Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A to jeśli to temat o szelkach, to ja polecam szelki EASY WALK.
Mi się przydają na spacery (żeby uczyć chodzenia przy nodze) i ogólnie do podwórkowych, codziennych szkoleń. Na szkolenie w grupie muszę kupić obrożę półzaciskową (tak mi powiedziała pani :eviltong:). Oprócz tego do mojej kolekcji zalicza się również składana smycz (niestety Wader ją gryzie, więc chodzę z nią tylko jak wyprowadzam Cezara), smycz łańcuszkowa (kupiłam, bo jako jedynej jej nie gryzie:diabloti:), obroża dławiąca, której nie użyłam, ponieważ nie chcę męczyć psa, ale myślę, że swobodnie zastąpi żmijkę (łańcuszek), dlatego jej nie wywaliłam ;). Do tego mamy jeszcze kaganiec z materiału, który mimo wszystko, w miejscach 'zaludnionych' musimy zakładać. Na całe szczęście Waderowi kaganiec prawie nie przeszkadza :lol:
Mam zamiar kupić smycz, wyglądającą jak lina, zamiast tej łańcuszkowej (słyszałam, że tej z liny nie będzie chciał aż tak bardzo gryźć). Po pierwsze - wygodniejsza, po drugie - nie tak strasznie zimna :)
Może polecicie mi jakąś smycz "linową"? :cool3:

Posted

Powiem Ci, że jak ja szukałam to nie mogłam znaleźć, ale znajoma kupiła bardzo fajną 3m na wystawie z bardzo miękkiego materiału i sobie ją chwali. Nie wiem jakiej to firmy, ale jak ja złapie na gadu to się spytam.

Posted

L'or polecam smycze Chopo z nylony , nie obcierają rak :] Po pewnym czasie się mechacą ale taka ich natura - są bardzo miękusie.:lol:

http://ipo-sklep.pl/advanced_search_result.php?keywords=chopo+smycz&x=0&y=0

Mam tez smycz Dingo plecioną w warkocz jest z innego materiału niz smycz chopo, bardziej sztywnego, a zarazem wytrzymalego - po pol roku wogole nie zmechacona :]

http://www.zoologiczny.sklep.pl/advanced_search_result.php?keywords=dingo+linki&x=0&y=0

Posted

Marta_Ares napisał(a):
teraz widze;) fajniutka:loveu:

Podoba mi sie :D

gops napisał(a):
mi tam dziala ;)
bardzo ladna ale czy Ty przypadkiem juz takiej nie mialas?

Juz dziala, wczesniej nie chcialo

nie, nie mialam. za to pokazywalam z pytaniem czy ktos ma podoba i czy siue sprawdza zanim kupilam, ale odpowiedzi nie dostalam wiec kupilam i tak :diabloti:

Posted

linowa bedzie gryzc tak samo jak z tasmy ;) tylko gruba lina dluzej wytrzyma :razz:
lancuszkowej napewno nie tknie ;)

zamowilam smycz z lekkich i miekkich rogza moze przed 5 stycznia dojdzie :diabloti:

Posted

fajna ta obroża czerwona ;) podoba mi się

zamowilam smycz z lekkich i miekkich rogza moze przed 5 stycznia dojdzie :diabloti:

beznadziejne są smycze z tej serii, za miękkie jak dla mnie, nie jestem zadowolona ze swojej

Posted

o zesz kurde...no trudno ...damy rade jakos :roll:
wsumie mowilas juz wczesniej, a ja glupia i tak wzielam :roll:
i to wzielam Lke mam nadzieje ze ja polubie :eviltong:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Beznadziejne są tylko S-ki. Ja miałam S-kę i przeżyła tydzień. Teraz mam M-kę i jest bardzo fajna, o wiele trwalsza i wygodniejsza.
no właśnie mam S i jestem niezadowolona :razz:

Duzo ladniej na zywo wyglada :-D

nie wątpię ;)

Posted

smallpati napisał(a):

beznadziejne są smycze z tej serii, za miękkie jak dla mnie, nie jestem zadowolona ze swojej

Beznadziejne są tylko S-ki. Ja miałam S-kę i przeżyła tydzień. Teraz mam M-kę i jest bardzo fajna, o wiele trwalsza i wygodniejsza.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...