Patikujek Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 co do obroży ED dużo zależy tez od długości szyi, mojemu pasowałby rozmiar XS na długość ale takie 3 cm. to na prawdę kołnierz, on już w 2 cm źle wygląda i jak widze źle się czuje, dla niego góra to półtora, tak że zależy od budowy psa na twoim wygląda ona genialnie. 9mój ma 28 cm w obwodzie karku i 40 w klacie)
moon_light Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 puzzle napisał(a):33cm szyja, klatka pieriowa 48cm (mowa o obrozy), klab 33cm;). Hawanka pojecie "bardzo ladna", to pojecie wzgledne, ja bym obrozy, ktora pokazalas w zyciu na psa nie zalozyla, a bardzo ladna dla mnie jest zmijka, albo lancuszek z plaskimi oczkami Herman Sprenger. Wiec nazwij obroze jaka szukasz: "mocno zdobiona", "z brylancikami", "ze wstazeczkami", bo dla niektorych bardzo ladna jest podwojnie szyta, czarna, bez zadnych ozdob skora;). a jak wygląda Sprenger z płaskimi oczkami ??:cool3:
Arden Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Agrafka2- napisał(a):nie rozumiem? = Kiedy piesek ciągnie, obroża się zaciska, kiedy przestaje - luzuje, ale nie rozwiera. Czyli podczas zdejmowania jak i zakładania rozszerzamy obrożę ręcznie, zaś podczas pracy pozostaje zaciśnięta nawet, kiedy jest poluzowana. Sumując - obroża działa tak jak standardowa, ale nie musimy jej zapinać. Znaczy jak się zaciśnie, to już się nie luzuje. Nie działa jak półzacisk z łańcuszkiem etc., tylko jak zwykła obroża. A mieliśmy tu niedawno przypadek, ze ktoś się tego nie spodziewał.
Agrafka2- Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Arden napisał(a):= Znaczy jak się zaciśnie, to już się nie luzuje. Nie działa jak półzacisk z łańcuszkiem etc., tylko jak zwykła obroża. A mieliśmy tu niedawno przypadek, ze ktoś się tego nie spodziewał. chciałam się na nią zdecydować ale teraz już sama nie wiem, moża macie jakieś propozycje na obrożę dla malamuta. Obwód 50 cm
puzzle Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 moon ten pierwszy z lewej, strasznie mi sie podoba:shake: sek w tym, ze nigdzie go nie ma... druga rzecz chcialabym zmienic zapiecie na polzacisk (taki jak w tej czterorzedowce obok)
moon_light Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 puzzle napisał(a):moon ten pierwszy z lewej, strasznie mi sie podoba:shake: sek w tym, ze nigdzie go nie ma... druga rzecz chcialabym zmienic zapiecie na polzacisk (taki jak w tej czterorzedowce obok) fajjjnyyyy ! . A skąd masz taki katalog Sprengera ?? Szukam właśnie nowego łańcuszka (tylko nie żmijkę bo tych już mam całą masę).
moon_light Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 puzzle napisał(a):link Jak nie bedzie dzialac to wyslij mi PM;). Rzeczy maja fajne, tylko gdzie je kupic?:shake: dzieki ! Podobaja mi sie czarne kolczatki http://www.sprenger.de/hs/abt_hund/katalog_hund_08/hund_08_s43.pdf szkoda tylko ze moj pies w/w nie nosi :evil_lol:. Natomiast taki czarny łańcuszek baaardzo by mi pasował. Wiem że na allegro był facet, którry na zamówienie sciagał rzeczy sprengera...sprobuje go pozniej namierzyć.
puzzle Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 moon_light napisał(a):fajjjnyyyy ! . A skąd masz taki katalog Sprengera ?? Szukam właśnie nowego łańcuszka (tylko nie żmijkę bo tych już mam całą masę). link Jak nie bedzie dzialac to wyslij mi PM;). Rzeczy maja fajne, tylko gdzie je kupic?:shake:
Szarik Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Agrafka2- napisał(a):chciałam się na nią zdecydować ale teraz już sama nie wiem, moża macie jakieś propozycje na obrożę dla malamuta. Obwód 50 cm Ale przestań, ten szczegół nie powinien być absolutnie decydujący! To jedynie jedna z cech obroży, nie wada. Mamy dwa polzaciskowe ManMaty i na żadnego nie narzekamy. A Haszczaka to nie widzę w niczym innym jak w ManMacie ;) Poza tym jeśli juz tak bardzo Ci to przeszkadza, to sa też zwykle ManMaty, o: ManMat obroża classic \"Paws\" - niebieska wcale niekoniecznie w takim wzorze, to tylko model.
agaciaaa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Szarikowa, Agrafka pytała o Hifike, nie o ManMata ;) Z resztą całkowicie się zgadzam.
Agrafka2- Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Szarikowa właśnie myślałam o tej obroży, lecz wymiar za mały
Marta_Ares Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Agrafka2- napisał(a):Szarikowa właśnie myślałam o tej obroży, lecz wymiar za mały No to masz tam inne wymiary na tej stronie;) To jaki ten malamut ma teraz obwód?? Które identyfikatory bardziej byście polecali: METALOWY Identyfikator - DWUSTRONNY GRAWER !! (625733257) - Aukcje internetowe Allegro Identyfikator dla psa,kota - super wytrzymały (622879912) - Aukcje internetowe Allegro
gops Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Marta_Ares napisał(a):No to masz tam inne wymiary na tej stronie;) To jaki ten malamut ma teraz obwód?? Które identyfikatory bardziej byście polecali: METALOWY Identyfikator - DWUSTRONNY GRAWER !! (625733257) - Aukcje internetowe Allegro Identyfikator dla psa,kota - super wytrzymały (622879912) - Aukcje internetowe Allegro wez pierwszy identyfikator ja mam takie dwa juz pol roku i jest super :razz: naprawde przezyl bradzo duzo , wszystkie tarzania biegania itp moge dac zdjecie jak chcesz ;) porownanie lancuszka od obrozy od Ciebie :razz: i rogza Mki to sie nazywa porzadny lancuszek :diabloti:
Hawanka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [Hawanka pojecie "bardzo ladna", to pojecie wzgledne, ja bym obrozy, ktora pokazalas w zyciu na psa nie zalozyla, a bardzo ladna dla mnie jest zmijka, albo lancuszek z plaskimi oczkami Herman Sprenger. Wiec nazwij obroze jaka szukasz: "mocno zdobiona", "z brylancikami", "ze wstazeczkami", bo dla niektorych bardzo ladna jest podwojnie szyta, czarna, bez zadnych ozdob skora;).] Żle sie wysławiłam :oops: Tą obróżke co dałam za przykaład to chciałam znać tylko waszą opinie ....A obróżke jaką bym chciała to lekko zdobiona z brylancikami lub parcianą w kwiatki ...(mam smycz czerwoną w kwiatki WYPRZEDAŻ SMYCZ RED DINGO M HIBISCUS RED (606806746) - Aukcje internetowe Allegro )I nie moge do niej dobrać obroży....Ehhh :shake: Co byście polecili ???
Marta_Ares Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 o kurcze faktycznie niezła różnica:evil_lol: Ares w urodzinowym komplecie:
Marta_Ares Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 diabelkowa napisał(a):super mu w tym moro i siersc normalna (PRAWIE!) dzieki tez mi sie podoba:loveu: a siersc niestety bardzo szybko odrasta:cool3:
Onomato-Peja Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Agrafka, wszystkie obroże ManMata bez zacisków są do 65 cm ;) na P-M są złe wymiary podane ;)
drzalka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Manmaty bez zaciskow też mają rozne rozmiar, M, L, XL itp
Hawanka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Śliczna jest ta obróżka z Lupinu ?? :-o A gdzie można kupić taką obróżke z tej firmy :roll: ??
Karilka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Przepraszam że zdjęcie jest takie malutkie ale inne mi nie wchodzi(:crazyeye:) Widać dokąd sięgają... Mnie sie wydają troszku przykróciutkie:shake: ...Te szelki są za małe?:placz:
Arden Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Marta_Ares napisał(a):Identyfikator dla psa,kota - super wytrzymały (622879912) - Aukcje internetowe Allegro My mamy takiego "dog taga" :cool1: Dla mnie ideał - taki identyfikator jak być powinien, prosty, porządny, faktycznie wytrzymały - czarna lata w nim od dłuższego czasu i poza tym, że przerwała ten czerwony wygłuszacz (to jedyny minus - trzeba się liczyć, ze przy niesprzyjajacych warunkach użytkowania - latanie po krzakach, co chwilę kapiele - ta gumka długo nie przetrwa), to wszystko jest okay ;)
Onomato-Peja Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 drzalka napisał(a):Manmaty bez zaciskow też mają rozne rozmiar, M, L, XL itp o tym nie wiedziałam... cytuję Pana Macieja z MANMAT - AKCESORIA DO PSICH ZAPRZĘGÓW Wszystkie obroże bez podszycia mają max. zakres do 65cm w obwodzie szyi psa. Mam uszyte specjalne o powiększonym zakresie-np. dla kaukazów do 75cm. Występują tylko we wzorze w łapki z czerwoną oblamówką.
Recommended Posts