Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

rogz jest drogi i jest dobry
moja zerwala juz hiltona,red dingo , dwa trixie , skorzana dingo i jakas bezfirmowke a rogza nigdy ;)
rogza tez zerwala ale Mke bo mnie cos pokusilo :oops: teraz nosi Lki i sa idealne
teraz tak naprawde ufam tylko rogzowi jesli chodzi o zatrzask a tak to z tych innych firm tylko zaciski lub lancuszki

a lekkie i miekkie sa swietne w dotyku :loveu:
i chyba kupie jeszcze raz komplet :evil_lol:

Posted

cockermaister napisał(a):
no tylko, że mi się i rogzette i miękkie i lekkie podoba ;);)

Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo.

Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:, ew. możesz kupić obie :cool3:.

Ktoś proponował lupine, nie wiem czy jest jeszcze dostępny wzorek puppy love, ale jest prześliczny :loveu:, moja koleżanka ma taki komplet dla swojej pudlicy :).

Marta_Ares napisał(a):
ja tez raczej nie polecam lekkich i miekkich, mechaci sie bardzo szybko, juz wychodza jakieś nitki:roll: zakladam rzaedko, ale jakbym czesciej zakladala to marny pewnie bylby jego żywot;)

Jak już wcześniej pisałam my mamy takie szelki, więc są raczej bardziej narażone na uszkodzenia niż obroża, na dodatek moja sucz ma dość niskie podwozie, więc zaczepia nim o jakieś wyższe krzaczki, trawki, jak jest mokro to od spodu jest cała brudna, a szelki mamy nadal ładne ;). Mam nadzieję, że będzie tak jak najdłużej, bo bardzo je lubię :evil_lol:.

Posted

RCookie napisał(a):
Jak widać zdania co do lekkich i miękkich są podzielone :evil_lol:. Ja mam nasze szelki od kilku miesięcy, sucz chodzi w nich na różnym terenie (wysokie trawy, czasem się w jakieś krzaki zapakuje) i wyglądają jak nowe ;). Mamy jeszcze drugie szelki z tej serii, tylko w kolorze pomarańczowym i jest tak samo.

czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają??

RCookie napisał(a):
Możesz na początku wziąć miękkie i lekkie, a jak Ci się zepsują, to kupisz rogzette :diabloti:,

nie wiem jeszcze

RCookie napisał(a):
ew. możesz kupić obie :cool3:.

nie mam tyle kasy na dwie :)

a zrobisz mi te fotki dla porównania ??

Posted

[quote name='cockermaister']czyli tobie one nie blakną i dobrze się trzymają??

U mnie jest wszystko ok (jak na razie ;)).

[quote name='cockermaister']
a zrobisz mi te fotki dla porównania ??

Proszę bardzo ;)

Posted

ja mam szelki rogz chyba 3 lata wygladaja jak nowe moze 2,5 . z serii odblaskowej . obroze od wiq uzywana u niej przezyla sporo u mnie straaaasznie duzo same blota kupy kapania a wyglada tez jak nowka :)

Posted

cockermaister napisał(a):
Wiecie zamówie miękkie i lekkie różowe :loveu::loveu: bo bardzo podoba mi się ten kolorek i będzie ładnie na niej widać :cool3::cool3:

i bardzo dobre bo mi sie odcien miekich i lekkich tez podoba bardziej ;)

niedługo skladam zamowienie w red dingo i zastanawiam sie czy dolozyc do tego jakąs skromną obrożke, w sumie tylko 12 zł kosztuje :evil_lol:

Posted

Ja z Rogza byłam zadowolona.. do czasu.

Mialam obroze na klips z naszywką, mechacila się szybko, sprzedałam dziewczynie z małym psem - złamał się klips.
Druga obroza to zacisk z serri lekkie i miękkie bo jednym wyjsciu caly zmechacony. Popodpalalam włoski i pozbylam się go.
Ostatnia obroza to zacisk lancuszkowy z serii z nitkami odblaskowymi. Ten produkt najbardziej mi sie podobal, uzywalam dobrych kilka miesiecy, az jedno z ogniw lancuszka odgielo sie i pies wylecial z obrozy.

Teraz uzywam tylko zacisk firmy Manmat i dławik Herman Sprenger.
Mam jakies pol roku i spisuja się świetnie.

Posted

cockermaister, cieszę się, że mogłam pomóc ;).

Mam pytanie, ma ktoś taką obrożę/smycz z RD?

To jest kolor fioletowy i tutaj też jest fioletowy:

One normalnie są takie same? Czy odblask i z wzorkiem mają taką samą taśmę, a ta gładka się różni?

Posted

Do osób posiadających smycz Rogza 25mm - jest szansa żeby tam wepchnąć karabinek "wspinaczkowy" w dziurę dla zwykłego karabinka?

Swoją drogą jak wasze łańcuszki w rogzowych obrożach wyglądają? Bo nasz po miesiącu używania już pordzewiał w miejscu, gdzie łączą się ogniwa :roll:

Posted

RC: Na stronie rogz.pl jest lista i tam pisze, że:

Warszawa
-Kakadu C.H. Arkadia Al. Jana Pawła II 82
-Zoo Natura C.H. King Cross ul. Jubilerska 1/3
-YorkChampion C.H. Land ul. Wałbrzyska 11
-YorkChampion C.H. Bemowo ul. Powstańców Śląskich 126

Nie wiem czy to jest pełna informacja, czy jak...jakoś mało mi się wydaje ;)

Posted

Bewarka napisał(a):
RC: Na stronie rogz.pl jest lista i tam pisze, że:

Warszawa
-Kakadu C.H. Arkadia Al. Jana Pawła II 82
-Zoo Natura C.H. King Cross ul. Jubilerska 1/3
-YorkChampion C.H. Land ul. Wałbrzyska 11
-YorkChampion C.H. Bemowo ul. Powstańców Śląskich 126

Nie wiem czy to jest pełna informacja, czy jak...jakoś mało mi się wydaje ;)

Dzięki :).

Posted

RCookie napisał(a):
Aha i mam jeszcze pytanie, gdzie w Warszawie (najlepiej centrum i okolice) można kupić rogzy? ;)

na placu Grzybowskim jest ich glowna siedziba
to jest scisle centrum i jest taniej niz w galeriach

Posted

GameBoy napisał(a):
na placu Grzybowskim jest ich glowna siedziba
to jest scisle centrum i jest taniej niz w galeriach

Dzięki za informacje ;). Jak nie zdążę kupić w sieci, to się tam wybiorę :evil_lol:.

Posted

[quote name='RCookie']cockermaister, cieszę się, że mogłam pomóc ;).

Mam pytanie, ma ktoś taką obrożę/smycz z RD?

To jest kolor fioletowy i tutaj też jest fioletowy:

One normalnie są takie same? Czy odblask i z wzorkiem mają taką samą taśmę, a ta gładka się różni?

Nie mam porównania z odblaskiem, ale pawprints purple (gładka + naszywka w łapki po jednej stronie) i zwykła gładka wyglądają tak samo, czyli inaczej niż na pierwszym zdjęciu :evil_lol: Tutaj bardzo wpada w róż,a w rzeczywistości jest ciemnejsza i fioletowa - taka jak taśma odblasku ze zdjęcia nr 2

Posted

[quote name='Diora']Nie mam porównania z odblaskiem, ale pawprints purple (gładka + naszywka w łapki po jednej stronie) i zwykła gładka wyglądają tak samo, czyli inaczej niż na pierwszym zdjęciu :evil_lol: Tutaj bardzo wpada w róż,a w rzeczywistości jest ciemnejsza i fioletowa - taka jak taśma odblasku ze zdjęcia nr 2

Czyli te wszystkie taśmy (gładka, z odblaskiem i z wzorkiem) mają w rzeczywistości ten sam kolor? Jeśli tak, to dobrze :evil_lol:.

Posted

Dla Niuni - tylko ze musze poczekac zanim babka co przywozi rzeczy z trixie przywie je do mojego malego miasta. juz mam do tego identyfikator - niebieska kostke.

Posted

[quote name='ewka122']Co sądzicie o tych szelkach?
Zamówiłam kolor w niebieskimi krawędziami(to te z obrazka na górze).
Szelki (szorki siwash) zaprzęgowe SZARE / Harness SLED GREY

a to nie są przypadkiem szelki pociągowe ??

[quote name='ewka122'] A i jeszcze zakupiłam taką obóżkę z serii lekkie i miękkie, myślicie że ładne jak dls suczki Siberian Husky?(kolor E)
K2 - ROGZ - use it or lose it

napewno bardzo ładnie będzie wyglądać :cool3:
ja też będę zamawiać tego rogza ale różowego :loveu::loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...