gops Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 RCookie napisał(a):A jaki konkretnie? :cool3: a ja wiem :eviltong: z gumowa naszywka niebieska w kostki :diabloti: (chyba dobrze pamietam?)
AlaNowak Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 puzzle napisał(a):Frog jest ladny, ale nieporownywalny jakosciowo z lupin'em, czy rogz'em zalezy w jakim rozmiarze i dla jakiego psa, ale w niewielu przypadkach zniszczalne sa ich produkty;). Rogz jest delikatniejszy, lupine zrobione sa z dosc sztywnej, twardej tasmy. Aha, czyli mogę kupić Rogza bądź Lupine bez zadnych obaw, że pies szarpne i się wymknie z obroży??? A jak wygląda trwałość tego materiału??? Tanie smycze i obroże bardzo szybko się mechacą, zaciągają itd...????????????
Kaya Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Ja mam 2 kompleciki rogza i jest świeny oprucz ładnego wzorka plusemjest wytrzymałość (Golden retriever który jak się czasem uprze to cięężka sprawa) sprawdza się w każdych warunkach nie mechaci się itp. moja jest już po kilkakrotnym praniu i wielu kąpielach morskich i nie tylko karabińczyki mocne i wytrzymałe tak jak zapięcie smyczy ale gdybyś się jednak tego zapięcia obawiała możesz wziąść półzaciskową która jest wciagana przez głowe ja mam oba rodzaje. Moi wszyscy znajomi bardzo chwalą sobie właśnie sprzęt z tej firmy niektóry już mają ponad rok a funkcjonują jak nowe ;)
gops Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 a czy obwod rogzowej obrozy L na zatrzask jest taki sam jak na zacisk?? ;)
Unbelievable Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 AlaNowak napisał(a):Aha, czyli mogę kupić Rogza bądź Lupine bez zadnych obaw, że pies szarpne i się wymknie z obroży??? A jak wygląda trwałość tego materiału??? Tanie smycze i obroże bardzo szybko się mechacą, zaciągają itd...???????????? u mnie i rogz i lupine się zaciągają, ale to chyba kwestia tylko i wyłącznie mojego psa bo nikt inny takich uwag nie miał : P gops napisał(a):a czy obwod rogzowej obrozy L na zatrzask jest taki sam jak na zacisk?? ;) od ok. 30cm się zaczyna rozmiarówka, w każdym bądź razie pasuje namojego Grama;)
diabelkowa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 AlaNowak napisał(a):Hej! Strasznie podobają mi się smycze typu Rogz, Lupine itp. W ubiegłym roku na wystawie we Wrocławiu kupiłam komplet firmy Frog. Jednak po niecałym pół roku przy szarpnięciu psa obroża się rozpinała.... Czy podobne rzeczy dzieją się w przypadku Rogza i Lupine? Czy może jednak tego typu smycze i obroże nie nadają się dla psów "pociągowych" ??? Poza tym smycz od Froga tez sie popsuła, tzn puscily nitki i ten sliczny wzorek sie odrywał... tak jak juz pisali Lupine ma dozywotna gwarancje a Rogz w rozmiarze L i XL ma blokade na zapieciu i pies sie nie wymknie ;)
AlaNowak Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 aha, no to musze pomyslec o zakupie, tylko sie zdecydowac:) Jeden moj pies potrafi niezle szaprnac zniecacka, pomino swoich 11 kg.... Frog nie wytrzymal... Może faktyczniezaciskowe beda lepsze... :) A jescze pytanie... czy w ktorejs z tych firm jest IDENTYCZNY wzor, ale w ROZNYCH wersjach kolorystycznych??? Mianowicie chodzi mi o wersje niebieska i rozowa:eviltong:
jo_ann Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 ja mam rogza L od ok 1,5 miesiaca- uzywany byl prawie codziennie przez malo delikatnego sredniaka:evil_lol: no i jest zmechacony. a blokada bardzo czesto sie odblokowuje :p sam zatrzask poki co-dziala. i naszywke "rogz" mam wszyta w odwrotna stone do napisow na tasmie ozdobnej. generalnie-nie zachwyca mnie:lol: za to jestem fanka Red Dingo ;)
gops Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 ja ma zatrzask rogza L a sucz w szyi ma 35cm i jest sporo poluzniona ;) i zastanawiam sie czy zacisk L jest wiekszy? czy z niej nie spadnie poprostu:roll: zastanawiam sie tez nad red dingo ...bo tak tu zachwalacie :razz:
Justa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Tinka:) napisał(a): od ok. 30cm się zaczyna rozmiarówka, w każdym bądź razie pasuje namojego Grama;) I nie wydaje Ci się potężna na Gramie? :cool3:
Unbelievable Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Justa napisał(a):I nie wydaje Ci się potężna na Gramie? :cool3: on wygląda dobrze nawet w 3cm obroży, więc nie : P
Madzik93 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [quote name='AlaNowak']aha, no to musze pomyslec o zakupie, tylko sie zdecydowac:) Jeden moj pies potrafi niezle szaprnac zniecacka, pomino swoich 11 kg.... Frog nie wytrzymal... Może faktyczniezaciskowe beda lepsze... :) A jescze pytanie... czy w ktorejs z tych firm jest IDENTYCZNY wzor, ale w ROZNYCH wersjach kolorystycznych??? Mianowicie chodzi mi o wersje niebieska i rozowa:eviltong: To trafiłaś w 10 bo lupine ma własnie taki wzór (dodatkowo występujący w szerokości 1 cm i 1,8 cm) Wzór tickled pink I wzór muddy paws Ja mam 3 wyroby Lupine uzywane non stop i nie mam do nich zadnych zastrzezen :) Mozemy sie umówić na spacer i przy okazji sobie poogladasz Lupine na zywo :) Pzdr
AlaNowak Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [quote name='Madzik93']To trafiłaś w 10 bo lupine ma własnie taki wzór (dodatkowo występujący w szerokości 1 cm i 1,8 cm) Wzór tickled pink I wzór muddy paws Ja mam 3 wyroby Lupine uzywane non stop i nie mam do nich zadnych zastrzezen :) Mozemy sie umówić na spacer i przy okazji sobie poogladasz Lupine na zywo :) Pzdr Ooooo, super, to, czego szukałam:loveu: Magda- napisze PW:cool3:
Pestka Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 zastanawiam sie tez nad red dingo ...bo tak tu zachwalacie :razz: Ja chciałam hibiskusa z RD. I chyba przy następnych zakupach się skusze.:evil_lol:
Red Dingo Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Miłych spacerow .. i wszystkkiego NAJ .. w NOWYM ROKU
Talia Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Do nas przyszły szelki:multi: Jutro może wstawię fotki:lol:
puzzle Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Rogz z identycznych faktur, a roznych kolorow, ma cos takiego: Produkty z tej tasmy chociaz sa jednokolorowe, maja sliczne, wysycone kolory, sa bardzo trwale, moje ulubione:loveu:. Te sa miekkie i lekkie, wytzrymale, ale ze wzgledu na miekkosc zmechaca sie szybciej. z identyczncyh wzorow w roznych kolorach (co prawda nie w rozu), to chyba tylko te:
puchu Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Nowa świecąca obróżka Wideo0001.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting
Juliusz(ka) Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Czy ktoś ma może taką uprząż dla swojego czterołapa? http://www.pelna-miska.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=2106 Rozmiarówka nietypowa, więc byłabym wdzięczna za info jaki rozmiar na jaką rasę?
WŁADCZYNI Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 AlaNowak napisał(a):aha, no to musze pomyslec o zakupie, tylko sie zdecydowac:) Jeden moj pies potrafi niezle szaprnac zniecacka, pomino swoich 11 kg.... Frog nie wytrzymal... Może faktyczniezaciskowe beda lepsze... :) A jescze pytanie... czy w ktorejs z tych firm jest IDENTYCZNY wzor, ale w ROZNYCH wersjach kolorystycznych??? Mianowicie chodzi mi o wersje niebieska i rozowa:eviltong: red dingo ma niebieskie i różowe odblaskowe, albo czerwonego i niebieskiego hibiscusa :)
bernardynka1234 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 a wiecie gdzie mozna kupic jakis tani preparat na stawy??? powiedzcie prosze;)
Guest L'or Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 My planujemy sobie kupić obróżki 'codzienne' :razz: Najprawdopodobniej z rogz'a. Jakie polecacie dla doga niemieckiego i mieszańca (mniej więcej wielkości dorosłego dobermana) rozmiary L (obydwa psiaki mają mniej więcej takie same szyje)?
Onomato-Peja Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Bernardynka - nie ten temat ;) Atol ma new obroże , ale chyba juz ostatnią :cool3: ImageShack - Image Hosting :: dscf2644ek4.jpg L'or - weź nitke :loveu:
vpassione Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 L'or;11520863 napisał(a): rozmiary L (obydwa psiaki mają mniej więcej takie same szyje)? Dla doga na pewno rozmiar większy niż L.
Guest L'or Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Znalazłam fajną obróżkę :) Rogz Alpinist czy jakoś tak :P Tylko, że kolor ten taki fioletowy ciemny dla Wadera (ma takiego samego koloru i z takim samym wzorem smycz) a dla cezara chyba ten co na fotce :) Ma ktoś takie? Wytrzymałe? :razz:
Recommended Posts