Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AdaK napisał(a):
i jeszcze jedno pytanko :lol:

Wiekszość osób ( u mnie przynajmniej) twierdzi że dorosły pies musi chodzić w kolczatce, a dorosły na obroży skórzanej lub tej taśmowej na zatrzask, to cud. I teraz czy Wasze dorosłe psy chodzące na tych "normalnych" obróżkach nie szarpią się i nie ma konieczności zakładania kolczatki lub czegoś podobnego?

Kolczatka to narzędzie szkoleniowe, które powinno być używane tylko przez osoby umiejące się tym posłużyć, a nie zakładane w nadzieii że piesek przestanie ciągnąć/bo każdy pies mieć musi.

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Powiedz mi jaki przepis ma te wiekszosc osob? Malym psom kolczatki zaklada sie od 10 mca, srednim od 12m-ca, duzym od 16, a olbrzymim od 24? Jest to zwiazne z dojrzaloscia fizyczna czy psychiczna psa? A kiedy sie przestaje? Jak pies stanie sie seniorem (czyli ok,8 roku), zmiany zachodza w dzien urodzin psa, czy sa jakies moze sprzyjajace ku temu warunki? Sukom zaklada sie podczas cieczki? Powiedzialam juz raz wyraznie i uprzejmie jest dzial o szkoleniu, a w nim dyskusje na temat kolczatek, nie rob tu OT tylko idz przeczytaj temat o kolczatkach, ktory walkowany byl juz chyba naprawde z 1000 razy i nie zadawaj glupich pytan na watku dotyczacym czego innego. Ten watek ma tytual obroze, szelki, smycze. Kolczatka to zadna z tych rzeczy, wiec zycze milej lektury gdzie indziej, bo to co w tej chwili robisz to typowy trolling;).

Milego dnia;)

Teraz na temat...

Moje ID z rogz'a, ktore przy suchych warunkach mialy sie swietnie, natomiast tak wygladaja po dwoch spacerach "snieznych"...

Posted

puzzle napisał(a):

Moje ID z rogz'a, ktore przy suchych warunkach mialy sie swietnie, natomiast tak wygladaja po dwoch spacerach "snieznych"...

Hymmmm też mam ID rogza, sucz chodzi non stop w nim, teraz w tych deszczach i ganiała po śniegu...na razie okej :cool1: Co Twoje pyszczaki wyczyniały że sie tak rozkleiły... nieciekawie to wygląda, bo w razie czego "życia nie uratują"

Posted

Ja tam uważam,że jesli piesek jest ułożony to on nie musi nosić kolczatki.

U mnie dziadek i babcia (obydwoje mają pieski) stwierdzili, że kiedy piesek podrósł ile tobyło poł roku? jakoś tak, musi mieć tą kolczatkę bo się będzie szarpał.

Psu dziadka kolczatka jest kompletnie niepotrzebna, bo on wie wszystko i jest bardzo pojętny (ON).

Zaś pies babci... ech szkoda gadać:roll: : Kompletnie nieułożone niewychowane i liżące skaczące coś. I tutaj kolczatka jest koniecznie potrzebna :angryy: (d*** nie kolczatka gdyby się babcia pofatygowała to lepiej by było)
Kocham psy, ale tak nieułożonego to jeszcze nie było. A babcia twierdzi że to z miłości, ale ta miłośc czasem jest bolesna brudząca i wkurzająca.

Posted

AdaK zaczynasz byc meczaca. Prosilabym wszystkich o nie reagowanie na posty AdaK, wtedy moze zrozumie, ze to nie jest ten temat:roll:....

Ja kupilam te ID chyba w okolicy wrzesnia, nie bylo juz pory na moczenie sie w jeziorach, wiec ID zyly sobie dobrze, teraz przyczepilam je do selek (sa na plecach), nie bylo za bardzo okazji do spuszczenia psow, ani do tego zeby plecami szorowaly po sniegu, no i tak zareagowaly... Lacznie na spacerach byly moze z 20 razy:cool1:. Skleilam je super glue, mysle, ze beda sie trzymac, musza jeszcze chwile poczekac za nim zamowie blachy i je wygraweruje, no a narazie lepszy rydz niz nic:cool1:

Posted

puzzle, Ty mnie nie strasz :( ja mam te ID krócej.

Lubię je, bo nie brzęczą, co mnie do szału doprowadza. Blacha byłaby najlepsza, bo najtrwalsza i w razie czego spełni swoje zadanie. No ale to dzwonienie... pies to nie krowa na pastwisku :placz:

Posted

Puzzle, dlatego właśnie mój ID z rogza jest na najwyższym kółku w zacisku i nie dochodzi woda. Bo napis już się troszkę zmazał... :shake:

Posted

Shel tylko, ze ja mam psa blisko podloza:evil_lol:, ale i tak przyczepilam je do szelek, gdzie laduja na plecach:roll:, nie wiem dlaczego sie tak rozkleily, kartki troche zamokly od wlanego wczoraj super glue, ogolnie adres i telefon jest dobrze widoczny. No, a drugi pies to juz raczej nie jest na wysokosci kostki, a chyba ten ID rozkleil sie bardziej:roll:...

Dla boksera rozmiar, jak nie dwa wiekszy. Zazwyczaj suki nosza Lki, a psy XLki, ale np. drzalkowa drobna panna nosi XLki, Mka napewno bedzie za mala. Wysokosc psa za duzo nie daje, ttb tez nie sa wysoki, a obwodami zazwyczaj przypominaja dogi;).

Posted

[quote name='puzzle']Shel tylko, ze ja mam psa blisko podloza:evil_lol:, ale i tak przyczepilam je do szelek, gdzie laduja na plecach:roll:, nie wiem dlaczego sie tak rozkleily, kartki troche zamokly od wlanego wczoraj super glue, ogolnie adres i telefon jest dobrze widoczny. No, a drugi pies to juz raczej nie jest na wysokosci kostki, a chyba ten ID rozkleil sie bardziej:roll:...

No to współczuję. Ja mam na szczęście średniego psa :diabloti:
U nas wygląda to tak :

Posted

[quote name='puzzle']Moje ID z rogz'a, ktore przy suchych warunkach mialy sie swietnie, natomiast tak wygladaja po dwoch spacerach "snieznych"...
Moje powoli zaczynają wyglądać tak samo :loveu: :diabloti:

[SIZE="1"]P.S. Obroża doszła :multi:

Posted

[quote name='BBeta']Moje powoli zaczynają wyglądać tak samo :loveu: :diabloti:

[SIZE="1"]P.S. Obroża doszła :multi:

Nigdy wiecej takich ID:evil_lol:, wlasnie zlozylam zamowienie na blachy do przynitowania do obrozy, a do szelek zamowie zaraz RD, tylko musze pozniej znalezc jakiegos dobrego grawera w miescie:cool1:....

Dobrze, ze juz doszla. Pokaz na psie;)

Posted

Shel dobrze, ze Ty testujesz za darmo:evil_lol: (z tego co pamietam to wygralas?). Ja wiecej ich nie zamowie, wygladaja ladnie, ale sa zdecydowanie dla psow, ktore chodza na spacerki dookola bloku i napewno nie na ucieczke:lol::diabloti:. Zamowilam RD. Chcialam taki:

ale nie bylo w tym rozmiarze, ktory chcialam i wzielam te

Posted

Ja też mam takie identyfikatory RD i są to najlepsze identyfikatory jakie kiedykolwiek zamówiłam!!!! ten pierwszy wzorek jest fajniusi ale S jest zdecydowanie zamała dla średniaka;)choć do minika już pasuje:razz:

a łapki mam czarną i czerwoną i jeszcze kwiatek na żółtym tle-łapka czarna najfajniejsza:loveu:

Posted

ariss napisał(a):
Ja też mam takie identyfikatory RD i są to najlepsze identyfikatory jakie kiedykolwiek zamówiłam!!!! ten pierwszy wzorek jest fajniusi ale S jest zdecydowanie zamała dla średniaka;)choć do minika już pasuje:razz:

a łapki mam czarną i czerwoną i jeszcze kwiatek na żółtym tle-łapka czarna najfajniejsza:loveu:

Scooby kiedys mial Ske i jest malutka, ale grawer zmiescil na niej imie psa, ulice, miasto i numer telefonu:razz:. Teraz zamowilam M i L;). Scoob dostanie czarna, Hebula fiolecik.

Posted

ja mam wygrawerowane na M: MAM CHIP i 2 numery tel.

ciekawe czy(bez krakania)jak pies by się zgubił to ktoś by pomyślał,że to imie:evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...