vena&vivi Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 skóre mam, chcem szmatke tylko nie słodką:cool3: i koniecznie zacisk bo łeb jak kark wiec zwykła czy wsetczym schodzi.Koń to po lewej leży:evil_lol: a ja dla psa szukam (prawa):evil_lol:
moon_light Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='vena&vivi']skóre mam, chcem szmatke tylko nie słodką:cool3: i koniecznie zacisk bo łeb jak kark wiec zwykła czy wsetczym schodzi.Koń to po lewej leży:evil_lol: a ja dla psa szukam (prawa):evil_lol: http://www.pelna-miska.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=429
vena&vivi Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Natalia ja wiem, że dogi kochasz ale żeby odrazu Gravisowi drut kolczasty w szyje wbijać:evil_lol: Widziałam ją i się zastanawiam czy znowu nie za bardzo w drugą strone od słodkości. Wisz kochany my wybredni jesteśmy:p
moon_light Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 vena&vivi napisał(a):Natalia ja wiem, że dogi kochasz ale żeby odrazu Gravisowi drut kolczasty w szyje wbijać:evil_lol: Widziałam ją i się zastanawiam czy znowu nie za bardzo w drugą strone od słodkości. Wisz kochany my wybredni jesteśmy:p fifiemu też wbijam :P tu byly linki do obrozy, ale dogomania swiruje i przekształca je w jakies dziwne znaki :p wybacz :)
vena&vivi Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Wklej linka jeszcze raz bo przeklejam ale mi się nie otwiera:placz:
wiq Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ewa&Duffel, właśnie zamówiłam moim te odblaski z RD:cool3::evil_lol: Ciekawam, jak się będą nosić, ale mam raczej dobre doświadczenia z rd ;) Vena, wzorkowych szukasz? Jeśli niewzorkowe to polecam łańcuchowe zaciski z rogza - bardzo funkcjonalne :) z Trixie też są solidne, ale niestety bez regulacji:roll:
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ja bardzo je polecam :) Tylko szkoda, że smycze z tej serii są tylko krótkie (1,2 m).
BBeta Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='wiq']Ewa&Duffel, właśnie zamówiłam moim te odblaski z RD:cool3::evil_lol: Ktoś wklejał kiedyś zdjęcia tych odblasków po kilku spacerach, też chciałam je kupić na szczęście szybko zmieniłam zdanie :diabloti:
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A co się z nimi stało? Duffel nosi tą obrożę już 2 miesiące, tarza się w niej, pływa, szaleje z innymi psami, a obroża jak nowa;)
wiq Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 ja mam obrożę z rd (wystawiłam na bazarek, ale urocza użytkowiczka nie zapłaciła...) już z 1,5 roku i po wypraniu też jak nówka ;) uważam, że to niedoceniona firma:eviltong:
BBeta Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ewa&Duffel napisał(a):A co się z nimi stało? Duffel nosi tą obrożę już 2 miesiące, tarza się w niej, pływa, szaleje z innymi psami, a obroża jak nowa;) Ta naszyta odblaskowa taśma cała popękała
Carry Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='puzzle']super nabytki, slicznie piecho w nich wyglada, chetnie zobaczylabym tez zestaiwenie trixie z pomaranczowa obroza i floral z fioletowymi szelczkami. Jakie to sa rozmiary? Proszę oto focie :) :loveu: Trixie i Rogz: Floral i Fiolet:
kaskaSz Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ja chwalę sobie obroże z RD. Te taśmowe z naszywką nie farbują, a odblaskowa jeszcze jest jak nowa. W sumie to jeszcze jej nie prałam. Obroże RD najbadziej mi podpasowały- wymiary, zapięcia, trwałość. Wszystko na ogromny +. Wypróbowałam też te szelki z RD na dłuższym spacerze i nie wiem czy za bardzo w paszki dla Foxiego się nie wbijają, bo pod koniec nie chciał chodzić... Pasek między łapkami, ma wyregulowany na maxa, ale i tak szelki leca pod paszki... Nigdy nie umiała dobrze wyregulować szelek... W czwartek byłam w Olsztynie, zahaczyłam o CH Alfa, gdzie był jakiś większy zoologiczny. Ceny jakie tam zobaczyłam normalnie powaliły mnie na kolana :-o Obroża czarna muscat mc leather, szerokość 1cm z kwałkiem- 40zł! Szelki dog square, różowe Mki za 69zł, gdzie w sklepie bociana są za 31zł! Wypatrzyłam też smycz hiltona w szkocką kratę, ale niestety była bez obroży :( U mnie w zoologu są te fajne obroże w moto z Chaby się zdaje, nie na zatrzask, podobają mi się i tak się zstanawiam czy kupić... :roll: W końcu Foxi ma niedługo urodziny i z jakimiś smakołykami można mu by było kupić :eviltong:
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 wiq napisał(a):ja mam obrożę z rd (wystawiłam na bazarek, ale urocza użytkowiczka nie zapłaciła...) już z 1,5 roku i po wypraniu też jak nówka ;) uważam, że to niedoceniona firma:eviltong: mi się wzory z red dingo podobają bardziej niż Rogza, no i ceny sporo niższe.;)
*Monia* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ja mam szelki i smycz RD. Szele rewelacja :loveu:, Hexa zakłada bez niechęci większej (muscata zakladać nie chciała, mimo że kroj ten sam), nie ciągnie tak bardzo jak na obroży i innych szelach, nie obcierają, po miesiącu nadal wyglądają jak nowe (tylko trochę brudne). Mam odblaskowe i taśma nadal w dobrym stanie, odblask widoczny, w przeciwieństwie do innych odblasków ktore mam.
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A jaką masz smycz? Bo właśnie się zastanawiam nad kupnem, z tym że odblaskowe są chyba tylko 1,2 m, a ja bym chciała dłuższą...
Sweet Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A mi sie podobaja wzorki z RD ale wymiary nie na mojego psa.. w szyji dobra była by S ale jest za wąska a M jest od 30 a mój psiak ma w szyji 27cm...:roll:
*Monia* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A jaką masz smycz? Bo właśnie się zastanawiam nad kupnem, z tym że odblaskowe są chyba tylko 1,2 m, a ja bym chciała dłuższą... Mam fioletową odblaskową. Właśnie z tego powodu, że jest krótka to bardzo rzadko jej używam, przeważnie jak idziemy na pola pobiegać, czyli tylko na dojście. Ogólnie dosyć wygodna ta smycz jak ktoś nie lubi takich ciągnących się po chodniku ;). Ja na co dzień flexi używam na spacery. A mi sie podobaja wzorki z RD ale wymiary nie na mojego psa.. w szyji dobra była by S ale jest za wąska a M jest od 30 a mój psiak ma w szyji 27cm...:roll: To jest obwód przy szyi. Ja też się zastanawiałam długo jak zobaczylam 52 obwod, a moja suńka ma 38 w szyjce. Ale to 52cm okazalo się w sam raz.
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A co myślicie o tej smyczy? co prawda ma 2 karabińczyki, czyli niby dla 2 psów, ale może dla jednego też by się nadawała? ODBLASKOWA Smycz L - 1,8m podw�jna - CZERWONA RED DINGO
NightQueen Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='Ewa&Duffel']A co myślicie o tej smyczy? co prawda ma 2 karabińczyki, czyli niby dla 2 psów, ale może dla jednego też by się nadawała? ODBLASKOWA Smycz L - 1,8m podw�jna - CZERWONA RED DINGO miałam taką i nie przeszkadzał mi 2 karabińczyk ;) prowadziłam psa sztuk jeden :evil_lol:
kaskaSz Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ewa- to nie jest smycz dla 2 psów. Ma 2 karabińczyki, bo jeden służy do przyczepienia do obroży, a drugi do zmiany długości smyczy. Smycz jest regulowana na 3 długości :) edit: Oppss po przeczytaniu opisu to jednak jest smycz dla 2 psów, ale chyba przepinać na 3 długości też można ;)
NightQueen Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='kaskaSz']Ewa- to nie jest smycz dla 2 psów. Ma 2 karabińczyki, bo jeden służy do przyczepienia do obroży, a drugi do zmiany długości smyczy. Smycz jest regulowana na 3 długości :) "ODBLASKOWA PODWÓJNA Smycz RED DINGO 1,8m - L Smycz bardzo praktyczna do treningu oraz prowadzenia dwóch psów."
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 No to ją chyba kupimy, jak będzie przypływ kasy;) PS wiecie może, czy red dingo można kupić gdzieś oprócz w internecie i na wystawach?
Recommended Posts