puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Lupine (nie wiem dlaczego, ale nie moge wkleic ich linka, wystarczy wpisac w wyszukiwarke w w w . l u p i n e . p l) Posiadaja wieczna gwarncje, nie wazne jak ich produkt zostanie uszkodzony, czy pogryzie go Twoj pies czy sie zerwie i tak wymienia. Widzialam uzywane kroko i doszczetnie zniszczone, widzialam uzywane bardzo dlugo i wygladajace jak nowe, plusem jest to, ze jak trafi sie na zla partie, to wymienia je za free;). Mysle, ze to na tyle z lepszych firm "tasmowych" W skorze "nie siedze", zreszta jka wiekszosc tutaj, moze znajdzie sie ktos kto doradzi. Jednak jak kupi sie raz tasme, to zazwyczaj sie przy niej zostaje, bo jest o niebo praktyczniejsza (moj pies tez mial szelki ze skory;)). gops:mad: ja chce zdjecie Lki na psie i jescze najlepiej zebys wsadzila miedzy obroze a psa, dlon tak zebym widziala ile ma tam jeszcze luzu:razz:
gops Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 puzzle napisał(a): gops:mad: ja chce zdjecie Lki na psie i jescze najlepiej zebys wsadzila miedzy obroze a psa, dlon tak zebym widziala ile ma tam jeszcze luzu:razz: oj moja sucz boi sie aparatu ale postaram sie zrobic jeszcze ;) moge wlozyc dlon ze zgietym kciukiem(ledwo) , piesc juz nie wejdzie :diabloti: postaram sie obfocic ja jakos jak spi czy cos w takim razie ;)
marta_gp Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 planuję zakupić (za parę miesięcy :eviltong:) szelki ezydoga. Czy do tych szelek jest dołączany ten dodatkowy...."element", dzięki któremu można używać szelek jako samochodowych? czy trzeba dokupić ten element? chyba mnie rozumiecie, nie umiem pisać :eviltong: i też tak bardziej na przyszłość ;) - szukam jakiejś smyczy z 2 karabińczykami, najlepiej regulowanej (chociaż niekoniecznie i niezbyt krótkiej - mam gończego), tańszej od rogza, myślę że max. 50 zł. I raczej mało wzorzasta :P A najlepiej to cała czarna. Te za kilkanaście złotych są beznadziejne...1 to nawet ja sama zepsułam :eviltong:
Migori Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 gops, kupiłaś czerwone hibiskusy RD :loveu: Bosh jak ja kocham ten wzór :cool3: My na razie "bujamy" się w obroży Lupine i czarnej smyczy, normalnie od dobrych 3 tygodni.... czujecie to? normalnie jak nie ja! zwykle zmieniałam obroże co 3-4 dni a teraz ...:roll: Chyba sie pochorowałam.... albo ozdrowiałam :eviltong::eviltong::eviltong:
Onomato-Peja Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Sorata napisał(a):planuję zakupić (za parę miesięcy :eviltong:) szelki ezydoga. Czy do tych szelek jest dołączany ten dodatkowy...."element", dzięki któremu można używać szelek jako samochodowych? czy trzeba dokupić ten element? chyba mnie rozumiecie, nie umiem pisać :eviltong: i też tak bardziej na przyszłość ;) - szukam jakiejś smyczy z 2 karabińczykami, najlepiej regulowanej (chociaż niekoniecznie i niezbyt krótkiej - mam gończego), tańszej od rogza, myślę że max. 50 zł. I raczej mało wzorzasta :P A najlepiej to cała czarna. Te za kilkanaście złotych są beznadziejne...1 to nawet ja sama zepsułam :eviltong: dodają za free RD robi fajne, tanie i wytrzymałe a link do sklepu podała już puzzle
Szarik Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Hej mam pytanie: Owczarek Niemiecki, duużo siły. Szelki potrzebne Nam są zarówno do zwykłych spacerów jak i do górskich podróży. Dlatego odpadają 'szorki', nie zrobię z nimi nic na codzień. Lepiej kupić EzyDoga (niewątpliwie mnie pociąga możliwość zahaczania psa w aucie, ale ten przód bardzo zabudowany trochę mnie odstrasza, nie będzie niepotrzebnie grzał psa podczas długich, męczących podróży?) czy ManMata? A jeśli już Manmata, to czym różnią sie te od tych? Ktoś ma jakieś doświadczenie? Co do poprzednich postów, to do listy dobrych tasmowych szelek dopisałabym ManMata, mamy już dwie obroże i firma się absolutnie spisuje, nie widzę możliwości, żeby się zerwały ;)
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Tak do kazdej pary jest "to cos" samochodowego, ale przyznam, ze malo praktyczne, bo trzeba zapiac pasy, a ja mam takie z "wtyczka" do pasa, ze po jednej stronie jest karabinek, a po drugiej ta "wtyczka" i o wiele sprawniej mi z nimi idzie;). No i psy siedza na miejsc bo paski sa krotkie, a w tych ED jak sie pies bedzie wolno przemieszczal to bedzie wyciagal pasy i w efekcie ma duzy zasieg... Zobaczcie jaka podroba:roll:... Niby podobne, ale wygladaja badziewnie:evil_lol:
Pestka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Byłby ktoś chętny na Rogza 16 mm, Pink Hearts lub Choc Femine? Jak coś to na PW.
marta_gp Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 no to dobrze, że dają to do samochodu gratis ;) Nawet jeśli to kiepskie to chyba lepsze to niż nic....mój pies rzadko jeździ samochodem, a własnego nie będę mieć jeszcze długo, więc na razie to powinno być ok. podróba strasznie brzydka. i ma głupią nazwę :P
Migori Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Szarik napisał(a):A jeśli już Manmata, to czym różnią sie te od tych? Kolorem ?;) Może Hifikia? Robią na wymiar, też mają fajne "poduszeczki ". Można dostać na allegro.
gops Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Magda25 napisał(a):Kolorem ?;) Może Hifikia? Robią na wymiar, też mają fajne "poduszeczki ". Można dostać na allegro. :evil_lol: wlasnie tylko kolorem,to jest ten sam kroj szelek ;)
Diora Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Sorata napisał(a): podróba strasznie brzydka. i ma głupią nazwę :P Fakt, nazwa jest beznadziejna :lol: Ale "strasznie brzydka" nie jest, w pierwszej chwili nabrałam się, że to ED :razz:
agaciaaa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Szarikowa- ja też polecam szelki Hifiki :) w EzyDogach bałabym sie czy nie będą Szarikowi mocno sierściuchy gnieść z przodu ;) A co do podrób ED- obroże jak dla mnie wyglądają fajnie, ale szelki dziwne jakieś ;)
Onomato-Peja Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 podróba brzydka i beznadziejna .. gdzie to znalazłaś ?:razz: jestem ciekawa ile by taka obroża wytrzymała ..
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Obroze sa spoko, ze zdjec bardzo przypominaja ED, ale szelki, maja zwykle zapiecia. Na ostatnim zdjeciu tasma jest tylko w czesci odblaskowa, a ta gumowa naszywka na grzbiecie to juz wogole masakra... Teraz nie moge znalezc linka do tego:evil_lol: Taaaak o MM zupelnie zapomnialam, a dla duzych psow takie szele chyba najlepsze i najtrwalsze;). Wola mysle, ze takie wytzrymaja bardzo dlugo:razz:.
Szarik Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Faktycznie, z ManMata to ten sam rodzaj szelek :evil_lol: Zmylił mnie opis na jednej ze stron pod zdjęciem szelek na tym drewnianym modelu psa pisało, że to jakiś specjalny model odciążający tylną część kręgosłupa :hmmmm: Te szelki Hifikia mnie intrygują, podobaja mi sie i podoba się cena ;) Ale polecalibyście bardziej to, czy ManMata? Ciesze się agaciuu, że rozwiązałas mi problem co do EzyDoga, a jak jeszcze usłyszałam, że to mocowanie do auta nie jest takie rewelacyjne, to już wiem co robic ;)
Wola Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 dzięki za wszelkie informacje ;) Przemyślę kupno taśmowych, bo może i faktycznie to wygodniejsze? :roll: (a jakie ładne kolory :lol:) Moja Sara uwielbia wodę także wiadomo jak wyglądały nasze skórzane po spacerze nad morzem... :roll: myślałam o skórzanych bo bałam się zawsze że w taśmowych ten zatrzask może pójść...
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 ManMat produkowany jest glownie z przeznaczeniem dla psow polnocy i uprawianych przez nie sportow, wiec mysle, ze wszystko bedzie ok;). Im wiekszy rozmiar tym mocniejsze elementy plastikowe, jezeli nie kupisz szelek za 10zl to nie masz sie czego obawiac;). Jest jeszcze gappay (produkuje sprzet do szkolen z zakresu obrony i sluzby), mysle, ze tez bardzo dobrej jakosci, ale nie znam ich oferty;).
Patikujek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Co do podróby ED to podoba mi się w nich jedno bardziej, to logo-łapka zamiast głowy psa:loveu:
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Logo spoko, ale wg mnie wykonanie tego gumowego elementu na szelki tragiczne;). Wracam do pytania: Czy ktos wie czy gdziekolwiek poza PM mozna dostac ED?
psiulka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 puzzle napisał(a):Psiara to moze Ci hiltona przyslali:evil_lol:? Jezeli prowadzisz psa na rogz'ie to nie wiem jakim cudem Ezy mialby Ci sie zerwac. Z tego co pamietam mialas tez jakas skore za dyche, wiec sie nie przejmuj, nie rozleci sie:evil_lol:. Tak wogole to miękciejsza, nie miększa;) miękksza ;) Mnie się jakoś nie podobają te podróbki. Kolory takie dziwaczne.
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Dziewczyny napisałam to w takiej formie zeby bylo trudno przeczytac i zeby psiara wkoncu zamiast siedziec na dgm zajrzala do stopniowan, bo powoli sie tego czytac nie da. Nikt nie zrozumial trudno, ale juz starczy. Slowo miekki stopniuje sie dodajac bardziej/najbardziej i na tym zakonczmy;)... EOT
agaciaaa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Szarik napisał(a):Te szelki Hifikia mnie intrygują, podobaja mi sie i podoba się cena ;) Ale polecalibyście bardziej to, czy ManMata? Ciesze się agaciuu, że rozwiązałas mi problem co do EzyDoga, a jak jeszcze usłyszałam, że to mocowanie do auta nie jest takie rewelacyjne, to już wiem co robic ;) No właśnie cena też jest bardzo ok, a przy tym są solidne ;) Nasze sie świetnie sprawdzają. ManMatów nie mam, tylko obroże, ale obroże to i Ty masz ;) więc nie doradze.
Migori Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 agaciaaa, a jak z tymi paskami pod brzuchem, nie obcierają pod pachami?
Recommended Posts