sugarr Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 często robię tak, że biorę dwie. skórzaną zdejmuję jak dochodzimy nad wodę, bo my często się szkolimy, bawimy, aportujemy w jednym miejscu wzdłuż wisły, więc ciężko zdjąć skórę na samo wejście do wody, bo wchodzi co jakiś czas, jak ma chwilę "luzu", a obrożę musi mieć przez cały spacer, bo go ciągle zapinam, odpinam. potem jak schodzimy z wałów wiślanych to zdejmuję mokrą szmaciankę i ubieram skórę, ale właśnie żeby się z tym nie pieprzyć za przeproszeniem szukam jakiejś fajnej obróżki. mamy taką staaarą (prawie 3 lata) 3,5cm chyba z allegro, niezniszczalna, ale ja ją podziurawiłam, poobcinałam, powbijałam własnoręcznie ćwieki i ogólnie nieestetyczna. i ma "ostre" brzegi, wolałabym zaokrąglone. :eviltong: no nic, zobaczymy tego vipa i będę pewnie szukać dalej idealnego skórzanego kompletu :cool3:
Onomato-Peja Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 czy taka smycz nada się na leśne spacery ?Od razu mówię, że nie chce kupować smyczy na tydzień użytkowania a będzie ona często lądować na ziemi ... IPO-sklep A może lepiej kupić taką IPO-sklep chyba wolniej by się zużywała a nie jest zbyt droga
Lucky. Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Przecież to na wystawę. Raczej by nie wytrzymała tarzania się po 'mule' xd
wiq Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 ja mam taką czarną z dingo, trzyma się świetnie, a kto był z nami na spacerze ten wie, jak to wygląda...:evil_lol:
Onomato-Peja Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Lucky. napisał(a):Przecież to na wystawę. Raczej by nie wytrzymała tarzania się po 'mule' xd czemu :cool3:? Na wystawę smycz chyba powinna być porządna :roll: ... nie wiem, nie znam się na tym :lol:
Lucky. Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Moja to by przegryzła xd 1cm szerokości pies zobaczy kotecka i co po smyczy ? ;d Ja ci zaraz znajdę ;p Jaka ma być długość ? Kolor jakiś wybrany ? ;d
Jade_Natalia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ja mam taką dla suki ONki, tylko czarną. Używana na zwykłe spacery od dwóch lat i bardzo dobrze się trzyma;)
Arden Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 A ja tak tylko wpadłam z taką anegdotką... Dzisiaj kupiłam czarnej wąską parcianą smycz za 4 zł - żeby mieć na czym wyprowadzić psię z lecznicy, bo mój tata przywiózł mi ją w samej obroży, a ja z nią się potem miałam jakoś autobusem do miasta dostać :diabloti: Smycz wytrzymała 15 minut :loveu: Pies, który z zasady boi się ludzi zaczął reagować dziką radością na jakąś kobietę którą widzieliśmy pierwszy raz w życiu, postanowił pójść w przeciwną stronę i... no cóż, karabińczyk został przy obroży, mi w rękach ta nieszczęsna tasiemka :lol: Dobrze ze pani się psów nie bała i zareagowała sympatycznie :oops: A Ambi była akurat po trzydniowej głodówce i tego dnia rano ledwo trzymała się na łapach - teraz będę jeszcze uważniej dobierać ewentualny sprzęt dla psa, nie chcę wiedzieć jak mój nie-ciągnacy-z-zasady pies potrafi szarpnąć jak jest w pełnej formie :lol: Co do skórzanych obroży Dingo - NIGDY WIĘCEJ! Tyle razy ile miałam pokaleczone ręce / pozahaczane ubranie przez to zapięcie... porażka :roll: I tak mieliśmy szczęście, że nasza (czerwona) nie farbowała - suka sąsiadów ma identyczną i chodzi non stop z pięknym czerwonym kołnierzem (a że ma jasną sierść, to nie muszę mówić że wygląda to świetnie :diabloti:)
Karilka Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ja mam 9 par szelek Wozy do wystawienia na bazarku, ale nigdy czasu nie mogę znaleźć:oops:. Byliby chętni?
Onomato-Peja Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Lucky. napisał(a):Moja to by przegryzła xd 1cm szerokości pies zobaczy kotecka i co po smyczy ? ;d Ja ci zaraz znajdę ;p Jaka ma być długość ? Kolor jakiś wybrany ? ;d Atos nie bawi się smyczami, nie ma zrywów do kotów ;) mamy sznurową dingo 1 cm i trzyma ponad 2 lata, ale strasznie mi ręce obciera hehe ale ja się pytam konkretnie o tą, bo inne tez brałam pod uwagę :eviltong: jak nie ta skórzana to taśmowa której fot dałam pod skórzaną i chyba jednak zdecyduję się na taśmówkę, bo taką to wrzucę do pralki jak się ubrudzi a kosztuje 16 zł i nie będzie mi tak szkoda jak 55 zł :eviltong:
SZPiLKA23 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Obroze od TZta Marty:) Super wygladaja te czarne wzmocnienia na czerwonym, oczywiscie solidna robota:)
Onomato-Peja Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='Arden'] Co do skórzanych obroży Dingo - NIGDY WIĘCEJ! Tyle razy ile miałam pokaleczone ręce / pozahaczane ubranie przez to zapięcie... porażka :roll: I tak mieliśmy szczęście, że nasza (czerwona) nie farbowała - suka sąsiadów ma identyczną i chodzi non stop z pięknym czerwonym kołnierzem (a że ma jasną sierść, to nie muszę mówić że wygląda to świetnie :diabloti:) :-o mamy taką : ImageShack - Image Hosting :: dscf2305.jpg ImageShack - Image Hosting :: dscf2239io6.jpg Obroża 3 lata już ma i nigdy nie miałam wpadek z zapięciem :cool3:Praktycznie jak nowa ( tylko jeden ćwiek odpadł to ja wyrwałam drugiego, żeby symetrycznie było :D) Były w niej kąpiele w morzu, rzece jeziorze kosztowała 50 zł. Nie zrażaj się do wszystkich skórek Dingowskich bo to fajna firma i niektóre obroże robi świetne ;)
Arden Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Widać trafiliśmy felerną ;) to zapięcie było tak zrobione, że nie sposób było się o nie nie poharatać :roll: A że Amber chodzi w obroży 24h na dobę, to to wcale nie było fajne za każdym razem łapiąc psa mieć podrapane dłonie ;) nie mówiąc o tym co się działo jak niunia wpadała do łóżka rano się przywitać i ocierając się jak kot drapała człowieka wspomnianym zapięciem po twarzy :diabloti: W każdym razie na chwilę obecną chodzi w półzacisku z łańcuszkiem, bo raz ze to wygodniej (dla mnie, i dla niej chyba też), dwa sierść lepiej wygląda, więc nowych skórek na razie nie szukam ;)
Talia Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Talia']Napisałam maila z pytaniami do Manmata. Szybko Wam odpisują? I ile kosztuje przesyłka ( MANMAT - AKCESORIA DO PSICH ZAPRZĘGÓW ) ? Ponawiam pytanie.
Patikujek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Baks w Lupine powiem wam że wszyscy zawsze mówili że lupiny takie twarde a ja jestem mile zaskoczona. Nasz rogz łańcuszkowy m-ka wcale nie jest miększy, wręcz wydaje mi się nawet twardszy
drzalka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Lucky.']Moja to by przegryzła xd 1cm szerokości pies zobaczy kotecka i co po smyczy ? ;d Ja ci zaraz znajdę ;p Jaka ma być długość ? Kolor jakiś wybrany ? ;d Zauważ że na tej smyczy wystawia się m.in ONki czy Boksery ktore rzadko wystawia się z ręki. Muszą one wytrzymac bardzo duzo , wiec nie ma tu mowy o zerwaniu smyczy. Co do przegryzienia, to kazdą smycz latwo przegrysc przez psa oprocz łancuszkowej, kwestia nauki , smycz jest panci, nie pieska ;) np. Dac Moloss Club
Madzik93 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Puzzle, czy to ty szukałas zapinanych na karabińczyk łańcuszkow herman sprenger? Są w IPO sklepie
Chefrenek Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='Madzik93']Puzzle, czy to ty szukałas zapinanych na karabińczyk łańcuszkow herman sprenger? Są w IPO sklepie Podaj linka.;)
Chefrenek Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='Madzik93']IPO-sklep Myślałam, że to taki łańcuszek wystawowy jak na zdjęciu powyżej.:-(
sugarr Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Madzik93']IPO-sklep Do czego się używa tych łańcuszków, że są na stronie sklepu IPO?:cool3: Tak z ciekawości pytam. Bo wiem, że są łańcuszki-dławiki, półzaciski. A to jest jakby zwykła obroża, tylko metalowa.. I ciekawość mi się włączyła
Madzik93 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Chefrenek']Myślałam, że to taki łańcuszek wystawowy jak na zdjęciu powyżej.:-( To na zdjęciu to chyba żmijka (żmijki są tutaj BOCIAN Sklep z artykułami dla psów i kotów) [quote name='sugarr']Do czego się używa tych łańcuszków, że są na stronie sklepu IPO?:cool3: Tak z ciekawości pytam. Bo wiem, że są łańcuszki-dławiki, półzaciski. A to jest jakby zwykła obroża, tylko metalowa.. I ciekawość mi się włączyła Można je łatwo wyregulowac? :niewiem:
Marta_Ares Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 http://i228.photobucket.com/albums/ee177/Patikujek/bax/DSCF6600.jpg slicznie wyglada:loveu: :loveu:
Recommended Posts