Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mam takie glupie pytanie..jak sie zapina obroze manmata? przeciez tam zadnego klipsu niema..:roll:
nie smiac sie nigdy nie mialam nic tej firmy :eviltong:

Posted

Zakładasz zwyczajnie przez głowę.. masz zacisk wiec psu nie powinna zlatywać z głowy Ja mam standard,czyli bez zacisku przez głowe, ale Lena ma szerszą głowę od szyi, wiec zatrzymuje się jak by coś za uszami.

Coś mnie natchnelo ( opętało?) i zamowilam 3 obroze Woza :p

Posted

a czyli jak chce ja zdjac to poprostu poluzniam i przez leb ? ;)
bo czekam wlasnie na manmata i dopiero sie kapnelam ze wsumie nie wiem jak to dziala :eviltong:

jakie wozy ? :diabloti:
alezes kasy wydala:razz:

Posted

Zacisk poluzuje ( nie całą obrożne) i normalnie przez głowę ściągam.

Woze zamówiłam skórzaną tłoczoną na klamre, skórzaną zaciskową ze splotem i taśmową pół-zaciskową z podszyciem. Wszystkie na zamówienie.
Jesli ktoś będzie chętny, to wstawie fotki, gdy obroże dotrą.

Posted

O tak, my pod ManMatem podpisujemy sie dwiema rekami i czterema łapami. Ja, bo mam obrożę, która mogę założyć zawsze i mam pewność, że mnie nie zawiedzie, a Szarik, bo mu jest wygodnie nawet jak ciągnie na smyczy na spacerze :mad: ;)

A co do szczęśliwych posiadaczy Hifikia to mam pytanie: czym różni sie (w praktyce) poliamid od polipropylenu?
A co powiecie na temat smyczy amortyzowanych?

Posted

Hej zamowilam:

1.Tą obroże, kolor koniak (podszycie brąz) szer.2,8cm ( na zdięciu 4,5)

2.Obrozy nie ma na zdięciu, sama wymysliłam jak ma wyglądać. Moj projekt hah w paincie ( nie śmiac się ;p) szer. 2 cm.

Coś pod tą - splot

3.Obroże z podszyciem niebieskim ( granatowym ?) jak w tej:

Ale z taśmą brązową jak tu:

Posted

A ja bym tak chciała ROGZa z odblaskową nitką dla czarnego sznaucera olbrzyma, tylko nie wiem jaki kolor :confused:
Czerwony ładnie wygląda, ale większość czarnych psów ma czerwone obroże, więc to takie średnio oryginalne, mimo, że ładnie kontrastujące :eviltong: Granatowy, czarny, pomarańczowy i różowy odpadają, bo mi się nie podobają.

Zostaje fioletowy, czerwony albo brązowy? Pomocy! ;]

(i zamówiłam Lupine- Flower Power... Wielki czarny pies w fioletowo-niebiesko- różowych kwiatuszkach :evil_lol::loveu: )
[SIZE=2]
i jeszcze chciałam zapytać, czy długo się czeka na przesyłkę z pełnej-miski?

Posted

Majka:) napisał(a):
A ja bym tak chciała ROGZa z odblaskową nitką dla czarnego sznaucera olbrzyma, tylko nie wiem jaki kolor :confused:
Czerwony ładnie wygląda, ale większość czarnych psów ma czerwone obroże, więc to takie średnio oryginalne, mimo, że ładnie kontrastujące :eviltong: Granatowy, czarny, pomarańczowy i różowy odpadają, bo mi się nie podobają.

Zostaje fioletowy, czerwony albo brązowy? Pomocy! ;]

(i zamówiłam Lupine- Flower Power... Wielki czarny pies w fioletowo-niebiesko- różowych kwiatuszkach :evil_lol::loveu: )
[SIZE=2]
i jeszcze chciałam zapytać, czy długo się czeka na przesyłkę z pełnej-miski?

Ja bym wzięła pomarańcz/czerwień/czerń:cool3:

Posted

przyszło zamowienie z tasmami wczoraj:multi: :multi:

oto efekty dzisiejszej pracy ( a troche jesze nam tego zostalo, bedzie wiecej:evil_lol:)

narazie zrobilam sobie tylko dla Aresa (Tzt pomógł przy amortyzatorze)

ciezko dobrac do rogza ta czerwien:shake:

Posted

Wola pelno firm robi taki kroj, wystarczy porozgladac sie po necie, bardzo fajne ma np ferplast. Praktycznie w kazdym sklepie www znajdziesz jakies tego typu;).

Majka wg mnie najlepszy pomarancz i fiolet, pozniej czern i czerwien. Co do pomaranczu i fioletu to czarne sznupy wygladaja w nich genialnie:loveu:.

Posted

Magda25 napisał(a):
agaciaaa, a jak z tymi paskami pod brzuchem, nie obcierają pod pachami?

Nic nie obciera :) Lądują trochę za pachami więc jest ok ;)

Szarik napisał(a):
A co do szczęśliwych posiadaczy Hifikia to mam pytanie: czym różni sie (w praktyce) poliamid od polipropylenu?
A co powiecie na temat smyczy amortyzowanych?

Tego to ja niestety nie wiem, ja wzięłam to drugie bo mi sie bardziej tasma podobała :lol:

A smycz amortyzowaną miałam, też z Hifiki, razem z szelkami zamawiałam. Jak dla mnie na zwykłe spacery- zdecydowanie nie. Czułam że nie mam kontroli nad psem, bo jak chciałam np. przyciągnąć lekko do siebie, to najpierw mi sie smycz na maxa rozciągała, a dopiero potem pies się za nią ciągnął, że tak powiem :evil_lol: Po jednym spacerze wylądowała w szufladzie, potem ją sprzedałam ;) Myśle że to bardziej na rower np. czy coś takiego. Na zwykły spacer nie polecam ;)

Posted

Magda25 napisał(a):
Czy mogę Cie prosić o zdjęcie Sary w tych szelkach? I powiedz mi w jaki sposób ją mierzyłaś żeby wszystko pasowało?

Zaraz poszukam jakiegoś na którym dobrze szelki widać. A jak mierzyłam.. hmm normalnie ;) Ale chyba nie do końca dobrze mi to wyszło, bo wydaje mi sie, że są troche za duże z przodu. Ale to w sumie w niczym nie przeszkadza.
A ten pasek tylny, który idzie pod klatką jest regulowany, bo tam już nie ma tych poduszek ;) Więc ten wymiar to tylko mniej więcej bo i tak będzie regulacja.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...