DorkaWD Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Ja już odpuściłam sobie półzaciski. Nie mam dowodu, ale wydaje mi się, że one niszczą długą sierść, przez to, że są "ruchome" wycierają ją. Od teraz tylko tradycyjne obroże. Mam ustawione w takiej wielkości by wlazły przez głowę bez odpinania i jednocześnie by zbyt łatwo nie schodziły (przy zdejmowaniu odpinam). Być może moja teoria jest błędna i nie chodzi o sam zacisk a materiał(???)... Wcześniej miałam taśmowe półzaciski a teraz tradycyjne ze skóry (Flexi) lub eko (muscat) i z miejsca sierść się poprawiła (i na obrożach już jej nie ma)
Tepes Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Bewarka napisał(a):Zuzka, Moo cow i Jelly roll moim zdaniem :D A ja się zgadzam z Tobą:D
Tilia Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Anula & Bono napisał(a):Dzisiaj Lupin przyszedł i baaardzo mi się podoba:loveu: mi też się podoba :) upatrzyłam sobie ten wzór dla Drusi ;) a jak ten model obroży w wykonaniu Lupina się sprawdza? też myślę nad zaciskową Marta_Ares, bardzo fajnie Aresowi w moro :) moja Szczota ma szelki i smycz z tej taśmy. Taśma jest bardzo trwała i przyjemna w dotyku, czy moro pomarańczowe jest podobne w dotyku? chyba się do Ciebie w końcu uśmiechnę o obrożę z tej taśmy... ale to już chyba po wypłacie
WeronikaM Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Madzik93 napisał(a):Trial mix dla Ghana i Jelly roll dla Jazza :) według mnie tak samo:cool3:
gops Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tilia napisał(a):mi też się podoba :) upatrzyłam sobie ten wzór dla Drusi ;) a jak ten model obroży w wykonaniu Lupina się sprawdza? też myślę nad zaciskową Marta_Ares, bardzo fajnie Aresowi w moro :) moja Szczota ma szelki i smycz z tej taśmy. Taśma jest bardzo trwała i przyjemna w dotyku, czy moro pomarańczowe jest podobne w dotyku? chyba się do Ciebie w końcu uśmiechnę o obrożę z tej taśmy... ale to już chyba po wypłacie moro pomaranczowe jest mieciutki :loveu: widac ze mocne ale zarazem w dotyku miekkie i takie jakby przyjemne ;)
Dogha Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ja chcę pół zacisk bo: Sheltie mają głowę taką jak szyję i pies (szczególnie Ghan) wyciąga głowę z klipsa :mad: Mój tata nie uznaje obroży na klips i nie umie ich zapinać w gęstym futrze :shake: Pół zaciskową obroże trochę widać a klips znika w sierści:evil_lol: U mnie to klipsy wyrywają sierść przez zapięcie, sierść się tam wplątuje i jak zdejmuje obroże to jest tam pełno sierści a pół zaciski są czyste Pół zacisk jest szybszy w użytkowaniu :eviltong: Więc biorę Lupina pół zaciski. Trial Mix i Jelly Roll :razz: na dzień dziecka domówię smycze :eviltong: Jak się sprawdzą to będą też Moo Cow i Holdem (jak jeszcze będzie)
cockermaister Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Agata_Roki napisał(a): Ja ze sklepu RD bazarek już tydzień czekam na Lke Hibuscus Red no ale cóż może po niedzieli się doczekam :cool3: Ja czekałam 10 dni na obroże red dingo ;)
Squ Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Czy zaciski w Lupine są "samo luzujące się" jak w Rogzie, czy raczej w stylu ManMata?
Unbelievable Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Squ napisał(a):Czy zaciski w Lupine są "samo luzujące się" jak w Rogzie, czy raczej w stylu ManMata? łatwo się luzują, ale bez porównania z łańcuszkiem ;)
fankafanty Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Witam wszystkich :) a ja chciałam się pochwalić nowymi nabytkami od Marty i Aresa :razz:
Feigned Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 fankafanty, śliczne :loveu: te z fioletowym mi się bardzo podobają.
DorkaWD Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Śliczne te komplety od Marty i Aresa :loveu: Były robione na zamówienie czy też są ogólnie dostępne?
Zuza&Ofi Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Bosko im :iloveyou: Jaka jest szerokość tej obroży dla Fanty? Chciałam zamówić, ale oczywiście nie mogę się zdecydować :lol:
fankafanty Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 DorkaWD napisał(a):Śliczne te komplety od Marty i Aresa :loveu: Były robione na zamówienie czy też są ogólnie dostępne? Robione były na zamówienie, i można wydziwiać :razz: a i realizacja błyskawiczna. Zuza&Ofi napisał(a):Bosko im :iloveyou: Jaka jest szerokość tej obroży dla Fanty? Chciałam zamówić, ale oczywiście nie mogę się zdecydować :lol: Dzięki Zuzia :loveu: Dla Fanty od dłuższego czasu biorę zawsze obrożę 2cm i smycz 1,5 - 1,6 cm. Feigned dziękuję:loveu:
Pestka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Pięknie wygladaja :loveu: Zdecydowałam sie wreszcie na szelki M sport blue niedlugo zamowie
Aga K Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 szukam dluuuuugiej linki na spacery dla boksera moze mi ktos cos poradzic ??? jakies linki o tych linkach ceny, a moze ktos ma taka linke i moze mi pokazac zdjecie bede wdzieczna
agaciaaa Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Aga wpisz w allegro "smycz treningowa" ;) są 5, 10, 15 i 20 metrowe, do wyboru, do koloru. A my mamy taką z chaby: CHABA Smycz treningowa 25mm / 10m Są też dłuższe.
Dogha Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 http://images48.fotosik.pl/121/168192743dbdb100.jpg Bardzo fajny system na psy rozwalające klipsy :razz: Ogólnie, ślicznie im :cool3: My mamy taką linkę: PAS - Linka za śladem uniwersalna ma mocny karabińczyk i jest ogółem fajna. Są też duże PAS Linka za śladem dla psów dużych i olbrzymich 1,4cm/10m
Sweet Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ja mam taką linkę ale jest jeszcze dłuższa taka tyle ze ona jest dość cieka taki sznurek na karabinku..
Onomato-Peja Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 ja mam tą co sweet ale 15 m a ten karabinek malutki mnie przeraził więc zrobiłam tak :
Aga K Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Dziekuje za odpowiedzi. Jezeli ta smyczka treningowa tak wyglada to my tez mamy linke, ale ona ma tylko 5 m a wlasciwie to juz jest krotsza bo kiedys jak na wsi byl za nia prywiazany to ja calkowicie pozrywal i szukam teraz cos dluzszego. Jeszcze raz dzieki ;)
madziulik_13 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Szukam jakieś ładnej obroże dla suczki berneńczyka pomożecie ? :loveu: Zastanawiam się nad Viva Rogz ale myślałam nad bardziej żywymi kolorami :cool3:
Recommended Posts