Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
ja też mam Dingo:diabloti: moja też nie zerwie, bo jest strasznie gruba ta linka:cool3: bardzo polubiłam tą smycz, chyba 16mm albo 14mm,w każdym razie to ta najgrubsza z tych szeroko dostępnych:cool3:

nooooooo to ta chyba tez bralam najgrubsza :placz: przeplacilam :mad:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

gops napisał(a):
:crazyeye::crazyeye: ze co?
38zl dalam firma dingo , fakt ze nie do zerwania przez moje psy ;)
smialam sie ze to lina holownicza do samochodu :diabloti:

ja też mam Dingo:diabloti: moja też nie zerwie, bo jest strasznie gruba ta linka:cool3: bardzo polubiłam tą smycz, chyba 16mm albo 14mm,w każdym razie to ta najgrubsza z tych szeroko dostępnych:cool3:

Posted

Ja mam podobną albo nawet taką samą ;) Zapłaciłam chyba 18zł na wystawie w maju, i do tego czasu bardzo się zmechaciła choć rzadko ją przypinam do obroży na spacer :)

Posted

gops napisał(a):
trudno..ale lubie ja ;) i wlasnie sie tak zdziwilam wtedy . i teraz juz wiem czemu :mad:

ja mam ją już gdzieś może z dwa miesiące, urwało się to kółko pośrodku:mad: ale i tak Rika najczęściej chodzi na całkowicie wydłużonej:D to definitywnie moja ulubiona smycz, wolę takie okrągłe niż taśmowe bo mniej kaleczą dłonie jak pies pociągnie i są takie elastyczne i nie do przegryzienia - mój futrzak prawie na każdym spacerze się nią bawi, gryzie, ciągnie a jest w dobrym stanie ;-)

Posted

nasza ma dopiero kilka dni ale tez ja gryza na kazdym spacerze ;)
te kolka sa obszyte dodatkowo dlatego ja wzielam..a wy mi mowicie ze sie zerwalo :roll:

Posted

ja takie smycze kupowałem w karusku (tak wiem, drogi;) ) były wyprodukowane przez firmę z Częstochowy: [url=http://pas.net.pl/index.php?do=oferta&id=8&gdzie=Smycze%20/%20Linki]PAS - Artyku

Posted

gops napisał(a):
nasza ma dopiero kilka dni ale tez ja gryza na kazdym spacerze ;)
te kolka sa obszyte dodatkowo dlatego ja wzielam..a wy mi mowicie ze sie zerwalo :roll:

i właśnie to obszycie puściło z jednej strony:roll: a potem pies się dorwał do wystającego i reszte obgryzł:evil_lol: musze znaleźć coś mocnego i znowu do tego przyszyje, kółko na szczęście nie zaginęło:D

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
i właśnie to obszycie puściło z jednej strony:roll: a potem pies się dorwał do wystającego i reszte obgryzł:evil_lol: musze znaleźć coś mocnego i znowu do tego przyszyje, kółko na szczęście nie zaginęło:D

kurcze a taka bylam zadowolona....:mad:
nie dosc ze przeplacilam...to jeszcze sie kolka zrywaja :placz:

mi to sluzy jako taki dlugi dwojnik :diabloti:
o to kolko srodkowe zaczepiam jeszcze jedna smycz..;)
i niema prawa sie zerwac :roll:
wczesniej zerwala smycz Bastera dlatego wzielam taka najporzadniejsza i najgrubsza jaka byla w zoologu a przynajmniej tak mi sie wydawalo :roll:

Posted

Olusia napisał(a):
Ja zdecydowanie stawiam na taśmowe, 2cm ;) Mam zamiar kupić sobie taką czarną, przepinaną z Chaby, żeby pasowała do wszystkiego :)

ja też :cool3: mam czerowną i czarną, jedną chyba z chaby, która mi sie pozrywała:cool1: i po pół roku wypłowiała, a druga z dingo czarna, mam ją miesiąc i wszystko jest ok :cool3:

Posted

gops napisał(a):
kurcze a taka bylam zadowolona....:mad:
nie dosc ze przeplacilam...to jeszcze sie kolka zrywaja :placz:

mi to sluzy jako taki dlugi dwojnik :diabloti:
o to kolko srodkowe zaczepiam jeszcze jedna smycz..;)
i niema prawa sie zerwac :roll:
wczesniej zerwala smycz Bastera dlatego wzielam taka najporzadniejsza i najgrubsza jaka byla w zoologu a przynajmniej tak mi sie wydawalo :roll:

moze miałam wybrakowany przypadek:cool3: przecież nie musi ci się nic stać:cool3: ja i tak uważam ją za najwygodniejszą smycz.

Posted

drzalka napisał(a):
Dla mnie smycze sznurowe są najwygodniejsze :D, no i skorzane natłuszczane i skórzane szyte na okragło :]

tylko sznur robi krzywde moim dloniom jak pies zobaczy cos co chce akurat zjesc :roll:
no ale i tak go lubie dosyc wygodny i praktyczny ;)
mialam skorzana to mi sie zerwala jedna a druga przegryzl mi pies :roll:
a szytej na okraglo nawet nie widzialam :razz:

Posted

gops napisał(a):
tylko sznur robi krzywde moim dloniom jak pies zobaczy cos co chce akurat zjesc :roll:

a ja mam wrazenie że większą krzywdę robi jednak taśma, szczególnie od 2centymetrów

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
a ja mam wrazenie że większą krzywdę robi jednak taśma, szczególnie od 2centymetrów

nie mialam nigdy takiej szerokiej tasmy wiec niewiem ;)
ta 15mm jest dosyc wygodna parciana ;)

Posted

gops napisał(a):
nie mialam nigdy takiej szerokiej tasmy wiec niewiem ;)
ta 15mm jest dosyc wygodna parciana ;)

ja mam 15mm gładką i jest ok, ale wcześniej miałam 20mm z tym wzorkiem ozdobnym i strasznie nie lubiłam jej właśnie przez ten wzorek, jak pies bardziej pociągnął to on tak po ręce "śrupał" i często zamiast miłego spaceru robił się niemiły ... szczególnie z zapędem mojej suczy na tiry...:roll: a poza tym po pół roku nie specjalnie częstego używania jej stan jest opłakany. strasznie zmechacona

Posted

Cytat:
Napisał zoosia21
wie ktoś po ile jest przesyłka na futrzakowo.pl ??? Bo nie mogę znaleźć. Jakie są jeszcze sklepy oprócz futrzakowa i pełnej miski gdzie można kupić rogza i lupine??? :lol:
[quote name='gops']rogza w telezoo ;)
Mi chodziło o to gdzie mogę kupić i rogza i lupine. Jeden sklep w którym znajdę i to i to :)

Wie ktoś po ile przesyłka w futrzakowie???

Posted

Dzięki wielkie. Ja tego nie zauważyłam. Jak przeglądałam to tylko zwróciłam uwagę na to : informacje o dostawie szczegółowo a tak jakieś takie wysokie te ceny, no chyba że czegoś nie rozumiem.
Dzięki!!!

Posted

a ja zamówiłam dla staffików w końcu komplety , ino trzeba czekać długo ... do połowy stycznia :placz:

Dla Mani

Dla Frania

tylko że będą brązowe ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...