WeronikaM Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 błagam pomóżcie http://www.dogomania.pl/forum/f37/ktora-obroza-rogz-139053/ która obroża ładniejsza dla dalmata ??????????? nie mogę się zdecydować:shake:
cockermaister Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Marta_Ares a możesz mi pokazać jakie masz na sprzedasz obroże ( chodzi mi jakie masz wzorki ) :cool3:
Marta_Ares Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='cockermaister']Marta_Ares a możesz mi pokazać jakie masz na sprzedasz obroże ( chodzi mi jakie masz wzorki ) :cool3: takie rzeczy to na pw;)
Karilka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 sugarr jakbym swojego psa trzymała non stop na smyczy to by mi spierdzielał oknem (bo drzwi i tak musze zamykać na klucz zawsze - wszyscy opanowali technike otwierania drzwi z wyjątkiem ślimaka). Albo masz do czynienia z bardzo tępymi psami, albo z inwalidami. [CENTER]*** [/CENTER] Co jest wygodnego w szelkach? Toż to prawie jak homonto. :diabloti: Nie wiem jak ma się zamiar nauczyć psa, w szelkach jakiegokolwiek chodzenia na smyczy. Noo...i przynajmniej moje psy opanowały do perfekcji wyłażenie z szelek.:roll:
sugarr Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='olekg89']Ale maly szczeniaczek nie potrzebuje taśmy ,bo sam z siebie trzyma się właściciela.Potem w okresie tzw. buntu linka się przydaje.Sam stosowałem ,bo suka nie wracała do mnie ,uciekała przed drzwiami do klatki schodowej i była to dla niej świetna zabawa. No i otóż to. Przecież mówiłam o okresie, kiedy pies zaczyna mieć gdzieś własciciela, a ciekawi go świat, a nie o wcześniejszym (i pisałam to wyraźnie;)) sugarr jakbym swojego psa trzymała non stop na smyczy to by mi spierdzielał oknem (bo drzwi i tak musze zamykać na klucz zawsze - wszyscy opanowali technike otwierania drzwi z wyjątkiem ślimaka). Albo masz do czynienia z bardzo tępymi psami, albo z inwalidami No to masz dobrze wychowanego psa, pogratulować :cool3: Mam inteligentnego, nadpobudliwego psa ze sporymi problemami wychowawczymi. Po paru epizodach ucieczki np z kością, albo za innym psem był od małego szkolony tylko pod kontrolą na lince i nie uciekał mi ani drzwiami ani oknami. Ma wyuczone powroty tak, że oczywiście teraz już jest puszczany. Nie chodzi o to, żeby pies przebiegł jak największą przestrzeń, tylko żeby był zmęczony spacerem i fizycznie i psychicznie (praca, nauka -oczywiście pozytywnie - męczą psa psychicznie). Można psa na 10 metrach linki wymęczyć tak samo, jakby miał sobie polatać w te i z powrotem bez celu. Chodziliśmy na szkolenie jakiś czas (w grupie i indywidualnie) i również nauka nigdy nie była bez smyczy, z żadnym psem. I podkreślam jeszcze raz, ja mówię o nauce ciekawego już świata szczenięcia, powiedzmy, że w okresie tegoż "buntu". Nie mówię o dopiero co przywiezionej do domu przestraszonej klusce i nie mówię o trzymaniu psa na 120cm smyczy całe życie. Mówię o trzymanie szczenięcia pod kontrolą i tylko o to chodzi. Chcesz czy nie - uczysz psa bez smyczy, to go nie kontrolujesz. Bo on jeszcze nauczony nie jest, a ty nie jesteś wszechmogący, żeby go bardziej zaciekawić od wszystkiego. Kiedy ciebie on już zna i ma "oklepanego" a świat jest wielki i ciekawy i to już na prawdę koniec z mojej strony, bo nie mam nic do dodania na temat smyczy i obroży, a offtop się ciągnie ;)
Karilka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 No widzisz, ja pisze o kuleczce, potykającej się o własne łapy. Mój pies jest zaj*bisty. :loveu: Właśnie, przez to, że ma miliard pomysłów na sekunde, potrafi spier*zielić nawet oknem, wpaść komuś do domu i wyjąć sobie z lodówki co tam chce, przeskoczyć przez płot, żeby zabrać sąsiadom piłkę... Ideał .:evil_lol: Tyle, że to jest mój ideał.:diabloti: "paru epizodach ucieczki z kością" O kur...! To było traumatyczne przeżycie. :roflt: Jak się po tym pozbierałaś?
Agnes Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 skoro jestesmy przy szelkach:cool1: nie ma ktos do sprzedania szelek typu guardy XL ?:evil_lol:
sugarr Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Karilka napisał(a):No widzisz, ja pisze o kuleczce, potykającej się o własne łapy. Mój pies jest zaj*bisty. :loveu: Właśnie, przez to, że ma miliard pomysłów na sekunde, potrafi spier*zielić nawet oknem, wpaść komuś do domu i wyjąć sobie z lodówki co tam chce, przeskoczyć przez płot, żeby zabrać sąsiadom piłkę... Ideał .:evil_lol: Tyle, że to jest mój ideał.:diabloti: "paru epizodach ucieczki z kością" O kur...! To było traumatyczne przeżycie. :roflt: Jak się po tym pozbierałaś? No tak trzeba było zacząć, nie odzywałabym się na temat wychowania psa, do osoby która cieszy się z psa niewychowanego. Pies może mieć pomysły, być inteligentny, żywiołowy i wesoły, ale spożytkować to w bardziej "pożyteczny" sposób niż wygrzebywanie komuś jedzenia z lodówki, cóż - co kto lubi. Co do dalszej części, to już bez komentarza. EOT
Hawanka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [FONT=Palatino Linotype]Bardzo wam dziekuje za informacje i pouczenie :multi:Psiaka prowadzam na podwórku luzem a jak ide dalej czasami ponieważ nie moge jeszcze kilometrów z nim robić bo ma kwaratanne to biore smycz :roll: A z czasem jak skończy 6-7 miesiecy to kupie szelki :p[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Pozdrawiam Dogomaniaków ;)[/FONT]
Karilka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Czy ja wiem, czy niewychowanego?:saint1: Kocham go po prostu takiego, jakim jest. ... a, że zdarzy mu się nieźle narozrabiać to tylko i wyłącznie moja wina - bo czegoś nie przypilnowałam. Myślę, że bardzo dużo udało mi się z Dolarem zrobić, nadrobić, poprawić... Czarny huragan troszkę się opanował, no i zaczęliśmy przygotowania do egzaminów, a to będzie poważny krok do przodu. A drogą tematu: ma ktoś może Flexi taśmę 8m na 40 - parę kg psa, (może być zjechana totalnie, byleby działająca) taśmę lub też sznurek na zbyciu? Hawanka postaw na socjalizację. W wieku szczenięcym to podstawa! Pokaż jej wszytko! Pociąg, tramwaj, panią w kapeluszu, pana o kulach, z brodą, koty, chomiki, konie, Dworzec centralny, lotnisko, sklep budowlany i wszystko co Ci tylko przyjdzie do głowy. Chwal cały czas, bądź pozytywna i mów szczeniakowi całym ciałem: "dziecko! Zobacz jakie to jest fajne! Zobacz jak super sie razem bawimy!"
WeronikaM Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Karilka napisał(a): A drogą tematu: ma ktoś może Flexi taśmę 8m na 40 - parę kg psa, (może być zjechana totalnie, byleby działająca) taśmę lub też sznurek na zbyciu? ja mam taśmę 5m, 50 kg - stan dobry- sprzedam bardzo chętnie, za maleńką kwotkę:cool3:
Agnes Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 ma ktos szelki Red Dingo? zastanawiam sie nad zakupem i nie wiem czy warto. Chodzi mi o te z ozdobna tasma, ale nie odblaskowe
Lucky. Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ja mam obroże 4 miesiące i jest jak nowe przeżyła kompanie się w jeziorku i w błocie, jestem zadowolona bardziej jak z rogza, nie ma żadnych nitek a taśma nie blaknie .
Katie Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Juz prawie sie zdecydowalam:cool3: zostaly tylko 2 obroze do wyboru mojego tak wiec, ktora dla yorka z RD HIBISCUS RED, czy HYPNO MID BLUE?
Diora Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Katie napisał(a):Juz prawie sie zdecydowalam:cool3: zostaly tylko 2 obroze do wyboru mojego tak wiec, ktora dla yorka z RD HIBISCUS RED, czy HYPNO MID BLUE? Hibiscusy są ze starej kolekcji, osobiście, trochę mi się już przejadły, dlatego postawiłabym na Hypno :p
Diora Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Agnes napisał(a):ma ktos szelki Red Dingo? zastanawiam sie nad zakupem i nie wiem czy warto. Chodzi mi o te z ozdobna tasma, ale nie odblaskowe My mamy :) Nawet 2 pary. Mogę polecić z czystym sumieniem. Ładne, trwałe i solidne
cockermaister Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ja mam 2 obroże Red dingo i też mogę je z czystym sumieniem polecić bo są bardzo ładne, wytrzymałe. Moja spanielka chodzi w nich codziennie podomu i na spacery i wytrzymały już kompanie. Prałam je już raz i kolor mają taki sam :multi::multi:
Agnes Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Diora napisał(a):My mamy :) Nawet 2 pary. Mogę polecić z czystym sumieniem. Ładne, trwałe i solidne a jaki macie rozmiar? bo ja nie wiem czy brac L czy XL...i czy wymiary podane na stronie sa faktycznie dobre:roll:
gops Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 nasze nowe rogzy ;) jakby ktos mial na zbyciu choc femine ale Lke to ja chetna jestem :razz:
Hawanka Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='Katie']Juz prawie sie zdecydowalam:cool3: zostaly tylko 2 obroze do wyboru mojego tak wiec, ktora dla yorka z RD HIBISCUS RED, czy HYPNO MID BLUE? [FONT=Palatino Linotype]Ja wybrałam bym Hibiscus Red ja tak samo mam tą obróżke jest rewelacyjna [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]:multi::multi:I ślicznie wygląda na psie a mam też małą rase :loveu:[/FONT]
Marta_Ares Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 http://images48.fotosik.pl/138/3d5fd335afbf8c6cmed.jpg super to na nim wyglada:loveu: :loveu: :loveu:
Recommended Posts