gops Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='moon_light']nie jest tez takim malym, zeby miec klatke o obwodzie 70 cm. chyba ze to jakis niewyrosniety spaniel z pseudo..no ale wtedy nie nazywajmy go spanielem. Nie wiem ile ma dog :) , nie robilam takich pomiarów. to mi namotalas czyli uwazasz ze powinien miec wiecej niz 70cm lub mniej wiecej tyle? niewiem kto ma spaniela z rodo ale np kasia i rika pisala ze jej ma nie cale 60 ;) mysle ze 70cm to duzo na spaniela , tymbardziej suczke
puzzle Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 moon bo Ty masz konia nie psa:lol:. Po pierwsze ED ma inna wymiarowke niz reszta firm i ich rozmiary zaczynaja sie od rozmiaru XXS, tym sposobem moja sznaucerka srednia noszac Lki rogz'a, wyladowala w Sce, moj miniaturek z eMek rogz'a w XSce, szelki maja S (mini) i M (srednia) , wiec ED trzeba rozpatrywac troche inaczej. Co do klaty spaniela to nie wiem ile one maja, ale moja sznaucerka srednia ma 63cm w klacie i wiekszej jej sobie nie wyobrazam, a spaniel z 70cm klata to dla mnie abstrakcja;). Moj minik ma w klacie 50cm i wyglada jak beczka i zawsze weci komentuja, ze ma czym oddychac. Zreszta moon co ja Tobie bede mowic, przeciez masz do czynienia z malym psem;).
Lucky. Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ten spaniel ma nadwagę i to sporą ;) Waży około 20 kg także wiecie. Zmierzyłam Grubą i ma w klacie koło 61-62 cm z luzem ;) Puzzle możesz mi powiedzieć ile cm maksymalnie ma Ska ed ?
Kasia&Rika Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Spaniele są nabite zwykle ... Moja beczka ma 64 w klacie:-o przed chwilą zmierzyłam. a wiadomo że coś luzu musi zostać... i Rika nie jest wcale bardzo owłosiona, a niektóre spaniele są ... więc 70 to możliwe ... kiedy ona się tak roztyła:-o a od miesiąca ma codzienne intensywne 3-4h godzinne spacery, wcześniej też miała ale krótsze, przez szkołę - zwykle ok. 2h...
puzzle Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Lucky. napisał(a):Ten spaniel ma nadwagę i to sporą ;) Waży około 20 kg także wiecie. Zmierzyłam Grubą i ma w klacie koło 61-62 cm z luzem ;) Puzzle możesz mi powiedzieć ile cm maksymalnie ma Ska ed ? Podawalam kiedys dokladne wymiary obu rozmiarow, jezeli chcesz mozesz poszukac mi sie nie chce ciagle ich rozregulowywac;).
Dogha Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='Angelika']Jeśli chodzi o szelki ezy doga S to ten pasek na klacie ma w najszerszym miejscu prawie 8 cm a niżej ok 6 cm.W klacie maksymalnie mają ok 59/60 cm. Cytuję Angelike.
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 a dla czarnej podpalanej suczki wziac lepiej szelki kolor brazowy czy rozowy? z rogzowych zapinanych u gory ;) nie mielismy nigdy takich kolorow szelek , obrozy rozowych mam kilka i wsumie jej ladnie , w brazie niemam nic
Onomato-Peja Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Gops Brąz :loveu: Uświadomi mnie ktoś ile DOKŁADNIE ma obroża rogzowa Lka na zatrzask na maxie ?? :razz: atos ma w obwodzie 50 ale wole mieć wyregulowaną obroże na 51 lub 52
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Gops Brąz :loveu: Uświadomi mnie ktoś ile DOKŁADNIE ma obroża rogzowa Lka na zatrzask na maxie ?? :razz: atos ma w obwodzie 50 ale wole mieć wyregulowaną obroże na 51 lub 52 chyba wezme roz :evil_lol: moja Lka z wzorkowych miala wlasnie 52cm na maxa a z nitka miala 54cm ;)
Zuza&Ofi Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Gops, mimo całej sympatii do różu, jednak wzięłabym brąz ;)
Onomato-Peja Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 gops napisał(a):chyba wezme roz :evil_lol: moja Lka z wzorkowych miala wlasnie 52cm na maxa a z nitka miala 54cm ;) Brąz !! :mad: no a piszą, że do 56 :roll: spróbujemy :eviltong: miałam Lke miękkie i lekkie na zatrzask a ona miała w maxie 49... :-o felerna sztuka mi się trafiła
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Brąz !! :mad: no a piszą, że do 56 :roll: spróbujemy :eviltong: miałam Lke miękkie i lekkie na zatrzask a ona miała w maxie 49... :-o felerna sztuka mi się trafiła z miekkich i lekkich moj roz mial 52cm na maxa ;) kurcze niewiem jaki kolor wziasc tych szelek :roll: tymbardziej ze obydwa sa Mkowe a Lkowych chyba niema.. poczekam sprawdze czy w Mki wlezie..
Unbelievable Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 gops napisał(a):z miekkich i lekkich moj roz mial 52cm na maxa ;) kurcze niewiem jaki kolor wziasc tych szelek :roll: tymbardziej ze obydwa sa Mkowe a Lkowych chyba niema.. poczekam sprawdze czy w Mki wlezie.. różowy;) brązowy z czarnym, jak dla mnie, się gryzie:razz:
Unbelievable Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 gops napisał(a):ale wlasnie myslalam sobie, ze jak jest podpalana taka to braz bedzie podkreslal te jasno brazowe miejsca w umaszczeniu , ale roz mi sie bardziej podoba wsumie sama niewiem..ale to jeszcze z tydzien i tak musze poczekac bo narazie kieszonkowe sie skonczylo . jak ma podkreślać to pomarańcz ;)
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Tinka:) napisał(a):różowy;) brązowy z czarnym, jak dla mnie, się gryzie:razz: ale wlasnie myslalam sobie, ze jak jest podpalana taka to braz bedzie podkreslal te jasno brazowe miejsca w umaszczeniu , ale roz mi sie bardziej podoba wsumie sama niewiem..ale to jeszcze z tydzien i tak musze poczekac bo narazie kieszonkowe sie skonczylo .
Marta_Ares Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 moj ma chyba kolory podobne do Twojej mi tam sie na nim wlasnie pomarancz bardzo podoba:loveu: A o tych owadach... hmm czy ja wiem:roll:
Unbelievable Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='gops']:evil_lol: o tym nawet nie myslalam :eviltong: a do pomaranczowego owady leca prawda? hmmm teraz to juz wogole niewiem jakie wziac.. :evil_lol::evil_lol: mój post przeskoczył, ale też o pomarańczu pisałam;)
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Marta_Ares napisał(a):Gops ja bym brała pomarancz:cool3: :evil_lol: o tym nawet nie myslalam :eviltong: a do pomaranczowego owady leca prawda? hmmm teraz to juz wogole niewiem jakie wziac..
drzalka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Smycz schweikert , albo Herman Sprenger tasmowa + splot gumy - przyjazna dla rąk :] Tylko nie przepinana. IPO-sklep lub IPO-sklep
Tilia Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 czy do tej panienki http://images39.fotosik.pl/95/ae6c989beea9cc90med.jpg pasowałby zacisk choc feminine? czy zbyt ponury? znalazłam duże zdjęcie i nie mogę się zdecydować... http://www.hund-unterwegs.de/images/product_images/original_images/507_0.jpg
Karilka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Możecie polecić jakąś smycz przepinaną 2m, które nie obciera rąk, jest nie do zerwania i ma stosunkowo niewielkie ale mocna karabińczyki? Oczywiście dla dobka.... 45kg. Kolor czarny lub coś w tym stylu (do czarnych, szelek [obciążeniówki] i szarej obroży XXL moro [rogza] )
gops Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Marta_Ares']moj ma chyba kolory podobne do Twojej mi tam sie na nim wlasnie pomarancz bardzo podoba:loveu: A o tych owadach... hmm czy ja wiem:roll: troszke inaczej umieszczone ma podpalanie i jest czarna nie brazowa :eviltong: no do zoltych, zielonych i pomaranczowych bluzek w lato przeciez owady leca.. dlatego tak pomyslalam karlika smycze firmy chaba sa mocne i maja 2 m ;) np na krakvecie sa dostepne
Karilka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Chaba ma badziewne karabińczyki z tego co wiem... Ja potrzebuje smyczy do IPO
Recommended Posts