Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pierwsze moje pytanie - ile mierzylaby taka kostka z RD przy rozmiarze na bokserka ??? to jakos chyba XL nie ?

2
czy ktgos wie jak sie zachowuja Muscaty przy zetknieciu z woda ?
Ile schna wlasnie, jak wygladaja, czy szybko sie pruja itp/

WŁADCZYNI napisał(a):
Kość mi się podoba;) de gustibus...;)

A jeśli chodzi o porównanie rogz vs rd
RD mają wszystko równo przyszyte, taśma jest gładziusieńka, nic mi się pod palcami nie przesuwa, nie wystają nitki, metka prosto jakby ktoś z niej miał strzelać.
RD nigdy mi nie zesztywniały po spacerze, rogz aktualnie prawie że stanie o własnych siłach mimo że nie szalałyśmy jakoś bardzo bo pogoda mało sprzyjająca na długie harce.
RD mimo długiego noszenia nie wygląda na używany, rogza mam krótko i widać że pies nosi te szelki.
Dodatkowa zaleta dla mnie to szerokość pasków - wolę 18mm na Su niż 16.

Wladczyni no wiesz, najwazniejsze zeby sluzyly dluigo i szczesliwe. A to ze metka nietak przyszyta hmmm, to jskos mniej wazne, czy tez to czy cos odstaje ehh. To ze sztywnieja po kontakcie z woda, hmmm tez mnie troszke zniecheca, ale poki co probuje z rogzem ;) Jak bede miala wiecej pieniedzy kupimy RD :)
Aha - dzieki za odpowiedz :)

Posted

Diora napisał(a):
Kurczę, coś mi nie wchodzi cytat, ani edycja...
Ktoś pytał o smycz firmy visiglo- Stanowczo odradzam. Ja miałam obrożę i po kawałku przestawała świecić,aż w końcu cała zgasła. Na mrozie, albo zimnie traciła intensywność świecenia, ale po ogrzaniu, np. w domu, znow było ok. Szkoda kasy, zdecydowanie odradzam

Dziękuję za odp
No i wygląda na to, że VISIGLO sobie odpuszczę :shake: Muszę jakoś inaczej rozwiązać problem widoczności w nocy...

Posted

Aga K napisał(a):
Pierwsze moje pytanie - ile mierzylaby taka kostka z RD przy rozmiarze na bokserka ??? to jakos chyba XL nie ?

2

Odpowiadam na drugie;)
Mój pies ma je od roku. Miał je w najgorsze błoto, śniegu jak i również w nich pływał;), też prałam je w pralce:evil_lol:. Zniszczeń nie zauważyłam, nie spruły się i się nie rozciągnęły.

Posted

cortezik dziekuje za odpowiedz ;)

wiecie co ??? cholipka :placz: moje rogzy nieprzyjda poniewaz niemna takiego koloru :placz: zaraz sie wsciekne :angryy:
Pani napisala mi w mailu ze sa dostepne tylko niektore kolory.

K, L, M, N, P, O, R, S, T, W, Y, Z'

a tu link z kolorami :roll:
Rogz Armed Response Straight Jacket 25 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl

a adresowki w kolorach
A, C, D, F, G, H
niemam pojecia jakie to kolory adresowek sa :roll:
niemam zadnego linka i powiem szczerze, ze jestem poprostu zalamana :roll:

i co ja mam teraz wybrac ???? :placz::angryy:
dwa dni zastanawialam sie konkretnie jaki kolor :angryy:
czekalam 3 tygodnie :angryy:
i h... z tego mam :angryy:
przepraszam :roll: ale jestem zla :roll:

mozecie mi polecic jakis inny sklep z rogzami ???
Taki oczywiscie w ktorym z wieksza pewnoscia te rogzy beda :roll:

Posted

moon ? - te co chcialam ???? :eviltong:
a wiesz cos tak na szybko o kosztach przesylki ???
ja niejestem az tak obeznana w sklepach netowych ...

Posted

Aga K napisał(a):
moon ? - te co chcialam ???? :eviltong:
a wiesz cos tak na szybko o kosztach przesylki ???
ja niejestem az tak obeznana w sklepach netowych ...

przeskoczyl :angryy:

Posted

Aga cytat ze strony pelna-miska.pl

Witam
Zamieszczamy tutaj kilka ważnych uwag i sposobów na udane i szybkie zakupy:

sklep www.pelna-miska pracuje od poniedziałku do piątku

Zapraszam na zakupy do sklepu Pełna-Miska.plw którym kupisz najwyższej klasy akcesoria dla twojego psa. Zakupiony towar zostanie wysłany Pacztą Polską która wynosi 8zl za priorytet - teoretycznie paczka jest na drugi dzień i sprawdza się to w około 85%. Darmowa wysyłka obowiązuje zamówienia które przekroczą 200zł. Przy małych zamówieniach za przesyłkę zapłacisz tylko 6zł a wybierając opcje płatności za pobraniem naliczana jest kwota 13zł. Wysyłkę towaru można przyśpieszyć wysyłając potwierdzenie wpłaty na adres biuro@pelna-miska.pl. Warunkiem złożenia zamówienia jest zarejestrowanie się na pelna-miska.pl

Posted

Aga K ja rowniez polecam pelna miske ;) zamawialam tam 3 razy i po 2 dniach mialam juz rzeczy w domu :razz:

nie moge sie doczekac tych rd..mam nadzieje ze beda dobre ;)

Posted

Hmn jedyne wzorki z rogz , które mi się jeszcze podobają to H, M, T, Y, + Choc feminine, ice cream, viva i paint paw
zastanawiam się nad szelkami z wzroków T, Choc, i Paint paw resztę wolałabym w obrożach - ale najpierw muszę nakupować szelasów z RD :diabloti:

przez jakiś tydzień przestała mnie kręcić obrożomania ale mi wróciło :eviltong:
- napewno nie kupię wszystkiego co chcę ( a przynajmniej taką mam nadzieję..:roll:)

ale na 100% RD sobie nie odpuszczę :cool3:

Posted

[quote name='puzzle']gops jak dojda zdaj relacje, bo nasz wymiarowo podobne, a chce takie same rozmiary;)

dopiero dzisiaj przeleje kase wiec w piatek pewnie dojda ;)
oczywiscie po pierwszym spacerze bedzie relacja :razz:

doszly mi rzeczy od marty i aresa :eviltong:
skorzane szele i sznurowa czerwona smycz :razz:
zdjecia dam razem z rd ;)

Posted

hehe ja tez czekam na relacje i zdjecia koniecznie Chain bo mnie korci ten wzorek:evil_lol: :evil_lol:

A nam doszly rzeczy od Gops:loveu:

obroza rogz (jeszcze od puzzle:lol: :lol:) i szele trixie:loveu:

tak na szybko przy kiepskiej pogodzie

Posted

Do Aresa najbardziej pasuje 2 cm :loveu:

A my musimy się pozbyć wszystkich obroży i przerzucamy się na szelki..
Atos nawet przy lekkim pociągnięciu się dusi :roll:

EDIT:
Dusił*
duszenie jest chwilowe, jutro zastrzyk-zapalenie górnych dróg oddechowych, czy coś podobnego
ale to nie zmienia faktu, że przechodzimy na szelki :eviltong:

zbieramy na ezydog'i

Posted

Śliczne zestawienie tych szelek z flexi:loveu:.

Miałam kiedyś taką flexi i zielone szelki ze zwykłej, jednokolorowej taśmy i został mi sentyment do takich komplecików:oops:

Posted

dziekujemy:loveu: :loveu:
tez mi sie bardzo to zestawienie podoba:loveu:

Ale zacisk 2cm z Rogza jest zdecydowanie za bardzo masywny:eviltong:
zatrzask jest okej, ale zacisk- 16mm jest idealny:loveu:

Posted

Aga K napisał(a):

2

Wladczyni no wiesz, najwazniejsze zeby sluzyly dluigo i szczesliwe. A to ze metka nietak przyszyta hmmm, to jskos mniej wazne, czy tez to czy cos odstaje ehh. To ze sztywnieja po kontakcie z woda, hmmm tez mnie troszke zniecheca, ale poki co probuje z rogzem ;) Jak bede miala wiecej pieniedzy kupimy RD :)
Aha - dzieki za odpowiedz :)

zwykły materiałowy muscat - super:) też używałam szelek - gładkich czerwonych, pies mojej siostry ma obrożę z serii 'reflective' i też się sprawdza mimo że bydełko wielkie z niego jest:evil_lol:

hihi co wchodzę na ten temat to przypomina mi się że miałam uprać szelki bo już ledwo widać kwiatki:evil_lol:
kupując szelki czy inne akcesoria z ozdobną taśmą liczę że będą fajnie wyglądać i kupuje je aby zaspokoić pragnienie posiadania ładnych akcesoriów więc płacąc więcej wymagam aby były chociaż dokładnie zszyte.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...