Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

diabelkowa napisał(a):
ja bym poluzowala obydwa paski

gorny jest bez regulacji - i to on mi sie wydawal za dlugi:eviltong:

oki poprawie dolny - sliczne dzieki:eviltong:

bo ten dolny jest w sumie dosc daleko od pach, ale kompletnie sie nie znam na takich szelkach;)

Posted

A to nasza "kolekcja":

Smycze:

Obroże:

P.S. Ostatnia obroza nieużywana.

Szelki:

Cała kolekcja razem:

P.S. Przepraszam, za słabą jakość zdjęć :oops:

Niedługo zamieszczę zdjęcia akcesorii na psie :-)

Co chcę zamówić, pisałam wcześniej :razz:

Posted

Olek a kto tu mowi o ciagnieciu tak jak ja napisalam jest najwygodniej dla psa :P do ciagniecia masz sleedy :evil_lol:

1:0 dla wiq :P wymacalam siebie to powiedzialam obojczyk :P to jest tak na prawde kosc ramieniowa ?

Posted

ciezko sie polapac przez przeskakujace posty:eviltong:

ok - gornego paska NIE da sie poluzowac:eviltong:
moge to zrobic tylko z dolnym paskiem co oczywiscie uczynie:eviltong:

W zasadzie chcialam sie dowiedziec, czy gorny pasek nie jet za dlugi, ale skoro nie to jest ok, dolny ma dosc duza regulacje.

Wczesniej chodzila w innych szelkach (inny wzor) a chcialam sprawdzic jak bedzie w takich

Posted

Przyszedł kantarek...

Tak wyglada jak jest ściągnięty...

Ale to mnie martwi troszkę...że jak jest luzem to jest taka przestrzeń i on może sobie swobodnie ściągnąć...co prawda nie będzie puszczany na halti bez smyczy,ale w momencie jak np zatrzyma się i będzie coś wąchał?jeszcze nie sprawdzałam go na spacerze bo nie
zdążyłam...

Ma miękkie podszycie więc nie powinien obcierać pyska :p

Posted

Tinka:) napisał(a):
do kantarka musisz mieć obrożę i smycz z dwoma karabinkami...

A obroża po co ?pies ma iść na halti a nie pół na halti a pół na obroży.

Posted

Halter powinien być bardziej dopasowany.
Poza tym, czy ja dobrze czytam, że kantar ma zastąpić obrożę? :crazyeye: To takie samo narzędzie szkoleniowe jak kolczatka, sprawiające może nawet większy dyskomfort dla psa. Zastanów się lepiej nad jego używaniem :shake:

Posted

vpassione napisał(a):
Halter powinien być bardziej dopasowany.
Poza tym, czy ja dobrze czytam, że kantar ma zastąpić obrożę? :crazyeye: To takie samo narzędzie szkoleniowe jak kolczatka, sprawiające może nawet większy dyskomfort dla psa. Zastanów się lepiej nad jego używaniem :shake:

Haltery z tej firmy takie własnie sa ja zamowiłam dla swojej Sary i mimo ze dobrze pomierzyłam jest za duzy na nia, i na dole nie mozna go regulowac tylko sciagac poprzez pociagniecie za smycz:shake: a wiec na nim nie szkolimy

Rinuś zawsze musi byc obroza i kantarek to podstawa do szkolenia

Posted

Ale to nie ma być do szkolenia bo Brutus nie ciągnie...tylko, że on nie ciągnie mnie...moją mame podobno ciągnie...
Mojej kumpeli psy chodzą tylko na halti i żyją... ?

Posted

paranoja jest prowadzic psa tylko na halti - szczegolnie psa zywotnego. Jak wyrwie do przodu to leb w bok...a jakby drugi karabinczyk byl przypiety do obrozy to mozesz poluzowac halti i zlapac za obroze - albo rownoczesnie za oba kontrolujac obroze i halti. ja widzialam ostatanio mlodego ONa na halti - tylko...skakal jak oglupialy wokol siebie bo chcial sie bawic...skakal wykrzywiajac glowe w kazda strone...
ja sie boje halti uzywac w polaczeniu z obroza - samego bym nie zalozyla..

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Ale jak zle sie uzywa halti mozna zrobic psu krzywde, po co kupujesz cos o czym nic nie wiesz?

A skąd Ty wiesz, że ja nic nie wiem?nie kupuje dlatego, że mam takie widzi mi się i nie mam co robić z kasą...bo mam też inne wydatki..widocznie jest mi potrzebny.
A Ty widzę ,że dramatyzujesz...pewnie opinia, że skręcę psu kark ? :razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...