Avaloth Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Dzień dobry ^^ Mam do was takie pytanie xD Moja Krowa pod koniec sierpnia kończy 2 lata i chciałam mu kupić nową obroże. Teraz ma czerwoną, skórzaną i materiałową trixie, ale ona rozjeżdża się przy każdym pociągnięciu smyczą i leży w szufladzie. Chciałam coś z ROGZa, nawet upatrzyłam już wzory. Ale teraz nie wiem jaką: zwykłą z klipsem, czy zaciskową ? Bo z łańcuszkiem są dostępne tylko jednokolorowe. Boję się że z klipsem będzie się rozjeżdżać, bo zapięcia ma ułożone tak samo jak obroża która leży w szufladzie. A zaciskowa też mnie jakoś średnio przekonuje, nie wiem jak to na psie 'działa'. Czy ktoś ma dużego psa i obrożę rogza ? Zaciskową lub zwykłą i mógłby mi poradzić która się lepiej spisuje ? Z góry dziękuję.
.Agata. Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Mam dużego psa,który nieraz ciągnie jak parowóz i z żadną nawet Red Dingo,która ma całkiem inne zapięcie niż Rogz się nie dzieje. Rogz i Frog,którego mam jest przekładany przez kółeczko - wtedy ono nie działa przecież siłą ciągnięcia na klips jeśli o ten Ci chodzi.:eviltong: Tak głupek w nim wygląda,ma też na klipsie tą blokadę uniemożliwiającą rozpięcie się zatrzasku i nigdy nas nie zawiodła - mam też mniejszy rozmiar Lkę,w którym i klips jest mniejszy i na takiej samej zasadzie 'działania' w naszym przypadku idealnie zdaje rezultat. ;)
Avaloth Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Nie chodzi mi o to że klips się rozepnie, tylko że obroża się rozsunie. Nie wiem jak to wyjaśnić xD Jak zmniejszam obroże to w miejscu między klipsem a tym co sie na tym obroze reguluje jest tak jakby podwojna warstwa, jeśli obroża nie jest rozciągnięta na maksymalną długość. Przy pociągnięciach w tej obroży z trixi TO się przesuwało tym samym luzując obrożę. Ale jeśli mówisz, że dobrze się spisuje to ok.
Ashley Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Spokojnie kupuj z klipsem - w obrożach Rogza, Red Dingo, Lupina czy Huntera nic Ci się nie poluźni. Na moim chłopcu XL daje radę ;)
.Agata. Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Czyli ten regulator ? Ja mam właściwie problem zawsze z prawidłowym dopasowaniem obroży do jego szyji,ciężko mi się to robi Rogzem jakoś,męczę się po kawałkach i dlatego nic też się nie rozsuwa. ;) Jedynie uważaj jeśli już kupujesz Rogza - mi zawsze się trafiają jakieś badziewne z tej nowszej wersji,zeszmaciły mi się strasznie - jeden gorzej,drugi już widzę zaczyna :eviltong: Właśnie jeśli chodzi o to - to mój ma XLkę i myślę że dla DONka XLka też będzie ok więc ja Ci polecam :D
Avaloth Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 dzięki Wam :) a o zaciskowej co sądzicie ? chcę znać wszystkie za i przeciw xD to teraz mi możecie pomóc ze wzorem :eviltong: Rogz obroża HB 02 BD - Planet Rogz http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1143 http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=778 http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=291 najbardziej podobają mi się te : http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=851 ale nie wiem czy ta nie za ciemna jak na moją Krowę i http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=769 ale nie mogę znaleźc rozmiaru..
Onomato-Peja Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja mam całkiem sporego psa ciągnącego jak parowóz w niektórych sytuacjach i rogz jest godny polecenia mieliśmy klips wszystko super , nie rozluźniał się i nie odpinał teraz mamy zacisk, bo pies opanował technikę wyjmowania łba z obroży - również świetnie się spisuje :)
.Agata. Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Mi się Funky strasznie podoba :loveu: I myślę że ta by była ok :cool3: Rogz obroża HB 02 T - Funky Retro Tych rozmiar jest tylko Lka - 20mm,nie ma 25mm czyli XLki a szkoda bo mi też się strasznie podoba :shake: Rogz obroża HB 03 D - Floral
Marta_Ares Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Rogz obroża HB 02 T - Funky Retro ja bym ta brała:loveu: :loveu: :loveu: na zywo wygląda jeszcze lepiej, wiem bo sama ją mam:evil_lol:
jo_ann Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 dlaczego nie kazda obroza sie u mnie sprawdzi...? dlatego: :diabloti: /Lupine daje rade :evil_lol: /
Dogha Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Tak więc zamówię moim po szelkach i smyczy :cool3: Moo Cow i Dolphin Bay będą pasować do tego?: Moo do zielonych kwiatków a Dolphin do wężowej skórki.
Melka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Licziemu Rogz Jellybean posłużył niecałe pół roku :diabloti: Obroża zerwała się pewnego pięknego dnia, gdy Liczi mocniej pociągnął. Teraz zamówiłam Trixie Mojave: http://www.dog-store.co.uk/Images/Products/Productspecific/Trixiemojave/mojavecollar.jpg zamówienie 12 lipca i jeszcze czekam :roll:
Onomato-Peja Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ania&Psy napisał(a):dostanę takie szelki w Polsce? Na Futrzakowo.pl - sklep dla miłośników zwierząt są ;)
Ania&Psy Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Na Futrzakowo.pl - sklep dla miłośników zwierząt są ;) dzięki :) niestety rozmiaru dla mojego psa brak :cool1: jakby jeszcze ktoś je gdzieś widział, będę wdzięczna za linki :)
MakeBelieve Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Od razu mówię- planecik jest ciemniejszy o wiele od zdjęcia :( Bo gdyby był taki jak na zdjęciu, moja sucza dawno by już miała i szele i obrożę i smycz. Nu... A tak jestem zdana na Zoonaturę. Poprosiłam, żeby mi zamówili albo komplet Rogzette albo właśnie Planet. Bo już nie mają Pink Hearts, Sportów i innych fajnych wzorasów :(
agnieska Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Zuzka i shelciaki napisał(a):Tak więc zamówię moim po szelkach i smyczy :cool3: Moo Cow i Dolphin Bay będą pasować do tego?: Moo do zielonych kwiatków a Dolphin do wężowej skórki. Kolorystycznie będą pasować, natomiast wizualnie - będą okrutnie niedopasowane, szczególnie krowy do kwiatków ;) Chyba że rzeczywiście u Twoich kompletnie obroży nie widać na szyi...
Pestka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 A ja zdam relację zmyczy z Rd po kąpieli w jeziorze. Trzyma się super, nadal mieciutka i miła w dotyku, rączka też super. Tylko zmechaciła się troszkę, ale nie widać z daleka :D ogólnie ze smyczy jestem jak na razie w 100% zadowolona.
Tilia Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ania&Psy napisał(a):dzięki :) niestety rozmiaru dla mojego psa brak :cool1: jakby jeszcze ktoś je gdzieś widział, będę wdzięczna za linki :) Ja też szukałam, napisałam do miłej pani z Futrzakowa, dodała rozmiar do sklepu i zamówiła dla mnie szelki :) Polecam, naprawdę dobrze sie sprawdzają.
NightQueen Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='Iś & Chester']dzięki Wam :) a o zaciskowej co sądzicie ? chcę znać wszystkie za i przeciw xD to teraz mi możecie pomóc ze wzorem :eviltong: Rogz obroża HB 02 T - Funky Retro najbardziej podobają mi się te : Rogz obroża HB 02 R - Retro Rex ale nie wiem czy ta nie za ciemna jak na moją Krowę mam na zbyciu Funky rogz M, nową z metkami (sprzedam po starych cenach rogza :cool3:)
Recommended Posts