Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lupine (nie wiem dlaczego, ale nie moge wkleic ich linka, wystarczy wpisac w wyszukiwarke w w w . l u p i n e . p l)

Posiadaja wieczna gwarncje, nie wazne jak ich produkt zostanie uszkodzony, czy pogryzie go Twoj pies czy sie zerwie i tak wymienia. Widzialam uzywane kroko i doszczetnie zniszczone, widzialam uzywane bardzo dlugo i wygladajace jak nowe, plusem jest to, ze jak trafi sie na zla partie, to wymienia je za free;).

Mysle, ze to na tyle z lepszych firm "tasmowych"

W skorze "nie siedze", zreszta jka wiekszosc tutaj, moze znajdzie sie ktos kto doradzi. Jednak jak kupi sie raz tasme, to zazwyczaj sie przy niej zostaje, bo jest o niebo praktyczniejsza (moj pies tez mial szelki ze skory;)).

gops:mad: ja chce zdjecie Lki na psie i jescze najlepiej zebys wsadzila miedzy obroze a psa, dlon tak zebym widziala ile ma tam jeszcze luzu:razz:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

puzzle napisał(a):

gops:mad: ja chce zdjecie Lki na psie i jescze najlepiej zebys wsadzila miedzy obroze a psa, dlon tak zebym widziala ile ma tam jeszcze luzu:razz:

oj moja sucz boi sie aparatu ale postaram sie zrobic jeszcze ;)
moge wlozyc dlon ze zgietym kciukiem(ledwo) , piesc juz nie wejdzie :diabloti:
postaram sie obfocic ja jakos jak spi czy cos w takim razie ;)

Posted

planuję zakupić (za parę miesięcy :eviltong:) szelki ezydoga. Czy do tych szelek jest dołączany ten dodatkowy...."element", dzięki któremu można używać szelek jako samochodowych? czy trzeba dokupić ten element?

chyba mnie rozumiecie, nie umiem pisać :eviltong:

i też tak bardziej na przyszłość ;) - szukam jakiejś smyczy z 2 karabińczykami, najlepiej regulowanej (chociaż niekoniecznie i niezbyt krótkiej - mam gończego), tańszej od rogza, myślę że max. 50 zł. I raczej mało wzorzasta :P A najlepiej to cała czarna.
Te za kilkanaście złotych są beznadziejne...1 to nawet ja sama zepsułam :eviltong:

Posted

gops, kupiłaś czerwone hibiskusy RD :loveu: Bosh jak ja kocham ten wzór :cool3:

My na razie "bujamy" się w obroży Lupine i czarnej smyczy, normalnie od dobrych 3 tygodni.... czujecie to? normalnie jak nie ja! zwykle zmieniałam obroże co 3-4 dni a teraz ...:roll: Chyba sie pochorowałam.... albo ozdrowiałam :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Sorata napisał(a):
planuję zakupić (za parę miesięcy :eviltong:) szelki ezydoga. Czy do tych szelek jest dołączany ten dodatkowy...."element", dzięki któremu można używać szelek jako samochodowych? czy trzeba dokupić ten element?

chyba mnie rozumiecie, nie umiem pisać :eviltong:

i też tak bardziej na przyszłość ;) - szukam jakiejś smyczy z 2 karabińczykami, najlepiej regulowanej (chociaż niekoniecznie i niezbyt krótkiej - mam gończego), tańszej od rogza, myślę że max. 50 zł. I raczej mało wzorzasta :P A najlepiej to cała czarna.
Te za kilkanaście złotych są beznadziejne...1 to nawet ja sama zepsułam :eviltong:

dodają za free

RD robi fajne, tanie i wytrzymałe a link do sklepu podała już puzzle

Posted

Hej mam pytanie:

Owczarek Niemiecki, duużo siły. Szelki potrzebne Nam są zarówno do zwykłych spacerów jak i do górskich podróży. Dlatego odpadają 'szorki', nie zrobię z nimi nic na codzień.

Lepiej kupić EzyDoga (niewątpliwie mnie pociąga możliwość zahaczania psa w aucie, ale ten przód bardzo zabudowany trochę mnie odstrasza, nie będzie niepotrzebnie grzał psa podczas długich, męczących podróży?) czy ManMata? A jeśli już Manmata, to czym różnią sie te od tych? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Co do poprzednich postów, to do listy dobrych tasmowych szelek dopisałabym ManMata, mamy już dwie obroże i firma się absolutnie spisuje, nie widzę możliwości, żeby się zerwały ;)

Posted

Tak do kazdej pary jest "to cos" samochodowego, ale przyznam, ze malo praktyczne, bo trzeba zapiac pasy, a ja mam takie z "wtyczka" do pasa, ze po jednej stronie jest karabinek, a po drugiej ta "wtyczka" i o wiele sprawniej mi z nimi idzie;). No i psy siedza na miejsc bo paski sa krotkie, a w tych ED jak sie pies bedzie wolno przemieszczal to bedzie wyciagal pasy i w efekcie ma duzy zasieg...

Zobaczcie jaka podroba:roll:...

Niby podobne, ale wygladaja badziewnie:evil_lol:

Posted

no to dobrze, że dają to do samochodu gratis ;)
Nawet jeśli to kiepskie to chyba lepsze to niż nic....mój pies rzadko jeździ samochodem, a własnego nie będę mieć jeszcze długo, więc na razie to powinno być ok.

podróba strasznie brzydka. i ma głupią nazwę :P

Posted

Szarik napisał(a):
A jeśli już Manmata, to czym różnią sie te od tych?

Kolorem ?;)
Może Hifikia? Robią na wymiar, też mają fajne "poduszeczki ". Można dostać na allegro.

Posted

Magda25 napisał(a):
Kolorem ?;)
Może Hifikia? Robią na wymiar, też mają fajne "poduszeczki ". Można dostać na allegro.

:evil_lol:

wlasnie tylko kolorem,to jest ten sam kroj szelek ;)

Posted

Sorata napisał(a):

podróba strasznie brzydka. i ma głupią nazwę :P

Fakt, nazwa jest beznadziejna :lol: Ale "strasznie brzydka" nie jest, w pierwszej chwili nabrałam się, że to ED :razz:

Posted

Szarikowa- ja też polecam szelki Hifiki :) w EzyDogach bałabym sie czy nie będą Szarikowi mocno sierściuchy gnieść z przodu ;)

A co do podrób ED- obroże jak dla mnie wyglądają fajnie, ale szelki dziwne jakieś ;)

Posted

Obroze sa spoko, ze zdjec bardzo przypominaja ED, ale szelki, maja zwykle zapiecia. Na ostatnim zdjeciu tasma jest tylko w czesci odblaskowa, a ta gumowa naszywka na grzbiecie to juz wogole masakra...

Teraz nie moge znalezc linka do tego:evil_lol:

Taaaak o MM zupelnie zapomnialam, a dla duzych psow takie szele chyba najlepsze i najtrwalsze;). Wola mysle, ze takie wytzrymaja bardzo dlugo:razz:.

Posted

Faktycznie, z ManMata to ten sam rodzaj szelek :evil_lol: Zmylił mnie opis na jednej ze stron pod zdjęciem szelek na tym drewnianym modelu psa pisało, że to jakiś specjalny model odciążający tylną część kręgosłupa :hmmmm:

Te szelki Hifikia mnie intrygują, podobaja mi sie i podoba się cena ;) Ale polecalibyście bardziej to, czy ManMata?
Ciesze się agaciuu, że rozwiązałas mi problem co do EzyDoga, a jak jeszcze usłyszałam, że to mocowanie do auta nie jest takie rewelacyjne, to już wiem co robic ;)

Posted

dzięki za wszelkie informacje ;)
Przemyślę kupno taśmowych, bo może i faktycznie to wygodniejsze? :roll: (a jakie ładne kolory :lol:)
Moja Sara uwielbia wodę także wiadomo jak wyglądały nasze skórzane po spacerze nad morzem... :roll:

myślałam o skórzanych bo bałam się zawsze że w taśmowych ten zatrzask może pójść...

Posted

ManMat produkowany jest glownie z przeznaczeniem dla psow polnocy i uprawianych przez nie sportow, wiec mysle, ze wszystko bedzie ok;). Im wiekszy rozmiar tym mocniejsze elementy plastikowe, jezeli nie kupisz szelek za 10zl to nie masz sie czego obawiac;).

Jest jeszcze gappay (produkuje sprzet do szkolen z zakresu obrony i sluzby), mysle, ze tez bardzo dobrej jakosci, ale nie znam ich oferty;).

Posted

Logo spoko, ale wg mnie wykonanie tego gumowego elementu na szelki tragiczne;).

Wracam do pytania: Czy ktos wie czy gdziekolwiek poza PM mozna dostac ED?

Posted

puzzle napisał(a):
Psiara to moze Ci hiltona przyslali:evil_lol:? Jezeli prowadzisz psa na rogz'ie to nie wiem jakim cudem Ezy mialby Ci sie zerwac. Z tego co pamietam mialas tez jakas skore za dyche, wiec sie nie przejmuj, nie rozleci sie:evil_lol:.

Tak wogole to miękciejsza, nie miększa;)

miękksza ;)

Mnie się jakoś nie podobają te podróbki. Kolory takie dziwaczne.

Posted

Dziewczyny napisałam to w takiej formie zeby bylo trudno przeczytac i zeby psiara wkoncu zamiast siedziec na dgm zajrzala do stopniowan, bo powoli sie tego czytac nie da. Nikt nie zrozumial trudno, ale juz starczy.

Slowo miekki stopniuje sie dodajac bardziej/najbardziej i na tym zakonczmy;)...

EOT

Posted

Szarik napisał(a):
Te szelki Hifikia mnie intrygują, podobaja mi sie i podoba się cena ;) Ale polecalibyście bardziej to, czy ManMata?
Ciesze się agaciuu, że rozwiązałas mi problem co do EzyDoga, a jak jeszcze usłyszałam, że to mocowanie do auta nie jest takie rewelacyjne, to już wiem co robic ;)

No właśnie cena też jest bardzo ok, a przy tym są solidne ;) Nasze sie świetnie sprawdzają. ManMatów nie mam, tylko obroże, ale obroże to i Ty masz ;) więc nie doradze.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...