olekg89 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 poluzowałbym dolny pasek (ten na klacie) o jakieś 2-3cm:)
gops Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 no tak lepiej :evil_lol: tak jak mowi olek pasek na klacie powieksz troche i bedzie dobrze ;)
olekg89 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Diabeł szelki nie mają wisieć.Mają przylegać do psa.
Agnes Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 diabelkowa napisał(a):ja bym poluzowala obydwa paski gorny jest bez regulacji - i to on mi sie wydawal za dlugi:eviltong: oki poprawie dolny - sliczne dzieki:eviltong: bo ten dolny jest w sumie dosc daleko od pach, ale kompletnie sie nie znam na takich szelkach;)
gops Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 wlasnie ma byc troche za lapami ;) zeby nie byl za blisko ;)
Natali@ Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 A to nasza "kolekcja": Smycze: Obroże: P.S. Ostatnia obroza nieużywana. Szelki: Cała kolekcja razem: P.S. Przepraszam, za słabą jakość zdjęć :oops: Niedługo zamieszczę zdjęcia akcesorii na psie :-) Co chcę zamówić, pisałam wcześniej :razz:
diabelkowa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 olek ale szelki z przodu maja uciskac okolice obojczyka od szarpania szyji jest obroza
olekg89 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Diabeł ona nie ma w nich ciągać za sobą Agi.Tylko chodzić na spacery więc nic jej uciskać nie będzie.Nie dramatyzuj to nie york
diabelkowa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Olek a kto tu mowi o ciagnieciu tak jak ja napisalam jest najwygodniej dla psa :P do ciagniecia masz sleedy :evil_lol: 1:0 dla wiq :P wymacalam siebie to powiedzialam obojczyk :P to jest tak na prawde kosc ramieniowa ?
Agnes Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ciezko sie polapac przez przeskakujace posty:eviltong: ok - gornego paska NIE da sie poluzowac:eviltong: moge to zrobic tylko z dolnym paskiem co oczywiscie uczynie:eviltong: W zasadzie chcialam sie dowiedziec, czy gorny pasek nie jet za dlugi, ale skoro nie to jest ok, dolny ma dosc duza regulacje. Wczesniej chodzila w innych szelkach (inny wzor) a chcialam sprawdzic jak bedzie w takich
SZPiLKA23 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ja własnie tez sie zastanawiałam dlaczego ten kantar taki luzny moze zachodzic na oczy:-/
Rinuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Przyszedł kantarek... Tak wyglada jak jest ściągnięty... Ale to mnie martwi troszkę...że jak jest luzem to jest taka przestrzeń i on może sobie swobodnie ściągnąć...co prawda nie będzie puszczany na halti bez smyczy,ale w momencie jak np zatrzyma się i będzie coś wąchał?jeszcze nie sprawdzałam go na spacerze bo nie zdążyłam... Ma miękkie podszycie więc nie powinien obcierać pyska :p
Unbelievable Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 do kantarka musisz mieć obrożę i smycz z dwoma karabinkami...
SZPiLKA23 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ja mam ale nie zapobiega to nasuwaniu sie na oczy
Rinuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Tinka:) napisał(a):do kantarka musisz mieć obrożę i smycz z dwoma karabinkami... A obroża po co ?pies ma iść na halti a nie pół na halti a pół na obroży.
vpassione Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Halter powinien być bardziej dopasowany. Poza tym, czy ja dobrze czytam, że kantar ma zastąpić obrożę? :crazyeye: To takie samo narzędzie szkoleniowe jak kolczatka, sprawiające może nawet większy dyskomfort dla psa. Zastanów się lepiej nad jego używaniem :shake:
SZPiLKA23 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 vpassione napisał(a):Halter powinien być bardziej dopasowany. Poza tym, czy ja dobrze czytam, że kantar ma zastąpić obrożę? :crazyeye: To takie samo narzędzie szkoleniowe jak kolczatka, sprawiające może nawet większy dyskomfort dla psa. Zastanów się lepiej nad jego używaniem :shake: Haltery z tej firmy takie własnie sa ja zamowiłam dla swojej Sary i mimo ze dobrze pomierzyłam jest za duzy na nia, i na dole nie mozna go regulowac tylko sciagac poprzez pociagniecie za smycz:shake: a wiec na nim nie szkolimy Rinuś zawsze musi byc obroza i kantarek to podstawa do szkolenia
Rinuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ale to nie ma być do szkolenia bo Brutus nie ciągnie...tylko, że on nie ciągnie mnie...moją mame podobno ciągnie... Mojej kumpeli psy chodzą tylko na halti i żyją... ?
SZPiLKA23 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ale jak zle sie uzywa halti mozna zrobic psu krzywde, po co kupujesz cos o czym nic nie wiesz?
BBeta Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Rinuś napisał(a):Mojej kumpeli psy chodzą tylko na halti i żyją... ? Rewelacyjny argument :diabloti:
Agnes Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 paranoja jest prowadzic psa tylko na halti - szczegolnie psa zywotnego. Jak wyrwie do przodu to leb w bok...a jakby drugi karabinczyk byl przypiety do obrozy to mozesz poluzowac halti i zlapac za obroze - albo rownoczesnie za oba kontrolujac obroze i halti. ja widzialam ostatanio mlodego ONa na halti - tylko...skakal jak oglupialy wokol siebie bo chcial sie bawic...skakal wykrzywiajac glowe w kazda strone... ja sie boje halti uzywac w polaczeniu z obroza - samego bym nie zalozyla..
Rinuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Ale jak zle sie uzywa halti mozna zrobic psu krzywde, po co kupujesz cos o czym nic nie wiesz? A skąd Ty wiesz, że ja nic nie wiem?nie kupuje dlatego, że mam takie widzi mi się i nie mam co robić z kasą...bo mam też inne wydatki..widocznie jest mi potrzebny. A Ty widzę ,że dramatyzujesz...pewnie opinia, że skręcę psu kark ? :razz:
Rinuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 BBeta napisał(a):Rewelacyjny argument :diabloti: noo argument i to jeden Labrador i dwa dogi ? :cool3: Na halti nie ciągną na obrozy tak.
Recommended Posts