Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super boks w nich wyglada:loveu: i laduja fajnie daleko, nie za zebrami, ale nie obcieraja pach, idealnie:loveu:. Ladnie mu w nich, szkoda, ze ID zepsulas:eviltong:, a na smycz do kompletu sie szykujesz:razz:?

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

puzzle napisał(a):
Super boks w nich wyglada:loveu: i laduja fajnie daleko, nie za zebrami, ale nie obcieraja pach, idealnie:loveu:. Ladnie mu w nich, szkoda, ze ID zepsulas:eviltong:, a na smycz do kompletu sie szykujesz:razz:?

heheheh puzzelku :buzi:

za miesiac szykujem siem na adresowke i na obrozke ;)
niewiem jak beda wygladaly szelki z obrozka ale niwiem hmm ;)
a smyczke - pewnie jakas "miastowa" zakupiiimy ;)

Posted

czarna smycz chyba najlepsza do wszystkiego pasuje, a tak za bardzo pasiasto by chyba bylo

Tinka dziekuje za odp, kurcze no sama nie wiem spodobala mi sie bardzo wczoraj w zoologu, i teraz nie wiem czy oplaca sie kupowac czy lepiej nie:roll:

Posted

niewiecie moze gdzie znajde jakies tanie smycze przepinane?
potrzebne do schroniska wiec jak najtansze ,widzialam na allegro po 10zl ale moze ktos jeszcze wie gdzie takie znajde?
chyba ze ktos chce sprzedac kilka szt to na pw

Posted

Jest jeszcze karlie, podobno porzadne, ale dla mnie porownywalne do trixie i maja strasznie waskie tasmy:roll:. Pomozcie mi!!!:evil_lol:

Ja mam Karlie, wzięłam na próbęi powiem szczerze że byłam mile zaskoczona, bo obroża widac że porządna i do tego ma 'zabezpieczenie' tzn pasek przekładasz przez takie kółko do zapinania smyczy. A wzory też niezłe.

Posted

Ja wiem jak sa zpainane, bo tak samo dziala rogz, tylko, ze rozmiarowka Karlie jest dosyc dziwna, bo jak kiedys ktos tutaj wkleil link, to wychodzilo, ze na moja srednia musialabym kupic 1,5cm, gdzie na niej dla mnie za waskie jest 2cm:roll:.

Jezeli nie planujesz isc w rozne wzory tylko pozostac przy tych bialych kosteczkach na czerownym, to ja kupilabym jednolita czerowna smycz:razz:. Zreszta takie smycze sa duzo tansze, wiec kupujac jakis inny kolor mozn dokupic jednolita z innego koloru, takie zestawienia podobaja mi sie najbardziej:loveu:.

Posted

puzzle dla Hebe bedzie dobra Lka z red dingo ;)
na moja przymierzalam juz w zoologu i bylo akurat na maxa zmiejszone ,i nie wygladalo wcale masywnie :eviltong: tylko te 2,5cm robia wrazenie

zamowilam dla schronu smycze z chaby , sa one dobre , ma ktos i moze poelcic? dla ciagajacych schroniskowcow :razz:

Posted

Hebe ma szelki 2,5 cm i sa idealne:loveu:, jak na szelki, obroze chcialabym pod 3cm:loveu:, "owinelam" Hebie na szyi w zoologu taka i byla genialna:loveu:. Scooby mial RD 18mm i niby bylo ok, nawet nie zupelnie zmniejszona, ale wyciagal z niej leb:roll:, a jak zmniejszylam prawie do konca, to taki usztywniacz:roll:. Hebe nosila prawie zupelnie sciagniete rogz'y i bylo ok, nie wygladalo masywnie, bo obroza mimo wszystko waska, a Hebe jest spora, ale wolalabym troche bardziej rozciagnieta obroze, nie wiem zobacze. jak wejda nowe wzory to bym chciala dla niej szara, bo jest cudna:loveu:, ale pozyjemy, zobaczymy, narazie modle sie, zeby PM sciagnelo nowa serie EzyDog'a, wtedy Scooby bedzie mial 2cm, a Hebe 3cm:loveu:, bo obie po 3,5 odpadaja, szczegolnie dla Scooberta:roll:.

Posted

ja czekam na manmata 3cm dla sucz ...straszna ta szerokosc jest ale w 2,5 mi sie podobala ;)
jak dojdzie rd to Ci zmierze i pokaze jak na mojej wyglada,twoja wieksza to bedzie wiadomo ;)
ezy dog :loveu: ale sobie daruje...niemam juz kasy :evil_lol:

niema nikt smyczy chaby ? :roll:

Posted

Ja miałam w schronisku waśnie i sprawdzała się bardzo dobrze miałam ją ponad rok, potem przyszedł rottweiler którego wzięłam na spacerek i było na polach "O bażant" i niestety szycie przy środkowym kółku nie wytrzymało, ale też szarpnięcie było niesamowite (3 tyg leczyłam nadwyrężony bark)
smycz następnie sobie znitowałam i trzymała jeszcze pół roku, dopóki nie zostawiłam na 5 min. na niej, mix pinczera, który stwierdził że trzeba ją o połowę skrócić

ja osobiście polecam

Posted

Patikujek napisał(a):
Ja miałam w schronisku waśnie i sprawdzała się bardzo dobrze miałam ją ponad rok, potem przyszedł rottweiler którego wzięłam na spacerek i było na polach "O bażant" i niestety szycie przy środkowym kółku nie wytrzymało, ale też szarpnięcie było niesamowite (3 tyg leczyłam nadwyrężony bark)
smycz następnie sobie znitowałam i trzymała jeszcze pół roku, dopóki nie zostawiłam na 5 min. na niej, mix pinczera, który stwierdził że trzeba ją o połowę skrócić

ja osobiście polecam

ooo to swietnie :razz:
jak wytrzyma pol roku to juz i tak sukces ;)
ale wzielam 16mm wiec raczej na srednie psy niz na duze ;)

Posted

Marta_Ares tak jak Tinka napisala obroza Muscata slizga sie regulacja co mi bardzo przeszkadza - pies kilka razy pociagnie i obroza spada...Nic sie nie rozwarstwilo a uzywam prawie rok - bardzo czesto prana, dlugo codziennie uzywana (teraz jest roznie przez ta regulacje). Chociaz nasz rozmiar kosztuje prawie tyle co rogz to chyba bym wybrala juz rogza...narazie czekam az sie popsuje, zeby ja wymienic:eviltong: niestety/stety trzyma sie dzielnie

Posted

i kupiłam pomaranczowego muscata....:evil_lol:

Bardzo mi sie podoba to wykonanie:loveu: :loveu:

Mam nadzieje ze troche wytrzyma, akurat z ta regulacja wrazie czego najwyzej jakos sobie przeszyje na stałe, chociaz na szczescie Ares nie ma takiej mani wyciagania łba z obrozy, tak jak husky Maya:cool3:ktora tylko na zaciskach musi chodzic

Posted

Co do smyczy Chaby- kupiłam w tamtym roku na wakacjach, 16mm [czerwona, jednolita właśnie do szelek Bones on Red :cool3:] i do tej pory jestem zadowolona. Wytrzymała ciągnięcia i zrywy "koteckowe" :razz:. Po kilku a może i nawet kilkunastu szorowaniach szczotką po brudnych spacerkach, tylko przy szyciach troszke się postrzępiło, ale przypaliłam i jest ok. Także moge spokojnie polecić ;).

Posted

Bokserka na osiedlu lata w takiej obroży i moim zdaniem jest ładna, ale chociaż ma z 2,5 centymetra to wzorek słabo widać jak dla mnie :cool3:

Posted

daj czas obrozy:lol: ja na poczatku tez niczego takiego nie widzialam - to przyszlo z czasem;) i raczej przyjdzie, bo jest ona bardzo miekka i sliska...sila rzeczy to sie slizgac bedzie
Dlatego uwazam, ze w szelki nie warto inwestowac z tej firmy:roll: to tak swoja droga

Posted

w szelki nie mam zamiaru inwestowac, bo nie podoba mi sie ich krój :eviltong:

ale ja nie wiem jak jest z ta regulacja, bo jak ogladalam na necie to widzialam jakies zupelnie inne wymiary:roll:

nie pamietam ile bylo min, ale na jednej stronie maks bylo 43cm, na innej maks 40 i wszystko przy szerokosci 20cm

Posted

Marta_Ares napisał(a):
Dla Riki chcesz kupic?

szerokosc: 2cm
Max: 53 cm
Min: 36 cm

narazie na szczescie po 1 spacerze nie zobaczylam zeby sie zmienila regulacja, a moj parowoz troche ciagnał:roll:

pisałam kilka stron wcześniej że się zamierzam:eviltong: na czerwoną:diabloti: widziałam je też na żywca i mi się strasznie podobały:loveu: tylko, że moja ma 32cm w szyi:roll: a 15mm będzie za wąska:roll:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
a nie mozna poprostu tej regulacji jakos przyszyc na stale?

moc mozna, ale po co obroza z regulacja skoro ta regulacja jest do kitu:eviltong: ja po prostu co jakis czas na spacerze ja poprawiam i spacerujemy dalej...chyba, ze suka nie pociagnie to sie raczej nic nie dzieje

Posted

Agnes napisał(a):
daj czas obrozy:lol: ja na poczatku tez niczego takiego nie widzialam - to przyszlo z czasem;) i raczej przyjdzie, bo jest ona bardzo miekka i sliska...sila rzeczy to sie slizgac bedzie
Dlatego uwazam, ze w szelki nie warto inwestowac z tej firmy:roll: to tak swoja droga

a nie mozna poprostu tej regulacji jakos przyszyc na stale?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...