Karilka Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 ManMat to sprzęt sportowy, jest rewelacyjny. My mamy tylko ManMat, Mag, Rogz i Dingo. Inne firmy padają:evil_lol:
gops Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 mam takie glupie pytanie..jak sie zapina obroze manmata? przeciez tam zadnego klipsu niema..:roll: nie smiac sie nigdy nie mialam nic tej firmy :eviltong:
drzalka Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Zakładasz zwyczajnie przez głowę.. masz zacisk wiec psu nie powinna zlatywać z głowy Ja mam standard,czyli bez zacisku przez głowe, ale Lena ma szerszą głowę od szyi, wiec zatrzymuje się jak by coś za uszami. Coś mnie natchnelo ( opętało?) i zamowilam 3 obroze Woza :p
gops Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 a czyli jak chce ja zdjac to poprostu poluzniam i przez leb ? ;) bo czekam wlasnie na manmata i dopiero sie kapnelam ze wsumie nie wiem jak to dziala :eviltong: jakie wozy ? :diabloti: alezes kasy wydala:razz:
drzalka Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Zacisk poluzuje ( nie całą obrożne) i normalnie przez głowę ściągam. Woze zamówiłam skórzaną tłoczoną na klamre, skórzaną zaciskową ze splotem i taśmową pół-zaciskową z podszyciem. Wszystkie na zamówienie. Jesli ktoś będzie chętny, to wstawie fotki, gdy obroże dotrą.
diabelkowa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 juz sa chetni na fotki , a wnecie nie ma fotek jak normalnie wygladaja te obroze?
diabelkowa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 wiem, chcialam zobaczyc te konkretne co zamowila drzalka.. za 2 tygodnie wystawa w spodku... zawsze tyle rzeczy...
Bartiśkowa_ Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 diabelkowa napisał(a):juz sa chetni na fotki , a wnecie nie ma fotek jak normalnie wygladaja te obroze? Tutaj są wszystkie ich obroże :loveu:
Szarik Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 O tak, my pod ManMatem podpisujemy sie dwiema rekami i czterema łapami. Ja, bo mam obrożę, która mogę założyć zawsze i mam pewność, że mnie nie zawiedzie, a Szarik, bo mu jest wygodnie nawet jak ciągnie na smyczy na spacerze :mad: ;) A co do szczęśliwych posiadaczy Hifikia to mam pytanie: czym różni sie (w praktyce) poliamid od polipropylenu? A co powiecie na temat smyczy amortyzowanych?
drzalka Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Hej zamowilam: 1.Tą obroże, kolor koniak (podszycie brąz) szer.2,8cm ( na zdięciu 4,5) 2.Obrozy nie ma na zdięciu, sama wymysliłam jak ma wyglądać. Moj projekt hah w paincie ( nie śmiac się ;p) szer. 2 cm. Coś pod tą - splot 3.Obroże z podszyciem niebieskim ( granatowym ?) jak w tej: Ale z taśmą brązową jak tu:
puzzle Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Super:loveu:, ale i tak zdjecia na psie konieczne:razz:. Na kiedy wykonanie?
Wola Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Witam :) znów wracam z pytaniem...:roll: najbardziej ze wszystkich spodobał mi się ten model Sklep Lupine.pl - Dla dużych psów : Szelki "Bling Bonz" Step In 61 - 96 cm (nad kolorem jeszcze się zastanawiam...) czy wiecie gdzie mogę kupić ten typ szelek? na stronie lupine rozmiaru Sary nie ma (piszą że produktów w magazynie: 0) :roll:
Marta_Ares Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 zrobiłam narazie smycz z amoryzatorem i linke przepinana:evil_lol: pozniej fotki
Sweet Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Mój zroślak w green tartanie:loveu::lol: niestety mało widać obróżkę...
Majka:) Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 A ja bym tak chciała ROGZa z odblaskową nitką dla czarnego sznaucera olbrzyma, tylko nie wiem jaki kolor :confused: Czerwony ładnie wygląda, ale większość czarnych psów ma czerwone obroże, więc to takie średnio oryginalne, mimo, że ładnie kontrastujące :eviltong: Granatowy, czarny, pomarańczowy i różowy odpadają, bo mi się nie podobają. Zostaje fioletowy, czerwony albo brązowy? Pomocy! ;] (i zamówiłam Lupine- Flower Power... Wielki czarny pies w fioletowo-niebiesko- różowych kwiatuszkach :evil_lol::loveu: ) [SIZE=2] i jeszcze chciałam zapytać, czy długo się czeka na przesyłkę z pełnej-miski?
Talia Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Majka:) napisał(a):A ja bym tak chciała ROGZa z odblaskową nitką dla czarnego sznaucera olbrzyma, tylko nie wiem jaki kolor :confused: Czerwony ładnie wygląda, ale większość czarnych psów ma czerwone obroże, więc to takie średnio oryginalne, mimo, że ładnie kontrastujące :eviltong: Granatowy, czarny, pomarańczowy i różowy odpadają, bo mi się nie podobają. Zostaje fioletowy, czerwony albo brązowy? Pomocy! ;] (i zamówiłam Lupine- Flower Power... Wielki czarny pies w fioletowo-niebiesko- różowych kwiatuszkach :evil_lol::loveu: ) [SIZE=2] i jeszcze chciałam zapytać, czy długo się czeka na przesyłkę z pełnej-miski? Ja bym wzięła pomarańcz/czerwień/czerń:cool3:
Marta_Ares Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 przyszło zamowienie z tasmami wczoraj:multi: :multi: oto efekty dzisiejszej pracy ( a troche jesze nam tego zostalo, bedzie wiecej:evil_lol:) narazie zrobilam sobie tylko dla Aresa (Tzt pomógł przy amortyzatorze) ciezko dobrac do rogza ta czerwien:shake:
Bartiśkowa_ Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Super te smycze wyglądają :loveu: a jak zrobiłaś tą z amortyzatorem ?
Marta_Ares Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 dzieki:loveu: a co do amortyzatora to tasma rurowa (akurat w przypadku Aresa wzielam 20mm i guma):cool3:
puzzle Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Wola pelno firm robi taki kroj, wystarczy porozgladac sie po necie, bardzo fajne ma np ferplast. Praktycznie w kazdym sklepie www znajdziesz jakies tego typu;). Majka wg mnie najlepszy pomarancz i fiolet, pozniej czern i czerwien. Co do pomaranczu i fioletu to czarne sznupy wygladaja w nich genialnie:loveu:.
agaciaaa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Magda25 napisał(a):agaciaaa, a jak z tymi paskami pod brzuchem, nie obcierają pod pachami? Nic nie obciera :) Lądują trochę za pachami więc jest ok ;) Szarik napisał(a):A co do szczęśliwych posiadaczy Hifikia to mam pytanie: czym różni sie (w praktyce) poliamid od polipropylenu? A co powiecie na temat smyczy amortyzowanych? Tego to ja niestety nie wiem, ja wzięłam to drugie bo mi sie bardziej tasma podobała :lol: A smycz amortyzowaną miałam, też z Hifiki, razem z szelkami zamawiałam. Jak dla mnie na zwykłe spacery- zdecydowanie nie. Czułam że nie mam kontroli nad psem, bo jak chciałam np. przyciągnąć lekko do siebie, to najpierw mi sie smycz na maxa rozciągała, a dopiero potem pies się za nią ciągnął, że tak powiem :evil_lol: Po jednym spacerze wylądowała w szufladzie, potem ją sprzedałam ;) Myśle że to bardziej na rower np. czy coś takiego. Na zwykły spacer nie polecam ;)
Migori Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Czy mogę Cie prosić o zdjęcie Sary w tych szelkach? I powiedz mi w jaki sposób ją mierzyłaś żeby wszystko pasowało?
agaciaaa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Magda25 napisał(a):Czy mogę Cie prosić o zdjęcie Sary w tych szelkach? I powiedz mi w jaki sposób ją mierzyłaś żeby wszystko pasowało? Zaraz poszukam jakiegoś na którym dobrze szelki widać. A jak mierzyłam.. hmm normalnie ;) Ale chyba nie do końca dobrze mi to wyszło, bo wydaje mi sie, że są troche za duże z przodu. Ale to w sumie w niczym nie przeszkadza. A ten pasek tylny, który idzie pod klatką jest regulowany, bo tam już nie ma tych poduszek ;) Więc ten wymiar to tylko mniej więcej bo i tak będzie regulacja.
Migori Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Aha, czyli ten co idzie wzdłuż mostka też można regulować. To pól biedy, nawet jak sie pomylę to jakoś sie dopasuje.
Recommended Posts