Bewarka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC07988.jpg Swietna! :D A co to, nowe kółeczko? Takie jakby miedziane...:evil_lol:
MakeBelieve Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Doszły nam szelki z Red Dingo we wtorek czy srode, ale na wycieczce bylam, a wczoraj zapomnialam to dzisiaj daje. Mam narazie tylko na modelce.
Onomato-Peja Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Vini to są Ski ? :-o bo szerokie się na Twojej psiuni wydają :cool3:
MakeBelieve Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 No chyba, ze nie Mki xP Bo ja drobnego psa mam :) I jeszcze tasma 12 mm. Ale mi tam sie one podobają ;] Tylko z regulacją mam problem, bo jak dopasuje fajnie na szyje, to potem zdjac ich nie moge, a jak zrobie, ze zdjac moge to mi na psie zwisają.
WeronikaM Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 ja musze nowe szelki kupić, bo tamte podczas prania się jakoś zaplątały i nie da się psu normalnie włożyć, a miałam model taki
Dogha Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Mi się często plątały takie szelki z Ami Play. Przekładałam jedną stronę zapięcia przez dziurę na łapkę i jest OK. Imieniny były to i się bez nowych obróżek nie obyło :eviltong: Psiska mają po komplecie Muscata z niby skórki. Pomarańczowy i czarny :razz: No i dziś Jazz kończy rok!
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 WeronikaM napisał(a):ja musze nowe szelki kupić, bo tamte podczas prania się jakoś zaplątały i nie da się psu normalnie włożyć Mi też się te szelki plątały i z nich zrezygnowałam, teraz pies biega w ósemkach z EzyDog i guardach
Cristal Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Witam Jestem na etapie kupna obroży i mam problem:shake: Pies ma 53 obwód karku wiec jaka wziąć obrożę: - obwód karku 49 - 57 - obwód karku 54 - 62 Dziewczyna:roll: ma teraz 10 miesięcy wiec moze troszkę urosnąć jeszcze:p
gops Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 to kup obroze regulwoana na zatrzask ;) maja duzow iekszy zakres regulacji
WeronikaM Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Cristal'] Pies ma 53 obwód karku wiec jaka wziąć obrożę: - obwód karku 49 - 57 - obwód karku 54 - 62 ja bym na twoim miejscu (tak jak gops mówiła) [SIZE=2]kupiła na zatrzask takie obroże mają regulację 15-20 cm. :cool3: a jeśli wybierać z tych co podałaś to ja bym wolała kupić tą 49 - 57 w tym przypadku pies ci cię nie wyślizgnie i nie ucieknie podczas spaceru
Cristal Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Dokładnie to chodzi mi o taka obroże Obroża zaciskowa czarna w OBROŻE PARCIANE pitman.pl power dog acessories
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja również jestem za zatrzaskiem np rogz Xlka ma od ok. 41 do ok. 66
Arden Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Może mi ktoś pomoże... Mam za zadanie dobrać obrożę dla jednego drania, który był w stanie wyjść nawet z amberowego półzaciskowego rogza - a ja myślałam, że jak moja suka tego jeszcze nie dokonała, to jest to niemożliwe. :shake: A zatem: potrzebuję obroży, na psa o obwodzie szyi 40-41 cm, czerwonej (bo tak), najchętniej bez wzorków/napisów, nie zacisk, im szersza tym lepsza i generalnie taka, żeby dało się ją jak najdokładniej dopasować do szyi psa. Istnieje takie coś w ogóle? :roll: Myślałam nad ezydogiem, bo odpowiada wizualnie właścicielowi, ale tam S-ka ma wymiary 35-38cm, a M-ka to już 42-46cm - brakuje mi czegoś po środku :roll:
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 hehe szalejesz Marta :evil_lol: Funky retro :loveu: ja też chcę :placz:
Marta_Ares Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Onomato-Peja']hehe szalejesz Marta :evil_lol: Funky retro :loveu: ja też chcę :placz: hehe wiekszosc rzeczy to dla Mayki, dla Aresa tylko obroza:eviltong: a co do funky retro, jest swietna!!!!:loveu: :loveu:
Talia Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Tinka:) napisał(a):czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake: Dokładnie. Bo jeśli pies ma taką budowę jak moja (szyję na równi z łebkiem) to ciężko jest dopasowac obroze nie zaciskowa tak żeby sie nie wyrwał. Jak wyszedł z rogza to wyjdzie i z kazdej innej tak zapinanej. Chyba, że obroża będzie tak ciasno założona, że cały czas będzie go dusić.
Unbelievable Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Arden']Może mi ktoś pomoże... Mam za zadanie dobrać obrożę dla jednego drania, który był w stanie wyjść nawet z amberowego półzaciskowego rogza - a ja myślałam, że jak moja suka tego jeszcze nie dokonała, to jest to niemożliwe. :shake: A zatem: potrzebuję obroży, na psa o obwodzie szyi 40-41 cm, czerwonej (bo tak), najchętniej bez wzorków/napisów, nie zacisk, im szersza tym lepsza i generalnie taka, żeby dało się ją jak najdokładniej dopasować do szyi psa. Istnieje takie coś w ogóle? :roll: Myślałam nad ezydogiem, bo odpowiada wizualnie właścicielowi, ale tam S-ka ma wymiary 35-38cm, a M-ka to już 42-46cm - brakuje mi czegoś po środku :roll: czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake:
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 szelki i smyczka rogz od 1zł :cool3: chciałam kupić dla kota, ale po co mi budka i swetry :eviltong:
Kasia&Rika Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Onomato-Peja napisał(a):szelki i smyczka rogz od 1zł :cool3: chciałam kupić dla kota, ale po co mi budka i swetry :eviltong: to znaczy?
Onomato-Peja Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kasia&Rika napisał(a):to znaczy? to znaczy, ze za 1zł licytujesz szelki i smycz rogz S, budkę i sweter i chyba jakąś bluzę dla psa
Bewarka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-psie-rzeczy-k-smakule-szelki-smycz-rekawica-na-szczeniaki-do-06-06-a-138834/ Tu są szelki rogza i skórzane oraz smyczka - na szczeniaczki ;)
Arden Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Tinka:) napisał(a):czemu nie zacisk? zacisk jest lepszy dla wyrywającego się psa. Można wyrgulować inaczej- tak, żeby po pełnym zacisku nie było już luzu, nawet żeby lekko podduszała. nic innego nie przychodzi mi do głowy :shake:Miałam go na takiej wyregulowanym zacisku rogza mojego psa - moment w którym przypięłam go do bramy, cały czas stojąc obok, żeby spokojnie otworzyć furtkę, wystarczył mu żeby z tego wyleźć :shake: nie myślałam że to możliwe, ale potwierdziła się opinia kilku znajomych, że o ile pies na zacisku prowadzony przez człowieka z obroży nie wyjdzie, tak po przypięciu do "martwego przedmiotu" ryzyko jest większe :roll: Natomiast chyba podsunę pomysł z szelkami, bo to mi w pierwszej chwili do głowy nie przyszło, a chyba dla wariata będzie najlepsze :roll:
Recommended Posts