Diora Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 puzzle napisał(a): Tak wogole to miękciejsza, nie miększa;) :crazyeye: co??!! :lol: :evil_lol: Jeżeli już, to "bardziej miękka"... :p A poza tym "w ogóle" a nie wogole :eviltong:
gops Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Diora napisał(a)::crazyeye: co??!! :lol: :evil_lol: Jeżeli już, to "bardziej miękka"... :p A poza tym "w ogóle" a nie wogole :eviltong: ale sie czepiacie :diabloti: ladnie mu w tym pomaranczu :evil_lol:(mial byc czerwony?)
Onomato-Peja Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 gops napisał(a):ale sie czepiacie :diabloti: ladnie mu w tym pomaranczu :evil_lol:(mial byc czerwony?) jest czerwony, tylko pomarańcz na fotkach wyszedł ;) taka czerwień jak łańcuszek rogza
Marta_Ares Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 fajne te szele i wygladaja na porządne:eviltong:
gops Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 psiara1996 napisał(a):jest czerwony, tylko pomarańcz na fotkach wyszedł ;) taka czerwień jak łańcuszek rogza a myslalam ze tak jak u puzzle pomaranczowy :diabloti:
Onomato-Peja Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 gops napisał(a):a myslalam ze tak jak u puzzle pomaranczowy :diabloti: puzzle ma pomarańcz i na zdjęciach wychodzą czerwone a u mnie na odwrót
gops Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 psiara1996 napisał(a):puzzle ma pomarańcz i na zdjęciach wychodzą czerwone a u mnie na odwrót ale namieszalam :eviltong: w kazdym razie ladnie mu w tych szelach :razz:
gops Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 diabelkowa napisał(a):gops dawaj fotke w kennelu :P kurcze no niemam ani kabla,ani bateri w zadnym :roll: a zdjecia zrobilam tylko niemam jak ich tu wrzrucic powiem tylko ze to jedyna obroza ktorej nie zakrywa siersc :evil_lol: jest taka szeroka ze niema jak jej zakryc :diabloti:
Marta_Ares Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 heehe jestem ciekawa jak wyglada na suczce:evil_lol: no i czekam na zdjecia RD:mad: :mad: Diabel a Ty dlaczego sprzedalas?? tyle na nia czekalas, a teraz sprzedajesz:lol:
puzzle Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Myslalam, ze ktos zrozumie, nastepnym razem napisze w znacznikach, ze zart;). Umiem pisac, ale ciagle poprawianie nic nie daje, wiec pomyslalam, ze jak psiara sprawdzi to moze koniec koncow zapamieta:roll:... Jezeli chodzi o szelki to pies faktycznie jest bardzo duzy, ze zdjec nie wygladaja na za male, ale to juz ocenic da sie tylko ogladajac na zywo jak leza na psie. Co do koloru to widzialam wiecej par czerwonych ED i wszystkie podchodza pod pomarancz, wszystkie obroze sa bardziej czerwone, a tak naprawde czerwone sa tylko ubranka, miski i zabawki ED;). Jezeli chodzi o trwalosc mysle, ze ttb maja mocniejsze pociagniecia niz Twoj pies, a wlasciciele tych ras sobie je chwala, ja jestem zadowolona, mysle, ze Twoje obawy sa bezpodstawne;)... gops laduj ten aparat:mad:
Onomato-Peja Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 puzzle napisał(a): Jezeli chodzi o szelki to pies faktycznie jest bardzo duzy, ze zdjec nie wygladaja na za male, ale to juz ocenic da sie tylko ogladajac na zywo jak leza na psie. Co do koloru to widzialam wiecej par czerwonych ED i wszystkie podchodza pod pomarancz, wszystkie obroze sa bardziej czerwone, a tak naprawde czerwone sa tylko ubranka, miski i zabawki ED;). Nie sa za duże ;) leżą jak dla mnie idealnie, nie obcierają pach, psu w nich wygodnie hmn.. dopiero jak sobię porównalam z czerwoną i pomrańczową obrożą to zauważyłam, że jest pomiędzy, ale bardziej przypomiona mi czerwień :oops:
puzzle Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Zalezy w jakim swietle sie patrzy, raz lapia odcienie czerwieni, raz pomaranczu, w sumie trudno okreslic jakie one faktycznie sa, bo to jest cos pomiedzy. W sietle slonca sa zupelnie pomaranczowe, a w domu czerowne:roll:, ale ja jestem zadowolona, chociaz gdybym wiedziala, ze w ED czerwien na kazdej rzeczy inna to chyba wzielabym czarne:evil_lol:.
puzzle Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Marta_Ares napisał(a):oj tam czepiasz sie:eviltong: place to sie czepiam:diabloti: Szkoda, ze tylko PM ma ED:roll:. Wiecie moze czy jeszce jakis sklep netowy, albo chociaz stacjonarny (gdziekolwiek) je ma?
diabelkowa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Marta mojemu psu (jak kazdemu)wali w czym chodzi a mi sie pudlo z akcesoriami juz rozwala od zapelnienia ;P
gops Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 jak wyszlam na tej kennelowej to przynajmniej mialam pewnosc ze mi sie pies nie udusi :razz: ona ciaga jak glupia,a jak zobaczy koteczka to juz w ogole :diabloti: a potem minuta stania bo pies sie krztusi zawsze i dyszy ehhh a zdjecia beda dzisiaj ,jak tylko wroci moj tata i powie mi gdzie schowal baterie :roll:
Wola Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Hej Ciotki gops poleciła mi żebym do Was napisała. Przymierzam się do zakupu dobrych (wytrzymałych) szelek na moją psicę. Jej wymiary to około 60-65 cm (mogą być ciup wieksze) w barkach i około 92 cm w klatcie. Ostatnie skórzane szelki poszły nam na szwie przy kółeczku :roll: (nie znam ich firmy były z bazarku...) Z góry dziękuję za pomoc ;)
Wola Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Teraz miałam skórzane, uważam że są wytrzymalsze, ale nie jestem znawcą to też pytam się czy takie z taśmy dużo są w stanie wytrzymać? nie muszą mieć żadnych cykronii, ćwieków czy tym podobnym, kolor nie gra roli... Kwota... :roll: chciałabym kupić szelki których nie będę musiała wymieniać za tydzień toteż wolę wydać nawet trochę więcej ale mieć je dłużej, najwyżej przełożę czas zakupu aż uzbieram daną kwotę (myślę tu o kwocie do 100 zł). jeszcze jedno pytanko, często spotykam się z numerkami zamiast rozmiarów przy szelkach, jakiego mam szukać numerku na moją psinę??
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Zalezy z jakiego chcesz materialu, czy to ma byc tasma, czy skora, chcesz jednokolorowe, czynkolorowe i ze wzorkami, z naszyta tasma ozdobna, skorzane gladkie, czy z jakimis dzetami, cykoriami itp. No i jaka kwote chcesz na nie przeznaczyc tez jest istotne;).
Marta_Ares Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 kolejne szelki rogza na malenstwo Szeleczki szelki York Shih-tzu (571369968) - Aukcje internetowe Allegro
gops Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 mam zdjecia :razz: porownanie Mki i Lki mam duzo weicej zdjec ale tyle starczy ;) mam porownanie klipsa jak ktos chce
gops Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Wola napisał(a):Teraz miałam skórzane, uważam że są wytrzymalsze, ale nie jestem znawcą to też pytam się czy takie z taśmy dużo są w stanie wytrzymać? nie muszą mieć żadnych cykronii, ćwieków czy tym podobnym, kolor nie gra roli... Kwota... :roll: chciałabym kupić szelki których nie będę musiała wymieniać za tydzień toteż wolę wydać nawet trochę więcej ale mieć je dłużej, najwyżej przełożę czas zakupu aż uzbieram daną kwotę (myślę tu o kwocie do 100 zł). jeszcze jedno pytanko, często spotykam się z numerkami zamiast rozmiarów przy szelkach, jakiego mam szukać numerku na moją psinę?? ja bardziej polecam tasmowe ;) szybciej schna,skora czasami pod wplywem wody (deszczu,sniegu) rozwarstwia sie spojz na szele firmy rogz,red dingo a nawet trixie jesli psiak mocno nie ciagnie ;)
puzzle Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Numerki i oznakowanie rozmiaru jest zalezne od firmy;). Jezeli chodzi o skora/tasma. To tasma jest duzo praktycznijesza, mozna ja swobodnie prac w pralce, latwo sie czysci, jest lzejsza, wiekszosc firm produkuje naprawde solidne. Wolno psujace sie sa rogz'y: Rogz Lumberjack Straight Jacket 25 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Najlepsze sa wlasnie z tej serii z odblaskowa nitka, sa bardzo solidne i wytrzymale, nie plowieja i nie strzepia sie. Oprocz podanej na tej stronie kolorow jest tez dostepny roz i braz. Kolejna firma to Red Dingo: sklep: Szelki XL RED DINGO tutaj gama kolorow/wzorow: Products Z tej firmy mialam obroze i smycz, bylam zadowolona, ale jak z wytrzymloscia ciezko mi powiedziec bo uzywalam przez bardzo krotki czas. EzyDog'i od niedawna ich uzywam i jestem po raz pierwszy w 100% zadowolona: Rozmiarowka: EzyDog - szelki L black Kolory i rozmiary: EzyDog - szelki L black
Recommended Posts