Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A widzieliście takie coś ? :cool3: :roll:
[url=http://www.maxiboo.pl/cat-pol-1233235487-Akcesoria-dla-psow-Obroze-Autorskie-obroze.html]Autorskie obro

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Arden napisał(a):
Miałam go na takiej wyregulowanym zacisku rogza mojego psa - moment w którym przypięłam go do bramy, cały czas stojąc obok, żeby spokojnie otworzyć furtkę, wystarczył mu żeby z tego wyleźć :shake: nie myślałam że to możliwe, ale potwierdziła się opinia kilku znajomych, że o ile pies na zacisku prowadzony przez człowieka z obroży nie wyjdzie, tak po przypięciu do "martwego przedmiotu" ryzyko jest większe :roll:
Natomiast chyba podsunę pomysł z szelkami, bo to mi w pierwszej chwili do głowy nie przyszło, a chyba dla wariata będzie najlepsze :roll:

jaki jest wniosek? nie przypinać nigdzie ;) chociaż mój tak przypięty nie wychodzi. Za to spokojnie wychodzi z szelek- guardy, czyli te dwuobręczowe- wystarczy żeby się pies cofnąłi wszystko złazi, a te zapinane na górze- wystarczy łapę do góry podnieść, reszta sama pójdzie. Tylko to też zależy od gibkości psa- jeżeli to jest jakiś molos to nie sądzę żeby wyszedł ;)

Posted

Tinka:) napisał(a):
jaki jest wniosek? nie przypinać nigdzie ;) chociaż mój tak przypięty nie wychodzi. Za to spokojnie wychodzi z szelek- guardy, czyli te dwuobręczowe- wystarczy żeby się pies cofnąłi wszystko złazi, a te zapinane na górze- wystarczy łapę do góry podnieść, reszta sama pójdzie. Tylko to też zależy od gibkości psa- jeżeli to jest jakiś molos to nie sądzę żeby wyszedł ;)
Nie jest zostawiany nigdzie sam i na dluzej, ale jak widac czasem są takie a nie inne sytuacje... ja na przykład nie przewidziałam takiego czegoś :lol:
Molos to to nie jest - owczarkopodobny, ale szczuplejszy, czarny kundel... ;)

Posted

To może Manmat będzie dobry.
Pół zacisk Rogza luzuje się i może dlatego pies "wyskoczył" z obroży, pół zacisk Manmata ciągle jest zaciśnięty, do puki sami go ręką niewyluzujemy.

Posted

A może szelki, które mają jeszcze dodatkowy pas na wysokości zakończenia żeber? Jak te Ruffwearowe (Ruffwear - uprzęże). Przy szczupłym psie powinien być tam mniejszy obwód niż w okolicach przednich łap, więc chyba się nie wysunie? :roll:

Posted

[quote name='Erica']A widzieliście takie coś ? :cool3: :roll:
[url=http://www.maxiboo.pl/cat-pol-1233235487-Akcesoria-dla-psow-Obroze-Autorskie-obroze.html]Autorskie obro
Ale kicz:crazyeye:

Posted

Everybody_Lies napisał(a):
Ale kicz:crazyeye:

A jakie ceny :roll: Na prawdę nie wiem jaki jest sens wyszywania obroży masą perłową i kamieniami półszlachetnymi :shake:

Posted

Erica napisał(a):
A jakie ceny :roll: Na prawdę nie wiem jaki jest sens wyszywania obroży masą perłową i kamieniami półszlachetnymi :shake:
Chętny się zawsze znajdzie ;) Podobnie myślę że masa ludzi, również wielu psiarzy, nie widzi sensu żeby pies miał więcej obroży niż jego właściciel butów, na przykład, bo w sumie psu i tak wszystko jedno... ;)

Posted

Arden napisał(a):
Chętny się zawsze znajdzie ;) Podobnie myślę że masa ludzi, również wielu psiarzy, nie widzi sensu żeby pies miał więcej obroży niż jego właściciel butów, na przykład, bo w sumie psu i tak wszystko jedno... ;)

No ale przecież każdy wie, że obroża do butów ( i torebki) pańci musi pasowac :evil_lol: ;)

Posted

WeronikaM napisał(a):

a tak wogóle to po ile macie wszytskio tzn \. ile obrózek, ile smyczy???

ja muszę mieć wszystko do kompletu :P
tak więc mamy komplet muscata, jeden cudowny komplet w łapki od Marty, jeden czarny parciany z niebieskimi paskami i teraz czekamy na komplet moro też od Marty :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...