Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Madzik93 napisał(a):
Mnie bardziej podoba sie Surf Pup, Tropicana jakoś do mnie nie przemawia...

Serio? Na stronie Lupine widziałam rotka w tej obroży, wyglądał ciekawie...widziałam te rózowe Cube na czekoladzie, ale czy do czarnuli też pasuje?

Posted

Magda25 napisał(a):
Serio? Na stronie Lupine widziałam rotka w tej obroży, wyglądał ciekawie...widziałam te rózowe Cube na czekoladzie, ale czy do czarnuli też pasuje?

Do czarnucha Ruby bardzo pasuje, gdzies nawet widzialam fotke ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Zresztą Tropicana też pasuje, do mnie nie przemawia, ale to tylko moja osobista opinia.
A właściwie do czarnuszka wszystko pasuje :)

Posted

Używanie kolczatki bardzo boli psa.
To tak jakby Ci ktoś zbijał kolce w szyję i je zaciskał coraz bardziej..
Szkolę pozytywnie i dla mnie używanie kolczatki to głupota.
Ale każdy ma do tego inne podejście.
Jak mówi pani, która nas szkoli - masz dwa wyjścia, używać rozumu i używać siły. Jeśli wybierzesz pierwsze pies będzie Ci posłuszny, jeśli nałożysz kolczatkę - co z tego że pies przestanie ciągnąć jak za pewien czas nerwy mu puszczą i rzuci się na Ciebie ze złosci..
Bez sensu prawda?
A dla szczeniaka to wszystko jedna jaka obroża. Wiem, że z rogza są dla szczeniaków. Zależy jakiej rasy masz szczeniora.

Posted

Oczywiscie, ze psa boli uzywanie kolczatki, bo ona jest stworzona do zadawania krotkiego bolu, w necie mozna znalezc wiele artykulow na temat kolczatek i ich poprawnego uzywania. Jest to narzedzie szkoleniowe, ktorym trzeba umiec sie poslugiwac, sluzy do szkolenia, nie na codzienne spacery, a to ze wszyscy masowo ich uzywaja to juz inna sprawa. Nieumiejetne uzywanie kolczatki prowadzi do zadawania psu bolu, ktorym nic sie nie uzyskuje;).

Swoja droga to nie jest topic o kolczatkach, proponuje wejsc w dzial szkolenie i tam sie wszystkiego dowiedziec;).

Kurcze nie moge:roll:, mojemu psu nie bylo w lupine wygodnie..

Posted

To tylko obroza z takim wymyslnym "bajerem". Kolce sa stepione i nie powinny zrobic otoczeniu krzywdy, ale i tak pies moze skutecznie Cie nimi podrapac lub zahaczyc, a moj to by pewnie nawet mi oczy wydlubal. Trzeba przy nich uwazac na inne psy i swoja twarz, pies sobie krzywdy nie zrobi, ani nie powinien innym, ale wiadomo jest to odstajacy element, moze nim zachaczyc, albo poobijac innych;).

Posted

puzzle ja mam tak miekie te lupine ze sie nie da o wiele mieksze niz rogz z naszywka taki jak rogz z nitka wyprany w plynie zmiekczajacym :P

mineralna_ a moze chcesz ode mnie tanio skorzana obroze z cwiekami ? :eviltong:

Posted

diabelkowa napisał(a):
puzzle ja mam tak miekie te lupine ze sie nie da o wiele mieksze niz rogz z naszywka taki jak rogz z nitka wyprany w plynie zmiekczajacym :P

mineralna_ a moze chcesz ode mnie tanio skorzana obroze z cwiekami ? :eviltong:

Moje biedrony byly koszmarnie twarde:roll:, jakby mialy dodatek plastiku:evil_lol:. Nie gole Scooby'emu juz calej szyi, ale dol tak i boje sie, ze nadal bedzie go drapac, po zgoleniu, ma bardzo delikatna szyjke:roll:, a po co nam ladna obroza, ktore bedzie lezec...

Posted

Doszła doszła!!!!!!!!!!!!!! Maaaaaaam:multi::multi::multi::multi:
jak tylko będe u rodziców 9gdzie w tej chwili moje słoneczko przebywa) to zaraz porobię zdjęcia:loveu:

Doszła też saszetka od kaskaSz, tyle że muszą ją jutro odebrać na poczcie bo najwidoczniej poleconym poszła :)

Posted

I jeszcze jedno. Smycze te takie jakby automatyczne, nie wiem jak się nazywają. Czy one są skuteczne dobre? I jaka jest różnica między taką a zwykła smyczą?

Posted

No to cale szczescie, bo ostatnio poczta doprowadza mnie do bialosci:roll:.

Przejzalam Red Dingo i (chyba na szczescie) nic na moje nie pasuje, , wszystko tak niewymiarowe, ze albo jeden obwod pasuje, a drugi nie, albo szerokosc tasmy nie ta.

Rogz troche za waski.

Lupine dobre:cool1:.

Kurcze no ciagnie wilka do lasu.........

Posted

Taaa chyba chora psychicznie:shake:, wlasnie sie opanowuje, bo zagladam do rogz'a (znowu), lupine i RD i sie przekonuje:roll:. Najgorsze jest to, ze lupine beda dobre, a na Ezydog'ach mialo sie skonczyc:cool1:....

Posted

AdaK napisał(a):
I jeszcze jedno. Smycze te takie jakby automatyczne, nie wiem jak się nazywają. Czy one są skuteczne dobre? I jaka jest różnica między taką a zwykła smyczą?

O Flexi Ci chodzi?
Jeszcze raz mówię - zależy jakiego masz psa.
Chociaż ja wolę mieć psa 'przy sobie' to znaczy na ograniczonej smyczy ^^

Posted

i jeszcze jedno pytanko :lol:

Wiekszość osób ( u mnie przynajmniej) twierdzi że dorosły pies musi chodzić w kolczatce, a dorosły na obroży skórzanej lub tej taśmowej na zatrzask, to cud. I teraz czy Wasze dorosłe psy chodzące na tych "normalnych" obróżkach nie szarpią się i nie ma konieczności zakładania kolczatki lub czegoś podobnego?

Posted

Ada:W moim przypadku nie ma, a nawet jeśli coś by było to wpierw skonsultowałabym się z kimś, kto wie jak jej używać, bowiem nieumiejętnie używana kolczatka może jedynie pogorszyć sytuację. Jeśli nie ma potrzeby to po co zakładać, tradycja jakaś czy co?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...