Justa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Tilia napisał(a):a do czerwonego te róże i fiolety chyba nie bardzo pasują :( Haha, moja rodzina wyprowadza psa w zestawach czerwono-fioletowych i czerwono-pomarańczowych :evil_lol: :eviltong: Także chill out :eviltong:
Tilia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Madzik, biżuteria elegancka, ale nie będzie brudzić sierści? hehe nad czarną też myślałam ;) Justa w sumie ja też tak wyprowadzam- smycze i obroże jakie są akurat pod ręką, radosna mieszanka... dlatego raz chciałam mieć pasujący komplet :evil_lol:
Luzia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Znacie jakąś fajną stronę gdzie mogę kupić szelki do szkolenia obronnego dla mojego qndla??
Cambel&Megi Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Zamówiłam właśnie Rogzowe czerwone szelki z odblaskową nitką. Swoją drogą duże promocje Rogzów są na Krakvecie...:) te szelki, które wzięłam kosztują normalnie 56zł, a tam obecnie 45.
DG32 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Cambel&Megi napisał(a):Zamówiłam właśnie Rogzowe czerwone szelki z odblaskową nitką. Swoją drogą duże promocje Rogzów są na Krakvecie...:) te szelki, które wzięłam kosztują normalnie 56zł, a tam obecnie 45. Też się skusiłam już 2 tygodnie temu na krowe, specjalnie wcześniej zadzwoniłam zapytać czy mają nową serie (regulacja paska na mostku), niby mieli a przysłali stare i teraz czekam aż łaskawie przyślą te z regulacją :shake:.
Cambel&Megi Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 DG32 napisał(a):Też się skusiłam już 2 tygodnie temu na krowe, specjalnie wcześniej zadzwoniłam zapytać czy mają nową serie (regulacja paska na mostku), niby mieli a przysłali stare i teraz czekam aż łaskawie przyślą te z regulacją :shake:. Niestety z Krakvetem "różnie bywa"... Miałam 2 razy nieprzyjemności, ten długi czas oczekiwania, ciągłe braki, itd. ale mimo wszystko, ich asortyment najbardziej mi odpowiada - a także niskie ceny. Mam nadzieję, że z tymi szelkami będzie OK. Kurcze, po Twoim poście dopiero zauważyłam, że w opisie jest tylko "regulowany zakres obwodu szyi i klatki piersiowej", nie ma wzmianki o tym pasku, ale na zdjęciu jest wersja z regulowanym paskiem...
Illusion Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Megi ładnie będzie w czerwonym :loveu:. Ciekawe kiedy lupine wypuści nowy wzorek :cool3:.
Mada:) Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Czy ktoś z Was wie, ile centymetrów dokładnie mają maksymalnie te szelki ROGZA w klatce?: Rogz Midget Straight Jacet 11 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Szukam szelek dla moich psów już długi czas ale ciągle coś nie pasuje mi w nich... :shake: Chico ma 40 cm w klatce i jest bardzo mały, więc nie wyobrażam sobie, by szerokość szelek dla niego była większa niż 1 cm. Natomiast wszystkie szelki, którymi byłam zainteresowana, mające szer. 1 cm, były mniejsze w obwodzie klatki niż 40 cm. :placz: Sara natomiast potrzebuje szelek o szer. 1,5 cm, i obwodzie 50 cm. Chcę, by oba psy miały szelki takie same, tej samej firmy, z dwoma obręczami /na klacie i na szyji/. Macie jakieś propozycje, bo ja już nie wiem gdzie szukać...?
Śnieżynka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Mada:) napisał(a):Czy ktoś z Was wie, ile centymetrów dokładnie mają maksymalnie te szelki ROGZA w klatce?: Rogz Midget Straight Jacet 11 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Szukam szelek dla moich psów już długi czas ale ciągle coś nie pasuje mi w nich... :shake: Chico ma 40 cm w klatce i jest bardzo mały, więc nie wyobrażam sobie, by szerokość szelek dla niego była większa niż 1 cm. Natomiast wszystkie szelki, którymi byłam zainteresowana, mające szer. 1 cm, były mniejsze w obwodzie klatki niż 40 cm. :placz: Sara natomiast potrzebuje szelek o szer. 1,5 cm, i obwodzie 50 cm. Chcę, by oba psy miały szelki takie same, tej samej firmy, z dwoma obręczami /na klacie i na szyji/. Macie jakieś propozycje, bo ja już nie wiem gdzie szukać...? niestety rogz w "s" ma tyle co napisali po maksymalnym rozluźnieniu... czyli 36, a "m" nie są w cale takie wielkie :D
DG32 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Mada:) napisał(a):Czy ktoś z Was wie, ile centymetrów dokładnie mają maksymalnie te szelki ROGZA w klatce?: Rogz Midget Straight Jacet 11 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Szukam szelek dla moich psów już długi czas ale ciągle coś nie pasuje mi w nich... :shake: Chico ma 40 cm w klatce i jest bardzo mały, więc nie wyobrażam sobie, by szerokość szelek dla niego była większa niż 1 cm. Natomiast wszystkie szelki, którymi byłam zainteresowana, mające szer. 1 cm, były mniejsze w obwodzie klatki niż 40 cm. :placz: Sara natomiast potrzebuje szelek o szer. 1,5 cm, i obwodzie 50 cm. Chcę, by oba psy miały szelki takie same, tej samej firmy, z dwoma obręczami /na klacie i na szyji/. Macie jakieś propozycje, bo ja już nie wiem gdzie szukać...? To może zobacz szelki z red dingo. A co do rogzów, to podawane wymiary M są zaniżone przynajmniej tych z wzorkami.
BBeta Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Nasz Rogz z odblaskową nitką po kontakcie z wodą wygląda tragicznie - postrzępił się na krawędziach i zaczął farbować, naszywka z logo nie jest już czarna tylko szaro-różowa :shake:
olekg89 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Moje wzorkowe Rogzy ,w kontakcie z wodą nie uległy zniszczeniu:roll:Jedyna wada ,że długo schną. Gdzie ty KAje pławisz w kwasie solnym?:evil_lol:
Justa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 BBeta napisał(a):Nasz Rogz z odblaskową nitką po kontakcie z wodą wygląda tragicznie - postrzępił się na krawędziach i zaczął farbować, naszywka z logo nie jest już czarna tylko szaro-różowa :shake: Chyba żartujesz? :-o Nasz przeżywał niejednokrotnie kontakt z wodą, błotem piachem i czym tam jeszcze - w dodatku noszony dzień w dzień przez ponad rok. I tylko nieco wyblakł. Ale miał prawo.
Unbelievable Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Mi też się postrzępił Viva rogz, chociaż on taki mocno wybrakowany bo odwrotnie jest przyszyte logo i zapięcie względem naszywki. Krowy dalej jak nowe ;)
zaba14 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Mada:) napisał(a):Czy ktoś z Was wie, ile centymetrów dokładnie mają maksymalnie te szelki ROGZA w klatce?: Rogz Midget Straight Jacet 11 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Szukam szelek dla moich psów już długi czas ale ciągle coś nie pasuje mi w nich... :shake: Chico ma 40 cm w klatce i jest bardzo mały, więc nie wyobrażam sobie, by szerokość szelek dla niego była większa niż 1 cm. Natomiast wszystkie szelki, którymi byłam zainteresowana, mające szer. 1 cm, były mniejsze w obwodzie klatki niż 40 cm. :placz: Sara natomiast potrzebuje szelek o szer. 1,5 cm, i obwodzie 50 cm. Chcę, by oba psy miały szelki takie same, tej samej firmy, z dwoma obręczami /na klacie i na szyji/. Macie jakieś propozycje, bo ja już nie wiem gdzie szukać...? ja tez mam malego psa ktory jest szeroki w klatce :/ mialam problem z kupieniem szelek, zawsze nosil 1,5cm potem kupilam 2cm az w koncu zaryzykowalam i kupilam 2,5 i nie wyglada smiesznie :) na zdjeciach zawsze wychodzi wiekszy niz w rzeczywistosci, jesli ktos go zna tylko z zdjec a pozniej widzi w realu to mowi ze to kruszyna ;) ma jakies 34cm w klebie ;)
Tilia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 A ja sie chyba jednak zdecyduję na "lekkie i miękkie" pomarańczowe i jeszcze któreś, mimo że do Flexi nie będą pasować... coraz bardziej mi się te "żarówy" podobaja, mimo że kolor jednak blednie- znajoma kupiła pomarańczowe szeleczki i porównała z obróżką używaną przez cztery miesiące- jest wyraźna róznica, szkoda.
NightQueen Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 a powiedzcie mi znawcy rogza :evil_lol: czy są smycze z serii lekkie i miękkie, tak przynajmniej na 160cm w rozmiarze S?
Śnieżynka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 smallpati napisał(a):a powiedzcie mi znawcy rogza :evil_lol: czy są smycze z serii lekkie i miękkie, tak przynajmniej na 160cm w rozmiarze S? to te z serii: Mitget i Kilimanjaro...
Tilia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Small, ja się na rogzie nie znam, ale na stronie rogz.com są i zwykłe i przepinane. Natomiast piesek który miał tą wyblakniętą obróżkę miał też smyczkę taką cieniutką, ale niestety taśma szybko się poniszczyła, jakaś delikatna jest. Ja zdecydowałam że kupię tylko obroże a smycze pomarańczowe z Red Dingo.
BBeta Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 olekg89 napisał(a):Moje wzorkowe Rogzy ,w kontakcie z wodą nie uległy zniszczeniu:roll:Jedyna wada ,że długo schną. Gdzie ty KAje pławisz w kwasie solnym?:evil_lol: Justa napisał(a):Chyba żartujesz? :-o Nasz przeżywał niejednokrotnie kontakt z wodą, błotem piachem i czym tam jeszcze - w dodatku noszony dzień w dzień przez ponad rok. I tylko nieco wyblakł. Ale miał prawo. Z naszymi wzorkowymi też się nic nie dzieje, może ta seria z odblaskową nitką jest zrobiona z jakiejś mniej wytrzymałej taśmy :hmmmm:
NightQueen Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Śnieżynka napisał(a):to te z serii: Mitget i Kilimanjaro... to wiem, tylko że mi się nie podobają. Chciałam całkiem gładkiego rogza, bez nadruków i jedno korowego, jest takie coś w rozmiarze S :evil_lol: ma ktoś czarną smycz z odblaskiem red dingo? jak ona się sprawdza? ma ktoś zdjęcie?
jo_ann Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ja bym chciala gladkie i miekkie 180cm. tez nie do zdobycia w tych koloroach, ktore chce. zobacz Red Dingo smyczki, gladkie sa super.
NightQueen Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 no właśnie zastanawiam się nad RD, tylko widzę same z odblaskiem :razz: wolałabym gładkie powiedzcie mi czy taśma RD jest zbliżona do taśmy rogza z serii lekkie i miękkie? w których internetowych sklepach mają RD?
Recommended Posts