Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzień dobry ^^
Mam do was takie pytanie xD
Moja Krowa pod koniec sierpnia kończy 2 lata i chciałam mu kupić nową obroże. Teraz ma czerwoną, skórzaną i materiałową trixie, ale ona rozjeżdża się przy każdym pociągnięciu smyczą i leży w szufladzie.
Chciałam coś z ROGZa, nawet upatrzyłam już wzory. Ale teraz nie wiem jaką: zwykłą z klipsem, czy zaciskową ? Bo z łańcuszkiem są dostępne tylko jednokolorowe. Boję się że z klipsem będzie się rozjeżdżać, bo zapięcia ma ułożone tak samo jak obroża która leży w szufladzie. A zaciskowa też mnie jakoś średnio przekonuje, nie wiem jak to na psie 'działa'.
Czy ktoś ma dużego psa i obrożę rogza ? Zaciskową lub zwykłą i mógłby mi poradzić która się lepiej spisuje ? Z góry dziękuję.

Posted

Mam dużego psa,który nieraz ciągnie jak parowóz i z żadną nawet Red Dingo,która ma całkiem inne zapięcie niż Rogz się nie dzieje.

Rogz i Frog,którego mam jest przekładany przez kółeczko - wtedy ono nie działa przecież siłą ciągnięcia na klips jeśli o ten Ci chodzi.:eviltong:

Tak głupek w nim wygląda,ma też na klipsie tą blokadę uniemożliwiającą rozpięcie się zatrzasku i nigdy nas nie zawiodła - mam też mniejszy rozmiar Lkę,w którym i klips jest mniejszy i na takiej samej zasadzie 'działania' w naszym przypadku idealnie zdaje rezultat. ;)

Posted

Nie chodzi mi o to że klips się rozepnie, tylko że obroża się rozsunie. Nie wiem jak to wyjaśnić xD
Jak zmniejszam obroże to w miejscu między klipsem a tym co sie na tym obroze reguluje jest tak jakby podwojna warstwa, jeśli obroża nie jest rozciągnięta na maksymalną długość. Przy pociągnięciach w tej obroży z trixi TO się przesuwało tym samym luzując obrożę.

Ale jeśli mówisz, że dobrze się spisuje to ok.

Posted

Spokojnie kupuj z klipsem - w obrożach Rogza, Red Dingo, Lupina czy Huntera nic Ci się nie poluźni. Na moim chłopcu XL daje radę ;)

Posted

Czyli ten regulator ? Ja mam właściwie problem zawsze z prawidłowym dopasowaniem obroży do jego szyji,ciężko mi się to robi Rogzem jakoś,męczę się po kawałkach i dlatego nic też się nie rozsuwa. ;)

Jedynie uważaj jeśli już kupujesz Rogza - mi zawsze się trafiają jakieś badziewne z tej nowszej wersji,zeszmaciły mi się strasznie - jeden gorzej,drugi już widzę zaczyna :eviltong:

Właśnie jeśli chodzi o to - to mój ma XLkę i myślę że dla DONka XLka też będzie ok więc ja Ci polecam :D

Posted

dzięki Wam :) a o zaciskowej co sądzicie ? chcę znać wszystkie za i przeciw xD
to teraz mi możecie pomóc ze wzorem :eviltong:

Rogz obroża HB 02 BD - Planet Rogz
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1143
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=778
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=291
najbardziej podobają mi się te : http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=851 ale nie wiem czy ta nie za ciemna jak na moją Krowę
i http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=769 ale nie mogę znaleźc rozmiaru..

Posted

Ja mam całkiem sporego psa ciągnącego jak parowóz w niektórych sytuacjach i rogz jest godny polecenia mieliśmy klips wszystko super , nie rozluźniał się i nie odpinał teraz mamy zacisk, bo pies opanował technikę wyjmowania łba z obroży - również świetnie się spisuje :)

Posted

Tak więc zamówię moim po szelkach i smyczy :cool3: Moo Cow i Dolphin Bay będą pasować do tego?:

Moo do zielonych kwiatków a Dolphin do wężowej skórki.

Posted

Od razu mówię- planecik jest ciemniejszy o wiele od zdjęcia :( Bo gdyby był taki jak na zdjęciu, moja sucza dawno by już miała i szele i obrożę i smycz.
Nu... A tak jestem zdana na Zoonaturę. Poprosiłam, żeby mi zamówili albo komplet Rogzette albo właśnie Planet.
Bo już nie mają Pink Hearts, Sportów i innych fajnych wzorasów :(

Posted

Zuzka i shelciaki napisał(a):
Tak więc zamówię moim po szelkach i smyczy :cool3: Moo Cow i Dolphin Bay będą pasować do tego?:

Moo do zielonych kwiatków a Dolphin do wężowej skórki.

Kolorystycznie będą pasować, natomiast wizualnie - będą okrutnie niedopasowane, szczególnie krowy do kwiatków ;) Chyba że rzeczywiście u Twoich kompletnie obroży nie widać na szyi...

Posted

A ja zdam relację zmyczy z Rd po kąpieli w jeziorze.
Trzyma się super, nadal mieciutka i miła w dotyku, rączka też super.
Tylko zmechaciła się troszkę, ale nie widać z daleka :D

ogólnie ze smyczy jestem jak na razie w 100% zadowolona.

Posted

Ania&Psy napisał(a):
dzięki :)
niestety rozmiaru dla mojego psa brak :cool1: jakby jeszcze ktoś je gdzieś widział, będę wdzięczna za linki :)

Ja też szukałam, napisałam do miłej pani z Futrzakowa, dodała rozmiar do sklepu i zamówiła dla mnie szelki :) Polecam, naprawdę dobrze sie sprawdzają.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...