.

W Norwegii psy chodzą z linkami wyglądającymi jak skakanka (takie gumowe, często pomarańczowe) i się zastanawiam czy to w ogole praktyczne jest :roll:. Dla Hexy mam linkę taką zwykłą jak smycz, 2cm chyba i mi się świetnie sprawdza ;)

Posted

zoosia21 napisał(a):
tak myślałam, ale dziwiło mnie to że byłaby taka mała... np. na moją za mała. i wiem że większość beagle też ma większe... no ale przynajmniej nie będzie mnie kusić :eviltong:

hm no to dziwne ze rasowa i za mala..

mi wysyla dzis paczke wiec powinna byc u mnie w srode :D

Posted

[quote name='Zuzka i shelciaki']To jeszcze powiedz jaki wzór :eviltong:
1. obroża 1, obroża 2, smycz 1, smycz 2, szelki 1, szelki 2 (1 Ghana, 2 Jazza)
2. obroża 1, obroża 2, smycz 1, smycz 2, szelki 1, szelki 2 (1 Ghana, 2 Jazza)
3. obroża 1, obroża 2, smycz 1, smycz 2, szelki 1, szelki 2 (1 Ghana, 2 Jazza)

ew. odblaski fioletowy i zielony. Tylko czy odblaski mogą być codziennie w wodzie?

Nie wiem czy odblaski mogą się moczyć codziennie ;)

Trudny wybór, bardzo fajne zestawy im porobiłaś :) Podoba mi się nr 1 i 2. Nr 3 najmniej.
A który bardziej - 1 czy 2- to już sama musisz zdecydować. Zerknij w dotychczasowe zbiory i pomyśl czy więcej macie gładkich czy wzorzystych.
A ty ku któremu zestawowi się skłaniasz? :cool3:

Posted

Nie o to chodzi, że w ogóle, bo ta obróżka w łapki fioletowa jest cudna. :) ...ale jakoś za dużo. Może jakby chociaż szelki były inne. Za pstrokato jak dla mnie.

Posted

Jak dla mnie chyba bardziej 1 lub 2... z tym, że w 1 się boje o te jasne kolorki a 2 o to, że mi się nie spodoba na psie... gładkich czy wzorzystych... hmmm, problem w tym, że ja tak pół na pół mam... Dlaczego to jest takie trudne :roll: z wybraniem butów dla siebie nie mam problemu :shake: Chyba wezmę łapki, bo szelki w zestawie 1 odblaskowe, a też by się moczyły codziennie. Z drugiej strony chłopaki ładnie wyglądają w pomarańczu i żółci... Niech ktoś jeszcze się wypowie.

Posted

A szelkom odblaskowym nic się nie stanie od moczenia codziennego w wodzie? Bo jak mi się np. zetrą to wole łapki. I nadal mi się podobają te zestawy tak samo... Mama mówi, że łapki bo te jasne kolorki zaraz będą brudne... Ale na moim wiecznie czystym psie? (tarzanie w g***** pomińmy). A może Bonarama red i orange?

Posted

My mamy 2 pary szelek RD z naszywką (chain i Bonarama Orange), używamy dość długo i intensywnie, a nadal wyglądają jak nowe. Z odblaskiem może być trochę gorzej...

Posted

vege* napisał(a):
Nie kupuj tej linki, jak pies cię pociągnie to linka wbija się w ręce i się strasznie plącze, lepiej kup taką z taśmy jak normalne smycze :)

A ja ją mam i jest wygodniejsza niż taśma.
No i każdą linkę lepiej trzymać przez rękawiczki.
Ta linkowa jest lżejsza od taśmy, mam taśmę i linke i wolę linkę.;)
Szczegolnie jeśli chodzi o tropienie.

Posted

Zuzka i shelciaki napisał(a):
No i właśnie o ten odblask się boje więc wezmę łapki. Czy lepiej Bonaramę red i orange?

mialam obroze odblaskowa z rd i nigdy od wody nic jej nie bylo ;)
a sucz miala ja na dzialce i codziennie plywala , i wszystko z nia okey bylo ;)

Posted

A nie była sztywna? No to teraz mam jeszcze większy dylemat... Bonarama jednak nie :lol: bo ja monotonnie. Bardzo podoba mi się ten żółty i pomarańcz, ale boje się szybkości brudzenia... Łapki są bardzo fajne...

Posted

[quote name='Jagoodkaxd']Kupiłam psy szelki , ale doszłam do wniosku ,ze są za duuże :roll: i zastanawiam się , czy jeśli pies ma w klatce piersiowej około 53cm , to te szelki będą dobre? CHABA Szelki taśmowe regulowane ozdobne "3" 1.6x60cm Sklep zoologiczny Akcesoria dla zwierząt Karma dla psów i kotów - kacikpupila.pl
My mamy takie, i najmiejszy obwód to 40 cm klatki, albo 35, nie jestem pewna, bo ja mam takie czerwone, ten rozmiar, i troszke mam jeszcze regulacji, bo moj ma 45 klatkę, ale chyba 40 to ma najmniejsze

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...