michau Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Chcę kupić komplet obroża i smycz dla swojego labcia. Wacham się, którą firmę wybrać. Reddingo czy Lupine? Wzory obojętne, ważna jest trwałość. Jaka jest ich jakość? Lupine ma wieczystą gwarancję, a jak jest z trwałością Reddingo?
Madzik93 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 michau napisał(a):Chcę kupić komplet obroża i smycz dla swojego labcia. Wacham się, którą firmę wybrać. Reddingo czy Lupine? Wzory obojętne, ważna jest trwałość. Jaka jest ich jakość? Lupine ma wieczystą gwarancję, a jak jest z trwałością Reddingo? Ja uzytkuje juz od dawna lupine i nawet przy szorowaniu ich twardą szczotką sie nie zmechaciły. Także Lupien polecam jak najbardziej :)
ariss Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 smallpati napisał(a):przedł mi dziś rogz :multi: do mnie też przyszedł:razz:zamawiałam zacisk viva:razz:jeszcze leży na poczcie...ale to pod choinke więc postaram się powstrzymać,przed zakładaniem na szyjke:diabloti:
Coffee&Nera Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 michau napisał(a):Chcę kupić komplet obroża i smycz dla swojego labcia. Wacham się, którą firmę wybrać. Reddingo czy Lupine? Wzory obojętne, ważna jest trwałość. Jaka jest ich jakość? Lupine ma wieczystą gwarancję, a jak jest z trwałością Reddingo? Kochana mam ten sam dylemat tylko że na malego ciagnacego szczeniaka :evil_lol: Osobiscie bardziej podoba mi sie asortyment Red dingo jednaj poszukuje czegos solidnego a nie ladnego :shake:
Justa Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Nera- napisał(a): jednaj poszukuje czegos solidnego a nie ladnego :shake: W dzisiajszych czasach myślę, że da sie to pogodzić ;) Pozatym solidna obroża dla małego psa (nawet ciągnącego) i dla labradora to dwie rózne kwestie ;)
wiq Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 rd z łańcuszkiem... taśma się mechaci i źle luzuje:eviltong: łańcuch jest praktyczny:cool3:
Unbelievable Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 wiq napisał(a):rd z łańcuszkiem... taśma się mechaci i źle luzuje:eviltong: łańcuch jest praktyczny:cool3: i ciężki, może sierść farbować... ;)
olekg89 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Z zaciskiem materiałowym takim jak ma ROGZ ,bo ten LUpine jest do dupy:cool3: A to nasza nowa smycz:diabloti: cieniuśka jak na yoraska
Marta_Ares Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 ten pomaranczowy rogzik tam fajny lezy:cool3:
Illusion Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 W jakim sklepie można znaleźć większą ilość obroży, szelek itd. z Hiltona?
olekg89 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 marta-rogzik stary jak świat chyba 1,5 roku ma :diabloti:
BBeta Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 wiq napisał(a):rd z łańcuszkiem... taśma się mechaci W takim razie niech cała obroża będzie z łańcuszka, bo przecież taśma się mechaci :diabloti:
Asti Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Red Dingo napisał(a):czy moge miec pytanie sadazowe ?:) od jakiegos czasu slysze zapytania o obroze zaciskowe .. po moich naciskach na producenta ..sa wstanie je wyprodukowac .. ale sie zastanawiam jaki bedzie lepszy model ?.. czy caly z tasmy z ogranicznikiem czy z lancuszkiem ? moze mi pomozecie w opowiedzi na to pytanie :).. najlpesze sa opinie jakie sie wam sprawdzja .. Cały z taśmy, koniecznie! I ja proponuję taką rozmiarówkę, żeby szer. 18mm zaczynała się od obwodu 30cm:cool3::evil_lol:
olekg89 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 A 2,5cm zaczynało się od 40cm:diabloti::diabloti:
Talia Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 olekg89 napisał(a):A 2,5cm zaczynało się od 40cm:diabloti::diabloti: Od 35:eviltong: Nie moja wina, że moja sucz ma mała banie:evil_lol: a tak na poważnie to może być 1,8cm (2?) od 30cm i moim zdaniem lepiej łańcuszek...tylko taki niebrudzący;)
gops Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 z lancuszkiem mi sie bardzej podoba :loveu: ale zanim te rd dojda do nas.....:roll:
olekg89 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Od wczoraj testują.Ale Czarkowi się tak podoba,że non stop ją gryzie i nawet "ku..... zostaw" nie działa.Jak tylko zobaczy ,że kawałek smyczy dynda luźno bierze w ryja i sie szarpie:evil_lol: To te RD i łańcuszek i zacisk materiałowy niech będą:cool3: Ja się pisze na taki 18(najlepiej 2cm)mm i 2,5cm:cool3:
psiulka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Talia. napisał(a):Od 35:eviltong: Nie moja wina, że moja sucz ma mała banie:evil_lol: a tak na poważnie to może być 1,8cm (2?) od 30cm i moim zdaniem lepiej łańcuszek...tylko taki niebrudzący;) Za dużo, niech będzie tak normalnie 1,5cm, bo większe to już za duże. :razz: Olek, joreczki już wyprowadzone? Przetestowały smycz? :cool3:
NightQueen Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 ariss napisał(a):do mnie też przyszedł:razz:zamawiałam zacisk viva:razz:jeszcze leży na poczcie...ale to pod choinke więc postaram się powstrzymać,przed zakładaniem na szyjke:diabloti: hmm mój nie był w planach choinkowych, spontanicznie go licytowałam ale nie głupi pomysł żeby dołożyć go do prezentu ;)
requiem. Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Właśnie moj pies psychopata zeżarł ostatnie szelki :roll: w sumie to nie zupełnie zeżarł ale napewno zakopał gdzieś rozgryzione kawałki. co za pies! Teraz będę znowu musiała kupić mu jakieś na allegro. Ale jaki kolor i jaka firma? co radzicie?
SZPiLKA23 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Cockerowa najlepiej kup mu łancuszek to szybko oduczy sie gryzienia najpierw smyczy a potem i szelek nie tknie zreszta gdzie ty je trzymasz ze pies Ci je zjada? I jeszcze gdzie Ty byłas jak Cie nie było?
requiem. Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 POST DO USUNIĘCIA jakoś mi się 2 razy zrobił :roll:
Cambel&Megi Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Cocker, kup Lupine, mają wieczną gwarancję. :diabloti:
Recommended Posts