NightQueen Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 gops napisał(a):small to bardzo ladny wzorek :razz: :eviltong: oczywiście :evil_lol:
Guest L'or Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 A to jeśli to temat o szelkach, to ja polecam szelki EASY WALK. Mi się przydają na spacery (żeby uczyć chodzenia przy nodze) i ogólnie do podwórkowych, codziennych szkoleń. Na szkolenie w grupie muszę kupić obrożę półzaciskową (tak mi powiedziała pani :eviltong:). Oprócz tego do mojej kolekcji zalicza się również składana smycz (niestety Wader ją gryzie, więc chodzę z nią tylko jak wyprowadzam Cezara), smycz łańcuszkowa (kupiłam, bo jako jedynej jej nie gryzie:diabloti:), obroża dławiąca, której nie użyłam, ponieważ nie chcę męczyć psa, ale myślę, że swobodnie zastąpi żmijkę (łańcuszek), dlatego jej nie wywaliłam ;). Do tego mamy jeszcze kaganiec z materiału, który mimo wszystko, w miejscach 'zaludnionych' musimy zakładać. Na całe szczęście Waderowi kaganiec prawie nie przeszkadza :lol: Mam zamiar kupić smycz, wyglądającą jak lina, zamiast tej łańcuszkowej (słyszałam, że tej z liny nie będzie chciał aż tak bardzo gryźć). Po pierwsze - wygodniejsza, po drugie - nie tak strasznie zimna :) Może polecicie mi jakąś smycz "linową"? :cool3:
Talia Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Powiem Ci, że jak ja szukałam to nie mogłam znaleźć, ale znajoma kupiła bardzo fajną 3m na wystawie z bardzo miękkiego materiału i sobie ją chwali. Nie wiem jakiej to firmy, ale jak ja złapie na gadu to się spytam.
michau Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Smycz linową kupiłem w Kakadu. Producentem jest ta firma: [url=http://www.pas.net.pl/]PAS - Artyku
michau Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Smycz linową kupiłem w Kakadu. Producentem jest ta firma: PAS - Artyku�y zoologiczne dla Twojego psa i kota - smycze, obro�e, kaga�ce, szelki... Smycz solidnie wykonana, a linka miękka więc nie wrzyna się w ręce ;) Ktoś w tym temacie pisał też o smyczach linkowych firmy Dingo
drzalka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 L'or polecam smycze Chopo z nylony , nie obcierają rak :] Po pewnym czasie się mechacą ale taka ich natura - są bardzo miękusie.:lol: http://ipo-sklep.pl/advanced_search_result.php?keywords=chopo+smycz&x=0&y=0 Mam tez smycz Dingo plecioną w warkocz jest z innego materiału niz smycz chopo, bardziej sztywnego, a zarazem wytrzymalego - po pol roku wogole nie zmechacona :] http://www.zoologiczny.sklep.pl/advanced_search_result.php?keywords=dingo+linki&x=0&y=0
gops Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 mi tam dziala ;) bardzo ladna ale czy Ty przypadkiem juz takiej nie mialas?
taxelina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Marta_Ares napisał(a):nie widac zdjec:shake: Eh.. to ide sprawdzic co nie dziala :mad:
taxelina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Marta_Ares napisał(a):teraz widze;) fajniutka:loveu: Podoba mi sie :D gops napisał(a):mi tam dziala ;) bardzo ladna ale czy Ty przypadkiem juz takiej nie mialas? Juz dziala, wczesniej nie chcialo nie, nie mialam. za to pokazywalam z pytaniem czy ktos ma podoba i czy siue sprawdza zanim kupilam, ale odpowiedzi nie dostalam wiec kupilam i tak :diabloti:
wiq Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 czekaj, czekaj, linową ma gryźć mniej chętnie niż taką z łańcucha?
gops Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 linowa bedzie gryzc tak samo jak z tasmy ;) tylko gruba lina dluzej wytrzyma :razz: lancuszkowej napewno nie tknie ;) zamowilam smycz z lekkich i miekkich rogza moze przed 5 stycznia dojdzie :diabloti:
NightQueen Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 fajna ta obroża czerwona ;) podoba mi się zamowilam smycz z lekkich i miekkich rogza moze przed 5 stycznia dojdzie :diabloti: beznadziejne są smycze z tej serii, za miękkie jak dla mnie, nie jestem zadowolona ze swojej
gops Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 o zesz kurde...no trudno ...damy rade jakos :roll: wsumie mowilas juz wczesniej, a ja glupia i tak wzielam :roll: i to wzielam Lke mam nadzieje ze ja polubie :eviltong:
NightQueen Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='Gosia_i_Luka']Beznadziejne są tylko S-ki. Ja miałam S-kę i przeżyła tydzień. Teraz mam M-kę i jest bardzo fajna, o wiele trwalsza i wygodniejsza. no właśnie mam S i jestem niezadowolona :razz: Duzo ladniej na zywo wyglada :-D nie wątpię ;)
taxelina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 smallpati napisał(a):fajna ta obroża czerwona ;) podoba mi się Duzo ladniej na zywo wyglada :D
Gosia_i_Luka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 smallpati napisał(a): beznadziejne są smycze z tej serii, za miękkie jak dla mnie, nie jestem zadowolona ze swojej Beznadziejne są tylko S-ki. Ja miałam S-kę i przeżyła tydzień. Teraz mam M-kę i jest bardzo fajna, o wiele trwalsza i wygodniejsza.
gops Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 no odrazu lepiej :razz: ja zamowilam Lke wiec powinnno byc ok :eviltong:
Sweet Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 nasza nowa obróżka:D :):) Miała byc jako prezent ale stwierdzilam ze na wigilii musi jakos wygladac chłopak:)
taxelina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Smycze - flexi Niuni, dwie pozostale sie dziela:
taxelina Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Sweetaśna - Ladnie na nim ten kolor wyglada ;)
Recommended Posts