Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już odpuściłam sobie półzaciski. Nie mam dowodu, ale wydaje mi się, że one niszczą długą sierść, przez to, że są "ruchome" wycierają ją.
Od teraz tylko tradycyjne obroże. Mam ustawione w takiej wielkości by wlazły przez głowę bez odpinania i jednocześnie by zbyt łatwo nie schodziły (przy zdejmowaniu odpinam). Być może moja teoria jest błędna i nie chodzi o sam zacisk a materiał(???)... Wcześniej miałam taśmowe półzaciski a teraz tradycyjne ze skóry (Flexi) lub eko (muscat) i z miejsca sierść się poprawiła (i na obrożach już jej nie ma)

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Anula & Bono napisał(a):
Dzisiaj Lupin przyszedł i baaardzo mi się podoba:loveu:

mi też się podoba :) upatrzyłam sobie ten wzór dla Drusi ;) a jak ten model obroży w wykonaniu Lupina się sprawdza? też myślę nad zaciskową

Marta_Ares, bardzo fajnie Aresowi w moro :) moja Szczota ma szelki i smycz z tej taśmy. Taśma jest bardzo trwała i przyjemna w dotyku, czy moro pomarańczowe jest podobne w dotyku? chyba się do Ciebie w końcu uśmiechnę o obrożę z tej taśmy... ale to już chyba po wypłacie

Posted

Tilia napisał(a):
mi też się podoba :) upatrzyłam sobie ten wzór dla Drusi ;) a jak ten model obroży w wykonaniu Lupina się sprawdza? też myślę nad zaciskową

Marta_Ares, bardzo fajnie Aresowi w moro :) moja Szczota ma szelki i smycz z tej taśmy. Taśma jest bardzo trwała i przyjemna w dotyku, czy moro pomarańczowe jest podobne w dotyku? chyba się do Ciebie w końcu uśmiechnę o obrożę z tej taśmy... ale to już chyba po wypłacie

moro pomaranczowe jest mieciutki :loveu:
widac ze mocne ale zarazem w dotyku miekkie i takie jakby przyjemne ;)

Posted

Ja chcę pół zacisk bo:

Sheltie mają głowę taką jak szyję i pies (szczególnie Ghan) wyciąga głowę z klipsa :mad:
Mój tata nie uznaje obroży na klips i nie umie ich zapinać w gęstym futrze :shake:
Pół zaciskową obroże trochę widać a klips znika w sierści:evil_lol:
U mnie to klipsy wyrywają sierść przez zapięcie, sierść się tam wplątuje i jak zdejmuje obroże to jest tam pełno sierści a pół zaciski są czyste
Pół zacisk jest szybszy w użytkowaniu :eviltong:

Więc biorę Lupina pół zaciski. Trial Mix i Jelly Roll :razz: na dzień dziecka domówię smycze :eviltong:

Jak się sprawdzą to będą też Moo Cow i Holdem (jak jeszcze będzie)

Posted

DorkaWD napisał(a):
Śliczne te komplety od Marty i Aresa :loveu:
Były robione na zamówienie czy też są ogólnie dostępne?

Robione były na zamówienie, i można wydziwiać :razz: a i realizacja błyskawiczna.

Zuza&Ofi napisał(a):
Bosko im :iloveyou:

Jaka jest szerokość tej obroży dla Fanty? Chciałam zamówić, ale oczywiście nie mogę się zdecydować :lol:

Dzięki Zuzia :loveu: Dla Fanty od dłuższego czasu biorę zawsze obrożę 2cm i smycz 1,5 - 1,6 cm.

Feigned dziękuję:loveu:

Posted

szukam dluuuuugiej linki na spacery dla boksera
moze mi ktos cos poradzic ???
jakies linki o tych linkach ceny, a moze ktos ma taka linke i moze mi pokazac zdjecie
bede wdzieczna

Posted

Dziekuje za odpowiedzi.
Jezeli ta smyczka treningowa tak wyglada to my tez mamy linke, ale ona ma tylko 5 m a wlasciwie to juz jest krotsza bo kiedys jak na wsi byl za nia prywiazany to ja calkowicie pozrywal i szukam teraz cos dluzszego.
Jeszcze raz dzieki ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...