NightQueen Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 puzzle właśnie dlatego sprzedam szele, bo Moli miała je tak jak foks na zdjęciu i były niewygodne ;) psiulka fajne ale my wiemy jak choc femine wygląda, chcemy zdjęć na psie :diabloti:
Unbelievable Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='puzzle'] Tinka:) do 35m linki polecam szeroka skore z tego tupu kolkiem do smyczy: http://www.woza.pl/warehouse/photos/Obroza_Mini_gladka_150.jpg dla Twojego psa polecalabym 2, nawet 2,5 cm, dobrze dopasowana, nie powinna przejsc przez glowe. Co do roweru alezy jak pies biega, przy rowerze, przodu, jest puszczany luzem? mamy 2cm, zdecydowanie za cienka, poza tym szelki kupiłam głównie ze względu na to, że linka strasznie obciera mu nogi z tyłu:cool1: biegnie ze mną, a właściwie najczęściej mnie ciągnie:razz:
Pestka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Faktycznie może być psu nie wygodnie :splat: Musze zmienić mojemu Benkowi.. A tak na marginesie, chyba wciągnęłam moją koleżankę w obrożo holizm :evil_lol:
olekg89 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Puzzle-ale są psy które potrafią wyleźć ze wszystkiego.Mój pies zdjął sobie man maty (guardy) bez rozpinania klipsa ,nie bedąc do niczego przywiązanym.:diabloti:Ziutini normalnie.
Infortune. Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 puzzle, to był pierwszy spacer, szelki nie były do końca i dobrze wyregulowane, teraz jest inaczej. ;) Zrobiłam zdjęcia, ale niestety aparat padł, podładuję go wstawię foty i ocenicie czy nadal jest źle :cool3:
puzzle Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Infortune.']puzzle, to był pierwszy spacer, szelki nie były do końca i dobrze wyregulowane, teraz jest inaczej. ;) Zrobiłam zdjęcia, ale niestety aparat padł, podładuję go wstawię foty i ocenicie czy nadal jest źle :cool3: Sluze pomoca;). Psy nie musza miec szelek, to nie jest rzecz niezbedna. To, ze kroj guardow jest najpopularnieszy to nieznaczy, ze nie ma innych i ze tego nalezy uzywac. Zle zalozony guard obciera i jest niewygodny, jest to kroj, ktory potrzebuje naprawde dobrego wyregulowania, w innym wypadku sluzy za obroze dodatkowo obcierajaca pod pachami... Sa szelki np: z takich bedzie psu zdecydowanie trudniej wyjsc niz ze standartowych guardow: http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/821b97e07ec66d131a89f58d4f2167aa.jpg takie sa fajne do biegania i na rower, ale raczej nie dla psow wychodzacych ze wszystkiego http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/0378e35dd5d41fa2d43acb0c8bf1bc91.jpg Jezeli sie troche poszuka, to mozna znalezc odpowiednie szelki, a nawet zamowic indywidualne i beda dla psa wygodne i odpowiednie. Zakladajac guardy jak obroze niczego nie zyskujecie, nie spelniaja one funkcji szelek bo nadal ciagna za szyje, wiec nie ma roznicy, miedzy bieganiem psa na obrozy, a w szelkach sluzacych za obroze, ktore obcieraja pachy i nadwyrezaja kregoslup tak samo jak obroza, to poprostu mija sie z celem....
Luzia15 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Marti ma szelki firmy Trixie a smycz Flexi (tę najmniejszą) xD Póki co jest dobra. Dobrze się sprawdza.
gops Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 puzzle a te szele na zdjeciu na psie to jakiej firmy? ;) bardzo mi sie podoba ten kroj szelek a manmat niema chyba takich malych rozmiarow jak na mojego :roll:
puzzle Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 gops napisał(a):puzzle a te szele na zdjeciu na psie to jakiej firmy? ;) bardzo mi sie podoba ten kroj szelek a manmat niema chyba takich malych rozmiarow jak na mojego :roll: Hurtta;) Hurtta ma drogie akcesoria, ale rozmiar sie pewnie znajdzie;)
gops Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 puzzle napisał(a):Hurtta;) Hurtta ma drogie akcesoria, ale rozmiar sie pewnie znajdzie;) mam zamiar nabyc tego typu szele dopiero na poczatku grudnia a moze nawet dopiero pod choinke je dostanie bede szukac moze znajde rozmiar taniej ;) mam jeszcze duzo czasu na szukanie :) nie kupilam nic juz prawie 2 tyg i nie zamierzam do grudnia nic kupic :diabloti: wiem zla jestem..moj biedny pies nie bedzie mial w czym chodzic ..;)
puzzle Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 gops napisał(a):nie kupilam nic juz prawie 2 tyg i nie zamierzam do grudnia nic kupic :diabloti: wiem zla jestem..moj biedny pies nie bedzie mial w czym chodzic ..;) hahahahhaha:diabloti:, ja gdybym miala kase to bym kupila, ale nadeszla kocia kolej:cool3:, w sumie dobrze miec jakies inne zwierzeta, bo nie przetraci sie calej kasy na obroze i zabawki:evil_lol:.
Infortune. Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ja mam inny problem-mam kasę a nie ma tego co chcę kupić :lol: gdyby ktoś nie widział, pachy kończą się mniej więcej tutaj gdzie jest ta zielona linia ;)
Pestka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 chyba wezme te szele Szele Trixie i fiolet z nitką
gops Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ja wiem co chce kupic ale sie powstrzymuje a kasa sobie lezy i czeka..:diabloti: no i jakies zabawki musze jeszcze mu kupic bo co chwila cos gubi :roll: a i mam jeszcze chomika ktoremu zafundowalam niedawno nowa duza klatke wiec tak czy inaczej moge wydac pieniadze na siebie lub na psa..ja wszystko mam..psu kilka wzorkow brakuje :evil_lol: a ja dalej czekam na dwie skorzane obrozki juz ponad tydzien :roll:
Pestka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ja kasę będę mieć po niedzieli :diabloti: Moja mama ciągle mi gada żebym sobie cos kupiła, ale ja wszystko mam :razz:
jo_ann Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 a co mi wybierzecie dla Forestka /czarny sredniak:loveu:/- ma byc meskie!! /roze i blekity juz mamy:lol:/, nieprzekombinowane i takie, zeby sie dalo dobrac jakas smycz jednobarwna. i mam tez do pozbcycia sie taka obroze-uzyta raz:razz: /36-50cm/
Justa Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 jo_ann L rogz z odblaskową nitką klik z łańcuszem lub bez. na czarnym psie wyglądają świetnie :loveu:
drzalka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 joa_nn ja tez lubie te z odblaskową nitką i napewno by pasowaly do Foresta jaki kolwiek kolor :lol:
jo_ann Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 na razie myslalam o tych klik w kolorze Z lub BB:evil_lol: /jest na forum dogo opcja szybkiego zrobienia takiego wlasnie ukrytego linka, jak te nasze "klik"?? ;) / aha-a ma ktos moze te odblaskowe obroze RD? my uzywany ponad rok fioletowa z naszywka plus smycz gladka 180cm-sa naprawde super!:loveu: i teraz myslalam o czarnym odblasku RD ;) /tylko nadal nigdzie nie ma czarnej smyczy M180cm.......:shake:/
Marta_Ares Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 http://i36.tinypic.com/2cervpd.jpg ale jej pieknie w tym fioleciku:loveu: :loveu: :loveu:
drzalka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ja mam pytanie, czym są zazwyczaj klejone smycz na złączach ?
jo_ann Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 przejrzalam pudelka Foresta i do pozbycia sie mamy 3 rzeczy: obroza Lupine, obroza-polzacisk od Taks i smycz Trixie 2,5cm,2m. Obroze nalozone, ciutek od spodu przykurzone /bo F sie rzadko kapie :evil_lol:/-ale nieuzywane, nie pasuja nam te modele. Smycz-calkiem nowa, przyszla omylkowo za duza.
Marta_Ares Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 znowu strony sie nie otwieraja;/ nasze zbiory:
ewka i haker Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 jo ann jaki jest rozmiar tej obrozy od taks po max zmniejszeniu i zacisnieciu i mx powiekszeniu i jaka szerokosc
jo_ann Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ona jest tak zrobiona ciasniutko, ze nie chce jej za bardzo regulowac bez potrzeby, zeby sie nie obcierala ;) w tym stanie co widac-po zacisnieciu zacisku jest ok 27cm-a mozna zmniejszy obwod przesuwajac regulacje o min 4 cm. a rozszerzyc to mozna o duzoooo :cool1: szerokosc obrozy-2,5cm, to jest ircha obszyta tasma w kratke :)
Recommended Posts