Kasia&Rika Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Marta_Ares napisał(a):25mm z tego co pamietam:evil_lol: idealnie:multi:
gops Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 rogz jest drogi i jest dobry moja zerwala juz hiltona,red dingo , dwa trixie , skorzana dingo i jakas bezfirmowke a rogza nigdy ;) rogza tez zerwala ale Mke bo mnie cos pokusilo :oops: teraz nosi Lki i sa idealne teraz tak naprawde ufam tylko rogzowi jesli chodzi o zatrzask a tak to z tych innych firm tylko zaciski lub lancuszki a lekkie i miekkie sa swietne w dotyku :loveu: i chyba kupie jeszcze raz komplet :evil_lol:
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 cockermaister napisał(a):no tylko, że mi się i rogzette i miękkie i lekkie podoba ;);) Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo. Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:, ew. możesz kupić obie :cool3:. Ktoś proponował lupine, nie wiem czy jest jeszcze dostępny wzorek puppy love, ale jest prześliczny :loveu:, moja koleżanka ma taki komplet dla swojej pudlicy :). Marta_Ares napisał(a):ja tez raczej nie polecam lekkich i miekkich, mechaci sie bardzo szybko, juz wychodza jakieś nitki:roll: zakladam rzaedko, ale jakbym czesciej zakladala to marny pewnie bylby jego żywot;) Jak już wcześniej pisałam my mamy takie szelki, więc są raczej bardziej narażone na uszkodzenia niż obroża, na dodatek moja sucz ma dość niskie podwozie, więc zaczepia nim o jakieś wyższe krzaczki, trawki, jak jest mokro to od spodu jest cała brudna, a szelki mamy nadal ładne ;). Mam nadzieję, że będzie tak jak najdłużej, bo bardzo je lubię :evil_lol:.
cockermaister Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 RCookie napisał(a):Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo. czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają?? RCookie napisał(a):Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:, nie wiem jeszcze RCookie napisał(a):ew. możesz kupić obie :cool3:. nie mam tyle kasy na dwie :) a zrobisz mi te fotki dla porównania ??
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='cockermaister']czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają?? U mnie jest wszystko ok (jak na razie ;)). [quote name='cockermaister'] a zrobisz mi te fotki dla porównania ?? Proszę bardzo ;)
cockermaister Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Dziękuje ci bardzo za fotki :loveu::loveu: kochana jesteś :loveu::loveu:
cockermaister Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Wiecie zamówie miękkie i lekkie różowe :loveu::loveu: bo bardzo podoba mi się ten kolorek i będzie ładnie na niej widać :cool3::cool3:
diabelkowa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 ja mam szelki rogz chyba 3 lata wygladaja jak nowe moze 2,5 . z serii odblaskowej . obroze od wiq uzywana u niej przezyla sporo u mnie straaaasznie duzo same blota kupy kapania a wyglada tez jak nowka :)
Pestka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 cockermaister napisał(a):Wiecie zamówie miękkie i lekkie różowe :loveu::loveu: bo bardzo podoba mi się ten kolorek i będzie ładnie na niej widać :cool3::cool3: i bardzo dobre bo mi sie odcien miekich i lekkich tez podoba bardziej ;) niedługo skladam zamowienie w red dingo i zastanawiam sie czy dolozyc do tego jakąs skromną obrożke, w sumie tylko 12 zł kosztuje :evil_lol:
drzalka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ja z Rogza byłam zadowolona.. do czasu. Mialam obroze na klips z naszywką, mechacila się szybko, sprzedałam dziewczynie z małym psem - złamał się klips. Druga obroza to zacisk z serri lekkie i miękkie bo jednym wyjsciu caly zmechacony. Popodpalalam włoski i pozbylam się go. Ostatnia obroza to zacisk lancuszkowy z serii z nitkami odblaskowymi. Ten produkt najbardziej mi sie podobal, uzywalam dobrych kilka miesiecy, az jedno z ogniw lancuszka odgielo sie i pies wylecial z obrozy. Teraz uzywam tylko zacisk firmy Manmat i dławik Herman Sprenger. Mam jakies pol roku i spisuja się świetnie.
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 cockermaister, cieszę się, że mogłam pomóc ;). Mam pytanie, ma ktoś taką obrożę/smycz z RD? To jest kolor fioletowy i tutaj też jest fioletowy: One normalnie są takie same? Czy odblask i z wzorkiem mają taką samą taśmę, a ta gładka się różni?
agnieska Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Do osób posiadających smycz Rogza 25mm - jest szansa żeby tam wepchnąć karabinek "wspinaczkowy" w dziurę dla zwykłego karabinka? Swoją drogą jak wasze łańcuszki w rogzowych obrożach wyglądają? Bo nasz po miesiącu używania już pordzewiał w miejscu, gdzie łączą się ogniwa :roll:
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Aha i mam jeszcze pytanie, gdzie w Warszawie (najlepiej centrum i okolice) można kupić rogzy? ;)
Bewarka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 RC: Na stronie rogz.pl jest lista i tam pisze, że: Warszawa -Kakadu C.H. Arkadia Al. Jana Pawła II 82 -Zoo Natura C.H. King Cross ul. Jubilerska 1/3 -YorkChampion C.H. Land ul. Wałbrzyska 11 -YorkChampion C.H. Bemowo ul. Powstańców Śląskich 126 Nie wiem czy to jest pełna informacja, czy jak...jakoś mało mi się wydaje ;)
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Bewarka napisał(a):RC: Na stronie rogz.pl jest lista i tam pisze, że: Warszawa -Kakadu C.H. Arkadia Al. Jana Pawła II 82 -Zoo Natura C.H. King Cross ul. Jubilerska 1/3 -YorkChampion C.H. Land ul. Wałbrzyska 11 -YorkChampion C.H. Bemowo ul. Powstańców Śląskich 126 Nie wiem czy to jest pełna informacja, czy jak...jakoś mało mi się wydaje ;) Dzięki :).
GameBoy Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 RCookie napisał(a):Aha i mam jeszcze pytanie, gdzie w Warszawie (najlepiej centrum i okolice) można kupić rogzy? ;) na placu Grzybowskim jest ich glowna siedziba to jest scisle centrum i jest taniej niz w galeriach
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 GameBoy napisał(a):na placu Grzybowskim jest ich glowna siedziba to jest scisle centrum i jest taniej niz w galeriach Dzięki za informacje ;). Jak nie zdążę kupić w sieci, to się tam wybiorę :evil_lol:.
Diora Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='RCookie']cockermaister, cieszę się, że mogłam pomóc ;). Mam pytanie, ma ktoś taką obrożę/smycz z RD? To jest kolor fioletowy i tutaj też jest fioletowy: One normalnie są takie same? Czy odblask i z wzorkiem mają taką samą taśmę, a ta gładka się różni? Nie mam porównania z odblaskiem, ale pawprints purple (gładka + naszywka w łapki po jednej stronie) i zwykła gładka wyglądają tak samo, czyli inaczej niż na pierwszym zdjęciu :evil_lol: Tutaj bardzo wpada w róż,a w rzeczywistości jest ciemnejsza i fioletowa - taka jak taśma odblasku ze zdjęcia nr 2
ewka122 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Co sądzicie o tych szelkach? Zamówiłam kolor w niebieskimi krawędziami(to te z obrazka na górze). Szelki (szorki siwash) zaprzęgowe SZARE / Harness SLED GREY
ewka122 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 A i jeszcze zakupiłam taką obóżkę z serii lekkie i miękkie, myślicie że ładne jak dls suczki Siberian Husky?(kolor E) K2 - ROGZ - use it or lose it
Illusion Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Diora']Nie mam porównania z odblaskiem, ale pawprints purple (gładka + naszywka w łapki po jednej stronie) i zwykła gładka wyglądają tak samo, czyli inaczej niż na pierwszym zdjęciu :evil_lol: Tutaj bardzo wpada w róż,a w rzeczywistości jest ciemnejsza i fioletowa - taka jak taśma odblasku ze zdjęcia nr 2 Czyli te wszystkie taśmy (gładka, z odblaskiem i z wzorkiem) mają w rzeczywistości ten sam kolor? Jeśli tak, to dobrze :evil_lol:.
taxelina Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Dla Niuni - tylko ze musze poczekac zanim babka co przywozi rzeczy z trixie przywie je do mojego malego miasta. juz mam do tego identyfikator - niebieska kostke.
Agrafka2- Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='ewka122']A i jeszcze zakupiłam taką obóżkę z serii lekkie i miękkie, myślicie że ładne jak dls suczki Siberian Husky?(kolor E) K2 - ROGZ - use it or lose it jak najbardziej kolor e!
cockermaister Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='ewka122']Co sądzicie o tych szelkach? Zamówiłam kolor w niebieskimi krawędziami(to te z obrazka na górze). Szelki (szorki siwash) zaprzęgowe SZARE / Harness SLED GREY a to nie są przypadkiem szelki pociągowe ?? [quote name='ewka122'] A i jeszcze zakupiłam taką obóżkę z serii lekkie i miękkie, myślicie że ładne jak dls suczki Siberian Husky?(kolor E) K2 - ROGZ - use it or lose it napewno bardzo ładnie będzie wyglądać :cool3: ja też będę zamawiać tego rogza ale różowego :loveu::loveu:
Recommended Posts