Karilka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Płaska, skórzana obroża. Szelki mogą wykrzywić szczeniaczka.
Hawanka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Karilka napisał(a):Płaska, skórzana obroża. Szelki mogą wykrzywić szczeniaczka. TEŻ TAK POMYŚLAŁAM ALE CHCIAŁAM SIE UPEWNIĆ DZIEKUJE ZA POMOC :multi:
Onomato-Peja Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czemu skórzana ? regulowana taśmówka nie lepsza ?
gops Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ana04 napisał(a):Ponawiam pytanie o wzorek szelek dla DONka z RD... drut :loveu:
zoosia21 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Onomato-Peja napisał(a):a ja jestem przy hibiskusie czerwonym :loveu: popieram! :thumbs: czerwień i tylko czerwień :loveu:
cockermaister Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Gdzie można kupić tanie i ładne obroże z Lupine ???
Agrafka2- Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Marta Ares - z kąd ty masz tyle obroży i smyczy, pewnie majątek wydałaś
Onomato-Peja Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='cockermaister']Gdzie można kupić tanie i ładne obroże z Lupine ??? Lupine - akcesoria
Onomato-Peja Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Agrafka2- napisał(a):Marta Ares - z kąd ty masz tyle obroży i smyczy, pewnie majątek wydałaś z własnej produkcji :cool3:
Karilka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Onomatopeja, szczeniaczek ma często delikatną skórę i parciana, sztuczna obroża może spowodować uczulenia bądź też podrażnienia, co moze dzieciaka zniechęcić do późniejszego noszenia obroży.
Onomato-Peja Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Karilka napisał(a):Onomatopeja, szczeniaczek ma często delikatną skórę i parciana, sztuczna obroża może spowodować uczulenia bądź też podrażnienia, co moze dzieciaka zniechęcić do późniejszego noszenia obroży. no racja ! Zupełnie mi to do głowy nie przyszło..
Karilka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Dla szczeniaka najlpszy komplet to skórzana smycz 120 - 150cm i płaska, skórzana obroża. Najlepiej jednak, żeby taki mały klusek chodził bez smyczy, jeśli to tylko możliwe. Daleko nie ucieknie taki ciamajdek na tych króciutkich łapeczkach a ma silną potrzebe bycia z człowiekiem, którą nalezy utrwalać pozytywnie.:loveu:
WeronikaM Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 dla szczeniaka to ja obroże bym taką mięciutką kupiła :loveu: http://www.drpets.pl/files/HB201-B.jpg a smycz najlepiej skórzana - 120-150cm - jak to mów przedmówca ;)powiedział :lol:
anetta Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Marta, gdzie Ty to wszystko trzymasz? :crazyeye: Przy drzwiach wyjściowych? :lol::lol:
WeronikaM Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Co lepsze dla dalmatyńczyka ??? mam czas do piątku !!!
agaciaaa Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Marta - :crazyeye: Weronika - planet! zdecydowanie :loveu:
Marta_Ares Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 anetta napisał(a):Marta, gdzie Ty to wszystko trzymasz? :crazyeye: Przy drzwiach wyjściowych? :lol::lol: Aresa mieści sie wszystko w jednym małym pudełeczku:lol: A Mayka nie mieszka ze mna:eviltong: tylko u Tzta i to on ostatnio iagle sie nabijał ze tyle tego mam, to kazałam mu policzyc ile ma jego pies:lol: wyszlo ze ma wiecej obrozy:cool3:
Tilia Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Karilka, przeczytałam że szelki mogą wykrzywić szczeniaka. Jestem ciekawa na czym miałoby to konkretnie polegać? spotkałam się z tym już wielokrotnie, ale nikt nie umiał mi powiedzieć co konkretnie mogłoby sie stać szczeniakowi prowadzanemu na szelkach- odstawianie łokci? wygarbienia? jakieś inne problemy? i czy znasz psa, u którego takie problemy wywołały szelki. Pytam, bo sama lubię prowadzić psy, zwałaszcza młode, w szelkach. W szelkach "odchowywały się" kolejne moje psy i żadnych problemów z tego powodu nie miałam.
konikowa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Witam wszystkich!! Chciałabym prosić o pomoc w wybraniu obróżki dla rudej seterki:cool3: Opcje są takie: Ami Play obroża NO na klips różne kolory 24-42 cm Tu skłaniałabym się przy kolorze 4, bo już niebieską mam. Ami Play obroża PO na klips różne wzory 34-55 cm Też kolor 4. Ami Play obroża PX na klips różne wzory 34-55 cm I tu też ten sam kolor. Ami Play obroża NX na klips różne wzory 24-42 cm Tu także. Wszędzie najbardziej podoba mi się kolor 4, ale nie wiem, która będzie najlepsza... Do tego będę dobierać w tym samym kolorze smycz i halterek. Pomocy!!:placz:
Hawanka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Karilka']Dla szczeniaka najlpszy komplet to skórzana smycz 120 - 150cm i płaska, skórzana obroża. Najlepiej jednak, żeby taki mały klusek chodził bez smyczy, jeśli to tylko możliwe. Daleko nie ucieknie taki ciamajdek na tych króciutkich łapeczkach a ma silną potrzebe bycia z człowiekiem, którą nalezy utrwalać pozytywnie.:loveu: [FONT=Palatino Linotype]I tak postanowiłam kupiłam mu czeroną obróżke skórke Dingo z dodatkami :p[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]a smycz ma czeroną w kwiatki red dingo ;)[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Smycz mu zakładam sporadycznie bo niby mała kulka a szybka strasznie :cool3:[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT]
marta_gp Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='konikowa']Witam wszystkich!! Chciałabym prosić o pomoc w wybraniu obróżki dla rudej seterki:cool3: Opcje są takie: Ami Play obroża NO na klips różne kolory 24-42 cm Tu skłaniałabym się przy kolorze 4, bo już niebieską mam. Ami Play obroża PO na klips różne wzory 34-55 cm Też kolor 4. Ami Play obroża PX na klips różne wzory 34-55 cm I tu też ten sam kolor. Ami Play obroża NX na klips różne wzory 24-42 cm Tu także. Wszędzie najbardziej podoba mi się kolor 4, ale nie wiem, która będzie najlepsza... Do tego będę dobierać w tym samym kolorze smycz i halterek. Pomocy!!:placz: dla rudego wzięłabym coś zielonego ;) a ami play chyba łatwo się psuje...(jak pies mocniej szarpnie itp.)
Recommended Posts