Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Karilka napisał(a):
Płaska, skórzana obroża.

Szelki mogą wykrzywić szczeniaczka.

TEŻ TAK POMYŚLAŁAM ALE CHCIAŁAM SIE UPEWNIĆ
DZIEKUJE ZA POMOC :multi:

Posted

Onomatopeja, szczeniaczek ma często delikatną skórę i parciana, sztuczna obroża może spowodować uczulenia bądź też podrażnienia, co moze dzieciaka zniechęcić do późniejszego noszenia obroży.

Posted

Karilka napisał(a):
Onomatopeja, szczeniaczek ma często delikatną skórę i parciana, sztuczna obroża może spowodować uczulenia bądź też podrażnienia, co moze dzieciaka zniechęcić do późniejszego noszenia obroży.

no racja ! Zupełnie mi to do głowy nie przyszło..

Posted

Dla szczeniaka najlpszy komplet to skórzana smycz 120 - 150cm i płaska, skórzana obroża. Najlepiej jednak, żeby taki mały klusek chodził bez smyczy, jeśli to tylko możliwe. Daleko nie ucieknie taki ciamajdek na tych króciutkich łapeczkach a ma silną potrzebe bycia z człowiekiem, którą nalezy utrwalać pozytywnie.:loveu:

Posted

anetta napisał(a):
Marta, gdzie Ty to wszystko trzymasz? :crazyeye:
Przy drzwiach wyjściowych? :lol::lol:

Aresa mieści sie wszystko w jednym małym pudełeczku:lol:

A Mayka nie mieszka ze mna:eviltong: tylko u Tzta i to on ostatnio iagle sie nabijał ze tyle tego mam, to kazałam mu policzyc ile ma jego pies:lol: wyszlo ze ma wiecej obrozy:cool3:

Posted

Karilka, przeczytałam że szelki mogą wykrzywić szczeniaka. Jestem ciekawa na czym miałoby to konkretnie polegać? spotkałam się z tym już wielokrotnie, ale nikt nie umiał mi powiedzieć co konkretnie mogłoby sie stać szczeniakowi prowadzanemu na szelkach- odstawianie łokci? wygarbienia? jakieś inne problemy? i czy znasz psa, u którego takie problemy wywołały szelki. Pytam, bo sama lubię prowadzić psy, zwałaszcza młode, w szelkach. W szelkach "odchowywały się" kolejne moje psy i żadnych problemów z tego powodu nie miałam.

Posted

Witam wszystkich!!
Chciałabym prosić o pomoc w wybraniu obróżki dla rudej seterki:cool3:

Opcje są takie:
Ami Play obroża NO na klips różne kolory 24-42 cm
Tu skłaniałabym się przy kolorze 4, bo już niebieską mam.

Ami Play obroża PO na klips różne wzory 34-55 cm
Też kolor 4.

Ami Play obroża PX na klips różne wzory 34-55 cm
I tu też ten sam kolor.

Ami Play obroża NX na klips różne wzory 24-42 cm
Tu także.

Wszędzie najbardziej podoba mi się kolor 4, ale nie wiem, która będzie najlepsza...
Do tego będę dobierać w tym samym kolorze smycz i halterek.

Pomocy!!:placz:

Posted

[quote name='Karilka']Dla szczeniaka najlpszy komplet to skórzana smycz 120 - 150cm i płaska, skórzana obroża. Najlepiej jednak, żeby taki mały klusek chodził bez smyczy, jeśli to tylko możliwe. Daleko nie ucieknie taki ciamajdek na tych króciutkich łapeczkach a ma silną potrzebe bycia z człowiekiem, którą nalezy utrwalać pozytywnie.:loveu:

[FONT=Palatino Linotype]I tak postanowiłam kupiłam mu czeroną obróżke skórke Dingo z dodatkami :p[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]a smycz ma czeroną w kwiatki red dingo ;)[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Smycz mu zakładam sporadycznie bo niby mała kulka a szybka strasznie :cool3:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][/FONT]

Posted

[quote name='konikowa']Witam wszystkich!!
Chciałabym prosić o pomoc w wybraniu obróżki dla rudej seterki:cool3:

Opcje są takie:
Ami Play obroża NO na klips różne kolory 24-42 cm
Tu skłaniałabym się przy kolorze 4, bo już niebieską mam.

Ami Play obroża PO na klips różne wzory 34-55 cm
Też kolor 4.

Ami Play obroża PX na klips różne wzory 34-55 cm
I tu też ten sam kolor.

Ami Play obroża NX na klips różne wzory 24-42 cm
Tu także.

Wszędzie najbardziej podoba mi się kolor 4, ale nie wiem, która będzie najlepsza...
Do tego będę dobierać w tym samym kolorze smycz i halterek.

Pomocy!!:placz:

dla rudego wzięłabym coś zielonego ;) a ami play chyba łatwo się psuje...(jak pies mocniej szarpnie itp.)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...