requiem. Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Cockerowa najlepiej kup mu łancuszek to szybko oduczy sie gryzienia najpierw smyczy a potem i szelek nie tknie zreszta gdzie ty je trzymasz ze pies Ci je zjada? I jeszcze gdzie Ty byłas jak Cie nie było? Właśnie tak myślałam. A wiesz co zostawiłam je chyba na schodach tylko ten okropnik umie sobie kojec otwierać nosem! cwaniakować zaczyna nastolatek ! W wuce :diabloti: Cambel&Megi napisał(a):Cocker, kup Lupine, mają wieczną gwarancję. :diabloti: Naprawdę? czemu ja nie wiedziałam tego wcześniej po pierwszych 3 parach zjedzonych szelek i obróż? :diabloti:
wiq Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 bbeta, no cała taśma się mechaci, ale ta część zaciskowa w rogzie mechaci się jak nic na świecie:diabloti:
Cambel&Megi Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 cocker napisał(a):Naprawdę? czemu ja nie wiedziałam tego wcześniej po pierwszych 3 parach zjedzonych szelek i obróż? :diabloti:Naprawdę.:cool3: Ja już z tego skorzystałam, gdy mojej sucz nie spodobała się smycz w biedronki. 8) Odesłałam pogryzioną, i niedługo dostałam nowiutką.:loveu:
Aten@ Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Red Dingo napisał(a):czy moge miec pytanie sadazowe ?:) od jakiegos czasu slysze zapytania o obroze zaciskowe .. po moich naciskach na producenta ..sa wstanie je wyprodukowac .. ale sie zastanawiam jaki bedzie lepszy model ?.. czy caly z tasmy z ogranicznikiem czy z lancuszkiem ? moze mi pomozecie w opowiedzi na to pytanie :).. najlpesze sa opinie jakie sie wam sprawdzja .. z taśmy! :D
vpassione Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Ludzie, chce się pozbyć tego za małego półzacisku :eviltong: 20zł to nie jest dużo :razz:
gops Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 ja tez mam zacisk rogza m na zbyciu , jakby co na pw :eviltong: vpassione kupilabym ale mi kolor nie odpowiada :roll:
gops Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 vpassione napisał(a):Czerwony jest taki piękny :evil_lol: mam wlasnie takie szelki :eviltong: a nie lubie miec dwoch takich samych rzeczy ;) kupilam smycz z dingo przepinana ze sznura , gruba :diabloti: troche za gruba...ale damy rade :razz:
zoosia21 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 vpassione napisał(a):Czerwony jest taki piękny :evil_lol: Ale taki mały... za mały na mojego kejterka... :shake:
Kasia&Rika Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 vpassione napisał(a):Czerwony jest taki piękny :evil_lol: piękny, ale skąd ty wzięłaś takie koszty przesyłki:crazyeye:
Illusion Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kasia&Rika napisał(a):piękny, ale skąd ty wzięłaś takie koszty przesyłki:crazyeye: Przesyłka ubezpieczona, priorytetowa, z opcją zapłaty przy odbiorze kosztuje 15zł :eviltong:.
Kasia&Rika Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Ale Ona podaje opcje zapłaty na konto, a po co ubezpieczać towart wart 20zł? to lekka przesada, to odpęcza kupujących, przesyłka prioritetem poleconym nie wyniesie więcej niż 5zł, a jak dorzucić koperte bąbelkową to max 6, a większość osób robi sobie samemu koperty np. między karton włoży i daje do koperty zwykłej:cool3: a za ekonomiczną zapłacisz 4zł a dochodzi praktycznie w tym samym czasie - przynajmniej do mnie jak porównywałam:D a koszt przesyłki ma duże znaczenie na allegro:D Może kosztuje to 10zł jako paczka ale niepotrzebnie dodawać kosztów i dawać zarobić poczcie:diabloti:
Illusion Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kasia&Rika napisał(a):Ale Ona podaje opcje zapłaty na konto, a po co ubezpieczać towart wart 20zł? to lekka przesada, to odpęcza kupujących, przesyłka prioritetem poleconym nie wyniesie więcej niż 5zł, a jak dorzucić koperte bąbelkową to max 6, a większość osób robi sobie samemu koperty np. między karton włoży i daje do koperty zwykłej:cool3: a za ekonomiczną zapłacisz 4zł a dochodzi praktycznie w tym samym czasie - przynajmniej do mnie jak porównywałam:D a koszt przesyłki ma duże znaczenie na allegro:D Może kosztuje to 10zł jako paczka ale niepotrzebnie dodawać kosztów i dawać zarobić poczcie:diabloti: Może i odpędza, ale ja nie chciałabym, żeby wysłana przeze mnie paczka "całkiem przypadkowo" zginęła w czeluściach PP :eviltong:. Ja następnym razem chciałabym poleconym wysłać, tylko czy wtedy jest możliwość, żeby osoba kupująca zapłaciła za to przy odbiorze?
Illusion Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kasia&Rika napisał(a):Wysłałam kilkadziesiąt przesyłek listami poleconymi [CZYLI TEŻ DOSTARCZONYMI DO DOMU:evil_lol:] i jeszcze żadna nie zaginęła, nie ma różnicy czy list polecony czy paczka tylko przy cięższych przesyłkach powyżej 2kg musi być paczka, a tak list obojętnie jakich wymiarach - ale jak są cięższe to nie zawsze się opłaca. Ale w wypadku takich drobnych rzeczy do 1kg czy nawet trochę więcej bardziej opłacalny jest list polecony. No to nieźle nas kobitki "wrobiły", pewnie chciały nabić pocztową kasę :diabloti:. Czyli jeśli zdecyduję się na wysłanie paczki listem poleconym, nie mam konta bankowego, to potencjalny klient (osoba, która coś ode mnie kupiła) może zapłacić za ten "list" przy odbiorze, a nie poprzez przelew itd.?
Kasia&Rika Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 RCookie napisał(a):Może i odpędza, ale ja nie chciałabym, żeby wysłana przeze mnie paczka "całkiem przypadkowo" zginęła w czeluściach PP :eviltong:. Ja następnym razem chciałabym poleconym wysłać, tylko czy wtedy jest możliwość, żeby osoba kupująca zapłaciła za to przy odbiorze? Wysłałam kilkadziesiąt przesyłek listami poleconymi [CZYLI TEŻ DOSTARCZONYMI DO DOMU:evil_lol:] i jeszcze żadna nie zaginęła, nie ma różnicy czy list polecony czy paczka tylko przy cięższych przesyłkach powyżej 2kg musi być paczka, a tak list obojętnie jakich wymiarach - ale jak są cięższe to nie zawsze się opłaca. Ale w wypadku takich drobnych rzeczy do 1kg czy nawet trochę więcej bardziej opłacalny jest list polecony.
BBeta Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 RCookie napisał(a):Może i odpędza, ale ja nie chciałabym, żeby wysłana przeze mnie paczka "całkiem przypadkowo" zginęła w czeluściach PP :eviltong:. Myślisz, że ubezpieczone nie giną? :cool3: Możesz potem ubiegać się o odszkodowania, ale ja szczerze mówiąc wolałabym obroże wartą 20zł spisać na straty... :diabloti:
zaba14 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kasia&Rika napisał(a):Wysłałam kilkadziesiąt przesyłek listami poleconymi [CZYLI TEŻ DOSTARCZONYMI DO DOMU:evil_lol:] i jeszcze żadna nie zaginęła, nie ma różnicy czy list polecony czy paczka tylko przy cięższych przesyłkach powyżej 2kg musi być paczka, a tak list obojętnie jakich wymiarach - ale jak są cięższe to nie zawsze się opłaca. Ale w wypadku takich drobnych rzeczy do 1kg czy nawet trochę więcej bardziej opłacalny jest list polecony. co do paczek to nie oplaca wysylac sie małych kg bo duzo sie zaplaci ;) ja wysyłałam 20kg paczke i to jest koszt 220 zł (za granice) nic nie zgineło.. uff... :lol::lol:
Kasia&Rika Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 zaba14 napisał(a):co do paczek to nie oplaca wysylac sie małych kg bo duzo sie zaplaci ;) ja wysyłałam 20kg paczke i to jest koszt 220 zł (za granice) nic nie zgineło.. uff... :lol::lol: właśnie o tym mówiłam :D najtańsza paczka to przedział do 1kg - 8,50zł, a taka obroża nie waży więcej niż 350g-500g i listem poleconym to wyjdzie 4,60zł a jak się zmieści do 350gram to nawet 4zł, a obroża nie jest aż taka ciężka że musi - ta z łańcuszkiem to raczej ten wyższy przedział ale zwykła to ten niższy:cool3:
Illusion Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 A odpowie mi ktoś na moje wcześniejsze pytanie dotyczące listów poleconych i zapłaty? :eviltong:
NightQueen Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 RCookie napisał(a):A odpowie mi ktoś na moje wcześniejsze pytanie dotyczące listów poleconych i zapłaty? :eviltong: google na nos albo strona poczty polskiej
Kasia&Rika Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='RCookie']A odpowie mi ktoś na moje wcześniejsze pytanie dotyczące listów poleconych i zapłaty? :eviltong: posty przeskoczyły i nie wyświetlił się w panelu użytkownika jako nowy:angryy: oczywiście ze tak: tu masz cennik Poczta Polska i możesz ten zrobić pobranie z przekazem do domu i jest chyba w podobnej cenie albo nawet taką samą. to po prostu jest Przesyłka pobraniowa a wybierasz sobie co chcesz, czy przekaz kasy na konto czy listonosz ma ci do domu przynieś. ewentualnie doliczasz sobie zwykłą cenę listu poleconego + cena przekazu pocztowego. i to jest tak, że ty wysyłasz normalnie na adres zwykły list a ktoś do ciebie do domu przekaz pieniężny. a masz już 18lat? w mBanku masz zupełnie darmowe konto także internetowe, przelewy też za darmo. a nie wiem jaka jest możliwość założenie przed osiemnastką bo się nie orientowałam:cool3: ale jednak warto jest mieć konto:cool3: przydaje się:cool3:
Illusion Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Kasia&Rika']posty przeskoczyły i nie wyświetlił się w panelu użytkownika jako nowy:angryy: oczywiście ze tak: tu masz cennik Poczta Polska i możesz ten zrobić pobranie z przekazem do domu i jest chyba w podobnej cenie albo nawet taką samą. to po prostu jest Przesyłka pobraniowa a wybierasz sobie co chcesz, czy przekaz kasy na konto czy listonosz ma ci do domu przynieś. ewentualnie doliczasz sobie zwykłą cenę listu poleconego + cena przekazu pocztowego. i to jest tak, że ty wysyłasz normalnie na adres zwykły list a ktoś do ciebie do domu przekaz pieniężny. Dzięki za odpowiedź :). [quote name='Kasia&Rika'] a masz już 18lat? w mBanku masz zupełnie darmowe konto także internetowe, przelewy też za darmo. a nie wiem jaka jest możliwość założenie przed osiemnastką bo się nie orientowałam:cool3: ale jednak warto jest mieć konto:cool3: przydaje się:cool3: Niestety nie, a mama nie chce sobie zakładać, woli trzymać gotówkę w portfelu ;).
Inkaa Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kasia&Rika napisał(a): a masz już 18lat? w mBanku masz zupełnie darmowe konto także internetowe, przelewy też za darmo. a nie wiem jaka jest możliwość założenie przed osiemnastką bo się nie orientowałam:cool3: ale jednak warto jest mieć konto:cool3: przydaje się:cool3: Konto w mBanku można założyć po ukończeniu trzynastego roku życia. ;)
vpassione Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Aleee marudzicie. Ja lubię podawać okrągłe ceny(swoją drogą, zawsze pisze 10zł przesyłka, bo mało wysyłam i się zwyczajnie w tym nie orientuje :eviltong:). W każdym razie po kalkulacji i tak wychodzi taniej, niż kupienie tej samej obroży np. w tele zoo(z przesyłką). A jest jak nowa.
Recommended Posts